Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
localhost
Közösségépítő
válasz [HUN]Tyson #27251 üzenetére
Nehhehe haragudj erre konkrétan nem fogok tudni válaszolni, de biztos-e, hogy az a partíció az ELSŐ, És hogy primary-e és aktív-e? De majd a műveltebbek segítekek én csak kérdezni és kételkedni tudok.
ATTÓL, hogy C-nek nevezik ,még nem biztos...[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Kija
aktív tag
"Sziasztok!
Az alábbi problémám van az XP-ben: egy felhasználói fiókban vagyok és át akarok menni egy másikba. A Kijelentkezés gomb használata után megjelenik az XP bejelentkezési képernyő a felhasználókkal, de azoknál a felhasználóknál akiknél jelszó van beállítva nem ad promptot a jelszómezőben. Így a jelszó megadása nem lehetséges. Ha ekkor bejelentkezek egy olyan fiókba, aminek nincs jelszava, majd kijelentkezek onnan, ekkor már megjelenik a jelszómezőben a prompt.
Mit lehet ezzel csinálni?"Nos, annyit megállapítottam külföldi fórumokból, hogy a hibát a Microsoft egy biztonsági javítása okozza, amelynek száma KB923191. Ott azt javasolják, hogy uninstalláljam. A probléma itt kezdődik, mivel nincs külön telepítve, hanem az SP3 szervízcsomag tartalmazza azt. Az SP3-at meg akarom hagyni, de ezt a frissítést hogyan lehetne kioperálni belőle?
-
Steelmanus
addikt
válasz polarx #27250 üzenetére
Ird mar le Legyszives az alaplap pontos tipusat, ugy konnyebb segiteni, mert pl az enyemnel lasd a configomnal, nemreg csereltek drivereket es az onnan letoltott Realtek driver mar alapbol tartalmazza az ATI HDMI drivert, lehet hogy Neked is a gyarto oldalarol kellene leszedni a frisset.
-
Steelmanus
addikt
válasz cascada #27248 üzenetére
Az egyik megoldas ha atvaltod a Start menut Klasszikus-ra akkor megjelenik de csak akkor, ha visszavaltassz akkor ujbol eltunik, ezert inkabb az MS-fele TweakUi-t ajanlanam mert ott mindket Startmenu alatt kilehet tenni az Asztalra.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Kezdésnek próbálja meg saját tulajdonba venni (még adminként). Ha ez nem segít, akkor a titkosítást kell leszedni róluk (aztán majd vissza lehet tenni, ha szükség van rá). (Most hirtelen nem emlékszem, hogy utóbbi eset okozhat-e ilyesmit, de az első az igen.)
The only real valuable thing is intuition.
-
polarx
tag
-
brd
nagyúr
válasz [HUN]Tyson #27241 üzenetére
Ha a partíció számában biztos vagy (az még nem jelenti feltétlen, hogy te a felületen az első partíciónak látod, a száma ettől még lehet 2. is a partíciós táblában, de nem hiszem, hogy erről lenne szó), akkor még az lehetséges, hogy a BIOS szerint nem az az első HDD, (egy másik mögött van a bootsorrendben, és azon a másikon nincs aktív partíció, vagy IDE vezérlő is van, és azt fűzi fel az alaplap a bootsorrendbe elsőként). Próbáld végig az rdisk(1)-rdisk(4)-ig is a lehetőségeket. Ne mindig a boot.ini-t szerkeszd, hanem szerkeszd meg 1x, de több sort tegyél bele, akkor megjelenik a menü, és te választod ki, így gyorsabban megtalálod a jó beállítást.
Vagy mindezek helyett telepítőlemezről boot, javítókonzol, és bootcfg /rebuild.The only real valuable thing is intuition.
-
Steelmanus
addikt
válasz polarx #27257 üzenetére
Eloszor szedd le azokat a Realtek hangchip drivereket amit eddig feltettel. Azutan a lapod GIGABYTE oldalarol szedd le az Audio szekciobol ezt Realtek Function driver for Realtek Azalia audio chip (Including Microsoft UAA/HDMI Driver in English edition) es telepitsd ujra, majd johet a Realtek-fele ATI HDMI_R229.
-
macman507
aktív tag
Hello,
az lenne a problámám, hogy nincs csúszka ott, ahol kellene hogy legyen, nehéz elmagyarázni, ezért itt egy kép: [link]
Ez a Realtek HDA Primary Input (vagyis a felvevő résznél van).Ez azért lenne fontos, mert úgy érzékeli valami miatt, hogy a mikrofonból is jön hang, meg az ún. "Sztereo keverő"-ből is, így a (játék, vagy desktop) felvételen a hang visszhangzik, hiába nincs bedugva a mikrofon.
Szóval ezekre kérnék megoldást, remélem valaki tudja mi a probléma!
Realtek HD Audio Manager-ben ugyanígy nincs csúszka, nem tudom miért, sokmindent próbáltam már. :S
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
Steelmanus
addikt
válasz macman507 #27263 üzenetére
Az a problema hogy a legujabb driverek nem tamogatjak az XP-t meg akkor sem ha azt irjak rola. Nalam is ez volt a problema, lasd konfig, ALC889A hangchip de XP alatt a Kevero nem mukodik. Az alaplaphoz adott konyvben a hangchip drivertelepitesi utmutatonal olyan regi driveren van bemutatva - 1.x lehet - amelyiken meg atlehet kapcsolni a Realtek HDA Primary Input-nal AC97 modba, na ezt a mai driverekben nem talalod meg. Ezert nem hasznalom en sem.
-
Steelmanus
addikt
válasz macman507 #27263 üzenetére
Itt van ket link ahol kepen is lehet latni a kulonbseget.
Realtek_AC97
Realtek_HD_Audio_XP
Mint lathatod a HD Audio-nal mar alapbol kivan szurkulve a Kevero. -
cascada
senior tag
válasz Steelmanus #27255 üzenetére
Steelmanus és pukkancska: Köszönöm a válaszaitokat. Múködnek a módszerek, tényleg kiteszi szépen az ikont, de az Asztali elemek testreszabásánál nem jelenik meg. Ezek szerint ott már nem is fog?
-
jahatpersze
aktív tag
formázatlan vinyón tökéletesen működő XP SP3 lemezzel csináltam egy új partíciót, ám amikor formázta NTFS-el a lemez egy részét a művelet közben hallani lehetett, hogy közben többször is leállt majd hirtelen megint beindult. Ez mitől van?
-
DAVID0000
aktív tag
válasz jahatpersze #27269 üzenetére
Tápkábel jól van rádugva a vinyóra? Az szokott ilyet okozni.
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Az mitől van, hogy a W-lan időnként megszakad egy pár másodpercre? 1 héttel ezelőtt még nem volt ilyen nyűgje, most csinálja 3. napja.
Előre is köszönöm a válaszokat!Sic Parvis Magna
-
Panthera
őstag
Egy ismerősöm gépe újraindult áramkimaradás miatt a frissítések telepítése közben. Semmilyen módban nem hajlandó elindulni azóta, a folyamatjelző közben mindig újraindul a gép.
A rendszervisszaállítást ilyenkor lehet használni? De ha be se lép???
Az eredeti cd-ről helyreállítás gondolom ilyenkor hasztalan, mert sokkal régebbi állapotot tudna csak (a frissítések hiánya miatt).[ Szerkesztve ]
-
bocsika
aktív tag
Hali
Van egy rossz notebookom. Videokártya hibája van így nem ad képet és sajnos nem cserélhető.
Feltehető rá egy windows amit vnc-vel tudnék irányítani. Automatikusan települne mert úgysem tudnám hogy mi baja van. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz 30z.Samu #27274 üzenetére
Routeren keresztül csatlakozol? Több gép is wireless-kapcsolaton működik? Állítólag vannak olyan routerek (sajnos sok), amelyek háklisak arra, ha több gép is csatlakozik wireless módon, így néha szakadozás előfordulhat. Egyébként persze még lehet szoftveres gebasz is... még akár router resetelése is segíthet (nem garantált, de esély van rá).
Sk8erPeter
-
-
bocsika
aktív tag
Sz@r a notebook, megy de nem ad képet. Eladni nem lehet. több mint öt éves így csinálnék belőle egy csendes letöltőgéped vagy valami ilyesmit. De mivel nuku kép így nem tudom rá feltenni a windows-t.
Tehát össze lehet-e állítani egy telepítő cd-t ami automatikusan felteszi magát a c:-re. majd pl [vnc] -vel (ezt már használtam és ismerem) tudnám irányítani (tehát programot telepíteni,stb) -
válasz bocsika #27285 üzenetére
Ezt "unattended" telepítésnek hívják.
Viszont sokkal 1xübbnek tűnik kivenni a winyót, és másik gépen telepíteni rá azt ami kell.
Viszont ha hibás rajta a VGA, akkor a VNC se fogja tudni "átlőni" a videómemória képét.Szóval ha működésre tudsz bírni egy torrent daemon-t, amin van WEB-es felület, működhet a dolog.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
hito
nagyúr
SOS Help me kéne nekem: HTC Shift-re telepítetettem USB-ről XP-t (ez sem volt egyszerű), majd szerettem volna meghackelni a felbontást (mivel a kijelző csak 800*480-at tud és utálok scrollozni, angol nyelvű leírás alapján) ami természetesen nem sikerült.
Sebaj, gondoltam guglizok még egy picit, mire találtam egy nagyon "agyas" hozzászólást, miszerint a megjelenés beállításain belül a speciális menüre kattintsak, majd a monitor fülre és vegyem ki a pipát a "monitor által meg nem jeleníthető üzemmódok elrejtése" elől. Hát én állat meg is tettem, majd lelkesen elkezdtem állítgatni a felbontást. Az lett a vége, hogy csak 640x480-ba tudom csodálni a kijelzőt 4bit-es színmélységben...hajtépve próbáltam mindent elkövetni, hogy visszafordítsam a folyamatot (driver újratelepítése, eltávolítása, megint újratelepítés, majd chipset is újratelepít), most meg odáig jutottam, hogy 800*600 is nagyon nagy a megjelenített kép ás ordenáré scrollozni kell, de most legalább a színmélység visszaállt 32bitre.
Lényeg, hogy hiába telepítem újra a GMA950 driverét, újraindítás után szarik rá és asztalon jobb gomb megnyomása után sem lehet kiválasztani a "grafikus tulajdonságok beállítása" menüpontot, ami GMA950 telepítése után be szokott kerülni oda. Mintha nem is telepíteném
Mi lehet a fájdalma? El van cseszve az egész? Nem szeretném újrahúzni (2napos a rendszer), mert több mint 24órámba tartott, hogy XP-t telepítsek egy olyan eszközre ami nem támogatja az XP-t.
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
bocsika
aktív tag
Na király. Majd megpróbálom így.
Azt nem tudtam hogy ha nuku videjókari akkor nuku kép. Na jól nézne ki ha vnc-n is ezt a zsizsiket tolná át.
Ja akkor következő probléma: hogy telepítek notiwinyóra. Ezt nem tudom rádugni közvetlenül a gépre. rack-em van de akkor is csak usb-n kapcsolódik a vinyó. Még ha valami usb-ssel winnel felteszem rá, utána ha visszateszem a gépbe szerintem nem fog elindulni.
Azon a winyón még meg van a win xp, de hogy tudok rá telepíteni ha nem látok semmit. Valahogy másolgatással tehát a rackben buherálva egy másik géppel lehet módosítani a feltelepített programokat? -
Ribi
nagyúr
válasz bocsika #27288 üzenetére
Van valami kis config file, amit ha beadsz a telepítés közben, akkor ott meg lehet adni, hogy mekkora disket csináljon, milyenek legyenek a beállítások és semmit sem kérdez install alatt. Innen már csak be kell izzítani a remote desktopot és mehet a további buherálás. Itt egy kis leítás. Winnt.sif sample filet szedd le.
[ Szerkesztve ]
-
Akiii
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogyha XP-n bevagyok lépve adminnál és nemtudom a jelszót de nem is akarom megvaltoztatni, akkor azt meglehet tudni valahogy? Gondolok én registry bázis stb, ahol nincs kicsillagozva hanem olvasható. Ja és ezt mindenféle progi telepitese nelkul. Köszönöm
-
EmberXY
veterán
nemtán hackerkedni akarsz?
Megtudni program nélkül elég körülményes, de megváltoztatni, vagy kikapcsolni lehet elvileg parancssorból is.Up the Irons!
-
bocsika
aktív tag
Sajnos nem. Múlt ősszel meghalt a 3d-s része. Játékban csíkok és összevisszaság Akkor azt mondták hogy memória hiba. Alaplapot egy vagyon lenne cserélni. Meg szinte beszerezhetetlen. A CS 1.6 ot tudtam rajta játszani szoftveresen minimumon. Meg videóban szaggatott egy kicsit, meg scrollozásnál is. Majd most a tavasszal vizsgaidőszak előtt beadta a kulcsot. Elindul a gép. Hallani hogy tölt, de a képet csak a drogosok értékelnék. Mintha hullámozna a világítás de közben váltogatja a színeket is szép lassan. Valakinek tetszhet is de nekem megszakad a szívem
(#27290) Ribi : Na majd utána nézek.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #27209 üzenetére
Nos, több listát is találtam:
[Windows XP Service Pack 3 Hotfixes compiled by TommyP (Start - Jul '09), Muppet Hunter (Aug '09 - forward)]
[RyanVM's Windows XP Post-SP3 Update Pack]
[Hotfixes released after SP3 - MSFN]
stb.Ezeket mind letöltöttem, egy könyvtárba tettem, és a következő parancssal integráltam:
KB666valamijavitas.exe /integrate:d:\tökmindegy\XP
Az integrálások sikeresen megtörténtek, mégis a következő hibaüzenetet kapom a setup-fájlok merevlemezre történő másolása, az első újraindítás után:
(NEM csak Virtual PC-n csinálja ezt...)
Korábban az nLite-os módosításokkal hoztam összefüggésbe, de miután szakaszokra bontva megcsináltam a telepítő elkészítését, rájöttem, hogy nem az a gáz, mert az nLite után még simán működött a telepítő, csak az integrálások után volt vmi rossz.
Pedig hasonló módszerrel csináltam előtte az SP3 integrálását is...Mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Napelem
- Hálózati / IP kamera
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest