Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
vince city
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
segitsetek mert a window nemképes betölteni az asztalt vagy lefagy vagy leáll és ki irja a kékhalált van rajta virusirtó és új videókártya van benne
segitségeteket várom
köszi
vince city -
Biliskmer
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ha már folyamatban van a dolog, akkor persze, hogy nem kell minden hozzászólásnál köszönni.
Igazából lehet, hogy én vagyok a hülye, de eddig akármikor segítséget kértem én köszönéssel kezdtem...
Nem tudom, valahogy ezt a baromságot belém nevelték, hidd el régóta haragszom ezért anyámra, egy életre kiszurt velem
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen, köszi, de elöbb még egy BIOS flesselés is befigyel majd.
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszi!

-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Csak aki tudja mi mit csinál, azt is tudja sokszor szinte semmit nem segít ezért nem is használja.
-
Májsztró
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Uhh , ez így elég sok minden egyszerre.
A registry rendezése , (ha jól tudom a CCleaner ezt csinálja) azt megcsinálta a TuneUp 09. A Defragot az O&O , az is jó nem ? A chkdsk-t is megcsinálta az O&O , illetve víruskeresés volt Avasttal. Ma ennyire futotta.
Az miért jó ha a lapozófájl nem a rendszer vinyón van ?
Az egyéb módosítások alatt ha jól látom ,csak az elérési idők lesznek rövidebbek , ezt majd átfutom.Mennyivel lenne gyorsabb a töltés ha a 7200-as WD helyett egy 10000-res WD raptor lenne ?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Én se bízom a frissitésekkel buherált verziokban de 1-2 vagy több évente ha újra teszem a windowst kibirom hoyg frissitéseket tegyen fel gyorsak a netek nem sok idő.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Írtam lapának, azóta már elérhető!

Telepítés bekötött szemmel -
Poo
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
nlital csinálom mert még más alapvető cuccokat is belerakok hogy ne keljen szarakodni a kattintgatásokkal meg az rebootokkal.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Viszont ilyen verziok vannak neten is nem is kell vele bajlodni, persze kérdés abba ki mennyire piszkált bele, de általában sztem amikbe csak a frissitéseket teszik azokkal nincs baj. Ha már mást is belenyulnak kakor gázosabb.
-
leyo76
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Te kérsz meg arra hogy privátban folytassuk amikor már rég írtam egy privit neked? .........
-
_voodoo_
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Kábelcserét azért zárnám ki, mert abban a pillanatban ahogy kihúzom ezt a vinyót a laptopból és benyomom a régit, onnantól udma5-ben megy, ugyanazon a kábelen.
A hdd topicban nem tudtak érdemben segíteni, de a sentinelesben lehet hogy megkérdezem, bár egyre inkább tartok tőle hogy nem tud ekkora vinyót kezelni...
Holnap lehet feldobom rá a sentinelt, hátha...Azért thx
-
leyo76
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Már megint csak szétbombázod az egész topikot teljesen feleslegesen, attól hogy neked hülyeség még nem evidens hogy valóban az. Szerintem a 'kicsit nyers' az elég enyhe kifejezés mind két hsz-hez...
Egy dolgot kérnék tőled, ne akarjál kioktatni csak azért mert addikt vagy...
-
_voodoo_
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A bios-al nem sok mindent tudok kezdeni, ehhez a tipushoz már rég nem fejlesztenek, ami fent van az létező legújabb, ráadásul ott auto beállításnál udma5-ön van alapból.
Viszont ami rémlik, hogy a telepítésnél is nagyon tetű volt a gép, tehát valszeg már akkor is pio-ban volt...
Legrosszabb esetben hétvégén újrarakom az xp-t, aztán hátha okosabb leszek... -
leyo76
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
ekkora hszt-t szántál az egésznek ahelyett hogy végig olvastad volna
Mem tesztel persze lehet próbálkozni de a saját tapasztalataim alapján új memókkal mostanában nincs gond, főleg a kitben lévőkkel nem. (nem mondom hogy nem fordulhat elő)
Amint mondottam persze előfordulhat, és csak saját tapasztalatom az hogy nincs baj velük, ezt meg csak abból vontam le hogy nap mint nap gépeket szerelek. De egyébként meg nekem volt igazam, tehát elképzelhető hogy ez nem hipotézis hanem annál egy picit több.
Egyébként a felsorolásod is csak puszta feltevésen alapul...
-
BOBO6
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Sajnos nem sikerült megoldani a rejtélyt. A chkdsk jó megoldásnak tűnt számomra is, de ütemezést kért, amit engedélyeztem is. Nos mivel maradandó módosítást nem voltam már képes eszközölni a c-n, így restart után minden ment a régi kerékvágásban és chkdsk meg sem próbált elindulni.

Gyalultam az XP-t.
-
BOBO6
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!

Az adatmentés nem lényeges mert csak filmek voltak, az asztalon meg szintén csak olyasmi ami beszerezhető. Én sosem mentek c-re semmit ami pótolhatatlan, meg sehova, ami fontos az ki van írva. Engem maga a történet bosszant, hogy nem tudok maradandó módosításokat eszközölni a c-n.
"Nem értem, elvileg letörölted, de mégis fent maradt a program?" Ahogy mondod, bármit törlök, telepítek, köv restart után a változtatásnak nyoma nincs.

"Egyébként adminisztrátori jogosultságod van?" Igen.
Most elmélyedek a linkelt témában és kipróbálom amit írtál, aztán jelentkezem, hogy mire jutottam.
-
leyo76
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Mem tesztel persze lehet próbálkozni de a saját tapasztalataim alapján új memókkal mostanában nincs gond, főleg a kitben lévőkkel nem. (nem mondom hogy nem fordulhat elő)
Lehet hogy nem tűnik reális megoldásnak és az is lehet hogy nála nem fog működni, de ettől függetlenül lehetséges megoldások közé tartozik...
-
_voodoo_
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszi de ezeken már túl vagyok, 2 napja kínlódom vele, eltávolítottam már a vinyót is az eszközkezelőből, vagy 10x legalább, + az ide vezérlőket is de semmi...biosban is engedélyezve van a udma5, és a régi vinyót visszarakva megy is szépen, csak az újjal nem akar...
Az egyébként létezhet, hogy a 160gb-os méret túl nagy a dma vezérlőnek?(nem mai laptop már, és a speckójában is asszem az van hogy 20,40,60,80gb-os vinyókat tud kezelni, bár gondolom azért 80ig írták mert akkor még ez volt a max....) -
Szólista
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem az enyém a laptop,egyik kollegámé.IE8 a böngésző.Más oldalon eddig nem jelentkezett ez a probléma,csak azon az oldalon.
-
psg5
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hát mivel a teljes gép alaplaptól kezvde a házig, cakk und pakk teljesen új. a bios abszolút alapbeállításon van.
Bízom a freki visszavételben. -
psg5
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
De hogyan lehet egy ddr3-as memóriát tesztelni, ha nincs oprendszer a gépen?
Keressek valakit akinek a lapjába belemegy és ott ellenőrizzük na ez igen nehéz lesz.
Ha hiba lenne memóriával nem kellett volna a Biosnak jeleznie az első bekapcsolásánál?
2 telepítő cd-vel is kipróbáltuk.
Amúgy az előbb a windows 7 felment simán rá(ez roppant érdekes, lehet, hogy mindkét xp lemeze karcos?, de hát nem mindig ugyanakkor fagy ki), de mivel csak 30napos
ezért újra probáltuk az xp-t rakni ,de 13 perc van hátránál megint lefagyott.
(Memóriát átraktuk a másik slotba) -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
hibát ki nem írják de ha egy memória vagy cpu teszt alatt lefagy a gép akkor valszeg valami nem frankó vele.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A hardver változatlan maradt, csak vista lett lecserélve xp-re és már nem tudok 3-5mb/s letöltési sebességet elérni. 2,7 a max amit képes produkálni
Kodek és lejátszó egyben KMPlayer minden visz, nagyon ajánlom! Szerintem a legjobb lejátszó prog.
-
30z.Samu
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"Mi a fenének használni kodekcsomagokat, amikor ma már rengeteg lejátszó elérhető, amibe HIBAMENTESEN integrálták a kodekeket?
"Megszokásból?

Fire: Köszi szépen!

-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ja csomo codec akad játékokkal azok saját codecjei miatt, illetve pár éve még elég sok ilyen gond volt, bár én inkább a beépitett codeces lejátszokat szeretem pont emiatt, acemega elég sok kakit tetta gépre ha jól emlékszem, de a többi se lehet jobb.
-
akaido
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ez elég jó megoldásnak tűnik.
Kipróbálom én is. -
akaido
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Esetleg a portable IE verziókkal tartom elképzelhetőnek a párhuzamos használatot.
-
akaido
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
-
akaido
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ebben az esetben nincs tippem a megoldásra. A virtuális pc-n való futtatás tényleg kissé macerás lehet.
Az meg nem járható út, hogy leszeded az újabb IE-ket, majd egyenként vissza a 7-es majd a 8-as... brrr...nekem se tetszene... -
akaido
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Azt kipróbáltad már hogy, nem telepíted fel automatice a winupdate-ról az IE8-at, hanem pölö külön partícióra teszed fel?
-
Lenry
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
pedig stopperrel mértem

brd: tehát a lényeg ugyanaz: átlagjúzer számára haszna nincs, tehát csak ezért szenvedni az nLite-al: fölösleges
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Várj, nem minden XP-be tudod integrálni (meg amúgy telepíteni) a MUI-t. Asszem csak enterprise-ra lehet.
-
brd
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ajánlanám a témában lapa kolléga remek kis "szösszenetét". Alapos munka.
(Ha nem akarod végigbújni, akkor a III-as cikktől olvasd!) -
canniball
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Erről jut eszembe: ha angol XP-re rakok magyar MUI-t, akkor az a továbbiakban miként viselkedik: magyar XP-ként, vagy angolként csak a felület lesz magyar?
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A forever kieg után már nem kért CD-t, gondoltam rájöttek, hogy felesleges. Mountolható ISO sokszor kevés, de Mini Imagek jól jöhetnek. Na mindegy ez erősen off.

-
RootRulez
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hejj de örültem, mikor a StarCraft kiadta azt a patch-et, amival már nem kellett a CD a gámához
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Thrax
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ja, még annyit, hogy a laptop Acer Travelmate223XC 1,13GHz 128MB SDRAM Intel Celeron CPU.
-
Thrax
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszönöm válaszod, igen örültem neki. Az integrálást meg fogom próbálni szombat magasságában, bár erős a gyanúm, hogy nem ez fogja megoldani a "görcsöt" Egyébként 2 külön helyről származó, megbízható Sp3-al is próbálkoztam már és szintén ezt az üzit kaptam, telepítés közben. ( c:/windows/system32/drivers/ndis.sys) meg van nyitva,vagy másik alkalmazás használja. Zárjon be mindent vagy ismét.
Szóval, ez a pontos hadihelyzet. -
joecontra
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen, azt csináltam, de az ezt megelőző alkalommal nem kutyult le semmit.
A hangcsatorna felcserélődésére ötlet?
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hát igazából az történt, hogy újralett telepítve a gép(nem én csináltam), de nemlettek lementve az adatok, vagy megmarad vagy nem alapon, és ebből a vagy nem jött össze.
Így van még esély az adatok visszaszerzésére?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
-
attiati
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
pont most szerettem volna xp-n AHCI-ra állítani

windows 7-nél is megoldható lesz majd újratelepítés nélkül? -
RiddleR
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Na ezeket találtam én is, csak nekem fordítva kellene. AHCI -> IDE.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
De ez csak a telepítőlemez készítésénél jelenthet gondot, mert meglévő, telepített XP SP3-nál semmi problémát nem okozott eddig ez a Win frissítés. Nálam legalábbis nem.
Foglalkozni fog ezekután az MS ezzel a problémával?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nos, sikerült rájönni, mi okozta a hibát, leírom, hátha valaki hasonló cipőben jár.
Miután részekre bontva kísérletezgettem külön-külön a frissítések nLite-os integrálásával, végül sikerült kiszűrni, melyik hotfix is okozza a problémát.
Igen érdekes, ugyanis a Microsoft egyik frissítése az okozója a "Not enough virtual memory or paging file quota is available to complete the specified operation" hibának:
Cumulative Security Update for Internet Explorer 8 for Windows XP (KB972260)
(magyarul: Biztonsági frissítés az Internet Explorer 8 for Windows XP böngészőhöz (KB972260))Szóval ezt ne integráljátok az XP-telepítőbe, ha ilyen céljaitok vannak.

Lehet, hogy a problémát jelezni kéne a Microsoft felé, mivel nem hiszem, hogy nálam lenne a hiba, lévén, hogy az összes többi frissítést tökéletesen sikerült integrálni... -
30z.Samu
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"Routeren keresztül csatlakozol? Több gép is wireless-kapcsolaton működik? "
Igen, routeren keresztül, de csak én csatlakozom Wireless-en keresztül. Lehet, hogy a Windows "öregszik"?

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nos, több listát is találtam:
[Windows XP Service Pack 3 Hotfixes compiled by TommyP (Start - Jul '09), Muppet Hunter (Aug '09 - forward)]
[RyanVM's Windows XP Post-SP3 Update Pack]
[Hotfixes released after SP3 - MSFN]
stb.Ezeket mind letöltöttem, egy könyvtárba tettem, és a következő parancssal integráltam:
KB666valamijavitas.exe /integrate:d:\tökmindegy\XP
Az integrálások sikeresen megtörténtek, mégis a következő hibaüzenetet kapom a setup-fájlok merevlemezre történő másolása, az első újraindítás után:
(NEM csak Virtual PC-n csinálja ezt...)
Korábban az nLite-os módosításokkal hoztam összefüggésbe, de miután szakaszokra bontva megcsináltam a telepítő elkészítését, rájöttem, hogy nem az a gáz, mert az nLite után még simán működött a telepítő, csak az integrálások után volt vmi rossz.
Pedig hasonló módszerrel csináltam előtte az SP3 integrálását is...
Mi lehet a probléma?

-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszönöm a választ, a gyorsaság miatt gondoltam.
-
bnorci71
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
végigcsináltam semmi
Mi a .... tudott így belenyúlni a winbe?
Nehogymár ezért keljen újratenni a wint
-
piadex2
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Sziasztok!
Vágom, hogy az 1024x768 az 4:3-as, hiszen épp ez a bajom. Szeretnék a 16:9-es monitoromra 16:9-es felbontást pakolni.
Most megpróbáltam a pipát kiszedni, de így is maradnak a 4:3-as arányú lehetőségek. Nem találok a beállítható felbontások között 16:9-est.
Ha valakinek van valami ötlete, akkor azt ne tartsa vissza.
Kösz:piadex2
-
piadex2
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hello!
Kösz a választ, de ez a verzió sajnos nem jó. Az a gond, hogy csak annyit csinál, hogy egyszerű nyújtással kinyújtja a képet, a felbontás attól még marad 4:3.
Olyan megoldást keresek, mely ténylegesen meghosszabbítja az asztalomat, és a felbontás 16:9 lesz.
Továbbra is várom a segítséget.
Üdv,piadex2
-
Biriboyka
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Akkor magyarul újra kellene raknom a Kaspersky-t?
-
AirBooms
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem az blokkolta, hanem az outpost a nod-ot, amikor ellenőrizni próbálta az outlook express-t. Kicsit bonyolult a dolog... Nem tudom, korábban semmi baja nem volt vele, most meg le kell tiltanom az outpostot (mert sehogy nem bírom beállítani, hiába engedélyezem teljesen a nod-t és az outlook-ot is), ha meg akarom nézni a leveleimet...

-
jahatpersze
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
szerencsére nekem is ilyen van

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A link a szkriptelésről lemaradt: Scripts
-
brd
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A JKDefrag pl. tud olyat, hogy felosztja többfelé a területet (beállítható, pl. nagyfileok, kisfileok, vagy megadott pattern szerint), és mindegyik után hagy egy kis üres területet, ezzel elkerülve/csökkentve a töredezettséget. Mondjuk beállítod, hogy egy nagy file után, amibe folyamatosan történik írás, és nő a mérete is folyamatosan (pl., bár nem kifejezetten desktop felhasználás, de egy adatbázisfile), hagyjon ki szabad helyet, hogy ne legyen gyorsan töredezett. Vagy másik ilyen hasznos dolog lehet, hogy mivel ugye a HDD-k az elejükön gyorsabbak, a sokszor változó fileokat, vagy amit gyakran kell elérni (pl. az OS filejai), azt a HDD elejére tegye, a kevésbé fontosakat (mármint sebesség szempontjából) pedig a végére.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
-
brd
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Meg tudod nézni az About ablakban, ha jól emlékszem (most nem XP-ről vagyok).

Egyébként általános felhasználásra az is elmegy, csak legyen beállítva. Annyira nem kell túlspirázni a dolgot szerintem.
Egyébként, közben találtam jobbat, ráadásul ingyenes, bár ez kissé fapados, mert parancssorból működik alapvetően, de a Diskeeperhez képest be lehet állítani további finomításokat. -
Wallz
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nekem is ilyen problémám van de hogy lehet belépni oda? Nem találom..
-
Steelmanus
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Sk8erPeter
Az XP-be epitett Toredezetseg blabla vagyis Defrag a Deskeeper butitott valtozata azt liszenszelte az MS, mert sajatot nem irtak.EmberXY
En kettot hasznalok egyik a SmartDefrag mert ez kepes athelyezni az MFT tiszta teruletre tehat azert hogy ne legyen toredezet, az mas kerdes hogy en speciel direkt egy masik progival elkulonitve fixen hasznalom tehat nem irhat oda semmi, a masik a Piriform Defraggler aki a CCleaner progit is csinalja.
Elonye hogy Te hatarozhatod meg hogy mekkora meretu fajlokat tegyen a particio vegere pl a nagymeretu ghost fajlokat ami altalaban 2 Gb felett van. Nem a gyorsasag a lenyeg mert egyszer meg a telepites es mentes utan megcsinalod utanna mar gyorsan rendberakja mert csak a modosulasokat kell rendeznie. Egy probat meger. -
EmberXY
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nos rendben, hamár ennyit "vitáztunk" rajta, majd kipróbálok egyet, akkor már azt, amelyiket te ajánlottad.

-
EmberXY
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Még a végén engem is meggyőztök, lassan kezdem úgy érezni, hogy ki kell próbálnom valamelyiket...
Lehetséges, hogy kipróbálom, végülis egy próbát megér, bár nem hinném, hogy észrevenném a különbséget, mivel nem nagy vinyóim vannak. -
EmberXY
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Jó, végülis nem vitázni akartam, de attól, hogy valami régi, még lehet jó, egy adott algoritmus ugyanazt csinálta 40 éve, mint 200 év múlva, vagy nem?
A vinyó igénybevétellel kapcsolatban, ha már felhoztam, nos az a véleményem, hogy a számítástechnika fejlődéséhez hozzátartozik, hogy mindent próbálnak optimalizálni, gazdaságosabbá tenni (legalábbis remélem, hogy nem tévedek), akkor miért éppen a vinyó igénybevételét kéne megnövelni?
2001 valóban elég régen volt, de ettől még csinálhattak jó progit, ami még ma is jó, nem? -
EmberXY
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ezt eddig értem, de az átmeneti mentést is csak ráírja valahova, aztán pedig az eredetit összepakolja, és a végén, gondolom az átmeneti mentést, ha nem történt semmi, akkor törli-->így tudnám az alapján elképzelni, amit leírtál. De így sokkal jobban igénybeveszi a vinyót, nem?
Meg gondolom a RAM-ot is teleírja közben, de szünetmentes táppal nem lehet elérni, hogy ne vesszenek el az adatok?
A Microsoft még nem ért volna el arra a szintre, hogy biztonságos legyen egy ilyen progi? -
3psilon
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Én a JK-t használom, baromi egyszerű, kétszer rákattintasz az ikonra, vársz, és kész

-
EmberXY
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Érdemes egyébként "külső" töredezettségmentesítőt használni?
Én csak a beépítettet használom, de általában az ember ilyenkor otthagyja a gépet, főleg ha lefekvés előtt indítja el, ez esetben számít az, hogy mikor végez? -
EmberXY
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Szia!
Kikapcsoltam a lapozófájlt-t, és újrainditottam, nos, egy kicsit tényleg gyorsabb is lett!
Mostmár mindig igy fogom használni, csak régebben (amikor a gépet vettem) még csak 512 Mb ram volt benne, ehhez képest kicsit felújitottam, és gondoltam kikérem a hozzáértők véleményét, de tényleg bevált.
Köszi még egyszer
-
EmberXY
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszönöm, kipróbálom úgy, hogy kikapcsolom a lapozófájlt.
bár nem nagyon használok megterhelő progikat, főleg netezek meg filmet nézek rajta, ezért valószínűleg ez nem számít memóriazabálónak.
Köszi mégegyszer.
-
RootRulez
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Valamivel bonyolultabb, mint a resuorce hacker, viszont ezzel tudok működni (30 napig, mert fizetős)
-
Krystal_s
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
ok semmi gond...
-
Krystal_s
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
ok köszi,h megnézed. kíváncsi vagyok h mennek-e azon a gépen, mert már egy ideje keresem az okát h miért nem lehet azon a P3-as gépen lejátszani őket ( amikor már teljesen betöltötte a videót)
az én gépeimen meg nem olyan vészes és csak néha akad, de azért zavaró ,mert kb febr. óta kezdte el, akkor is volt flash player frissítés.
"Erre fel tudnál hozni valami szakmai bizonyítékot? Vagy ezt csak kitaláltad, esetleg magát informatikusnak képzelő ismerősöd mesélte?
"erre csak annyit mondanék.én soha nem írok vagy állítok olyan dolgot ,amivel kapcsolatban nincs tapasztalatom, akár személyes akár szakmai. bármi gondom van nekem első h utána olvasok,kérdezek. sok-sok olvasás után ha látom h másoknál is van olyan gond, akkor elfogadom h nem egyedi problémám.
több helyen az volt a magyarázat hogy folyamatosan fejlesztik a flash playert és a GPU támogatás miatt (amit "érdekesen" írtak meg) kedvező az új, erősebb prociknál és vga-nál ,de a régieknél ez hátrány.van ahol azt állítják h mióta Adobe átvette Macromedia-tól azóta vannak gondok.[link1] vagy
[2.hsz magáért beszél] -
Steelmanus
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Az magyar Windows-nal is igy van

-
Jazz
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
így van, most működik, de ezen az áron: "A tulajdonos cseréje az altárolókon és az objektumokon is"
Újraindítani sajna most nem tudom mert napi 24h-ban dolgozik...

-
Vapor
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Valami gáz lehet a gépén, mert így is simán belépett neki a gép, nem kért semmit.
Ha az üdvözlőképernyő használatát kapcsolja be akkor se kér jelszót bekapcsolásnál, viszont, ha lecsukja (notebook) majd újra felnyitja akkor előjön az "üdvözlőképernyő" és kéri neki a jelszót.
Ötlet? -
a1rl1ne
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Operával is próbáltam már korábban,sikertelenül.A probléma nem ujkeletü, már vagy 1 hónapja nem megy. Töröltem a cookie-kat, cache-t. Proxyszerver sincs bepipálva,nincs a tiltott oldalak közé rakva a microsoft.com.
Még valami ötlet? -
Krystal_s
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
ez köztudott ,hogy az új flash player-el másnak is vannak gondjai a 10-es x verzió óta.
a saját esetemből indultam ki,
1. nincs codec pack egyik gépemen sem...
2. korábban nem volt olyan gondom, hogy a cpu használat 100%ra is felmegy néha olyan oldalaknál ahol flash videók vannak. és a lejátszátszásuk is teljesen simán ment, most viszont néha akad.
de nem is értem miért kérdezed ezt ! FF és youtube fórumokban már többször volt erről szó...
pl... -
Petya-wh
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Lehetséges, hogy ilyesmiről lehet szó...

#25263) Steelmanus Mostanában minden esetre, mintha nem "kattogna" annyit

Szal, nem BAD-os szerintem, tuti, csak eleinte érdekes volt, végül is nem zavaró, de azért hallatszott kicsit

Ezekszerint valóban az XP kalibrálta menetközben, vagy ilyesmi..
üdv
-
sniki94
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszönöm szépen. Már működik

-
[w]
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
köszi brd-nek is, ez egyszerű, kézenfekvő megoldás volt!

-
brd
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Felesleges, sőt egyenesen káros, így, kézzel törölgetni onnan, részben, mert nem biztos, hogy tudni fogod, milyen file-ok tartoznak egy-egy rendszerbeállítási ponthoz, másrészt a Rendszer - A rendszer visszaállítása fülön meg lehet adni, hogy mekkora helyet foglalhat el a rendszervisszaállítás (600 MB- 1 GB közötti hely bőven elég - még talán sok is-, általános felhasználást tekintve).
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hali!
A puding próbája az evés. Kapcsold ki, aztán meglátod. Mást nem tudok mondani.

Fire.
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hali!
Nyugodtan kapcsold ki. Akkor észrevehető nagyon ha a PST fájlod nagyobb mint 1-1,5 Giga, de az a 5-10 másodperc kibírható. (ha általános levelezést folytatsz és az éves levelezésed pl 100-150 mega, akkor lényegtelen)
(#25796):
Bocs, csak úgy ítéltem meg, hogy az a beszélgetés(és az esetleges további) már abszolult nem érinti az XP-t, nem akartam terhelni vele a többi fórumozót...Fire.
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hali!
"Az XP indexelése csak a Windows beépített keresőjét érinti?"
Igen, meg minden olyan progit, ami a Windows Search szolgáltatást használja. Tipikusan ilyen az Office csomag. Én amikor kikapcsoltam az indexelést, akkor az Outlook indításakor megjelent egy tájékoztató üzenet, ami arra figyelmeztetett, hogy mivel kikapcsoltam, ezért lassabban fogja átnézni a leveleket. (elég méretes volt a pst fájl már )
Szóval kikapcsolhatod, aztán majd ami akar az úgyis reklamál miatta(de nem jellemző, nálam csak az Outlook "kiabált"
, de kipipáltam, hogy az az üzenet ne jelenjen meg többet, aztán ennyi)Fire.
-
lúzer
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Tulképpen miért ne?
a lemez terjeszthető, láttam már ilyet, ami ér valami az a key.Ehhez kapcsolódik a kérdésem:
Szerintetek az xpsp3 1 hónapig legálisan használható, kulcs nélkül? -
localhost
Közösségépítő
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hehe!

-
localhost
Közösségépítő
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Aham! Csak USERNÉV és jelszó kell hozzá, tehát...

-
Steelmanus
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
De kivancsi vagy
irtam nem hogy nem mindig "en" hasznalom a gepem igy tartomanyban van, az XP ben pedig a hatterhez van rendelve a memoria es a proci hasznalat is. -
Steelmanus
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Olvastam errol az elotoltesrol itt azert erdekes mert en nem igy tudtam olvasd el esetleg erdekelhet.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
-
brd
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
2. Érdekes kérdés, bár többször találkoztam már sérült profilú géppel, de ott mindig megvolt az asztal tartalma, és biztosan feltűnt volna, ha nincs meg, mert a firefox alapértelmezett letöltési könyvtára ugye az asztal, a kedves júzerek meg mindig otthagyják a cuccokat.
Esetleg nem olyasmi volt, hogy nem volt hozzá jog, vagy saját használatúvá lett téve a profil? -
brd
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
1. Pl. egy hibás blokkos HDD-ről akarsz lemásolni valamit. Ilyenkor kifejezetten káros is lehet, ha a chkdsk javítani akar valamit, mert előfordulhat, hogy pont annak a file-nak darálja le a filerendszerbejegyzését, amire szükséged lenne, és a "javítás" nélkül még valahogyan be lehetne szenvedni a tartalmát.
2. Azért tűnik el, mert ilyenkor a windows létrehoz egy új profilt, amit be is tud tölteni (ehhez esetleg felhasználja a régiből még beolvasható cuccokat is, bár szerintem simán az alapértelmezett profilból csinál egy újat). Ám az asztal tartalmát nem másolja át, így az az asztal nem az az asztal lesz (más könyvtárra mutat, merthogy az asztal is egy sima könyvtár a filerendszerben). Akármitől történhet ilyen, mondjuk éppen hibázik a RAM, a profil (vagy a registry) mentése közben, vagy megjelenik egy javíthatatlan hibás blokk a HDD-n, ami az ntuser.dat file egy részét tartalmazza.
3. Passz. Google a barátod.
De nem hiszem, hogy ez sokat segítene a bootolási időn, csodálkoznék, ha 2 másodpercnél többet adna hozzá. Sokkal inkább az nyújtja el a boot-ot, ha olyan eszközök driverei (vagy pl. korábbi, nem megfelelően eltávolított vírusölők, tűzfalak filterei, ill. kernelközeli programjai) próbálnak indulni, amelyek már nincsenek fizikailag a gépben, vagy olyan szolgáltatások (esetleg programok), indulnak, amelyre nincs szükség, vagy ezekből túl sok van, és egyszerre húzzák meg a HDD-t, pl. ha mondjuk 15-nél több cucc' van az automatikus indításban, érdemes lehet valami programmal elnyújtani az indulásukat (2-3 program után várjon 1-2 másodpercet, a következő indításáig), hogy ne egyszerre kezdjék darálni a HDD-t. További gyorsulást jelenthet, ha töredezettségmentesítve van folyamatosan a rendszerpartíció, ill. az a HDD elején foglal helyet (SSD-nél ez utóbbi tökmindegy nyilván), és lehetőleg minél kisebb (XP-nek mondjuk 10 GB bőven elég, még egy Office is elfér mellé, persze pl. a játékok már nem). -
Steelmanus
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Itt talalsz egy progit amivel lehet kivulrol is allitgatni az elotoltest, jelenleg nalam 0 van, ez meg nincs az MZ felteve marcsak haromszor fut a csik, de ne feledd az en gepem munkaallomas.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Szoval nem a kulcsot toroltem hanem csak az erteket, ezutan lefutttam egy chk-t a C-re tudod akkor kiirja hogy majd ujraindulas utan csinalja meg, es megcsinalta. Siman lefutott az ellenorzes, nem talalt hibat, ujra inditotta a rendszert es kesz.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Na a kulcsot nem toroltem csak kivettem az erteket autocheck autochk * igy nincs hiba jelzes viszont nem lattam gyorsulast
-
Steelmanus
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Elnezest kerek kisse figyelmetlen voltam, szoval valoban ezt nem szabad modositani, mert hibajelzest kapsz, en mar kiprobaltam regebben ezert tudom. Most nemreg visszatettem az alap mentesemet es hiaba vettem ki a Nerobol a Secure-t engedelyezo pipakat megint villog a kijelzo, tehat nem a Nero a hibas. Teszem fel az MZ-t mert ugye az alapot nem bizgeraljuk azert alap most megy a tweak-les

-
Steelmanus
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
-
HellGreg
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszönöm!
-
Khelben
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
tehát nem jó a standby/hibernálás?
-
Khelben
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
a 3-as pontra szerintem jó válasz

Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Milyen processzort vegyek?
- PR-Telecom
- Posta, csomagküldés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eGPU tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az egyéb módosítások alatt ha jól látom ,csak az elérési idők lesznek rövidebbek , ezt majd átfutom.

ezért újra probáltuk az xp-t rakni ,de 13 perc van hátránál megint lefagyott.
"

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)