Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scheffer
tag
válasz Arpee78 #2309 üzenetére
Szia!
Először is elnézést, amiért késve írok, de tegnap sok fontos dolgom volt.
Az első videónk a sorban marchizor Patton csatája, ezért még érezhető rajta az amatőr munka, de ezen a későbbiekben majd javítani fogunk. Ennek a videónak a célja elsősorban az volt, hogy felmérje, van-e igény ehhez hasonló oktató jellegű videók készítésére. Körülbelül egy nap leforgása alatt 750 alkalommal tekintették meg a videónkat, és ez mindenképpen arra ösztönöz bennünket, hogy folytassuk a videók készítését.
Mostanában nagyon sokat fejlődtek a játékosok, ezért mi szeretnénk még inkább a gyakorlatra építeni, mintsem az elméletre ezeknél a videóknál.
A játék kb ezen témakörökre bontható: (VÁLASZ):
1. Mint az előzőekben is írtam, a játékosok sokat fejlődtek egyénileg a random és company tapasztalatok alapján, ezért talán jobban mozgatja őket, ha akció közben láthatják a különböző kis trükköket, illetve magyarázatot kaphatnak a miértekre. A kiegészítőkre és a legénység skillekre éppen ezért nem is térünk ki. Ha azonban mégis nagyobb igény mutatkozna rá, akkor a szünetekben vagy csata előtt ejtünk pár szót róla.
2. A különböző térképek fontosabb pontjairól ejtünk pár szót továbbra is, viszont fontolóra vesszük, hogy az új mapeket kicsit részletesebben, esetleg külön videóban elemezzük.
3. Megint csak azt tudom mondani, hogy elsősorban a gyakorlati alkalmazásra szeretnénk kihegyezni a videókat.
4. Erről is szoktunk szót ejteni. Általános érvényű taktika valószínűleg nem lesz, mert kb. 10 játékos visszajátszásaiból szemezgetünk majd, szóval lesznek eltérések a játékstílusban és a kommentárnál is.
5. Szerintünk az ehhez hasonló videókat nagyon nehéz érdekessé tenni, ezért ezt elnapoljuk. Egyelőre marad az akció és a gyakorlat.
-
Joe-T
tag
válasz Arpee78 #2461 üzenetére
Sajnos közelebb menni nem tudtam hozzá, mert fedezékből nem akartam kijönni, hogy az oldalam védtelen legyen. Bíztam a lövegben, hogy sikerül átütnöm, de sajnos nem ment! Miután kihaltam megnéztem és a találataim zöme a középső piros felületen csúszott meg, de tényleg az lehetett, hogy utána a lövedékben nem maradt annyi energia ami átütötte volna a sárga 152-es területet. Az IS ágyújának a pen-je 175.
Próbáltam a láncánál is lőni, de ott semmit nem adott be.Olyan még sohasem volt, hogy sehogysem lett volna!
-
vhw
addikt
válasz Arpee78 #5858 üzenetére
Hm... és mégis miféle számszerű összefüggés van a WN és a win rate között? Valami átlag? Vagy van valami állandó?
Vagy hasraütésszerű az egész?És mit akar jelezni ez a szerencse faktor? Akinek magas az csak bemákol mindent? Akinek alacsony, azt meg szívatja az MM, a hülye csapattársak vagy hogy van ez?
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
-
Bobyjack
senior tag
válasz Arpee78 #5876 üzenetére
A kép alapján teljesen nyilvánvaló, hogy van kapcsolat a kettő között. A piros vonal egyenlete szerepel a képen ("fit", 40.636...), szóval nem kell körülbelüli arányokat használnod.
Azért nem ilyen könnyű valakiről megállapítani, hogy valaki szakaszozik vagy sem. Mivel egy szakasztárssal könnyebb "kikaparni a gesztenyét" egymásnak (több sebzés) a másik oldalon meg bizonyos helyzetekben egymás elől vesszük el a sebzést, "nem jut mindenkinek elég".
De jó lenne hallani olyanok értékeit akik köztudottan csak szakaszban játszanak és olyanokét akik csak szakasz nélkül játszanak. Aki felvállalja, az vegye nyílt felhívásnak és tegye közzé az értékét és meglátjuk mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Bobyjack
senior tag
Most veszem észre, hogy a korreláció is ki van számítva. 0.868 az nagyon magas érték. Egy egyetemi előadás alapján 0.7-0.9 között "magas korreláció, markáns kapcsolat" van 0.9 felett pedig "nagyon magas korreláció, erős függő kapcsolat" van a két dolog között. (1-es érték jelenti azt, hogy a két dolog között lineáris a kapcsolat).
Tehát tudományosan bizonyított, hogy a két dolog között "markáns kapcsolat" van, szinte "erős függő kapcsolat".
Az ettől függetlenül nyitott kérdés még, hogy a szórások hátterében a szakaszozás, vagy más dolog áll-e. Itt a lehetőség, hogy kiderüljön. Várom a sokat kommentelőktől a számokat.
-
Bobyjack
senior tag
válasz Arpee78 #5879 üzenetére
Elég közel voltál a valóságoshoz, de ha pontos akarsz lenni, használd ezt a két pontot:
450 WN7 + 45.03456394 % WR
3000 WN7 + 69.95588811 % WRAhogy utánanéztem most, tényleg beleszámít a WN7-be a WR, ha jól számoltam 57 ponttal lenne több a WN7-em, ha 5%-al nagyobb lenne a WR-em. Szóval beleszámít, de nem halálosan. Ahogy néztem a leírást, meg ezeknek a rating-eknek a fejlődését, elképesztő statisztika van mögötte és egyre jobban közelítik azt amit reprezentálni szeretnének vele.
-
nyunyu
félisten
WN7 kepletbe nagyon nagy sullyal van jelen a kiosztott sebzes.
Egyreszt kis tierben sokkal kevesebbet tudsz kiosztani, ergo joval kevesebb pontot kapsz, masreszt a T5 alatt bebicsoszkodoket kifejezetten bunteti a keplet.Pl. Ferdivel 58.0% a win rateem, 1750 atlag sebzes (sajat HP*1.46): 1625 a WN7.
Par napja bohockodtam par kort MS-1-gyel: 62.5%, 340 atlag sebzes (sajat*3.4): 1067 a WN7
Anno total kezdokent loltrakival: 80.0%, 57 atlag sebzes (sajat*0.52): 349 WN7[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Bobyjack
senior tag
Még így lefekvés előtt egy utolsó: érdemes megfigyelni és elgondolkozni azon, hogy a piros vonal fölötti és alatti tartományra jellemző-e inkább az extrém eltérés a vonaltól? Azt, hogy vajon mit bizonyít ez, azt most nem lövöm le.
Amúgy bocsánat a sok komment miatt azoktól akiknek most ezt végig kellett olvasniuk. Az ilyen témák mindig lázba hoznak. Sajnos legutóbb Gaiwer/Rewiag megtalálásakor esett meg.
-
vhw
addikt
Értem.
Az tény, hogy gyakran játszottam szakaszban - nem tudnám megtippelni az arányt, mennyi volt egyéni és mennyi szakaszban a csaták száma.De csak a példa kedvéért kiragadtam egy olyan tankot amivel csatáim ~5%-át mentem.
WN7 = 2049
win = 71,6%A Valentine II van szó, amivel ~860 csatáma van, ebből ~150 volt szakaszban kb.
A te táblázatod alapján ehhez a winratehez 3000+ WN7 társulna
Valamint a jelenlegi WN7-hez ~60,7% win rate.Na most ezzel a tankkal (mivel nagy kedvenc volt, eléggé megmaradt az emlékezetemben pár adat) Mikor még szinte csak egyedül mentem vele (és legfeljebb pár szakaszos dupla volt) akkoris 68% hoztam össze. Utána találtam egy fószert akivel rendszeresebben mentünk kifejezetten ezzel a tankkal.
Nem tudom a grafikon konkrétan milyen adatokkal dolgozik (EU szerver összes?) Egy hónap eredményeit ragadta ki?
De úgy látom hogy olyan ~58% és 1600-1700 WN-től elkezd igen szórni az addig szép masszív kék sáv. Meg is ritkulnak az eredmények, és már nem is annyira illeszkednek a piros vonalra. Több érték már inkább fölötte van.Szerintem nem jár kéz a kézben a végtelenségig a WN és a winrate. Egy bizonyos szint után már nem csak a sebzés, a védés, foglalás (ez mondjuk pont kimarad a WN-nél) növekedése jelzi a játékos "hatékonyságát", hanem hogy mit tesz a győzelem érdekében. Hova megy, melyik tankokat lövi, mikor foglal lövöldözés helyett, mikor áldozza be magát kis időt nyerve a saját csapat foglalásának - röviden milyen jó taktikai döntéseket hoz. És ezeket a jó döntéseket nem mindig és nem feltétlenül a megfelelő súllyal tudja a WN számszerűsíteni. Hisz lehet az illető ugyanannyit sebzett mint egy másik, csak az egyik "ész nélkül" darálta az ellent, míg a másik pont a foglalókat lőtte ki, az artyt lőtte ki, a scoutot lőtte ki - akik így nem tudtak foglalni/nullázni/felderíteni. Szóval közvetlenül neki köszönhető, hogy nyert a csapat, ha ő nem épp azokat, olyan sorrendben lövi, ahogy kell, akkor befoglalnak/nulláznak/artyt ölnek - megakadályozzák a nullázást stb.
Nem lehet, hogy abban a "szerencse faktor" értékben van némi "taktikai érzék faktor", amit az egyszerű sebzés, foglalás, kill... stb. adatokból nem lehet egyértelműen számszerűsíteni - csak az látható hogy valakinek magasabb a win rate, mint "kéne". (persze ettől még létezik a szakaszozás hatása) De tizenezer csatáknál már nem hinném, hogy a szerencsére kéne fogni dolgokat.
(a szakasz sem mindig egyenlő = nagyobb esély a győzelemre vagy nagyobb WN7 értékre - amit egyszer egymásnak segítve hoznak össze, azt legközelebb egymás elől lövik el)
-
vhw
addikt
válasz Arpee78 #5953 üzenetére
Csak azért ragadtam ki a Valentine-t, mert erről vannak konkrét emlékeim, hogyan-mennyit játszottam vele. És erről tudom, hogy nagyrészt egyedül hoztam össze.
De mondhatnám a Type62-öt is, szintén ritkán ment szakaszba - scoutot senki se szeret maga mellé.
60,9 % 1427 WN7Pedig a táblázat szerint
54,6%
2071 WN7 illene hozzájuk644 a különbség, meglehetősen magas.
675 csatából jó ha 80 volt szakaszban. Se századba, se CW-re sehova se vittem. Ezzel pedig nem a sebzés/kill-re hajt az ember (ami a WN7 ~70%-át adja) - okoskodni kell, spotolva tartani, stratégiai célpontokat lőni (pl: arty, scout) mégis ez nagyban hozzájárul a győzelemhez. De ez ugyanúgy igaz nem könnyű tank esetében is, amellett, hogy nekik a sebzés érték magasabb - magasabb a WN7 is.
Ez mutatja, hogy nem csak szerencse, szakasz, század bármi okozhatja a piros vonalas átlagtól eltérő WN7/win rate értéket. Egyedül is lehet alkotni, hozzátenni a győzelemhez - bármilyen tankkal.
-
dfsz34
őstag
válasz Arpee78 #7069 üzenetére
Durva nagyon. Egy dologra lennék kíváncsi, hogy mit tudnának alkotni a WOT-al a fanatizált koreai játékosok, akiknek úgy jár a keze, mint a géppuska. fieldcommandernek optimális, csak győzze a csapat a parancsokat követni, meg több támadó elleni harc se lenne nekik probléma, sőt
de komolyan ha ilyen fanatikus hozzáállással nekiállnának a WOT-nak is, arra nagyon kíváncsi lennék,
-
wanted5
őstag
válasz Arpee78 #7075 üzenetére
orosz...
és ez még attól igaz:
"ilyen stattal tele lenne brothers in arms plecsnivel ha szakaszozna, de egy darab sincs neki"szakaszon és companyn kívül milyen alternatívát tudsz még hogy ilyen statot csináljon? mert egyedül kizárt, talán akkor CW
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
Scheffer
tag
válasz Arpee78 #7069 üzenetére
Nem az exp számít, mert a replayt mindenféleképpen meg fogjuk tekinteni. Ha vannak benne jó megmozdulások, akkor értékesebb lesz a videó szempontjából a kevesebb exp kör, mint egy 3K exp kör, ahol 3 AFK tankot lőttél ki. (Erősen sarkított példa, de a lényeget kb. takarja.)
Persze a kiválasztott videókra már a nézők szavaznak, ezért az kissé zsákbamacska, mert nem lehet tudni, hogy a többség a tiert, a tankot vagy az expt nézi majd a feltüntetett adatokból, amikor szavaz.
U.I.: Természetesen ebből a szempontból kicsit szubjektív lesz az első nyereményjáték, de a másodikra kitalálunk egy olyan rendszert, ami kicsit objektívebben kezeli a replayeket.
[ Szerkesztve ]
-
Enzolord
addikt
válasz Arpee78 #49004 üzenetére
MAUSra mit raknátok fel?
Imádom ezt a lomha acélfal harácsolót, de jó lenne kihozni a maximumot..Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
zsolthee
senior tag
Válaszodat nagyon köszönöm. A töltésgyorsítót nem vettem volna le, de igazad lehet. A célzásidő fontosabb ennél a tanknál a taktika miatt. az 1vs1 közelharcot igyekszem elkerülni vele...meg úgy egyébként is, nem megyek be vele a sűrűbe.
Kipróbálom ezt a GLD+Vstab+Venti felállást.[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
"Szvsz minél hosszabb egy löveg töltési ideje annál kevésbé fontos neki a töltésgyorsító."
Csatlakozom!
A 8-10 másodpercnél hosszabb töltésidejű ágyúknál amikor csak lehet, visszabújsz úgyis, akkor meg az a +/- 1-2 sec szinte semmit sem számít.
Ellenben az ilyen ágyúknak általában hosszú a célzásideje is, úgyhogy egy EGDL / Vert Stab-ból szerintem többet profitál.[ Szerkesztve ]
-
Enzolord
addikt
válasz Arpee78 #50734 üzenetére
Max, ha lányom lesz...
Emperorka: kb 2-3 hét..
[ Szerkesztve ]
Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
04ahgy
nagyúr
válasz Arpee78 #51825 üzenetére
Érveid súlya alatt magam is megroggyanok.
És fel fogod nekünk ezt a foglaló - gyilkoló ellentétet oldani?HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Bingisz
addikt
válasz Arpee78 #51841 üzenetére
Én azt tartom fairnek, ha a csata végéig igyekszik az ember mindent megtenni a jó eredményért. Ilyen helyzetekben az ember gyakran marad magára, ami lehetőséget ad arra, hogy gyakorolhasd azt, hogy egy ilyen helyzetből kihozd a legtöbbet. Később ezek gyakorlások sokat segíthetnek szvsz.
A döntetlen meg számomra a kissebb rossz. Ha van rá lehetőség akkor én mindig igyekszem kihúzni x-re az amúgy bukónak tűnő csatát."-Bingisz jó veled játszani, az arty legalább nem engem lő...."
-
simron
tag
válasz Arpee78 #51841 üzenetére
"
Arpee78:
Stat javítás
Az egyetlen meghatározó stat a győzelmi ráta(avagy a vereség ráta?), ez mutatja mennyire jól játszik valaki, persze számos okból nem tekinthető perfekt mérőszámnak."Már ne haragudj, de ez akkora marhaság, bár abban igazad van, hogy nem tekinthető perfekt mérőszámnak egy játékos képességeit illetően, merthogy ennél számos más mutató van, ami megmutatja, hogy milyen jó is egy játékos valójában. Persze az tény, ha valakinek minden más mutatója jó, akkor feltehetőleg a győzelmi aránya is jó, de nem az a jó játékos, aki alacsony mutatók mellett magas győzelmi arányt produkál. A győzelmi arány pedig az egyetlen olyan mutató, ami sok esetben nem igazán saját magunkon múlik, hanem az MM nagyban befolyásolja azt (gyenge és jó játkosok elosztása, jó-rossz tier elosztás).
-
Bingisz
addikt
válasz Arpee78 #51846 üzenetére
Ilyenkor én megpróbálok elbújni és onnan lövök random a bázisra. Ha esetleg eltalálom az egyetlen foglalót, akkor bizonyos esetben kapom a védő plecsnit, ami ugye az xp bónuszt is jelenti, na meg egyből menne a LOL GG stb... a chaten ami mindig jól esik az embernek. De az hogy odamenjek kilövetni magamat, az nyílván nem pálya. Meddel vagy lightal egy ilyen esetbe megpróbálok eljutni az artykig, hogy jól megalázzam őket
"-Bingisz jó veled játszani, az arty legalább nem engem lő...."
-
simron
tag
válasz Arpee78 #51846 üzenetére
Ez jó kérdés, fogalmam sincs melyik lenne a jó mérőszám, de az biztos, hogy az átlagsebzés, a killátlag, a bázisvédési pontátlag eléggé meghatározóak. A foglalási pontátlag értelemszerűen nem lényeges mutató, hiszen bárki tudja azt növelni, ha egy már győztes csata végén beáll a körbe pár pont erejéig. A felderítési átlag szintén nem mérvadó, ismerve a "suicide scout" állatfajtát. A győzelmi arányban meg ahogy te is írtad kőkeményen benne vannak a század és a szakasz eredmények, sokan húzzák ezekkel a győzelmi arányukat. Én úgy szoktam látatlanban megítélni egy játékost, hogy megnézem mennyi csatát ment (ha csak pár ezer van és szuper eredmények, akkor feltehetően nem az első account, hanem valami kirakat fiók, ha több tízerer csata és alacsony mutatók, akkor nem kimagasló játékos, hanem tapasztalt), megnézem milyen gépekkel, hogy ne csak tier V-ig legyen (mert akkor fogalma sincs a magasabb tier-ekről és alacsony tier-ben azért legyünk őszinték könnyebb kimagasló eredményt elérni a tényleges kezdők viszonylag nagyobb száma miatt), megnézem a győzelmi arányt (minél magasabb annál jobb), aztán megnézem mennyi az átlagsebzése és a killátlaga (hogy egy kill tolvajjal állunk-e szembe, vagy pedig társul-e a killhez sebzés is), a felderítés és a foglalásátlagot én nem tartom sokra, ellenben a védésátlag szerintem lényeges mutató (mégiscsak nehezebb a foglalókat elintézni, mint beállni egy üres körbe). A medálok nagy része szerintem semmit nem tükröz, jópár olyan medál van, aminek eléréséhez a legtöbb esetben nem kell játéktudás (pl felderítő, acélfal, jópárszor a top gun is, a régi mesterlövész) Ezek alapján szoktam felmérni, hogy milyen egy játékos, persze aztán a csatában lehet, hogy éppen a szöges ellentéte lesz, mert éppen jó, vagy rossz napot fogott ki az illető.
Új hozzászólás Aktív témák
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest