Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-25 19:21:40

LOGOUT.hu

Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1989) zacci


zacci
aktív tag

Megerkezett az AX200-as kartyam a laptopba. Sajnos egyelore csalodast kelto a wifi savszel.
A regi kartyaval sem tudta azt a mesh rendszer amit kellene, de akkor meg azt gondoltam majd az AX200-al tekrni fog ezerrel. Hat sajnos nem. A 2,4gbps kapcsolat ugyan megvan, de a savszel kb. 400/300Mbps-nel megall 1000/300 helyett. Meg akkoris ennyi ha ott vagyok az egyik ax6 mellett. Nem tudom, nincs meg tapasztalatm abban h utp- mesh halozatnal mekkora a valos teljsitmeny csokkenes, de azert ennel picit tobbet vartam tole. Termeszetesen nem idealisak a korulmenyek, rengeteg wifi eszkoz van a kozelben es tiszta vasbeton az egesz haz (ltp) de mint emlitettem akkor sem jobb a helyzet, ha 30cm-re vagyoik barmelyik routertol. Raadasul mintha megakadnanak neha a csomagoi. Betolt az oldal de pl. A kepek mar nem. Mondjuk az egyik router egy fa dobozban lakik (pozdorja) a masik meg egy fem hatso falas tv mogott, de ketlem h ez okozna a gyenge savszelt. Probalkoztam azzal, h csokkentem a teljesitmenyt max.-rol kozepes szintre, de nem hozott akkora teljesitmeny ugrast. Mintha 400Mbps lenne a savszel plafon. Ennyi meg kb. tudott a wrt3200 is.
Jo, termeszetesen nem doltem be a szokasos kampo marketing szovegnek, miveo nagyon jol tudom, h sok esetben az igert parameterek szinte mimdig jo ha a felet hozzak a valosagban.

Mondjuk azt a tenyt se felejtsuk el, h ez az elso olyan fw ami mar tudja ap modban a mesh-t szal egyelore ez lehet csak annyira eleg, h elmondhassa az ember, mukodik. Teljesitmeny? Az lofax.
Hamarosan megerkezik egy 3-ik AX6 is es azt kiprobalom tisztan ap modban.
Nincs kedvem "szetbontani" a jelenlegi mesh-t, mert ettol fuggetlenul a rendszer maga osszesegeben jobban teljesit (mint 4 eve :D ). A lefedettseg a korabbi wifi allapothoz kepest pazar es az eszkozok szepen kapcsolgatna egyik ruterrol a masikra.
Lehet aztan a dell laptop a xar. A dellt ismerve siman lehet. Ipari hulladek az a marka mar egy ideje. Mondhatnam azt is h draga, de legalabb xar :D
Elvben hamarosan beerkezii egy pcie AX200 is az egyik desktop gepembe, es akkor majd kiderul az igazsag.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.