Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Windows XP kérdések és válaszok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50751) Frawly válasza Runner_fxr (#50748) üzenetére


Frawly
veterán

Nem érdemes virtuálisan XP-t futtatni. Legalábbis arra nem, amire te akarod, játékra. A játékoknak ugyanis GPU kell, azt meg a virtuális gépek nem emulálják rendesen, vagy megvalósítható ugyan PCI passthrough-val, de elég sok mindent kell a gazdagépnek támogatnia hozzá (VT-x, VT-d, BIOS support, 2 GPU), és akkor is ott leszel, ahol a part szakad, hogy a virtuális gép látni fogja ugyan a fizikai GPU-t, de olyan modern gépben, ahol ez lehetséges, abban modern GPU is lesz, amire meg XP-s driver nem lesz, így bukta ez is.

Ha annyira XP kell, akkor telepítsd fel egy másik háttértárra rendesen, virtualizáció és emuláció nélkül, de ehhez régebbi hardver kell, amihez van XP-s driver. De még jobb lenne, ha az ilyen régi játékokat inkább Win10 alatt futtatod, és a PC Gaming Wiki oldala alapján patcheled, vagy hekkeled, hogy normálisan menjen. Pl. az NFS Underground 1 esetében vannak bugokat javító fixek (ThirteenAG's fix) és patchek (v1.4), amiket fel kell tenni.

Sok játékon segíteni tud a kompatibilitási mód (32 bit, XP vagy Win98, hasonló opciók a futtatható fájl tulajdonságainál beállítva). Ha egy játék nem működik, akkor általános jelleggel érdemes bepróbálni belőle a GOG-os verziót, ha van olyanja, mert azok eleve patchelve vannak, meg DRM (Secure ROM és társai) eltávolítva.

(#50752) quailstorm válasza Frawly (#50751) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nah, azért a modern gépben PCI-e van, a legkésőbbi VGA, ami megy XP-vel meg a GTX950.
Nagyobb baj, hogy a gazda OS nem lehet Win10 a passthrough-hoz.

Amúgy én is a wrappereket és patcheket próbálnám először. Legtöbbet megoldja.

dgVoodoo2, nGlide.

Amúgy VMWARE tud sima 1 GPU-s valami 3D gyorsítást Win10 hoston is. DirectX9-en szépen kavar nálam (DX10 rémes viszont). De itt a guest is 10, XP-t nem néztem.

[ Szerkesztve ]

(#50753) Runner_fxr válasza Frawly (#50751) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Köszönöm a részletes választ, a napokban beleástam magam a virtualbox programba, telepítettem xp-t, win 7-et, win 8-at, mindegyik futott rendesen virtuálisan, de gpu/chipset driver egyikre sem ment fel valami hiba miatt. Szóval ezt elengedem, valószínűleg beszerzek valami retro gépet nosztalgiázni. NFSU-val próbálkoztam már mindenhogy, win 10 alatt nem működik sajnos rendesen.

(#50754) Frawly válasza Runner_fxr (#50753) üzenetére


Frawly
veterán

A retró gép a legkönnyebb, nem is kell abszolút retró, Intel 4. gen Core i platformig, meg GTX960-ig bezárólag van XP-s driver, AMD-nél nem emlékszek mi a választvonal, de hasonló 2013 előtti gép. Az NFSU pedig valóban nem működik Win10 alatt, de ez csak az alapverzióra igaz. Nyilván működőképessé tehető, de dolgozni kell vele, azon link mentén, amit küldtem.

#50752 quailstorm: az nGlide-ra gondoltam, hogy megemlítem. Igaz az NFSU-nak az pont nem kell, mert az már DirectX-es, nem 3dfx-es. VMware bepróbálható, ha tudja is, akkor is csak a fizetős verzió. Linux alatt támogatja a QEMU-KVM VirtIO mesa driverrel, de még csak olvastam róla, nem próbáltam soha.

[ Szerkesztve ]

(#50755) FoxiestFox válasza Runner_fxr (#50750) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Én is Virtualboxot használok, mennek a 3D progik is a kiegészítőpakk telepítése után.
De valóban, a retró vas a legjobb, én mondjuk lebeszélnélek az i szériás procikról, C2D-nél erősebb fölösleges xp alá, de már az is overkill.
Amelyik játéknak erősebb kellene, az úgyis élből megy újabb Winek alatt.

(#50756) draco31 válasza Thomas1 (#50745) üzenetére


draco31
veterán

Én az Anydesk-et használom XP távvezérlésre, az is jól bevált.

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#50757) kromatika


kromatika
veterán

Sziasztok.Sajnos kis fiam gépe be krepált. Ideiglenesen van itthon egy DEll Latitude D 505 ős régi noti. Mobile intel celeron m 340 "1500Mhz" proci, 2gb ram,és 40 GB vinyó van benne. Próbáltam rá fel tenni a Win 7 et,és a Win 7 startert is,de sajnon,nem találtam rá müködö vga drivert,bár honann töltöttem le nem müködött. Igy maradt a jó öreg XP.Szépen fel is ment,driverek is fent vannak,viszont bármilyen böngészött telepitek fel,amikor pl rá keresek az FB bejelentkezés oldalra azt irja ki hogy az ön kapcsolata nem privát,és nem biztonságos. És nem enged tovább.Próbáltam panda virus irtót is telepiteni hátha a biztonságot hiányolja csak,de azt sem engedi telepiteni?Mit csináljak? A gép csak fb re ,mg you tube ra lenne szinte használva.

(#50758) Doky586 válasza kromatika (#50757) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Tegyél rá egy 32 bites Linux Mint Mate-t, azzal szerintem menni fog...

(#50759) kromatika válasza Doky586 (#50758) üzenetére


kromatika
veterán

:R

[ Szerkesztve ]

(#50760) VIPowER válasza Doky586 (#50758) üzenetére


VIPowER
senior tag

Miért ne inkább egy Androidot? Azt a gyerek is ismeri nyilván. Nekem eddig minden hardvert felismert mindig, és jól is működött.

(#50761) quailstorm válasza VIPowER (#50760) üzenetére


quailstorm
nagyúr

2003-as gépről beszélünk. Core2-nél régebbi gépre nem nagyon tudsz működő androidot tenni, és még oda is kell valami grafika a GMA helyett. HD4000-nél régebbi nem igazán szereti a droidot.

Leghamarabb tényleg a Mint van, az úgy, ahogy menni is fog, de a teljesítmény értelemszerűen nem lesz kielégítő.

[ Szerkesztve ]

(#50762) VIPowER válasza quailstorm (#50761) üzenetére


VIPowER
senior tag

Úgy emlékszem nekem a P4 2.8-ason jól ment egy Geforce MX 200-as volt talán mellette. A hangkártyát is felismerte Audigy 2 volt, és net is volt.

(#50763) quailstorm válasza VIPowER (#50762) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Milyen Android volt az?
Én legtöbbet RemixOS-t használtam, aztán meg PhoenixOS-t. Azok válogattak nagyon. nVidia kártyát nem szerették (GTX750Ti), csak Intelt (HD2500, HD4000).
Utóbbi 2-3 évben nem kellett, így nem tudom most mi a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#50764) VIPowER válasza quailstorm (#50763) üzenetére


VIPowER
senior tag

(#50765) Fred23


Fred23
nagyúr

Basilisk szokott lenni az XP-s böngészőm, van most esetleg valami jobb 32 bites rendszerre?

(#50766) garga01


garga01
senior tag

Sziasztok, tudom régi os, régi topik, de...
Win10-es PC-ről távoli aszatallal csatlakozok egy XP-s gépre, LAN-on keresztül. Az oka egyszerű, nem akarom átdugni minden alkalommal a laptop/dokkolóból a monitort, bill+egert.
Egy gondom van, a távoli aszatlon keresztül nem tudok az Win10 és XP között fájlokat másolni.
Win10-es gépre csatlakozva működik a dolog. Ez valamilyen beálíltás lenne az XP-ben, vagy szimplán nincs rá a 2 OS között lehetőség?

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#50767) draco31 válasza garga01 (#50766) üzenetére


draco31
veterán

Nem tudom aktuális-e még. Anydesk nevű távvezérlő programmal esetleg próbáld meg.

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#50768) DomiG válasza garga01 (#50766) üzenetére


DomiG
újonc

.....> Win10-es gépre csatlakozva működik a dolog.
Igen, "föntről" lefelé megy könnyen, fordítva nem. Egyszerűbb megkerülni a kérdést, nem kell a távoli asztalt indítani, csak kölcsönösen engedélyezni a két gép felhasználóinak a belépését, akik nem lehetnek ugyanazok, ez fontos! (Nálam Mr.X és Mr.Y). A két gép winchestereit meg kell osztani (Saját gép --> tulajdonságok --> megosztás, meg kell adni a hálózati elérési utat is, nálam: \\ASUS\V_160_Giga és a megosztott meghajtó nevét is, nálam: V_160_Giga). A megosztott meghajtó nem lehet semelyik gép operációs rendszeré és nem lehet a párosban két azonos betűjelű fizikai meghajtó sem. (Célszerű a régiéit az ABC elejéről fölfelé, az újat végéről lefelé betűzni).
Nem szükséges egész meghajtókat közössé tenni, elegendő egyes könyvtárakat, (pl nálam a régi gépen az E:\Munkák nem láthatók az újon, viszont az E:\Tudastár mindkettőn [T:] meghajtóként szerepel). A régin ezt a "subst" paranccsal hoztuk létre, az újon: "Ez a gép" --> "Hálózati meghajtó csatlakoztatása". Ezeket úgy kell beállítani, hogy minden indulásnál eszerint álljon föl a rendszer. A WIN10 ezt magától megteszi, az XP -nél irunk egy <start.bat> -ot amit minden rendszerindításnál az indítópultba téve lefuttatunk.
Ha ezt mind beállítgattuk egyszer a későbbiekben nincs más dolgunk, mint elindítunk egy file-kezelőt, pl: FAR manager és kedvünkre mozgathatjuk az állományainkat, sőt a régire kapcsolunk egy külső winchestert, megosztjuk, bemapoljuk az újra - látjuk az újon is, másolhatunk róla az újra, régire. Az újra csatlakoztatunk egy telefont - láthatjuk a kártyáját a régin, stb. Hasonló megosztások révén nyomtathatunk egymás nyomtatóival - márha az újabb nyomtatókhoz találunk a régebbi programok drivereit, pl: WORD6 --> Hp M15-17 WiFi

(#50769) DomiG válasza garga01 (#50766) üzenetére


DomiG
újonc

Ja és ami kimaradt: a két gép billentyűzete, egere, meg monitora között elektronikus kapcsolóval váltunk egyetlen gombnyomással

(#50770) garga01 válasza DomiG (#50768) üzenetére


garga01
senior tag

Köszi a választ, meg draco31-nek is.
Szerintem mind a ketten félreértettéek mit is akarok.
Alapvetően a Widnowsba épített távoli asztali elérés tökéletesen működik, win10-es laptopról frankón elérem az XP-s gépet, kezelem. Az XP-s gépen vannak bizonyos programok és hozzá köztve speciális cél hardverek, amikhez kell ez a gép.
Anydeskre igazából tehát nics szükségem, telepíteni sem tudnám, mert céges a win10-es gép és nem vagyok rendszergazda.
A lényeg csak az lenne, hogy ha vmi fájlt kell egyik gépről a másikra vinnem, nem kellene pendriveora másolni, hálózaton vagy akár távoli asztallal megtenném.
Win10-es gépre ha átlépek a távoli asztallal, a jobb gomb->másolás/beillesztés a lokális és a távoli asztal között megy. XP-s asztallal nem megy.
Az XP-s gépen megvan osztva hálózaton a dokumentumok mappa, ahol a cuccok vannak. Hiába látja a win10-es gép a hálózaton, nem tud rá csatlakozni.
A kvm switchet (azt hiszem ez volt a neve) nem akarnám használni, így is káosz az asztal mögött a kábelezés. Laptop+dokkoló dokkolón:2 db monitor,egér,bill,hangszóró,webcam,lan kábel. És mindennek külön tápkábel is. :DDD

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#50771) FoxiestFox válasza garga01 (#50770) üzenetére


FoxiestFox
félisten

SMB protokoll be van kapcsolva a Win10-es gépen?

(#50772) zolee001 válasza garga01 (#50770) üzenetére


zolee001
őstag

RDP kliens verzioja?
Copy /paste be van pipálva a rdp kliensen? (Local resurces clipboard,drive)

(#50773) zolee001 válasza FoxiestFox (#50771) üzenetére


zolee001
őstag

Az smb nek mi köze az rdp-hez?

(#50774) FoxiestFox válasza zolee001 (#50773) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Csak egy ötlet volt. Nekem manuálisan kellett aktiválni Win10-en, hogy menjenek a megosztások XP-W10 között.

(#50775) zolee001 válasza FoxiestFox (#50774) üzenetére


zolee001
őstag

Az okay de a poster az rdp copy paste funkciot szeretné

(#50776) Doky586 válasza zolee001 (#50775) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Az már volt XP-nél is ?
(mármint rdp-s fileátvitel)

(#50777) zolee001 válasza Doky586 (#50776) üzenetére


zolee001
őstag

Agyaltam én is rajta de bevallom nem emlékszem pontosan,az sem ugrik be,hogy melyik volt az utolsó rdp verzió xp-re

(#50778) FoxiestFox válasza zolee001 (#50775) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Ja akkor félreértettem a kérdését.

(#50779) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Tegnap volt 20 éves az XP amúgy.

(#50780) garga01 válasza zolee001 (#50777) üzenetére


garga01
senior tag

Sziasztok!
Köszi a segítséget. Valószínű, az XP nem támogatja a vágólapot, mert a gépről ahol csatlakozok így van beállítva, erre godnoltatok?
(Az XP-s gépen kell esetleg valahol külön még engedélyezni ezt?)

[ Szerkesztve ]

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#50781) Doky586 válasza garga01 (#50780) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Próbáld ki két XP közt..
(nem a win10 a szűk keresztmetszet)

(#50782) garga01 válasza Doky586 (#50781) üzenetére


garga01
senior tag

Nem tudom kipróbálni, de ha menne se lennék előrébb vele. A cél a Win10->XP elérés, vágólappal. Ez sajnos úgy néz ki, az XP maitt nem megy így, marad a külön másolgatás.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#50783) Doky586 válasza garga01 (#50782) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Igazán nem várhatod el a régi XP-től ugyanazon funkcionalitást amit egy korszerű w10 tud.. :N

(#50784) draco31 válasza garga01 (#50782) üzenetére


draco31
veterán

Még mindig nem értem az Anydesk miért nem lenne jó megoldás?
Win10-ről vezéreltem, másoltam már XP-t, Win8-at, Linuxot.
Még ha vezérel módban telepítek valamit, és feldobja a Win a biztonsági valamit, azt is le lehet vele okézni, amit más hasonló program nem tud.
Ja a telepítés, azt sem kell a win10-re, amikor használod akkor csinál egy ideiglenes fájlt, amit bezáráskor töröl. De a beállításokat megjegyzi.

[ Szerkesztve ]

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#50785) coco2


coco2
őstag

Sziasztok!

Kotorászok működő windows xp iso után. Párat találtam e-boltban, crashel mindegyik telepítésnél (win10 host / oracle virtualbox alá raknám, illetve linux debian host / proxmox alá).

Ha ismert, milyen problémái vannak a win xp-nek, ami miatt sok image nem települ, a felvilágosításnak örülnék.

Ha valakinek van kéznél egy normális image / letöltési link, imádnám :) Minimum sp1-es xp kell, pass-integrált plusz pont (nem mintha ne lennék tele jelszavakkal régről).

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#50786) Doky586 válasza coco2 (#50785) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

(#50787) garga01 válasza draco31 (#50784) üzenetére


garga01
senior tag

Telepítés, és portable programok se nagyon járható út. Céges gép, a legtöbb letöltött exe-t se engedi elindítani. Csak a Win beépített asztalát tudom használni, de azért köszi.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#50788) coco2 válasza Doky586 (#50786) üzenetére


coco2
őstag

Menet közben megszántak egy us image-el is, de köszönöm neked is :R

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#50789) gabo89


gabo89
senior tag

Van egy Chromium 87 alapú kínai böngésző, mely működik XP-n. Mini Browser Mennyire ajánlott, vagy nem ajánlott? :D

indul a sörös aludni

(#50790) coco2


coco2
őstag

Fordítsd meg a kérdés: ha nem ajánlott, akkor nem fogod használni? :)

XP alatt én régi játékokat láttam, meg dos-os könyvelő programokat, de azoknak nem kell böngésző. Ha nem túl indiszkrt a kérdés, mire használnál éppen XP alól a böngészőt?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#50791) gabo89 válasza coco2 (#50790) üzenetére


gabo89
senior tag

Van egy ismerősöm, aki még XP-t használ, és panaszkodik, hogy az XP-s utolsó Chrome nem tölt be pár oldalt rendesen.

[ Szerkesztve ]

indul a sörös aludni

(#50792) MostaPista


MostaPista
tag

Bonyolult problema allt elo, osszefoglaloban sajnos semmi erdemleges nincs, segitseget kernek a megoldashoz.

A problema:
Ugy husz eves laptop (olvashatatlanok rajta az adatok, az biztos, hogy valami kis szeriaszamu egyedi gyartmany volt es xp volt ra gyarilag) tapcsatlakozoja meghalt, a tulajnak annyi az elvezete, hogy 30-40 percig all mellette es erosen nyomja befele a csatlakozot, akkor tolti az akkut, igy utana kb. 20 percig hasznalhato a laptop. Odaig jutottam, hogy teljesen szet kell szedni, hogy egyaltalan latni lehessen a csatlakozot, es eleg rizikos, hogy vagy nem lehet osszerakni, (mert szettorok valamit ;) ) vagy mas baj lesz vele. (Vagy nem is az a hibas, hanem a kabel vege, vagy valami mas.)

A tulaj szamara a lenyeg az alabbiak megtartasa:
1. Meglevo xp rendszer a rajta levo office2003-al 20GB-os hdd-n. (Ajandekba kaptak valamikor azzal, hogy hasznalhatjak, de csak a laptophoz kapott xp telepito van meg, az office telepito nincs es a kodja sincs meg, igy ujratelepitese nem lehetseges.)
2. Az xp alatt van par dos-os programja, amit szerinte csak a beprogramozott egyedi kornyezetben lehet futtatni, ezert xp ujratelepites se lehetseges.
3. Van ket specialis, cd-rol futo programja, amit szerinte csak ezen laptop cd rom-ja tud futtatni, dvd rom-nal olvasasi problema volt mas gepen es szinten valami egyedi telepitesi kornyezet van.

Elsore azt javasoltam neki, hogy probaljon meg egy akarmilyen regi laptopot szerezni, es arra tegyuk at, de akkor kerdes lesz az ottani hw kornyezet, driverek, stb.

A masik megoldas az lehetne, hogy van neki egy dual core notebook-ja, amiben 80GB hdd van, azt hasznalja webezesre es minden masra, azon lehetne egy 20gb-os particiot csinalni es oda "atklonozni" az xp-t, es akkor felvaltva hasznalhatna -
HA
- az abban levo combo (?) olvassa majd a cd-ket
- az xp mukodni fog uj hw kornyezetben
- stb.

Az biztos, hogy van egy dokkolom, igy a klonozas megoldhato lesz, de ilyet meg nem csinaltam, az mukodik, hogy egy 20gb onallo hdd az egy 80gb hdd 20gb-os resze legyen, vagyis egy hdd az particiora legyen lefokozva, raadasul ugy, hogy linux alatt egy grub is tudja kezelni az xp-t?

Az biztos, hogy webezni es dolgozni csak a linux gepen fog, az xp-s reszt csak ritkan hasznalja, amikor szuksege van arra a 2-3 speci programra.

Mas otlet, javaslat, hasonlo esetben bevalt megoldasa van valakinek? :F

(Lenne masik, meg regebbi laptop, garantaltan csak olvasni tudo cd rom-mal, de ahhoz nincsen se tap, se akku, (16V 5A kellett hozza, ilyeneknek ma mar nyoma sincs nagyon).

[ Szerkesztve ]

(#50793) draco31 válasza MostaPista (#50792) üzenetére


draco31
veterán

Amennyire tudom, az XP nem szerette sosem, ha hirtelen más vas került alá.
A járható út egy szervíz lenne szerintem, ahol megoldják a tápcsati gondját, vagy esetleg direktbe beforrasztják a vezetéket.

Az Ő videóit szoktam nézni, esetleg egy email-t megérhet a dolog.

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#50794) quailstorm válasza MostaPista (#50792) üzenetére


quailstorm
nagyúr

XP más gépre való áttelepítése elsősorban a merevelemez-vezérlőn szokott elhasalni. Erre az utolsó Hiren's booton van trükk, valamint lehet másik rendszer alól betölteni a registry hive-ot és mókolni (Vistára nincs tutorial meg script, ott úgy oldottam ezt meg). két oldalas tutorial
Office 2003 kulcsa kimásolható a registryből, pl. AIDA64 is látja.

Az egész mindent be lehet tenni VM alá és akkor semmi szükség régi gépre.

Simán lehet egy merevlemezen az XP és a Linux GRUB-bal. A W10-W8.1-W7-Vista-XP-Ubuntu kombó is megy egy SSD-ről.

[ Szerkesztve ]

(#50795) MostaPista


MostaPista
tag

Nagyon koszonom mindenkinek a tartalmas valaszokat! :R

(#50796) janos1988


janos1988
addikt

Hali.

Lehet, hogy volt már százszor...egy sp3-as xp-t egy olcsóbb szűz ssdre mennyire macerás felrakni? Gondolok itt az alignálásra. :R

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#50797) Szirtimorc válasza janos1988 (#50796) üzenetére


Szirtimorc
aktív tag

Formázd meg az ssd-t vagy win8-10 alatt, vagy egy ilyet tudó partícionáló programmal, és nem lesz gond. Pl.: [link]
Utólagos alignálást is lehet csinálni, de az volt, hogy nem sikerült.

[ Szerkesztve ]

(#50798) janos1988 válasza Szirtimorc (#50797) üzenetére


janos1988
addikt

Akkor Win 10 alatt simán csak egy ntfs formázás (alap értékekkel) és mehet a régi gépbe az ssd, aztán rá az xp? :R

Azt hittem bonyolultabb lesz.

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#50799) Szirtimorc válasza janos1988 (#50798) üzenetére


Szirtimorc
aktív tag

Partícionálás, formázás, és mehet az xp

(#50800) janos1988


janos1988
addikt

Melyik az a gép vagy pc vagy összeállítás, amit az Xp és a retro játékok (1990-2010) még tökéletesen tudnak kezelni és léteznek driverek hozzá?

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.