- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dinomano
őstag
válasz
oriic
üzenetére
Esetleg a XV-öt merem ajánlani, illetve még nem túl régi a XIII (3 darab része); ami esetleg elmegy ma is grafikailag.
A többinél már (mai szemmel) lehetnek fenntartások.
Én anno imádtam PS1-en a VII-et és IX-et. FF XII egyik legszebb játék volt PS2-ön, bár játékmenetileg voltak gondok...
Van azóta egy FF XVI is, bár lehet hogy az egyelőre csak a kékeknél. -
törölt tag
Kinek volt mostanában elite 2 garanciális ügyintézése?
LB és A gomb hibával küldtem vissza, a beérkezést követően 3 óra múlva már feldolgozás alatt volt, 2 óra múlva már "kiszállítva" státuszba került.
Ez most cserét jelent vagy javítást?
Idáig csak aprón láttam javított elite kontrollereket, és nagyon gányul nézett ki utána a markolat és a ragasztása. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
batai15
üzenetére
Ez nem egy összefüggő sorozat, hanem egy önálló franchise, a számozott részek mind külön világban játszódó külön alkotások.
Ezek a Final Fantasy játékok érhetőek el Xbox platformra:
Final Fantasy VII - Az eredeti 1997-es rész
Final Fantasy VIII - Az eredeti 1998-as rész
Final Fantasy IX - Az eredeti 2000-es rész
Final Fantasy X és X/2 HD Remaster - Az eredeti 2001-es rész HD kiadásban
Final Fantasy XII The Zodiac Age - Az eredeti 2006-os rész remaster kiadása
Final Fantasy XIII, XIII-2 és Lightning Returns - Xbox360-as részek
Final Fantasy XV - 2016-ban megjelent játék.
Final Fantasy Type-0 - Anno 2011-ben jelent meg PlayStation Portable-ra, majd 2015-ben kapott egy HD kiadást asztali konzolokra
World of Final Fantasy - Chibi karakteres mellékág, a sorozat több szereplője együtt bandázikA 16 és a VII Remake valamint a most érkező Rebirth nem jelent meg Xbox-ra és egyelőre hivatalos hír sincs arról, hogy jönnek-e valaha.
Ha 'modern' rész kell akkor max a XV-öt tudom ajánlani, én anno imádtam, még akkor is ha egyeseknek a fiúbanda miatt nem jött be.
-
batai15
félisten
Megtetszett az ff7 rebirth teszt alapján a sorozat . Az ilyen viszont annyi ilyen játék van hogy kissé elvesztem ,esetleg valaki dobna egy linket hogy mik jelenetek meg series x-re ?
-
persil
nagyúr
válasz
MirrMurrka
üzenetére
Senki nem tert ki a korodra, de az, hogy felveszed, sok mindent elarul. A foglalkozasod meg nem erdekel.
Mi a baromsag abbol, amit leirtam? Az, hogy azert nincs valami, mert nem eri meg? Ez nem baromsag, igy mukodik a vilag. Az a baromsag, ha tenyszeruen kozlunk jovendoleseket.
Elengedtem.
-
persil
nagyúr
válasz
MirrMurrka
üzenetére
Nem ezt mondtam. Hanem azt, hogy baromsag tenyszeruen kozolni, hogy itten majd az ai mindent megold, mer' hiszen az aranykorat eljuk nekije.
Nem kell tudomanyos cikk, meg forrasmegjeloles. De random hasrautos bullshit-re is kevesebb szukseg van.
Nem kell visszaterni erre sem holnap, sem 30 ev mulva, csak izlelgesd, amit tobben is megirtunk mar. Ezek szaraz tenyek:
"Azt kellene vegre nagy nehezen megerteni, hogy ami nem eri meg, az nem fog elkeszulni. Teljesen mindegy, hogy forditok ulnek a dolgon, vagy ai-t kell hozza fejleszteni. Ha egy piac nem termeli ki, akkor nincs, mert netto hulyeseg lenne vele foglalkozni. Ennel egyszerubben nem lehet fogalmazni." -
persil
nagyúr
válasz
MirrMurrka
üzenetére
Tetszenek ezek a massziv tudomanyos es szakmai alapokra epulo joslatok.

Biztos ujdonsag sok fiatalnak, de az "ai" nem tegnap ota letezik, szoval ezt az un. ai korat mar joideje eljuk. De vicces, hogy minden evben skynet-rol megy a jovendoles.

Azt kellene vegre nagy nehezen megerteni, hogy ami nem eri meg, az nem fog elkeszulni. Teljesen mindegy, hogy forditok ulnek a dolgon, vagy ai-t kell hozza fejleszteni. Ha egy piac nem termeli ki, akkor nincs, mert netto hulyeseg lenne vele foglalkozni. Ennel egyszerubben nem lehet fogalmazni.
Az a tevkepzet meg, hogy az ai ingyen van es megcsinalja villamgyorsan, szoval a fejlesztoknek foglalkozni sem kell az egesszel es mindenhol lesz majd "eszkimo nyelv" is...
Mindegy is.
-
persil
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
"durván faszságokat ír, ha jól érthető a szöveg."
-
MirrMurrka
csendes tag
Bocs,h beleszólok, de az AI korát éljük. Néhány év, talán még annyi sem kell, és mindent leural. Az öszes játékban lesz eszkimó nyelv is
-
parandroid
félisten
válasz
persil
üzenetére
Még akkor is durván faszságokat ír, ha jól érthető a szöveg. Olyan esetekben meg, amikor a zene, effektek elnyomják, vagy motyog, suttog a szereplő, sokszor nem is tud mit kiírni, annyira tehetetlen. Pedig pont olyankor kéne a segítség a hallássérülteknek (jelen). Szóval nem túlzás, jelen formájában konkrétan teljesen fölösleges, és használhatatlan.
p
-
Tasunkó
őstag
válasz
üzenetére
Írtam is hogy nem éri meg nekik, a jelen hozzáállásukkal. Általánosságban meg idejétmúlt probléma is, mivel a tv gyártók pártközponti bizottságának plenáris ülésén egyszer felötlik egy nem szundikkáló marketingesben, hogy beteszik az automatikus képernyőfordítót a tv-be, és akkor meg már az indiai programozóknak sem kell angolul kiadni a játékot.
-
persil
nagyúr
-
Dinomano
őstag
Párszor már írtuk itt, hogy angolul (alap vagy középszinten) tudni, azért szerintem nem egy megugorhatatlan dolog, akár önerőből is. Egy könnyű nyelvről beszélünk, amit még tovább könnyít az, hogy a játékok egy jól behatárolt és nem túl hatalmas szókészlettel dolgoznak.
Ha nem is érti meg valaki 100%-ban az átvezetőket, a küldetés kiírás, menürendszer, beállítások elég hamar tanulható.
Ha meg valaki erre lusta, akkor ne konzolozzon, vagy PC-n vadásszon magyarításokat. -
vg
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Ez pár éven belül meg fog oldódni(a következő generációra biztosan), úgy, hogy a feliratok nem előre leírva kerülnek játékba/filmekbe/mobilon, hanem ai írja őket ki játékokban, appokban. Mint mondjuk már most is youtube-on látható.
-
Guitar14
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Húha, akkor megint eladom az Xbox-om már előre.
-
icemad
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Mindegy nekem, csak az argentin meg török store maradjon.
-
persil
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Nem is lepodnek meg egyebkent. Biztos sokat veszitene szegeny ceg ezzel az irtozatos magyar piaccal...

-
parandroid
félisten
-
válasz
parandroid
üzenetére
100%-ig egyetértek.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Norb79
üzenetére
A szöveg résznél megnyitni, kontrollálva, attól még zárt maradna, hiszen csak rajtuk keresztül lehetne változást bevinni. Az érthető szöveg nem platform igény, de általános igénytelenség kiadni játékot úgy hogy a vevő nem érti. Megtehetik mert nagyjából ketten uralják a piacot, ha 200 cégnek elérhető lenne konzolt gyártani, nyilvánvaló hogy ez a diskurzus fel sem merülne.
-
Norb79
addikt
válasz
Tasunkó
üzenetére
Ez egy zárt rendszer. A nevéből nem gondolná az ember, de a zárt azt jelenti, hogy zárt. Ennek vannak előnyei és hátrányai. Aki nyitottat akar, annak ott a Windows, ráadásul ugyanattól a cégtől, szóval ebben nem lesz változás, aki a zárt rendszert preferálja annak az előnyei miatt, annak xbox, aki a nyitottat, annak meg ugyanők csinálják a Windowst.
-
persil
nagyúr
válasz
Tasunkó
üzenetére
Ha lilakaposztas fagyit keszitek, mert 50 ember azt szereti es nekem 50 ezer forintomba kerul az 50x2 gomboc legyartasa, de csak 40 ezret tudok erte kerni, akkor nem fogok vele szarakodni. Kesz, end of story.
Ezek a "mondjuk nem lenne bonyolult" c. sztorik meg mindig is csak a felhasznalok fejeben leteztek. Ez nem igy mukodik.
"amit a Google play store szerűen közvetítenék letölthető addonként, aztán mindenki csillagozhatja hogy melyik felirat ért valamit, így visszajuttatva valamennyit a fordítókat ösztözhetné is"
Ezt meg szimplan nem gondolhatod komolyan.
-
Tasunkó
őstag
válasz
persil
üzenetére
Mondjuk nem lenne bonyolult a jövőben készített játékokat normalizálni, hogy egyen szövegfájlból olvassák be a szöveget, amit a Google play store szerűen közvetítenék letölthető addonként, aztán mindenki csillagozhatja hogy melyik felirat ért valamit, így visszajuttatva valamennyit a fordítókat ösztözhetné is, de pc-re is főleg ingyen dolgoznak.
Viszont tényleg akkora pénzekhez szoktak, hogy az mellett eltörpülnének a feliratok bevételei, és munkát is kéne fektetni bele. -
gianni85
veterán
Nekem van egy tolmácsom a pincében. Ha játszani támad kedvem csak szólok a cselédnek, hogy hozza fel.
-
parandroid
félisten
válasz
minilego
üzenetére
Gyerek két nap játék után vágni fogja a játék alapkifejezéseit, és legalább tanult valami hasznosat, miközben jól szórakozott.
Enyémek is így kezdték (+youtube), mire felnőttek, 3,5 nyelvet beszélnek folyékonyan. Angolt szinte semmit nem tanultak suliban, az csak úgy rájuk ragadt.
p
-
homerhamm
veterán
-
beyruth82
veterán
válasz
peternac
üzenetére
Próbáltam már a dobálható cuccokat is meg minden fegyverrel kb 60x de nem megy. Meg ha menne is mondjuk újabb 40-50 próbálkozás után, akkor sincsen értelme folytatni, hiszen ez még csak a 10 legerősebb bossban sincsen benne a játékban. Mi lenne a többi komolyabb bossnál? Hónapok és több száz próbálkozás mindegyiknél? 😀
Ez volt kb a 6. soulslike amit elkezdtem és ahogy a többinél, úgy ennél is elakadtam. Ilyenkor kell felismerni az embernek a képességei határait
-
Ati007
őstag
Köszönöm a segítséget, megvettem az Alzanál.
-
Norb79
addikt
válasz
negyven2
üzenetére
Nem egészen azt írták, amit belelátsz. Ha azt írták volna, hogy csak ultimate membereknek lesz és senki másnak, akkor igazad van. Így csak simán elfelejtették odaírni, hogy ja és persze még a console gamepass előfizetőknek is elérhető lesz. Csak akkor ki kellett volna írni, hogy a console gamepassban nincs benne a gamepass core, szóval azzal online nem lehet játszani, az meg már túl sok apróbetűs rész, főleg úgy hogy ahogy persil is írja, mivel a console gamepassban nincs benne az online multi elérhetőség így a tényleges előfizetők száma max 10 fő.
Szóval amit itt kergetsz, hogy bejelentették, hogy nem lesz benne a console gamepassban és bejelentették, hogy csak és kizárólag a gpu-ban lesz benne az nem igaz, nem ezt jelentették be.
Azt jelentették be, hogy benne lesz a gpuban (stimmel), a gpuval online is lehet coopolni (stimmel). És semmi többet. -
negyven2
nagyúr
válasz
persil
üzenetére
Ugye a Sony-nál a PS+ Premium-ban vannak olyan játékok amik csak ebben a tier-ben érhetőek (vagyis az Extra-ban nem). Game Pass esetén nincs ilyen (kivétel az EA Play, amit alap GP Console nem tartalmaz). Vagyis nem lenne meglepetés, hogy ha esetleg az MS is azt mondaná, hogy akkor GP-ba kerül majd olyan játék, ami csak GPU előfizetéssel játszható.
Vagy esetleg lesz egy Game Pass Ultimate Premium Extra Deluxe Plus infinity előfizetés is, amibe lesz ilyen játék, és minden GP-ben lévő játéknak a full-os kiadása lesz benne (összes DLC)...
-
persil
nagyúr
válasz
negyven2
üzenetére
En ertelek es megertelek, de tovabbra is azt mondom, hogy az egesz "hir" nem kulonosebben erdekes, mert a felhasznalok valoszinuleg egeszen irgalmatlan hanyada szamara, vagy kell pass es gpu-ja van, vagy nem kell pass es core van, vagy nem fizet elo semmire.
Ahogy te is irod, olyan nincs, hogy csak kifejezetten csak ultimate-tel ersz el valamit, fuggetlen attol, hogy hogy fogalmaztak abban a cikkben. Felrevezetonek meg nem mondanam, mert 3 sec utananezni, hogy most akkor hova erkezik egy cim. Aki meg erre sem kepes es megtevesztve erzi magat, az nem a legelesebb kes.
-
negyven2
nagyúr
válasz
persil
üzenetére
Még mindig kerekedjük a semmit... a lényeg, annyi lett volna, hogy itt azt írják (a képen is csak ez van), hogy Game Pass Ultimate-ben érhető el (nem pedig Game Pass-ban). Ez csak annyiban érdekes, hogy amikor elindult a Game Pass Ultimate, akkor voltak olyan nyilatkozatok, hogy jöhetőnek bele olyan játékok, amik csak ebben a Game Pass előfizetésben érhetőek majd csak el. Ilyen nem igazán lett azóta se (ugye a Gears 5 esetén az alap GP az alapkiadást, míg a GPU az Gears 5 Ultimate-et tartalmazza).
Ha egy külsős fejlesztő, kiadó külön is megemlíti, hogy a játéka Game Pass-be kerül, akkor annyit írnak, hogy Game Pass-ba került, érkezik, nem pedig Game Pass Ultimate-be. Mivel most az Xbox-nál látható átszervezések vannak, ezért egy ilyen kiírás, azt sugallhatta, hogy lesznek mégis olyan játékok, amik csak a legdrágább előfizetési csomagba kerül majd (ugye PS+ esetén ez van).
Az meg, hogy valószínűleg több Core GPU de még PC Game Pass előfizető van külön-külön is, mint alap GP, az nem jelenti, hogy nem létezik. Nemhivatalosan a 34 milliós Game Pass előfizetőknek kb. a fele fizet elő GPU-ra. A másik fele meg megoszlik a többi csomag között. Vagyis simán lehet (sőt biztos, hogy van )az alap GP-nek is pár millió előfizetője. -
Dead Island 2-ben ha pld 3-an játsszuk akkor egy a haladás vagy mindenkinek meg kell csinálni külön a dolgokat?
-
Scholes9
nagyúr
Dead Island 2 Expansion Pass-t melyik storeból lehet most a legjobb áron beszerezni?
-
negyven2
nagyúr
válasz
persil
üzenetére
Valójában viszont mégis létezik, mert külön elő tudsz rá fizetni!

Viszont az MS oldala szerint az alap GP Console is tartalmazza. Vagyis a hivatalos Dead Island oldalon írják ki rosszul!
DaVE-1: Igen tudom, de konkrétan nem erre a játékra gondoltam, hanem úgy általánosan a GP-be kerülő játékokról! De ahogy írtam itt az volt megtévesztő, hogy a hivatalos oldalukon csak GPU-t említenek, az MS-nél meg listázza az alap GP-nél is. És volt már rá példa, hogy bár az MS listájában megjelent egy játék (vagy érkezett róla értesítés), aztán mégse került be. Ennyi a történet csak. -
DaVE-1
senior tag
-
negyven2
nagyúr
válasz
persil
üzenetére
A Game Pass Core (leánykori nevén Xbox Live Gold) és a Game Pass Ultimate mellet még van Game Pass for Console és a PC Game Pass is!
A Core-ba értelemszerűen nem (amúgy 38 játék van benne jelenleg), de eddig minden GP-be kerülő játék legalább az alap Game Pass for Console-ba is bekerült (ill. ha olyan akkor a PC-be)! Mint teljes játék (és nem egy bővített csomag), eddig nem volt olyan ami csak az Ultimate-be került volna be! -
negyven2
nagyúr

Vagyis úgy néz ki, hogy csak a Game Pass Ultimate előfizetéssel rendelkezőknek érhető el!
-
-
minilego
senior tag
Magyarítások még nem telepíthetőek xboxon?
-
törölt tag
-
Redneck
nagyúr
válasz
Ati007
üzenetére
Nem nagyon nézegetem, de tegnap mintha feldobta volna Alzánál 169.990-ért! Annyiért erősen megéri.
Más:
Nyomtam egy delete cache resetet a konzolnak, hátha jobb lesz a Hogwarts Legacy, de nem érzek nagy változást, cserébe állíthattam be mindent újra.
Hiába állítottam mindent a régire, és kalibráltam a HDR-t, vannak játékok, ahol elég fakó lett a kép.
Van valami tippetek mit nézzek meg? -
Ati007
őstag
Sziasztok! Hol érdemes most Series X-t venni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Assetto Corsa Rally
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Diablo IV
- Microsoft Edge
- További aktív témák...
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 Pro Max 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 5 Intel Core U5 125H, 32GB, 1TB, IPS 60Hz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4418
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

l.skywalker
IntelKiller7