Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
icemad
üzenetére
Asztali ui-val? Mint a ROG ally? Hát akkor ott rohadjon rájuk az egész.
Nem egészen így értettem, de végeredményben egy "normál" windows kezelőfelületre gondoltam, mintha egy asztali pc előtt ülnél. Xbox menüből indítod, ahogy teszed a játékokkal most konzolon, csak játék helyett egy windows asztal lesz előtted. Nyilván korlátozva, de telepíthető lenne egy steam meg epic kliens is.
ROG Ally az ebből a szempontból más kategória, azon "normál" windows fut, minden előnyével de inkább hátrányával együtt. Igen, simán lemerül egy frissítésben, ha nem kapcsoltad be 3-4-5 hónapig. Ezért frissítjük kábelen.Nekem annyi kell, hogy letöltse a játékot, megnyomom a play gombot és kész.
Pontosan erről van szó, vagyis feltételezésem szerint ez lenne a szándék, és ezt fogjuk béta tesztelni bő 2 évig. Az előbb említett "normál" windows kezelőfelület egy külön "app" lenne, mint mondjuk most xbox-on a böngésző app vagy netflix vagy akármi.A ROG Ally jelenlegi formájában egy handheld windows pc, ami inkább egy notebooknak felel meg szokatlan külsővel, vagy egy igen furmány windows-os tablet szokatlan kezelőszervekkel. Szóval ez nem konzol, de megfelelő elszabott időmennyiség után okozhat "konzolszerű" élményt, de előbb kapsz agyvérzést
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
consono
üzenetére
még a 48-50 fps is csak vágyálom, a 30 inkább a realitás
120 Hz-es kijelzővel a 40 fps is még ott lebeg opcionálisan, az Avowed-nek is volt 40 fps módja Series S-en. Azt rakjuk félre, hogy Series X-en 60 fps módban 30 sincs 2 buff meg 3 ellenfél mellett harc közben... De ez csak az UE 5.x motorral ellátott játékokra vonatkozik, amit nem az epic adott ki. Mert epic megoldotta a 120 fps-t fortnite-ban (UE 5.x), ahogy Doom Eternal 120 fps-sel ment a kisebbik konzolon (id Tech 7), így jó eséllyel az új rész is menni fog ennyivel. Szóval a fenti állítással nem tudok egyetérteni.Dual bootot sem mutat nekem a palantír
Azért írtam, hogy nem kell dual boot, mert egy asztali UI-val ellátott VM is bőven megfelelne a célra. Jelenleg is windows fut a konzolokon, jelenleg is VM-ként mennek a játékok, így igazából csak az a kérdés merül fel, hogy mire vártak eddig?
Minden adott volt, az ő kezükben van az asztali oprendszer, One széria óta "pc" alapú konzolokat gyártanak windows oprendszerrel. Létrehozták a tökéletes minipc-t a Series S-sel, ami megjelenéskor a leghatékonyabb célszerszám volt egységnyi térre vetítve. Sőt, még 4 és fél évvel a megjelenés után is rendben van, egyedül a ram mennyisége szokott gondot okozni, de megfelelő kezekben az sem para (emlékezzünk BG3 split-screen-re). -
törölt tag
válasz
consono
üzenetére
Régi diagramokat nézegetve 28-as dátumot találtam, de ez idővel módosult 27-re. Jellemzően év vége fele szoktak új szériát kiadni a "nagyok" (nyilván ünnepi szezont meglovagolva). Úgyhogy reálisnak tűnik a 2027 év vége, ami még 2,5 év, ahogy írta fórumtársunk.
Ennyi idejük van, hogy monitorozzák a handheld keresletet. Generáció elején totál esélytelen lett volna hordozható formában kihozni a Series S-t (One S megoldható lett volna), azóta viszont volt pár lépcső gyártástechnológiában, cpu és gpu fronton is, ami mind-mind az energiahatékonyságot növelte. A legjobb példa a Zen 5c magok, amik töredék energiából minden szempontból jobbak a Zen 2-nél (ezek vannak a mostani gépekben).
Handheld esetén 1000%-ig biztosra veszem, hogy freesync/ VRR kijelzőt pakolnak a gépbe, így a fix 60 fps helyett elegendő lenne 50 is (igazából 48, de ne centizzük ki) a folyamatos játékélményhez, ami szintén segítheti a hh verzió akkuidejét. De akár választható is lehetne, hogy 40-50-60 fps módban akarok játszani.
törölt tag
válasz
laracroft
üzenetére
Pár hozzászólást megnézve (illetve még több hsz-t átnézve az adott user-től, hogy pontosan melyik gépe van) nekem az jött át, hogy Series S-en voltak gondok.
Ott jellemzően a kevés ram miatt szoktak gondok lenni, már ha van egyáltalán.
Akik külön jelezték, hogy náluk semmi probléma nem volt, ők kivétel nélkül Series X-szel rendelkeznek. -
törölt tag
válasz
frankdelgado
üzenetére
Ezt nem értem..mutattak egy fehér kézikonzolt és abből arra következtetsz, h az alap rog ally lesz ápgrédelve?
Nekem gyanús, hogy nem az Ally X szerepel a videóban. A videóban szereplő dolgokat javarészt megkapta az Ally X:
marathon stamina (dupla akku)
faster speeds (gyorsabb és több ram, de még ott lebeg a Z2 Extreme tényleges upgrade-ként)
more capacity (Ally X-ből is van 1TB-os kivitel)
fresh look (a fehérhez képest már a fekete is újnak számít..., de nyilván itt inkább egy xbox logóban merül ki).
_______________________TG-től sorry, ha ez off-nak számít. Persze simán benyelhettem egy áprilisi tréfát, de az eredeti verziót is április elsején "tease"-elték.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Nekem nagy reményeim vannak az újdonsággal kapcsolatban, bár ez inkább csak szoftveres lesz. One széria óta "mókolt" windows fut a gépen, a kínai konzol óta várom a dual boot lehetőségét.
De itt igazából nem lenne szükség dual boot-ra, mert már alapból windows van a konzolokon. Azaz kis naivan azt gondolnám, hogy tudna futni egy (nyilván valamilyen szinten butított) "asztali" windows is VM-ben. Nyilván saját steam, epic, gog és még ki tudja milyen applikációra volna szükség, de ez sem lehetetlen.
Hardver oldalról: bár itt még nem számítok egyedi "APU"-ra, de a fejlesztések között már ideje hallani "c"-s magokról (pl.: Zen 5c), amik kisebb helyet foglalnak, kisebb órajelen járnak, de cserébe kevesebbet is fogyasztanak. Z2 Extreme esetén 4 - 4 db Zen 5 és Zen 5c mag maggal lehet gazdálkodni, ami szerintem annyira nem hatékony, bőven jó lenne 8 db Zen 5c is. Nagyjából tudná a Series S órajeleit processzor oldalról, ráadásul sokkal hatékonyabbak már csak a 3 generáció miatt is. Szóval processzor oldalról már bőven tudják hozni a Series S szintjét handheld formában, egyedül ram sávszélesség nincs meg DDR5-tel.
-
törölt tag
válasz
consono
üzenetére
Nekem a videó alapján 1 problémám van: a fehér verzió lesz upgrade-elve.
Az kb 50 percet bír akkuról teljes erőbedobással, ezért is adták ki az Ally X-et, ami duplázta az akku kapacitását.
Szóval ha nem poénból készült a videó, akkor kapunk egy Ally X-et kicsit átdesign-olva, ami eléggé csalódáskeltő, mert semmi újdonság nincs benne *.Azért érinthet minket, mert már egy ideje pletykálták, hogy az Asus fogja gyártani az első Xbox handheld gépet, ami nyilván ROG Ally klón lesz egyedi oprendszerrel.
*jó eséllyel Z2E lesz benne, vagyis az lenne a minimum, szerintem most nem lesz egyedi "APU".
-
törölt tag
Mindenki április tréfának véli a handheld xbox videót?
Furcsa, hogy itt még nem tűnt fel. -
törölt tag
válasz
oriic
üzenetére
Doomguy megtanult úszni, vagyis időrendet figyelembe véve inkább elfelejtett.
Ezen kívül lesz parry és block is, ami miatt megváltozik a "koreográfia".
Ahogy az előző résznél is, itt is kelleni fog egy alsó gombos kontroller a megfelelő játékélmény miatt.Eternal esetében célzás közben kellett volna nyomni az Y gombot, ami eléggé problémás volt. A jobb hüvelykujjad vagy az analógon van (célzás) vagy az Y gombon (lángszóró), a kettő kizárja egymást.
-
törölt tag
válasz
consono
üzenetére
KELL használni
Téves, tüzes kard és a "villanyos" pisztoly mellett csak egy companion skill-t kellett használni a játékban,amivel eltünteti az akadályokat.
Nekem kényelmes volt a tüzes kardot használni pókhálók ellen, illetve a elektromos stukker is tökéletesen megfelelt a különböző puzzle rejtvények megoldásában, és a manával sem kellett foglalkozni. Bár az inventory tele volt mindenféle mana töltő kajákkal és 50+ mana potival, de nekem így sokkal kényelmesebb volt. -
törölt tag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Tisztában vagyok a souls/soulslike stílus sajátosságával, miszerint 1-1 ellenféllel eltöltött (inkább végig oboakoncertezett) idő után a siker már-már katarzisként hat a játékosra.
Kedvenc példám: 15 óra, 375 halál, 1 ellenfél
Sajnos nem jó helyre születtem, ráadásul iszonyú mennyiségű stressz jött melóhelyről és otthonról is, így max arra lett volna jó, hogy agy(hely)vérzést kapjak.Metroid nekem teljesen kimaradt, szerintem pont az Ori-nak köszönhetően találkoztam a stílussal. Amúgy imádtam, csak úgy van kitalálva a játék, hogy 1-1 jelenethez 10x meg kell halni, mert nem látsz a jövőbe, és minden egyes csapdába bele fogsz lépni, de legalább minden másodikba. Szóval az ilyen "genyó" részeknél néha pihentetni kellett

De ettől függetlenül imádtam a játékot, már a menü zenéje teljesen elvarázsol. -
törölt tag
válasz
icemad
üzenetére
NES és SNES játékokat szándékosan nehezítették, mert más módon nem tudták befolyásolni az amerikai játékkölcsönzőket. Nyilván először jogi úton próbálkoztak, de nem mentek vele semmire. Úgyhogy jött a B verzió.
Csak telex cikket találtam. -
törölt tag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Avowed-et easy-n kezdtem (story a legkönnyebb), alapvetően a sztori meg a felfedezés érdekelt az elején. Nyilván megnéztem normal-on is, és annyi volt a különbség, hogy 3x annyi ideig tartott a harc. Munkanélküliként elvileg van időm bőven, de a játéknak pont az a része lett a legjobban elbökve, 3 ellenfél és 2 buff mellett szaggatott a játék. Nekem nem jött be ez a diavetítésben harcolok témakör, inkább a sztorit toltam meg a felfedezést.
De ha nem lett volna performance probléma, akkor is meggondoltam volna, hogy a századik ugyanolyan ellenféllel 1 egységnyi időtartamig küzdjek vagy 3 időegységnyit, nyilván sebezhetetlen volt a karakter mindkettő nehézségi szinten. -
törölt tag
De vedd figyelembe, hogy léteznek "mazópisták". Ők azt szeretik, ha fáj.
Könyvelőként (+ rendszergazda szerűség) elég sok stressz ért az elmúlt 10+ évben, már egy Ori közben is láttam a lelki szemeimmel a pókhálós tv közepén a kontrollert.
De gondolj bele, hogy a legnagyobb stresszforrás az, hogy 1 vagy 2 fokkal hidegebb vagy melegebb a mosogatóvíz. Átérzed? Nyilván nem, ezért sem kell megfejtenünk mások lelki dolgait. Fogadjuk el, hogy különbözőek vagyunk.
El tudnál belőlem képzelni még egyet? Még ez az egy is sok(k)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
26-án fog lejárni a GP Ultimate előfizetésem, már egy hete minden egyes játékindítás előtt b@**ogat. Kegyetlenül irritáló, ráadásul fizetős vendég vagyok. Nyilván lejárat után betárazok belőle, de nagyon gerinctelen minden egyes játék indítás előtt, ráadásul alapértelmezetten az előfizetés meghosszabbítása gombon van a "kurzor".
Túl vagyok az Avowed-en, aminek szerintem szerencsésebb lett volna valami életszerűbb nevet adni:
Avowed: New (loot)Box,
Avowed: Lootbox strikes back,
Avowed: Return of the Lootbox...Simán csinálnék egy spin-off-ot is belőle, ahol csak a játékban található ládák gyártására fókuszálnának, alsó hangon lenne belőle 5-6 napos játékidő.
De visszatérve a játékra:
annyi csilingelő hangú ládát nyitottam, hogy teljesen kiégette a dopamin termelő egységet az agyam helyén. Megyek A pontból B pontba, nyilván nem a nyíl fele megyek, mert tisztában vagyok a pálya design-nal, és oda csak utoljára kell menni. Szóval az agyam helye elkezdené termelni a dopamint a ládanyitás hatására, de félrepillantok, és látok még egy kis rejtett helyet. Ott is nyitok még 2 arany ládát, és visszafele is belefutok még 1-be.
Viccet félretéve, szerintem több láda van a játékban, mint ellenfél. Abból se sokféle van, de legalább hallani a madárcsicsergést, csak madár nincs hozzá. Nyilván ilyen szintű dopamin túltermelés közben nem is zavarja a játékost annyira a dolog, mert 10 métert sem lehet haladni újabb csilingelő hang nélkül.
Csináltam pár mentést, hogy majd visszatöltöm, és megnézem, hogy milyen hatással van a játék menetére az adott döntés. Párat megnéztem, de úgy istenigazából semmilyen jelentősége nem volt.
A különböző dungeon-öknek volt némi Skyrim feeling-je, az kifejezetten tetszett a játék elején. A szintezés olyan amilyen, a gear upgrade is elmegy szódával, de a csapattársakra nem tudok jó szívvel visszaemlékezni.
A performance harc közben vállalhatatlan külső területeken nagyobb tömegben (3-4 ellenfél), érzetre sokszor még a 20 fps sem volt meg, pedig elvileg 60-nal kellett volna mennie. Javarészt 40 fps módban játszottam, de a végére visszakapcsoltam 60-at, hátha jobb lesz csata közben, nyilván tévedtem. 2 buff 3 ellenfél, és játszhatatlan, lehetetlen célozni. Nem véletlenül mentem inkább karddal, mert 2 diavetítés között qrva nehéz célozni fejre.
A félbehagyott küldiket nem lehet utólag befejezni (egy bizonyos pont után), pedig 1-2 bounty küldit még megcsináltam volna, de nincs rá lehetőség. Ahogy semmi másra sem. Végre ki van fullozva a karakter, minden maxos, és baxhatod. Nekem ez is furi egy kicsit, jellemzően a főküldi után még lehet rohangálni.Nem állt szándékomban lehúzni a játékot, alapvetően jó volt a felfedezős rész, és itt-ott azért elég látványos tudott lenni, sőt még a "Gaia" témakör is bejött alapvetően. Nyilván vegyük ki a képletből, hogy az agyam helyén elfüstölt a dopamin termelő egység a végtelen számú láda után. Látszik a szándék benne, de sajnos az is, amit kihagytak az idő szűke miatt...
-
törölt tag
válasz
castiels
üzenetére
Series "patch"-et kapott játékok elvileg csak a belső ssd-ről indthatók (meg a méregdrága gyári bővítőkártyáról). One játékok mennek hdd-ről is, de nyilván a töltési idők nem lesznek a legjobbak. One szériánál is sokat dobott, ha külső ssd-re telepítettük a játékokat.
-
törölt tag
válasz
F.B.I.
üzenetére
Csak nekem tűnt fel, hogy "One X"-ről van szó, amiben gyárilag nincs ssd?
Nyilván kicseréltem a gyári hdd-t ssd-re anno, de szerintem itt gyári állapotú gépről van szó, illetve egy témák között eltévedt user-ről.Amúgy 3 napja elvittem kikompresszorozni a Series X-et, és meglepően kevés por volt benne (mármint a megszámlálhatatlan eltakarított pc-hez képest), de a hangja sokat javult. Már azon agyaltam, hogy újra kellene pasztázni a 2,5 éves gépet, mert Diablo 4 alatt is volt hangja rendesen.
-
törölt tag
válasz
boxmaci
üzenetére
legjobban otimailzált UE5 játék konzolra
Akkor jó eséllyel nem találkoztál a Fortnite-tal (Series S-en 120 fps
), nyilván házon belül vannak az adott grafikus motorral. Szóval a felvetésed téves volt, de Aveum-nál azért jobb a helyzet, AW2 nekem kimaradt, csak az első remastert vettem meg.
Amúgy amikor jöttek infók az Avowed-ről, akkor még arra is emlékszem, hogy eredetileg 30 fps-ben gondolkoztak, ami nyilván kamu volt. Szóval nekem már a 40 fps mód is ajándék volt ebből a szempontból, 60-ról nem is nagyon álmodoztam. Azt vegyük ki a képletből, hogy igazából ezt nem is tudja tartani, de van ilyen lehetőség
Biztosra veszem, hogy lenne még fejlődési potenciál optimalizáció terén, de sajna mostanság - nyilván költői túlzással - ez abban merül ki, hogy az FSR leghitványabb minőségét kapcsolják be, ami értelemszerűen jó hatással van az fps-re, és ellentétes hatással van a képminőségre. -
törölt tag
válasz
boxmaci
üzenetére
Nálam sem fényes a játék performance szempontjából, pedig én is 120 Hz VRR kijelzőn nézem. 40 fps módban (uncapped fps) folyamatosan VRR határán mozog, ami nagyon nehezen észrevehető vibrálást okoz (de engem éppenséggel kicsinál), amikor elkapja vagy eldobja a "szinkront".
60 fps módban sem tudja tartani a megcélzott képkockaszámot, ahogy előttem is írta a kolléga, az első városban be-bedöccen. A felbontás valami rettenetes. Hsz írás előtt inkább utánanéztem, mert elsőre nekem a zelda totk ugrott be a brutális recék láttán. Elvileg 1080p-ben megy 60 fps módban, de sokszor 720p-nek érződik, vagyis jó eséllyel a leggyengébb képminőséget lőtték be FSR-ben.Úgyhogy kezdem én is azt érezni, hogy már nagyon az adott generáció végén járunk.
Diablo 4-ben sokszor diavetítésben mozognak a mobok, sőt sokszor a farkasok is (mind a 7 db). Eleinte azt hittem, hogy a mobilnet miatt csinálja, de nagybátyáméknál kábeles nettel 1:1-ben ugyanúgy diavetítésben mozog(ná)nak a mobok. Van egy "aréna", ahol relatív sok ellenfelet dob be, és amikor még csak a "mobsűrűség" felénél járunk, elkezd belassulni az egész, illetve darabos lesz a mozgás. Ahogy csökken a népsűrűség, úgy jön vissza a sebesség is.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
A kép láttán már hallottam a Blood Brothers-t lelki füleimmel

-
törölt tag
válasz
frankdelgado
üzenetére
Gyárilag én is szőrszálhasogató vagyok, és hiába próbáltam túllendülni az apróságokon, nekem összességében vegyes élményem volt a játékkal.
Mintha 2 különböző csapat dolgozott volna a játékon (MG és Arkane), és nem hangolták össze a végeredményt, ráadásul ezt a TPS dolgot nagyon a vége felé találhatták ki. Doom Eternal-ban ezzel a grafikus motorral megoldották a platformer részeket FPS nézetben, és utólag ez volt a kisebbik rossz.
De elvitathatatlan, hogy nagyon hangulatos volt a játék
-
törölt tag
válasz
Redneck
üzenetére
Sokszor tényleg olyan érzésem van, mintha egy filmet néznék. Az egy dolog, hogy nem lehet elnyomni az átvezetőket, de sokszor meg sem fordul a fejemben.
Aztán jön egy kis ugri-bugri rész az átoperált reumás Lara Croft-tal, és oda az élmény.
De nyilván hsz írás után megyek vissza interaktív filmet nézni
-
törölt tag
válasz
Redneck
üzenetére
Engem folyamatosan kibillent az immerzióból az animálás és objektumkezelés, pedig amúgy nagyon hangulatos lenne a játék. A négyzetrácsosan elhelyezett esőcseppek a kalapon amúgy tök jól néznének ki, ha nem négyzetrácsos lenne....
Oldalirányú mászásnál nagyon elbökték az animációt, mintha valami kétezres évek eleji játék lenne. Azon már a szemem se rebben, hogy a különöző 3D-s modellek folyamatosan egymáson keresztül mozognak. A csajt tök véletlenül beletoltam a falba többször is, amikor guggolva próbáltam volna kimenni egy kisebb lyukon. De ezzel tisztában is vannak a fejlesztők, nem véletlenül csinálták meg ennyire megúszósnak a hajóra lépést és a hajóból kiszállást is (igazából teleportál a csaj), amikor elfordul a kamera.
Szóval ezen infóknak köszönhetően lett szerintem FPS játék, mert vérlázító lett volna a végeredmény TPS-ben, elég csak a korábban említett oldal irányba mászásra gondolni. Valamiért ez nagyon gyengéje az adott grafikus motornak.
Az átvezető animációk szinte tökéletesek lettek mocap-pel, egyedül a főgonosz feje/nyaka/felsőteste él önálló életet néha, mintha csak az arcát vették volna fel mocap-pel, és a testét kb-ra hozzáigazították az animátorok. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Orcs Must Die! Deathtrap margójára:
két ~300MB-os patch után megy 60 fps-sel, úgyhogy alapvetően csak csúszott pár napot a day 0 patch, de tartalmilag még bőven van javulási lehetőség. Ha nem kaszálják el az első pár hónapban, akkor akár még valami érdekes is kisülhet belőle. Vagyunk páran, akiknek bejön a tower defense kategória, bár tps td-k között fortnite stw a bestof, és annak is elengedték már évekkel ezelőtt a kezét. -
törölt tag
Orcs Must Die! Deathtrap
Tegnap kipróbáltam, és nem kicsit lepett meg a "Optimized for Xbox Series X|S" felirat mellett a 30 fps Series X-en. Nekem eléggé para 30 fps-nél célozni, bár nem volt brutális frame time kilengés - mint mondjuk egy Starfield-nél - , de ennek a játéknak nem 30 hanem 120 fps-sel kellene mennie. Úgyhogy egyelőre parkolópályára raktam a játékot, hátha kapunk hozzá 60-120 fps patch-et.
Alapvetően Diablo 4 utáni coop elfoglaltságot kerestünk, nagyon nem jött be. -
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Mondanám, hogy megtanult úszni, de az időrendiség miatt inkább elfelejtett.
-
törölt tag
Este kipróbáltam a reumás Lara Croft kalandjait. Hiába fiatalították meg a főszereplőt digitálisan, mintha egy 80 éves öregember próbálna párkányokon kapaszkodni, ráadásul nagyon illúzióromboló animációkkal kombinálva.
Viszont VRR kijelzővel teljesen "smooth" élményt ad a dolog, csak állandóan kizökkenti a játékost az immerzióból egy-két gagyi dolog. Már az első két npc-től égnek áll az ember haja, aztán jön egy cut scene, ami szinte a tökéletes ellentéte az előbb látottakhoz képest. Egyszer az egyik npc (talán a csücsörítős) lemaradt, hátranéztem, és kaptam sokkot az árnyék "popping" miatt. De később egy templomban viszont rendben volt a látvány, minden milliméterre gondoltak az adott helyen.
Úgyhogy első kör után vegyes élményekkel gazdagodtam, de alapvetően technikailag rendben volt. Szóval ez nem a tipikus egy "év múlva majd ránézek" játék, amit félkész állapotban jött ki, de nyilván sok-sok apróságba bele lehet kötni. -
törölt tag
Hogyan lehet hozzáférni az xbox-on készített képekhez pc-n?
Diablo 4 karaktert akarnék linkelni a megfelelő témába, de valszeg nem jó keresőszavakkal próbálkoztam. Természetesen feltöltöttem az összeset egyesével, de nagyon fogyinak érzem magam, hogy még guglival sem lettem okosabb. Nincs telefonos appom, one drive-ban mindent is átnéztem, és pc-ről szeretném megírni a hsz-t... -
törölt tag
válasz
torrente777
üzenetére
A szuper segítőkész kolléga azt szerette volna írni, hogy analóg drift keresőszóval nézelődj. Amúgy igen, hiba, igen, garanciában javítják.
-
törölt tag
Ha már Stalker a téma.
CP77 és Starfield után megtanultam, hogy ha a gyártó vagy kiadó fizet nekem külön azért, hogy béta teszteljem a legnagyobb jóindulattal még ürülék szintet sem elérő bithalmazát, na majd akkor fogok ilyenekkel játszani. Vagy akkor, ha elkészült, bár erre elég kicsi az esély...
Szóval üzenném a béta tesztelőknek, hogy egy év múlva azért szeretnék ezzel is játszani, úgyhogy húzzatok bele!
-
törölt tag
válasz
negyven2
üzenetére
High On Life: notin sötétzöld a gomb szürke felirattal, azaz nem aktív. Dugtam rá egy kontrollert, de változatlan a helyzet.
Series X-re sajnos le van töltve, így nem tudom a felhőt ráerőltetni, és mobilnettel Starfield, új Cod és Diablo 4 frissítés mellett nem vállalom be, hogy letöltöm még egyszer.
szerk.: nem lapoztam hsz írás előtt. -
törölt tag
South Park: The Fractured But Whole
Nemrég újráztam az első részét, és nem sokkal később került GP-be a folytatás. Az előző részről csak pár sor ejtettem ebben a hsz-ben. The Stick of Truth-ról csak pozitívan tudok nyilatkozni, nagyon eltalálták az egészet minden tekintetben, valszeg az Obsidian hatás itt is szerepet játszik.
Ehhez képest a második rész minden szempontból csalódás, egyedül egy "beat 'em up" játékokat idéző részről tudok pozitívan nyilatkozni, még a zene és az állandó felkonferálás nagyon el volt találva. Ééééés ennyi, mármint a pozitívum. Ruhák csak esztétikai szempontból voltak, kivették a fejlődés azon részét. A harc sokkal vérszegényebb és unalmas lett pár játék végi csavart leszámítva. Az sem javított a helyzeten, hogy aránytalanul sok b*z*lás van benne, pedig nem vagyok kesma fogyasztó... -
törölt tag
válasz
üzenetére
Amikor először játszottam a játékkal, akkor kénytelen voltam youtube-on megnézni a történetet, mert le volt robbanva a kezem, és vállalhatatlan volt az állandó mindkét ravasz nyomása egyszerre a többi gombon kívül. Elite kontrollerrel be tudom állítani az alsó gombokra, így már érdekes lett volna, de pénzt nem adok ki érte. A Director's Cut emlékeim szerint epic ingyen játék volt, így nyilván meg is van, de adott pillanatban RX570 a legerősebb videokártya a közelben. Mondjuk az is fölös...
-
törölt tag
Death Stranding nincs benne a GP-ben?
A pc-s verziója emlékeim szerint GP-s volt, ezért repkednek a kérdőjelek. -
törölt tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Csak fordítva működne, szóval a te fiókodra kell megvenni a GP Ultimate-et, így tudnál pc-n, konzolon és felhőben játszani, miközben a gyerek a saját fiókjával játszhatna konzolon.
Ha a te fiókodon van az előfizetés, akkor a gyerek konzoljára egyszer kellene belépni, és aktiválni a "home"-olást. Utána lehet törölni a fiókod arról a gépről, és a gyerek minden digitális vásárlásodhoz és előfizetésedhez hozzáfér. -
törölt tag
Starfield új dlc-je még az alapjátékot is felülmúlja steam értékelések tekintetében.
Az alapjáték bő egy évnyi foltozás után már 59%-os pozitív értékelésnél jár (55% az utóbbi 30 napban), ehhez jön a Shattered Space 37%-os pozitív eredménye.
Csak azt nem tudom, hogy miért akarom kényszeresen Shittered Space-nek írni, és miért akarnám a borítón szereplő "űrruhás" ipsét kicserélni egy vegyvédelmi szettes figurára
-
törölt tag
válasz
persil
üzenetére
NCSoft játékkal meg sem próbáltam volna az első héten játszani, legendásan addiktív játékokat készítettek. Viszont kifejezetten örülök, hogy szóba került, mert én is rá akartam nézni később, és simán kiment a fejemből.
Az más kérdés, hogy nem vagyok felkészülve arra, hogy a reggeli kávé előtt ránézzek a shop-os karakterekre (mert nyilván alvás közben is online voltam 4 karakterrel), hogy mit adtak el az este... Beteg...Nagyon beteg. Kollégákkal toltuk anno a Lineage 2-t, mondanám, hogy soha többet MMO akármi, de azért ki szeretném próbálni
-
törölt tag
válasz
icemad
üzenetére
Mert lejárt a garancia, csak ez később tudatosult benne.
Mindenesetre nekem pozitívumként jött át az egész, miszerint csak a windows fosta össze magát a gépen. Viszonylag kevés halott gépről olvashattunk ebben a témában, ráadásul a jelenlegi is inkább szoftveres probléma volt.
Nekem valamilyen szinten fétisem a garancia, az első Series X-et is csak azért adtam el 2 hónap garanciával, hogy vegyek egy sok garisat helyette. Az végül főbérlő gyerekéhez került, úgyhogy vehettem egy harmadikat, annak 1-2 hónapra járt le a garanciája. Viszont ilyen "hibaráta" láttán annyira nem aggódok. -
törölt tag
Ezért értetlenkedtem, mert ekkora hülyeséget még nem láttam ezen oldal hasábjain.
Hétvégére kölcsönadom az avatarom
#135083 l.skywalker
Ahha, akkor ebből adódik a félreértés...
Egy pillanatra azt hittem, hogy találkozott az önkritika fogalmával
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Az "újrahangszerelt" Doom 1-2 után én is Quake 1-gyel folytattam

Na jó, egy The Stick of Truth végigjátszás is volt közben, még mindig örömódákat tudok róla zengeni, annyira eltalálták az egészet. Régi South Park évadokat kombinálták egy kis Skyrim/LotR kifigurázással, amit meghintettek JRPG-s harcokkal. Le a kalappal az Obsidian előtt
Lassan egy hónapja lvl 10 vagyok Starfield-ben, valahogy nem akar fejlődni a karakter
szerk.: köszi a Quake 2-es tippet, már el is felejtettem, hogy azt is megkaptuk GP-ben, Gondolom az is 4K 120 fps-sel megy, mint a többi.
-
törölt tag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Ha a párosítás gombot nyomod akkor villog csak. Vagy, ha elveszti a kapcsolatot.
Párosításnál gyorsabban villog (a párosítás gomb hosszan nyomva), mint alapból amikor keresi a párosított eszközt.
Illetve a párosítás gomb kétszeri megnyomása esetén vált bluetooth és xbox között, nem kell újrapárosítani. A gyári usb dongle is "xbox"ként működik ebből a szempontból. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Mindenhol akciós, steam-en is 98%-os kedvezmény van rá.
Amúgy én is először a gift-elésre gondoltam, de gugli második találat volt a steam-es akció.
Ubisoft-nál szoktak ilyen akciókat csinálni, hogy xaré-hugyé' adják az alapjátékot. De jellemzően valamilyen kiegészítés megjelenése környékén szokták meglépni (pl: Division 2), nyilván kieg nélkül nem sok értelme volt... -
törölt tag
válasz
Dinomano
üzenetére
Közel 25 éves grafikus motor a szűk keresztmetszet. Az általad említett
xar mocap
nagyon téves megközelítés, mert a mocap nem létező hiú ábránd. Pont azért néznek ki sértően xarul az "animációk".
Morrowind idején hatalmas dologként éltem meg a "víz" effektet megfelelő videokártya mellett, csak bő 20 évvel később ugyanazzal szembesülni kicsit idejétmúlt.
Oblivion kimaradt valamilyen szinten, bár megvan minden platformra, nekem csak a túltolt effektet maradtak meg. Talán akkor volt sláger a "bloom".
Skyrim hatalmasat ütött már a "sárkányos kardozós" setting-gel, a menü zene hallatán a mai napig libabőrös leszek. Nyilván ott is ótvar szarul nézett ki az animáció, de elnéztük neki. Mennyivel f@szább volt a lóval hegyet mászni, hiába nézett ki úgy ahogy. Gyakorlatilag fel"bugolt" a hegyre, és örültünk neki, hogy nem kellett kerülni.
De azóta eltelt közel 13 év, és még mindig 1:1-ben Morrowind-es "mimikát" kell nézegetni, hiába próbáltak némi shader-eléssel mimikai ráncokat imitálni.
A bejelentés idején én voltam az egyetlen, aki szóvá tette a 22-23 éves elődöt a "mimika" miatt. -
törölt tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
239€-t találtam helyben egy Series S 1TB-os gépet bő másfél garanciával, és nagyon nem bántam meg. Fortnite, FH4, Diablo 4 mellé kb semmi sem fért volna rá, mármint ha ez 3 egyáltalán felfért volna az 512-esre, amiből ~360GB használható.
Ajándéknak vettem, és csak fullhd tv-jük van az ajándékozottaknak.
200€ körül lehetett használt 512-est venni úgy, hogy az sem volt biztos, hogy van-e rá garancia. A fekete Series S tavaly év vége fele jelent meg, így legalább másfél garanciának kellett lennie a vásárlás pillanatában. Szóval 39€-ért cserébe kaptam dupla tárhelyet és sok garanciát. -
törölt tag
válasz
persil
üzenetére
Alapvetően nincs jó véleményem a játékról, még mindig egy csillogó f0shalmazt látok némi nms beütéssel. Utóbbit lehetett volna jobban megoldani, mert tényleg nagyon megúszósra sikeredett ez a bolygóközi utazás témakör, ami egy kicsit megbonyolított gyorsutazás igazából. Ez gyűjtögetős témakör megfelelő kapacitás nélkül is eléggé átgondolatlannak tűnik, ha már nms-t másolták.
Szrk.: egyaltalan nem tart olyan borzasztoan sokaig, szoval jol kisarkitott a pelda azzal az az 1+ perc vs 5 sec-kel.
4 másodpercnél kattint a landolásra, és 56-57. másodpercben lehet irányítani a karaktert. ez nálam bőven 50 másodperc, amihez képest egy 5 másodperces töltőképernyő (emlékeim szerint ennyi sem átlagosan) az egy 10x különbség.#134187 Steve1207
Sokkal igényesebbnek tűnnek ezek az animációs háttérben töltős verziók, Starfield-nél egyáltalán nem éreztem azt, hogy egy űrkalandban van részem, hanem egy olcsó trükkökkel feltupírozott Morrowindet látok jobb textúrával meg értelmes 3d modell híján shader-eléssel imitált mimikai ráncokkal. -
törölt tag
válasz
persil
üzenetére
Az elcseszett grafikus motor miatt írtam, alapból is katasztrofális a mozgás és a "mimika". Ezen voltam kiakadva, hogy a "quest-ember" elakadt egy asztalban, majd félig bef0s0tt pózban elkezdett tolatni, mindezt 2023. szeptemberében.
Azért írtam, hogy ha így animáltak volna le egy ajtónyitás, akkor vérlázító eredménye lett volna. 10 mp-ig nézzük, hogy a karakter próbál be pozicionálni az ajtóba, miután abszolválta ezt rendkívül nehéz jelenetet, utána kinyújtja a kezét, és remélhetőleg nem a falban/ajtóban lesz a fél keze.
Ehhez képest kapunk 1-2 mp-es töltőképernyőt, szerintem bőven a kisebbik rossz a lehetőségekhez mérten.
Nyilván igényesebben néz ki linkelt videó, de ha nem lehet elnyomni a sokadik alkalom után, akkor engem zavarna az az 50 másodperces animáció. -
törölt tag
válasz
markknight
üzenetére
Lehet, hogy az első 1-2-5 alkalommal tetszik az embernek, de 10. után elég uncsi és időrabló lehet. Ebből a szempontból sokat kritizálták a Starfield-et, de cserébe gyorsan betölt. Közel egy perces animáció nézés és 5 másodperces töltési idő között szerintem az utóbbi hatékonyabb. Eleinte az is kiakasztott, hogy 1-1 "szoba" vagy akármilyen helyiségnél is van töltési idő. De ismerve a grafikus motor képességeit, vért izzadtak volna a srácok, ha le kellett volna animálniuk egy ajtónyitást, ráadásul ótvar gagyin nézett volna ki. Ott legalább 10 másodperces animációt spóroltak meg, és pár másodperces töltési idővel összességében jobban jártunk, mint nézegetni egy 2000-es években is sértően gagyin kinéző "mozgást".
-
törölt tag
válasz
persil
üzenetére
Eljutottam a 10. szintig. Aztán megjelent a Doom 1 és 2 "újrahangszerelt" változata. Szerintem a második rész vége felé járhatok, az elsőt relatív hamar letoltam, azért még tudott lepni HMP-n, párszor feküdtem is.
Biztos bennem van a hiba, hogy egy 30 éves játékkal kockulok egy "ilyen gyöngyszem" helyett
-
törölt tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Korábban írtam, hogy speciális igények miatt teszteltem a fiókkal kapcsolatos dolgokat. Többszöri pin kód elrontása után kéri a jelszót, és ha azt is elrontják (párszor
), akkor zárolják a fiókot.
Esetleg ránézhetsz magára a mailcímre a https://haveibeenpwned.com-on.
Amúgy meg sem próbáltad "unlock"olni? Ott a link a feloldáshoz.
szerk.: csak felülvizsgálatot lehetett kérni? Nem volt lehetőség feloldani?
Az úgy fura. -
törölt tag
válasz
icemad
üzenetére
Azok mennek BC-ben emlékeim szerint, nekem is megvan az összes digitálisan. De most ránézek.
szerk.: 2. rész is ki lett adva Xbox One szériára, az első rész back compat, és azt nem is találtam meg a játékaim között, pedig emlékeztem rá. Viszont a második rész GwG-ben is megvan, illetve amúgy is megvettem. Harmadik résznél csatlakoztam az xbox-osok közé, azt neked is tudom ajánlani ROG Ally-on. Xbox-on csak 30 fps-sel ment, így amúgy is pc-n játszottam. De nosztalgiafaktor miatt felraktam a kézi gépre is, és teljesen rendben van a grafika a kis kijelzőn. -
törölt tag
válasz
markknight
üzenetére
Nálam a cod széria a 4. részig tartott, úgyhogy ezzel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. Mármint ha nem számolom a GP-s MW3-at, aminek minden egyes másodpercét és letöltött bitjét sajnáltam.
#133989 gianni85
Először nekem is az lett volna logikus, de a játékok megjelenéskori állapota miatt így is úgy is az egészet a netről kell letölteni. Szóval semmilyen előny nem származik a lemezből szerintem. Félreértés ne essék, tisztában vagyok azzal, hogy a lemezen lévő bithalmaznak alapvetően működnie kellene, de én csak DRM-ként tudok tekinteni ezekre a 20 évvel ezelőtt is elavult pörgő-forgó izékre. Mondjuk pizzát lehet vele szelni, ezt teszteltem korábban
(nyilván minden kajáláshoz bontottunk új gladiátor lemezt). -
törölt tag
Visszagörgettem egy napnyi hozzászólás, használtam a gyorskeresőt, de nem találtam ezzel kapcsolatban infót itt:
Jönnek az új Xbox gépek október 15-én.Ha váltottak gyártástechnológiát (legalább halfnode 6 nm), akkor valamilyen szinten érthető a konzolhiány, amiről szó volt itt párszor. Aztán lehetett véletlen is, hogy fórumtársunk nem talált Series X-et.
Eredeti hír. -
törölt tag
Xbox Adaptív Joystick - speciális igényekre szabva
Linkeltem volna a gamepod-os hírt, de nem találtam.
Nem tudom, hogy mekkora biznisz van ebben a témában, de le a kalappal előttük, hogy gondolnak a kevésbé egészséges játékosokra is. -
törölt tag
Izlandi store-ban újra 3000 forint körül/alatt van a Forza Horizon 4 standard.
Megjelenés körül vettem az Utimate Add-ons-t, de nem kaptam bejelentés óta kódot. Múltkor lecsúsztam róla, így most bezsebeltem, gyorsabbnak tűnt, mint a support. -
törölt tag
válasz
markknight
üzenetére
Értem, akkor mondhatni single player játékként tekintettél rá, és a sztori befejezésével ért véget. A Diablo kb ott kezdődik, ahol a single rész véget ér. Vagyis hittem idáig, de jelen esetben nekem is véget ért a főboss után. Nem akartam el"spoiler"ezni a játékot, így tudatosan kerültem a témáját, de akkor lassan ránézhetek, hogy pontosan mit takar az endgame tartalom.
A harmadik részben sok időt el lehetett cseszni a BIS cuccokkal, hellfire ringgel/amulettel, uber bossokkal és hozzátartozó kulcskereséssel, illetve a ph klán újoncainak tápolásával, loot share, stb. A 15 perc alatt összes boss kill kisebb szervezést igényelt. -
törölt tag
válasz
markknight
üzenetére
Enyhe fáziskéséssel megkérdezem, hogy pontosan mit jelent a "lepörgött a Diablo 4" kifejezés?
Első rész óta követem a szériát, de a 4. résznél nem tudom értelmezni a "végigjátszás" kifejezést. Közel 70. szintű vagyok, sztori rész letudva, pár "extra" dungeon-t nyitottam, nyilván végig is futottam rajta (nekem túl repetitív, pedig extrém monotonitástűrő képességgel rendelkezem), de egyszerűen nem találom a helyem a játékban. Nem találom az endgame tartalmat, és el sem tudom képzelni, hogy szezononként felhúzzak egy karakter lvl 100-ra.
Őszintén megvallva nem gugliztam utána (vagyis a kövekre rákerestem, de okosabb nem lettem), és a témájában sem jártam emlékeim szerint.
Szóval mit lehet még csinálni benne?
Nagybátyámmal szoktuk héba-hóba tolni, de a 3. résszel ellentétben nem tudok újat mutatni neki. -
törölt tag
válasz
markknight
üzenetére
Igen, kipróbáltam. Már a kocsikázós részen elment a kedvem tőle, bele se merek gondolni, hogy milyen jó lehet a gunfight... Ha ezt tudom, akkor le se szenvedem mobilnettel. Persze utánanézhettem volna, a Mafia 3 grafikus motor még derengett is emlékből.
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Valamiért azt hittem, hogy te is "osztrákiába" költöztél. Itt szevasz és szervusz a köszönési mód, pislogtam is pár napig miatta, hogy most mi van. Először azt hittem, hogy annyira sok betelepült magyar van már a szomszédban, hogy 1:1-ben átvették a natív lakosok.
Mondjuk sokan vagyunk itt az biztos, olyan helyre költöztem, amire az itt élő rokonok reflexből vágták rá, hogy ott biztosan nincsenek "migránsok", erre a kaputelefonon ott figyelt a Béla név
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Te is régiót váltottál?
Talán a pol topikba láttam, hogy szuperlegjobb barátod után mész
(március végén költöztem) -
törölt tag
válasz
üzenetére
Idáig senki sem jelezte (vagy túl egyértelmű), de GP-ben elérhető. Anno megvettem a Doom 64-et, mert konzolon lehetett retrózni vele, nekem bejött.
Úgyhogy nem meglepő módon az "újrahangszerelt" 120 fps-es retró őrület engem simán elkapott. Doom 1 első chaptert le is toltam gyorsan, ránéztem a második részre is. A zenét azért szokni kell, de a "gyári" prüntyögés helyett szerintem élhetőbb. Sőt érdemes váltogatni közöttük, úgy jobban átjön a különbség. -
törölt tag
válasz
persil
üzenetére
Jogos, csak már rég láttam a kezelőfelületet. A "4"-ről nem tudtam, de hasznos infó.
Nekem elég volt kettő. Diablo 4-nél nem kell használni az analóg kattintást, így A, B, X, Y gombok vannak alulra állítva. A játékon belül is lehet variálni a skillsort, így nekem bőven jó volt. Elite 1-gyel már amúgy sem ugrálhatok ilyen téren, ott fizikai kapcsoló van 2 pont között. -
törölt tag
válasz
icemad
üzenetére
Annak is bírnia kellene 6-8 óra játékot.
Ikea ladda akkuval átlag két hétig bírta a kontroller, elite 2 akkuja ennél többet bír emlékeim szerint. Már elajándékoztam, de majdnem havonta töltöttem.Kinek a pap, kinek a paplan. Olvastam ebben a témában is eleget a mazópistákról, ha valaki egy kör soulslike közben még egy type-c kábellel fojtogatja magát a nagyobb katarzis érdekében, már azon sem tudnék meglepődni

-
törölt tag
válasz
ridiculous
üzenetére
Amúgy dilemmáztam rajta, amikor olvastam a véleményeket. De ahogy írtam, eléggé egyedi eset vagyok, számomra nem alternatíva a leírt okokból.
Amúgy igen, nem feltétlenül jó használtam a "best of" kifejezést, de akkor sincs még csak megközelítőleg hasonló alternatíva.Bestof akkor lenne, ha: az analógok gyárilag hall effect-esek lennének, nem törnének évente a "váll"gombok, és az elite 1 alsó gombjait kapta volna meg.
Pontosan ezért fogom egy elite 1-ben cseréltetni az analógokat
-
törölt tag
válasz
ridiculous
üzenetére
Van funkcióban az elite 2-t megközelítő alternatíva?
Wireless, combos akkumulátor, 4 db programozható alsó gomb, 3 profil, 3 fokozatban állítható ravasz, analógok feszessége állítható, töltőként / "dokkolóként" is használható traveller case stb.
Csak egyet írj
Nekem alapvetően az alsó gombok miatt kellett vennem, hogy kiváltsam az analóg kattintásokat és az A és B (legtöbbet használt) gombot. Mázlim volt, mert 37000-ért vetem közel egy hetes elite 2-t, gyakorlatilag új volt. Nekem nagyon megérte, de alapvetően eléggé egyedi eset vagyok a nyomi kezeimmel, amivel vallatásos kínzással felérő fájdalommal járt benyomni az analóg kart.
Amúgy tisztában vagyok vele, hogy most a gamesir madzagos kontroller a sláger. A madzag miatt nálam élből kiesik a sorból, és 4 helyett csak 2 alsó gomb van rajta. Bár az analóg kattintásokat ki tudnál vele váltani, de akkor sem közelítené komfortban az elite 2-t. -
törölt tag
válasz
creedszl
üzenetére
Gariztatás után elajándékoztam az elite 2-t. Viszont garanciális ügyintézés idejére vettem egy elite "1"-et, már vásárláskor driftelt az analóg deadzone-on belül. Azóta is azt használom (bár egyre zavaróbb a drift jelensége), nekem jobban bejöttek a nagyobb / könnyebben elérhető alsó lapátok, és vettem hozzá adaptert pc-hez, így mondhatni univerzális lett. Hall effect-es analógokra szeretném cseréltetni a gyári driftelőket, ebben a témában emlegette valaki, hogy 10e körül megoldható.
Jelenleg elérhető kontrollerek közül még mindig az elite 2 a bestof, hiába kell évente gariztatni. 2 év garancia van rá, garancia lejárta előtt 2-3 hónappal érdemes elpasszolni (akár gariztatás után), és venni egy új és garanciális verziót.
-
törölt tag
válasz
creedszl
üzenetére
A téma összefoglaló 4-es pontjában látható linken tudod regisztrálni a kontrollert.
A gyártó 2 év garanciát vállal a kontrollerekre is, így érdemes regisztrálni.
Miután regisztráltad az eszközt, akkor onnan tudsz indítani ezzel kapcsolatos ügyintézést.
Nem szoktuk javasolni a bolti garanciális ügyintézést, mert több időt veszi igénybe jellemzően. Már kétszer küldtem vissza kontrollert garanciális ügyintézés keretén velül (egy gyári és egy elite 2), kb két hét alatt meg is érkezik.
De ha neked egyszerűbb elmenni a boltba, mint kinyomtatni egy UPS-es "szállítólevelet", amit mail-ben elküldtek, akkor az is megoldás lehet. Ismerőnek legalább 2x cserélték a 20th anniversary special edition kontrollerét az adott boltban, szóval az is megoldás lehet, de jellemzően tovább tart a gyári ügyintézésnél. -
törölt tag
válasz
markknight
üzenetére
Megjelenéskor a pár négyzetméteres részen se tartotta a 30 fps-t, esélytelen volt célozni.
Ahhoz képest látszik a fejlődés. Amúgy igen, közben én is jártam az egyik nagyobb városban. Ha abban a két városban nem kell gunfight-olni, akkor annyira nem para. Ha ott is kell célozni, az már sz@rügy. -
törölt tag
A napokban írtam, hogy ránéztem a Starfield-re 60 fps patch után, de érzésre nem volt tuti VRR-rel sem. Ez ~1,5 hónapja lehetett, emlékből írtam ezt a hsz-t.
Tegnap este ismét ránéztem, és tökéletesen smooth élmény tárult elém uncapped performance módban (nyilván vegyük ki a képletből azt, hogy hogyan nézett ki). Érzetre 60-nál több fps volt, 90-100 környékére tippeltem volna. Úgyhogy ránéztem ma reggel a Digital Foundry-s videóra, ami amúgy 2 hónapos, így annyira nem mérvadó, mert szerintem azóta is javíthattak a performance-on. De két nagy várost leszámítva tényleg képes a játék kisebb tereken 100 közeli fps-t kipréselni a Series X-ből.
2 évet tippeltem megjelenéskori állapotot tekintve, hogy kb mikorra lesz vállalható formában a játék. Ehhez képest egy év sem telt el, és már kezd körvonalazódni a történet.Ezzel kapcsolatban egy utolsó szurkálódás:
szóvá tettem korábban, hogy a játékosok (vagyis a joggal elégedetlen vevők) terrorizálása helyett ezt az erőforrást a játék fejlesztésére is fordíthatták volna. Magam idézve:Starfield az új CP2077. Kevesebb grafikai glitch van az Űr-Morrowind-ben, de nagyon hasonlít a két történet. Annyi a különbség, hogy CDPR nem foglalkoztat bértrollokat, és az MS/Bethesda nem kért bocsánatot a játékosoktól.
Kb két hete futottam bele egy telex cikkbe, ahol ezt írták:
...sok helyen már egy évtizede az alapján kapnak fizetési bónuszt a fejlesztők, ha elérnek Metacriticen egy bizonyos pontszámot. Nem véletlen, hogy a tavaly megjelent, óriási csalódást keltő Starfield alkalmazottai már odáig süllyedtek, hogy egyenként reagáltak Steamen a negatív kritikákra, és igyekeztek a saját játékukat jobb színben beállítani. Valahogy úgy, ahogy most a DK-s politikusok kezdtek el kommentelgetni sajtótermékek videói és cikkei alatt.
Ha kivesszük a történetből az "megmondtam" részt, akkor még saját magamon is meg tudok lepődni. Lehetetlen kategóriába soroltam azt a lehetőséget, hogy pozitívan nyilatkozzak a játékról. De a tegnap esti próbakör után ezt is megéltem

-
törölt tag
GP-s Cod:
single után fel akartam rakni a multiplayert is, és kivettem a pipát a singleplayer elől, és beraktam a warzone és a mw3 multi elé. Ebből az jött össze, hogy:
mínusz 20-30 GB-nyi single,
plusz wz és mw3 multi: ~45 GB
egyenlő: 130 GB letöltés (mobilnet
)
Elvileg jó vagyok matekból, így érthető mód repkedtek a kérdőjelek és picsák rendesen:
(-20 GB) + 45 GB = 130 GB.
A mínusz 20-nak (vagy 30-nak) azért volt jelentősége, mert csak 41 GB-nyi helyem volt a gépen, és a két multis kiegészítés 45 GB-nyi helyet foglalt volna. Amíg nem töröltem még valamit a gépről, addig el sem kezdte a folyamatot. Aztán kaptam sokkot hajnalban a 130 GB-os letöltéssel, amiből amúgy 80 GB-nyi a gépen volt, csak nem vett róla tudomást, mert korábban az már le volt töltve, anélkül a singleplayer rész sem ment volna...
Viszont arra nagyon kíváncsi lennék, hogy ebből a gigantikusnak számító méretből mennyi volt az átvezető animáció. Ha tippelni kellene, akkor legalább a felét mondanám, de szerintem még nagyobb az arány. Nem hiszem el, hogy ezzel a grafikus motorral nem tudták volna összehozni az átvezetőket 30 fps-sel (és kicsit erősebb grafikával). -
törölt tag
2021-es hírben találtam infót arról, hogy az LG CX és C1 is megkapja ezt a funkciót (LFC).
De a pontos típusról nem találtam infót ezzel kapcsolatban (LG 49NANO863NA), de ha ez is a 2.1 szabvány része, akkor nem szóltam. Ezt a kérdéskört még nem jártam körbe.
Alapvetően csak arra próbáltam kilyukadni, hogy freesync/VRR sem ellensúlyozza az optimalizáció jelenlegi állapotát 60 fps módban. Szándékosan nem néztem elemzővideókat, csak érzetre nem volt tuti. -
törölt tag
válasz
markknight
üzenetére
120Hz-es kijelző esetén van 40 fps, ott nem volt annyira brutál a szaggatás, bár sokat nem játszottam vele. 60 fps módban VRR sem segít rajta, gondolom bemegy 48 fps alá, és ott már ugrik a szinkron.
Nyilván ránéztem 60 fps patch után, de nem érzem az átütő erőt, úgyhogy inkább még adok neki egy fél évet legalább.Más:
Toltam egy kis "kampányt" FM-ban, és az egész olyan lelketlen ürességként érződik. Technikailag már nem para, de nálam nem hozza élményben a 6. vagy 7. részt. Inkább FH-hoz tudom hasonlítani a versenyek hosszát, és kampányban még állítani sem lehet. Egyedül a bünti rendszer tetszett benne, bár ennek inkább online van jelentősége. -
törölt tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Persze, megjelenéskor megvettem az ultimate add-ons bundle-t. Még 13 nap van hátra az akcióból, addig akkor megpróbálom lefocizni a supporttal a dolgot.
Ahogy írtam, unokatesó a lego kiegészítéssel játszik, így kizárásos alapon valaminek amúgy is lennie kellett. -
törölt tag
válasz
negyven2
üzenetére
2025. márciusig van élő GP Ultimate előfizetésem, a bejelentés pillanatában is volt előfizetésem. Talán annyi extra lehet, hogy március végén elköltöztem egy szomszéd országba, és a régiót is átállítottam (xbox profil, a gép és a telefonszám is).
Unokatesónak FH4-et raktam fel, mert ebben van lego kiegészítés, és meglepően jól tolja a lehetőségeihez mérten. Miatta mindenképpen szükségem lenne az alapjátékra is. -
törölt tag
3000 alatt jön ki Izlandról a standard.
Korábban emlékeim szerint pont izlandi vásárlás volt a fullos kieg, viszont az alapjátékhoz kódot még nem kaptam üzenetben, így erősen dilemmázok az izlandi verzión. -
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Még nem dobálta, de "vendégségben" volt. Bátyám gyerekeinél szerzett tapasztalatom próbálom átültetni, ők cfw switch-et kaptak, így nyilván a joy-con repült a sarokba az első mario "nem időben ugrás" után. Ott úgy oldottam meg a hide-olást, hogy a kezdőképernyő mennyiségének megfelelő nekik való játékot indítottam és zártam be, hogy ne legyen szem előtt a diablo. De unokatesó mindent feltérképez idővel, így idővel megtalálná ezeket. Kezdésre mindenképpen felügyelettel játszhat csak, de próbálok felkészülni minden eshetőségre.
#129767 ratcache

Eleinte mindenképpen csak akkor játszhat, ha ott vagyok. De azt gondolnám, hogy idővel a szülőket is be tudom vonni egy kicsit, így pl az apjával tolhatnának minecraft dungeon-t (pegi7 diablo klón, igen, tehenes pálya is van). Nálam az anyjával játszottak Lego 2K Drive-val, és még a teraszon is az anyja kacagását hallottuk. Próbálkozom, idővel szeretném, ha segítség nélkül is elboldogulna. Idővel meggondolandó a két gép,de még a "beszoktatás" sem kezdődött el igazán. -
törölt tag
válasz
icemad
üzenetére
Nem az angol leírással volt bajom, abból is azt hámoztam ki, hogy az eset speciális léte miatt nem életszerűek egy érdemi kommunikációra képtelen gyereknél. 4 kérdést tettem fel, de valszeg túl sok volt a rizsa körülötte.
Kérdés 1:
A jelenlegi pinkódnál van jobb megoldás, hogy ne tudjon módosítani beállításokat és törölni játékokat?Vegyük ki a képletből, hogy nem tudok németül egy hónappal a költözés után, és nem tudnám megtanítani a szülőknek a német nyelvű applikációra.
Kérdés 2:
A gyerek ne tudja letiltani a többi fiókot, létezik rá megoldás?3 fiók van a gépen, jelenleg többszöri pinkód elütés után jelszót kérnek, és jelszó elrontása után zárolja a fiókot.
Kérdés 3:
Milyen "ütésálló" szilikon tokot érdemes venni a kontrollerre?Nyilván nem applikációból fogjuk megoldani, de azt gondoltam volna, hogy vannak bevált típusok ezekből is.
Kérdés 4:
Milyen módon lehet megoldani azt, hogy a korlátozott fiókkal ne látszódjanak a magasabb korhatár-besorolású játékok?12 évesre korlátoztam a fiókot, de látszik az összes diablo is. Ha nem látja, akkor biztosan nem akarja elindítani. Nem látom reális esélyét annak, hogy ezt applikációból meg lehessen oldani, ha ennyire idióták voltak már alapból is, hogy nem tüntették el.
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Később ránézek mindenképpen. Viszont naivan azt hittem, hogy 4 kérdésből talán kaphatok választ egy fórumon. Tudod, ez egy olyan hely, ahol valaki kérdez, és jó esetben választ is kap.
A videóban és leírásban szereplő "fícsör"lista nem életszerű jellemzően az eset speciális léte miatt. Ha képes lenne a gyerek akár csak írásban kommunikálni, akkor nem is lett volna kérdésem.
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Köszi a linket, ránézek majd, de pontosan ezt szerettem volna elkerülni, hogy órákon át videókat meg leírásokat nézegetek úgy, hogy jelenleg nem férek hozzá a géphez. Szóval gyűjtenék némi infót, és a következő látogatáskor tesztelném. Tisztában vagyok azzal, hogy többen élnek itt a fórumon ilyen lehetőséggel, és tapasztalt szülők tanácsait és válaszait várnám a feltett kérdésekre.
-
törölt tag
Korlátozással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Vettem ajándékba nagybátyámnak és autista fiának egy Series S 1TB-os gépet (+ Elite 2). Tisztában vagyok vele, hogy az 1TB-os modell nem javallott, de gyakorlatilag új állapotú volt, és jelenlegi helyzetben bőven jó volt 239€-ért másfél év garival.
Szóval próbáltam korlátozni a gépet, hogy a gyerek ne tudjon beállításokat módosítani és játékokat letörölni (pc-n nagyon szeret törölgetni mindent is a c: meghajtóról). Jelenleg pin kód van beállítva, de valakinek be kell lépnie a fiókra pin kóddal, hogy tudjon játszani a gyerek. Van jobb megoldás ennél?
Próbálgattam, hogy mi történik többszöri pin kód majd ezt követően jelszó elrontása után. Gyakorlatilag zárolta a fiókot, Diablo 4 miatt rajta van a saját fiókom is (nyilván az apjáén kívül), és nem szeretném, ha zárolná a gyerek az ms fiókom.
Szóval milyen olyan megoldás van tartalomkorlátozásra, aminél nem zárolhatja a gyerek a többi fiókot?
Milyen "ütésálló" szilikon tokot érdemes venni a kontrollerre?
A gyerek szereti dobálni a tabletet, telefon, és kb mindent, ha valami felbosszantja. Próbálom a lehetőségeimhez mérten belenevelni, hogy a kontrollerrel ilyet nem csinálunk, de azért egy "hundert prozent behindert" gyerek esetén nem olyan egyszerű ez. Nyilván már be van tárazva még egy gyári kontroller vész esetére.Illetve milyen módon lehet eltüntetni 12 éves limit mellett a nem 12-es karikás játékokat?
Ha nem látná pl.: Diablo 3-4-et, akkor nem is akarná elindítani. Nyilván előtte nem játszunk ilyenekkel, de biztosra veszem, hogy a nem neki felrakott játékokat is el szeretné indítani.
Szerintem kreténség a javából, hogy egy korlátozott fióknál is mutat minden telepített játékot. Sajnos itt üt vissza, hogy "incelek" programoznak, és még képen sem láttak gyereket.Egyelőre még csak ismerkedés fázisban van a gyerek a géppel, vagyis otthon még nem is láthatta, nálam nyomtunk egy kis Lego 2K Drive-ot. Egyelőre még csak a szülőket tanítom be a gép használatára, és próbálok minden eshetőségre felkészülni.
-
törölt tag
válasz
parandroid
üzenetére
és #127523 Wesder
Köszönöm a válaszokat
Kíváncsi vagyok a dologra, nekem már az is bőven megfelelne, ha a GPU ingyen lenne.
Utoljára 9x50 napot töltöttem rá, illetve rog ally adott még +3 hónapot, így közel egy évnyi előfizetésem van jelenleg. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Ez pontosan hogyan működik?
28-án költözöm Ausztriába, át kell állítanom a régiót a gépen?
Vagy hogyan kell elképzelni ezt a dolgot?
Ebben a hsz-ben parandroid által emlegetett GPU "hosszabbítás" érdekelne főleg. -
törölt tag
Alsó tagozatos korom óta csinálom mások gépét, kb onnantól tanítottam az összes informatika tanárom kivétel nélkül. Alapvetően egy spektrumzavaros kocka vagyok, aki lanparty-kon szocializálódott (vagy éppen nem). Házigazdaként mindig jött valaki már alapból rossz géppel, amit nyilván nekem kellett megoldanom a szállásolás, etetés és hálózati beállításokon felül. Azt gondolnám, hogy azért az átlagnál jobban értek hozzá.
Igen, egyszer raktam egy RX6700XT mellé egy R5 3600 processzort, mert az egész városban nem volt jobb processzor AM4 kategóriában a használt piacon. Az előző hasonló konfigba R5 5600-at vettem újonnan (+200MHz, -19 co), mert akkor csak R5 2600X volt helyben.Aki ért a pc-hez, az nem a pécéről menekül a konzolba, hanem max mellé vesz egyet, mert van egy jó gépe amit használ is, azt meg minek is adná el valaki.
Azért adtam el a korábbi B550, R5 5600, 6700XT konfigot, mert 3 konzol mellett hónapokig be se kapcsoltam, hatalmas backlogom volt nintendo és ps terén is. Alapvetően pár pc-re kiadott sony játék végigjátszása után vettem ps-t, nintendo-m volt már korábban, de általában elajándékoztam a családban (apám V1, bátyám gyerekei V2 cfw). Szóval ott van 3 konzol, 2-nél hatalmas backlog, és a hónapok óta be sem kapcsolt játékos pc-re jelentkezett egy ismerős, akinek 20 éve tartom életben és fejlesztem a gépeit (meg a testvérének és a nyugdíjas "tankos" apukájának).
A bányászat miatti vga hiányban váltottam konzolra, nyilván mindig volt a háttérben egy AM4 APU gép (2200G, 2400G, stb), ami a régi steam-es játékaim elvitte bőven freesync range-en belül. De a fő játékos platform az xbox lett, és annyira elkényelmesedtem az elmúlt 3-4 évben, hogy egy driver probléma miatt már agyaltam a rog ally eladásán. Kicsit késésben vannak asus-ék a driverekkel (~3 hónap), és az előzővel szinte lehetetlen kategória volt elindítani a Crysis Remastered Collection bármelyik részét, nyilván nekem meg pont azokkal volt kedvem játszani

-
törölt tag
Volt változás a kontrollerek garanciájával kapcsolatban a közelmúltban?
Elküldtem gariztatni az elite 2-t eladás előtt, a LB-t cseréltek rajta.
Viszont: eltűnt az eszközeim listájából a kontroller. Felvettem újra, és megváltozott a garancia időtartam vége 2024.02.24-re. 2024.07.08-ig volt garanciális, emlékszem rá, mert a vásárlást igazoló számlával bővítettem ki supportos segítséggel.
Azért gariztattam, hogy hibátlan állapotban tudjam eladni még garanciálisan, próbálok egy kis lóvét termelni külföldi költözés miatt, illetve nekem az elite 1 sokkal kényelmesebb a hosszabb lapátok miatt.
Hónap elején akartam meghirdetni, mert ilyenkor van kere$let, következő hónap elején már külföldön leszek, így az eladás "kicsit" problémás lenne. Itt van referenciám, stb.
Más is járt már így, hogy "csak úgy" lenyúlta ms a garanciáját?
Telefonon legközelebb hétfőn lehet hívni őket, a chat support-tal inkább csak többen vagyunk, mintha egy 2 hónapos gyorstalpalón sajátította volna el az indiai vendégmunkás az angol nyelvet, gyakorlatilag lóval kártyázás tipikus esete... -
törölt tag
Kinek volt mostanában elite 2 garanciális ügyintézése?
LB és A gomb hibával küldtem vissza, a beérkezést követően 3 óra múlva már feldolgozás alatt volt, 2 óra múlva már "kiszállítva" státuszba került.
Ez most cserét jelent vagy javítást?
Idáig csak aprón láttam javított elite kontrollereket, és nagyon gányul nézett ki utána a markolat és a ragasztása. -
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Akkor ezt pozitív megerősítésnek tekintem, köszi

Guglival keresgélve már találtam 2021-es videót ezzel kapcsolatban, úgyhogy akkor tévesen gondolhattam azt, hogy csak Ulti előfizetőknek érhető el. Nekem ez az infó kimaradt, pedig régóta figyelemmel kísértem ezt az előfizetést. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Pc Game Pass-t ír a 14 napos ajándékozós dologra.
Ezen az oldalon kb 1/3 rész környékén ezt írja:"A PC Game Pass az EA Playt is tartalmazza windowsos számítógépekre, pluszköltségek nélkül. Az EA Playjel a tagok hozzáférnek az EA-játékok gyűjteményéhez, exkluzív játékon belüli jutalmakhoz, és elsőként próbálhatnak ki egyes új játékokat."
Tudom, hogy a pc két betűje is irritál egyeseket, de nekem ez újdonság, vagyis régről nekem az derengett, hogy csak Ultimate előfizetőknek jár az EA Play. Crysis Remastered Collection miatt érdekes, elvileg az ajándék 14 napossal is játszható pc-n.
-
törölt tag
Mióta érhető el a Pc Game Pass részeként az EA Play?
Nekem régről az derengett, hogy csak Ultimate előfizetőknek jár.
De most olyan infót találtam, hogy az Ulti előfizetéssel adható 14 napos próbaverzióban is benne van az EA Play. Lehetséges?
Azért itt kérdezem, mert a témája finoman szólva "kihalt".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- Fotók, videók mobillal
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- Apple iPad A16 128GB, Wi-Fi, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), akkor zárolják a fiókot.