Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
phoenix1989
addikt
válasz
El Rey
üzenetére
azért a 9 hez képest szerintem bőven sok is. de látom te mindenhez is értesz és amúgy is már 2x kijátszottad a játékot. sőt te már tavaly is a 2.0 val toltad szerintem.
csak neked de ugy is tudom hogy ezek a csata számok is semmik bocsi.
type 62 19% túlélés 54% win 3200 csata
wz 111 36% 58% 1900
progetto 46 35% 59% 1300
shptk tvp 36% 60% 1200 -
phoenix1989
addikt
válasz
El Rey
üzenetére
ha a csapatod vesztésre áll te meg hátul állsz hogy "túlélj" attól még vesztesz és nem is éled túl de ha előre mész spotolsz és úgy halsz meg lehet azzal nyered meg. ez a cáfolat. nem kell minden csatát túlélned ahhoz hogy nyerj sőt. pont hogy meg kell hoznod az áldozatot a győzelemért cserébe de ha csak a túlélésre játszol ez lesz a vége. elveszted azt a csatát is amit megnyerhettél volna. vagyis így is úgy is meghalsz de nem mindegy hogy hátul állva bújkálva másra várva vagy segítve a csapatod elöl ami álltal nyerhetsz is.
szerk. azt is hozzá tenném hogy nekem is30% a túlélés és 60% a győzelem. szóval szerintem eléggé meg van cáfolva.
-
joergie
őstag
válasz
El Rey
üzenetére
ez világos. a játékba nem jelentkeztem be, csak az accomra böngészőben(máshogy nem tudnám beírni a kódot). bónuszkódot tartalomkészítőtől gondolom ezen akcióban felsoroltak közül gondolja, de orzanel-t próbáltam most ,tőle biztos nincs még, mert nem birom, és azt se fogadta el.
Nem írja sehol, hogy holnaptól élne a meghívó... -
Baltazár123
őstag
válasz
El Rey
üzenetére
Szerintem ennyire nem lesz durva arány, bár most adnak 10m kreditet is, úgyhogy nem kell farmolni senkinek egy ideig. Lehetnek időpillanatok valóban, amikor szinte mindenki tier10-11-ben nyomul, főleg az első pár hónapban. Akkor hanyagolni kell a tier8-t ha éppen így jártál és rajtad kívül senki nem akar tier6-8-ban játszani.
Amiről viszont méltatlanul kevés szó esik, hogy jön egy PvE mód és ha a normál random játszhatatlan, akkor talán az jó lesz. Én azt várom a legjobban a 2.0-ban.
-
Hangfalképű
tag
válasz
El Rey
üzenetére
Úgy, hogy hülyeség a példád. T1-11-ig vannak játékosok, ami T8 esetében T6-tól számol T10-ig. Ez a százból ennyi-annyi, ez teljesen életszerűtlen. Baltazár arról beszél, hogy a T11-hez nem rakhat nyolcast, magyarán ha van 11-es a meccsen, oda fixen tízes kell és amit oda rak, azt már nem teheti nyolcas meccsre és ebben igaza van, javulnia kellene így a nyolcas meccseknek. Továbbá azt se felejtsük el, hogy a kilenceseknek is egyel magasabb MM-et kell kitölteniük, szóval elméletben az ő számuk is csökkenne valamivel a T8 MM-ben. Lehetne még ezt ragozni, de fölösleges, Baltazár nem mondott hülyeséget.
-
Baltazár123
őstag
válasz
El Rey
üzenetére
A videóban azt mondták, hogy most az a nagy találmány, hogy még kevés játékos mellett is kiegyensúlyozottabb lesz az MM. Ezért is szüntetik meg a különféle játékmódokat, ez az ára ennek a jó MM-nek.
Meg azt is kihangsúlyozták hogy a +- 1 tier a preferált. Egy tier8 prémnek ez nagyon jó hír lenne, főleg kredit farmolásra.
Tehát elméletben az, hogy őrület lesz tier10-11-ben nem kéne, hogy nagyon befolyásolja a tier8 csatákat, az új MM mechanika szerint.
jano: a videóban nem beszéltek kis tierről a +-1 tier MM kapcsán, hanem teljesen általánosan mondták, de persze bármi is lehet, majd holnap kiderül.
a grand battle, támadás mind nagyon jó módok voltak, az egy zászlós módot viszont beáldoztam volna, azok annyira nem adták, de a másik kettő igen.
Az lehet, hogy te kikapcsoltad, de sokan nem, sőt sokan úgy voltak vele, hogy most visszakapcsolták és rájöttek, hogy de jó lett volna bekapcsolva hagyni.
ez meg olyan értlemetlen érvelés, hogy hát mert hülyék a játékosok, mert normál módban is hülyék lesznek, kimennek a foglaló körből, hogy leszedjék az ellen lila kis hp tankját, mert könnyű zsákmánynak hiszik és ott döglenek meg, nem egyszer fordult ez elő normál csatában is, hogy fogalmuk nincs a foglalásról, amikor pedig az lenne az egyetlen biztos győzelmi lehetőség. Nem teljesen mindegy akkor meg, sőt pl a zászló védés adott egy olyan jó kis lehetőséget sokszor, hogy ha időben felismertem és elmenekültem, akkor megmentettem a csatát és innen is van pár hamis-kolobanov medálom, de ezek tök jó izgalmas csaták, végjátékok voltak és kellett a helyzetfelismerés hozzá. -
tboj
aktív tag
válasz
El Rey
üzenetére
Nem csak "naplopóknak" van. Én eddig az összeset behúztam, pedig sosem vagyok otthon, max. az utolsó 1 órára. Mielőtt elmegyek itthonról bekapcsolva hagyom a gépet böngészőben megnyitva a hivatalos twitch csatorna legutolsó közvetítését, és kikapcsolom a monitort. Így amikor elindul a közvetítés, akkor elindul a számlálás és megy minden magától.
-
Baltazár123
őstag
válasz
El Rey
üzenetére
A régi, már kiszedett görög tengerpartos pályán, az fv 183-al 2100 felettit belevágtam egy maus tetejébe. Még az arty is gratulált hozzá a maus meg németül elküldött a halál nemes szervére. Akkor még volt közös chat. Ezekkel a TD-kkel speciális a játékélmény és már azért megéri. Főleg, ha fel tudja a játékos dolgozni, hogy általában szitává lövik, pláne a papír 4005-ben, de általában minden második harmadik csatában sikerül egy hatalmasat beleb.szni valamelyik tankba, néha full hp-ról is kiszedni tier8-t.
-
zodo
nagyúr
válasz
El Rey
üzenetére
Ááá td nem is szerepelt a kedvencek listámon talán nem véletlenül.
Kipróbáltam jó párat de max. akkor kerül elő ha már unom a banánt.
Szerintem marad az első körben a Standard B csapás vonal.
Úgy is visszakap némi buffot a 2.0-al ha már az évek alatt földig nerfelték a nagy tesóval együtt.
Tankakadémián úgy is ilyen küldetések vannak hogy fejlessz ki egy modult stb. így most ezen kezdek, tier VI-ig biztos eljutok ma-holnap ha kell a ha nem a leendő tier VI-X ág választáshoz. -
h1mpi
félisten
válasz
El Rey
üzenetére
Az lenne amúgy az utolsó, mivel megvan a páncélozottabb tesó a 215B 183. Azzal se szeretek játszani
Ami viszont meglepi volt, hogy a fix tornyos TD-kkel is elfelejtettem játszani, pedig az első ág a Jgpz. E100 volt anno, amit kifejlesztettem. Most a Grom-al próbálok érvényesülni, de nagyon fura a fix torony. Függ majd attól is, hogy mit választok, hogy a XI-es milyen lesz belőle. -
Baltazár123
őstag
válasz
El Rey
üzenetére
Ezt a részét én se értem a lelkesedésnek, hogy ugyanaz a jellemzően sz.r játékélmény lesz, ezen nem változtatnak, csak mondjuk tier11-ben még durvábban fogy a kredit, meg lesz a képesség, amit persze én is kipróbálok, de ha a játék ritkán játszható normálisan, akkor minek? Maradok ugyanúgy, mint eddig jellemzően a tier8 prém és tier9 reward meg prém tankoknál. Mert legénységem ugyanúgy kevés lesz. kb 2e csata egy nulla skilles legénységet 6 skillre (effektív 5) kihúzni, ez mondjuk xp könyvek nélkül, de sok 1 órás boostert használok közben. Örülök, ha lesz pár ilyen, de már 5 skillesnek is örülnék, sok ágon még csak 4 skilles van.
A nagybetűs JÁTÉKhoz nem nyúlnak szinte semmit, az MM-t megpiszkálják majd kissé, de olyan áron, hogy kivesznek több olyan játékmódot, amik pedig jók voltak. Sajnos a végeredmény inkább sz.rabb játékélmény lesz, szerintem. A grand battle érdekes (volt), a különféle módok is, máshogy kellett játszani. Mennek a lecsóba és ebben nem lesz köszönet.
Lesznek persze jó dolgok egy ekkora csomagban, de majd utólag lehet véleményt mondani. A PvE módot várom nagyon, hátha az jó lesz, ha a normál PvP használhatatlan, ahogy elég gyakran az sajnos és lehet újra normális játékként tekinteni a WoT-ra, ami volt régen.
-
jano_77
nagyúr
válasz
El Rey
üzenetére
Japó TD-t válaszd nagyon megéri! Bitang jó gépek szerintem.

#260010tboj: és ennek mi értelme vagyon - azt leszámítva, hogy mindegyik tankkal tud játszani!? Ellenben az idejét szétforgácsolja és egyik acc-ra sem lesz igazán ideje! Meg aztán ha meg lesz mindegyik tank, akkor sok izgalom nem marad a játékban - hacsak nem akar az ember GM-et húzni. Nekem ez az egy acc is bőven elég. Anno csináltam egy másodikat - pont 10 évvel ezelőtt - de rájöttem, hogy nincs annyi időm, hogy itt is és ott is tudjam húzni a tankokat.
-
-
-
po1son
addikt
válasz
El Rey
üzenetére
Ebr még mindig egyeduralkodó, de sokak számára "skill issue" az a tank, mint nekem is.
Utána nem tudok konkrét sorrendet írni, manticore a legjobb passzív spoter tank és nagyon jól lehet vele sunyiba lövöldözni okosba, de ha rossz csapatban vagy akkor lehangoló vele a játékélmény.
Rhm inkább light-med hybrid tank, azoknak érdemes vele tolni akik szeretnek agresszívan játszani, mert ennek a tanknak a fő erőssége a tipikus német löveg.
Pontos ágyú, jó töltési idő, megfelelő átütés, nem száll lassan a lőszer, HE átütése 120mm.
Tegnap iyouxin pont játszott vele és gunmarkolta is (3200 sebzés - 1900 assist
).13105 szerintem egészen jó kis arany középút mindenkinek, jól lehet vele spotolni és a táras ágyúnak köszönhetően jól lehet vele sebezni is, olyan boroscola feeling a tank, én melegen ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit is tud játszani.

t100, wz, tesak nincsen velük komoly mennyiségű csatám, így véleményt sem tudok róluk formálni , de jelenlegi metaban egyértelműen nincsenek dobogós helyezésen a t10 könnyű tankok között. Mostani meccseken nem lehet velük látni igazán kiemelkedő csatát és a soft statok sem a legjobbak.
Dobi 562 - Köszönöm

phoenix1989 259921- Remélem hétvégén jobban adja, sok sikert hozzá, ha gondolod jövők spotolni valamivel!

Mondjuk én 70% wr-el és 3000 wn8-al nem panaszkodnék.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
phoenix1989
addikt
válasz
El Rey
üzenetére
még a győzlemet is leszarnám ha nem szopatna azzal hogy mész egy kört amivel haladsz majd ad egy olyat amin nullázol mert a csapatod fél perc alatt meghal. igazából azt se tudod mitől mert nem látsz ellenfelet de eltünnek ,és ott állsz letolt gatyával 6 tankkal az arcodban
-
phoenix1989
addikt
válasz
El Rey
üzenetére
ha egy napra szólna szavam nem lenne. 5 napja szobrozok egyhelyben most is éppen feltudtam menni 94% közelébe aztán hoppá gyorsan kelledt két csata ahol alapból +2 tier még oda se érsz pozicióba de már egyedül is maradtál. kb fél másodpercre veszed le a szemed a térképről mire visszanézel nincs ott senki. két 0-ás kör és vissza az elejére hurrá
-
-
válasz
El Rey
üzenetére
Én 8 és 10 játszok. Szerintem a 8-asban profibb meccsek vannak, ott mindenki farmolni akar,h legyen mit elbasz.i a 10-be
Ott a tankokat szerintem se befolyásolja annyira a buff. Viszont 10 sok tank sebessége,alfája,pontossága jobb lesz. Gondolom,h a 11 ellen használhatóbbak legyenek. Ez viszont hozza magával a gyorsabb halált is. -
phoenix1989
addikt
válasz
El Rey
üzenetére
kifejleszthető szar engem pont nem is érdekel. másfelől pedig még midnig egy medet hasonlitgatsz egy heawyhez. meg mondtam játszani kell tanulni goldal nem kell mert nem számít. hmm valóban? miért is kellene goldal gondolkodni? olyan pontokon lősz be tankokat ahol alap esetben nem , sok tank arany lőszer hatására konkrétan a páncélját elveszti és és teljesen mindegy hol talál mert az esélye hogy bevisz drasztikusan megemelkedett. megfogalmazom másképpen alap lőszer esetén célzás nélkül legyen 20% esélyed hogy olyan ponton találod el ahol bemegy arany esetén ez a szám mondjuk úgy 70%. vegyük a vk b-t és a t69 esetét. ott a torony alap lőszer konkrétan 0 esély aranynal 70% .
hogy miiiii????
igen 70% al megnő az esélyed hogy beütöd vagyis fogod odadurrantasz szemből és pen. ne mond nekem hogy akkor itt nagy célzásokat kell végrehajtani. és ez igaz a torony tetejére és a hasára is.szerk: vagyis mondhatjuk hogy a t9 páncélos tankod elvesztette a páncélja 70% át amint aranyat lőnek rád
-
phoenix1989
addikt
válasz
El Rey
üzenetére
jössz egy olyan tankkal aminek alapból nem viszed be a tornyát goldalsem még magasabb szinten se. akkor most ha van ellened egy 705 fel is adod? vagy nem értem a gondolatmenetedet. és mivan akkor ha éppen úgy jött ki hogy nem tudtál elbánni az ellennel? vereség, és? mivan akkor vége a világnak? értem én hogy kényelmesebb fossá lőni mindent mert így legalább nem kell gondolkodni. az utolsó mondatora meg csak annyit hogy megbaszhatod az aranylőszeredet is ha az ellenfél értelmes. továbbra is tartom magam ahhoz hogy ha megszünne rengeteg tank ami alapból játszhatatlan rengeteget javulna mindenféle buff nélkül. plusz megnőne a csata hossza átlagosan mivel lasabban fogyna a hp ,szóval több pozitív dolgot hozna mint negativat
-
phoenix1989
addikt
válasz
El Rey
üzenetére
használnám a fejem azért van. erről beszélek agyatlanul szórni a goldot aztán hatalmas szórakozás. ráadásul a saját szintedet probáld eltakarítani az útból aztán akkor lesz lehetőséged megkerülni a nagyobbakat. milyen érdekes amikor valódi aranyért lehetett venni és nem szarta mindenki mégis megoldottuk valahogy ezeket a problémákat. amúgy csak mondom a kupola belőhető alappal is. jaaaaaaa hogy ahhoz már játszani is kell. xD másfelől meg ne a heawykközé akarj menni meddel és akkor nem lesz ekkora gondod.
-
-
-
phoenix1989
addikt
válasz
El Rey
üzenetére
ez csak ebben az ideális szögben beüthető ilyen "könnyen" , ha egyenesen nézed akkor nincs 60+% bár az amcsi magasabb igy talán jobban rálát, viszont ha egy kicsit is megemeli már nincs 40%. nekem még soha nem ütötték be a homlokát legalábbis nem nagyon emlékszem, a másik pedig hogy erre maximum a heat képes az öszes többi nem
-
kisharsany
aktív tag
-
-
-
-
-
Baltazár123
őstag
válasz
El Rey
üzenetére
a gold lőszer már alap, szerintem már megemlíteni se kell, sőt már egy jó ideje a pumpa se megy bennem fel, ha csak golddal lőnek rám, mintha más lőszer nem is létezne
Annyi változott, hogy sokáig inkább tier9-10ben volt ez jellemző, de most már tier4ben is, mióta BP pont jár érte. Én a gryphonnal vagyok elégedett, ez egész korrekt mechanika. Viszonylag gyorsan kiszór 3 lövést, ami kb egy jpze100 lövésnek felel meg összesen és mégsem félnek tőle, mert az egyedi lövésnek nincs nagy alfája, pedig érdemes komolyan venni. Nem bántam meg, hogy megvettem, jó kis tier10 tank lesz, csak sajnos onslought-ra valószínűleg nem lehet vinni majd.
-
Baltazár123
őstag
válasz
El Rey
üzenetére
85e tank lesz, mind szkines. Tippelni nem könnyű, de most szerintem nem kell sietni a vásárlással. Lesznek, akik ráizgulnak, hogy alacsony sorszámot kapjanak, aminek amúgy az égvilágon semmi szerepe vagy értelme, de mivel mind szkines, ezért nem várható, hogy nagy tömegek begerjednek és szerver lefagyás jön, ha minimális értelem is szorult a játékosokba. Szépen mindenki behúzza a tankot, amikor ráér. Ez olyan kisgyerekes, megmosolyogni való dolog, amikor egy számra gerjednek emberek, de biztos lesznek pár ezren, akik így tesznek.
Nekem pont dolgom is lesz holnap, kb este 9-10 magasságában tudom majd behúzni, de szerintem nem lesz gond. Megvettem már tavaly minden tankot a tech tree-ben, ami egy kicsit is érdekelt. Az összes bounty cucc felfejlesztve, vettem egy csomó tartalék felszerelést is, 2-3e db kis fogyócikk mindegyikből, egyszerűen már nincs mire költeni. Nagyon nehezen fogy le a prémium nap keretem, még mindig 100 nap felett vagyok és a kedvenc tankjaim leginkább nyolcas prémek, ezért most már hegyekben áll a kredit = 130m. Szabad xp + kredit.
-
po1son
addikt
válasz
El Rey
üzenetére
Összességében azért annyira nem egy rossz tank, de kihagyható kategória. Torony páncélt ha jól láttam sokkal könnyebb beütni mint a 9es tesonal, alul meg kész kabaré ez a tank.
2100 alap HP elég gyász, ágyú nem a tipikus brit pontosság, nincs troll HE lőszer.
Mobilitás és DPM ami kifejezetten jó, habár ez a "fordított olasz töltés mechanizmus" miatt sok szituációban mindig 1 lőszerrel érdemes játszani. Szerintem most nem szükséges gép előtt ülni holnap este, mert el sem fog fogyni a 80e darab? (Összes kap 3d skint). -
Baltazár123
őstag
válasz
El Rey
üzenetére
de ez nem a csata eleje volt. Abba a bokorba oda kell érni és ha az ellenfél könnyű tankja kirongyol a mezőre, akkor jó eséllyel felspotol, de most pl tesák meg manti volt az ellenfélnél, egyik sem a tipikus öngyilkos felderítő típusú tank, persze a játékostól is függ
-
-
-
joker1220
őstag
válasz
El Rey
üzenetére
Ha van olyan tankod aminek nagy a dpm értéke, akkor nem olyan vészes. Én megcsináltam a szinteket, brutállal jó sokat próbálkoztunk, mire felnéztem 800 kill nél jártam, a maradék az már nagyon gyorsan meglett

@po1son
Több olyan kommentet is láttam a wg dc csatornáján hogy az első pár ingyenes ládából kivettek 10 es tankot. Aztán hogy igaz vagy sem, kitudja

@ddt500hu
Hát én nagyon nem nézegettem, hogy milyen wtr ratinges játékosok tolják este a túlélő módot. De tegnap 10 csatából 8 ban az intenziv sem lett meg, mert a fél csapat kb fejetlen kacsák módjára rohangált a pályán fel alá. Saját magukra nyomogatták el a csoportos javítást még akkor is, ha 100 hp hiányzott

-
ZsYr
tag
válasz
El Rey
üzenetére
Én értem, hogy neked azzal sikerült, de abban is biztos vagyok, hogy nem te hoztad le vele az utolsó hullámot. Ne keltsük azt az ábrándot, hogy "jól használható" egy olyan tank, aminek röhejes a DPM-e, egész pontosan a fele a groménak.
Most a kommentjeiddel épp azt akarod sulykolni, hogy jól működik és jól használható, mintha másoknak is ajánlanád. Közben meg volt 4 társad aki kipótolta azt a dpm kiesést amit te jelentettél a BZ-vel. -
Baltazár123
őstag
válasz
El Rey
üzenetére
Ez ilyen, nekem sokáig az is furcsa volt, hogy emberek fizetnek a WoT-ban, aztán szépen ezt már elfogadtam. Manapság meg ez megy, lehúzás folyamatosan, ha játszani akarsz szinte az össze játékban, aztán meg a tátott szájjal csodálkozás, hogy nem igazán megy jól a géming.
Kialakítják a függést az okosan felépített dopamin löketekkel és onnantól fejik a játékost. A WoT szerintem még nagyon kultúrált és csak kissé jellemző rá a predátor/ragadozó szemlélet, amit sok másik játék csinál.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Vicces képek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P17 Gen1 - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 64GB DDR4 1TB SSD Quadro T2000 WIN11
- Shuangwei X79Z v161 LGA2011 alaplap + E5-1603 CPU + 64GB RAM 25e
- Cooler Master CM Stacker STC-T01 nagytorony, E-ATX ház extrával 30e
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3899, 100% Akkumulátor
- ASUS ROG Ally konzol RC71L
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3870, 100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gondolom tudod prezentálni replayekkel, hogy mondjuk 5-ből 4-szer belövöd a kupoláját, hiszen ahogy írtad, "simán be lehet lőni".