- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 10
- Keresés: "net user administrator /active:yes"
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2020-05-31 14:25 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fire/SOUL/CD
félisten

1. ha esetleg ez a jelenség egy frissítést követően jött elő, akkor Frissítések eltávolítása és próba
2. ha az 1. pont nem oldotta meg, akkor Parancssor és add ki az alábbi parancsok egyikét és próbanet user rendszergazda /active:yesvagynet user administrator /active:yes
3. ha még mindig nem Ok, akkor meg "minden-mindegy" alapon ereszd rá az Indítási javítást...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein) -
King Unique
titán
Ez 2 külön parancs és angol nyelvi lokalizációt feltételezve (ha magyar akkor administrator helyett rendszergazda), ahol a "password" értelemszerűen az általad megadott jelszó, csak a példa kedvért volt úgy írva. + A
net userparanccsal kilistázhatók a jelenlegi felhasználók, + tessék elolvasni a linkelt példákat, hozzászólásokat, ott is le van írva a lényeg.net user administrator /active:yes
net user administrator passwordHa nem megy, akkor másik lehetőség az adatok lementése után az alaphelyzetbe állítás, vagy a clean install, ennyi.
-
zolee001
őstag
-
Zoz
őstag
Kapcsold be a beépített de alapból letiltott Rendszergazda nevű felhasználót, és utána abba belelépve próbáld futtatni a kérdéses programot.
Nyissál parancssort rendszergazda módban, és oda írd be:
net user rendszergazda /active:yes
Illetve ha angol a windows akkor:
net user administrator /active:yesUtána jelentkezzél át abba, és próbáld indítani a programot.
-
Danecay
addikt
Nos első körben az utolsó lépéssel akartam volna kezdeni de már ott elakadtam. EZ alapján a hozzászólás alapján gondoltam végrehajtani de az első lépés után megakadtam. Odáig megvolt, hogy
"A menyiló cmd ablakba beirod net user administrator /active:yes"
ezt követően elveszítettem a fonalat, különösen, hogy ha jól értem a bajba került fórumtársnak a jelszava is Password volt.
Na szóval a "net user administrator /active:yes" után mi is következik pontosan?
-
King Unique
titán
Aztán mégis milyen felhasználói fiókkal lett telepítve, helyi fiók / Microsoft-fiók, ha az utóbbi akkor annál szükség esetén személyazonosság megerősítése stb. megvolt?
Amúgy meg pl. net user administrator /active:yes parancs, többször volt erről szó itt a topikban, + akár a telepítési adathordozóról bootolva is megoldható. De egyébként érdekes, mert telepítésnél alapesetben rendszergazda fiók szokott létrejönni az első felhasználónak, vagyis nem világos hogyan lett nálad általános jogú.
Nem utólag állítottad át/el, nem több fiók van? -
King Unique
titán
Ha nem tudod a jelenlegi Windows 10-ben pl. a net user administrator /active:yes parancsot kiadni, akkor próbáld a W10 telepítőjéről pendrive-ról bootolva (példa).
Egyébként a telepítésnél alapesetben rendszergazda fiók jön létre, vagyis nem világos hogyan sikerült azt elállítanod.

Ha a bejelentkezésnél nem akarsz jelszót megadni, ahhoz kell a netplwiz módszer, illetve 2004-es verziónál szükség esetén a Windows Hello kikapcsolása. Viszont hogy alvó módból ébresztve ne kérjen újra jelszót és bejelentkezést a Windows 10, ahhoz pont nem feltétlen, csak a megfelelő beállítás kell hozzá a gépházban. -
Pyttawrx
MODERÁTOR
Akkor valamit nem jól nézel, én még nem láttam olyat ahol nincs

próbáld ngedélyezni a rendszergazda fiókot:
cmd futtasd rendszergazda módban, majd írd be a következőt
net user administrator /active:yes (ha nem működne az administrator, akkor ahelyett Rendszergazda szót írd be
ezzel már engedélyezve van a rendszergazda
így a beépitett (amit most engedélyeztél) adminnal (rendszergazdával már látnod kell, vagy telepíted amit szeretnél -
zolee001
őstag
-
zolee001
őstag
Telepitöröl bootolva,rögtön a nyelvválasztásnál shift+f10 (cmd ablak megnyilik) majd
net user administrator /active:yes
(nyelvi lokalizáció szrinti administrator,ha magyar akkor rendszergazda)
restart
bejelentezel az admin accounttal majd a userednek cseréled a jelszavát
(ha ms fiókod van akkor mindez nem kell,a weben is tudod cserélni a jelszót) -
zolee001
őstag
Bootolsz Win telepitöröl
Rögtön az elején shift+F10 (cmd ablak megnyilik)
net user -enter (kilistázza a jelenlegi felhasználókat)net user administrator /active:yes (aktiválod a beépitett admint)
net user administrator * (itt megadod a jelszót neki)Telepitö média ki,reboot
Belépsz az administrator felhasználóval-control panel-users-userneved amit elbarmoltál-kinevezed magad adminnak és ha jót akarsz használsz jelszót a továbbiakbanA secpol.msc-security settings > local policies > security options
accounts.administrator- állitsd disable-re -
zolee001
őstag
1,net user administrator /active:yes
2,A vez pulton vagy a user/group nál adsz neki passwordöt
3,Uj shorcout pl a desktopon
4,runas /user:ComputerName\Administrator /savecred “C:\Program.exe“ ( a pc-d neve a programod eléérési utja +neve)
5,ikont adsz a programodnak majd inditod,elsö alkalommal kéri az admin jelszot utána nem -
Puma K
nagyúr
Helló!
Az létezhet, hogy 1903-ra frissítve az addig rendszergazdai szintű fiókot visszaállította mezei felhasználóira...?
Csak mert most frissült le és rákérdez minden olyanra amire nem vagyok kíváncsi (telepítésnél biztos telepítem stb-stb) és amik miatt mindig megcsinálom ezt a fiókot külön...
A "net user administrator /active:yes" már Windows Vista óta megy nálam, de még ilyet nem pipáltam, hogy frissítésnél átállította volna...
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘ -
MPeter87
őstag
Sziasztok,
Nyomtató driver-t szeretnék telepíteni, de a win az alábbi üzenettel elutasítja (screenshot-ot nem enged csinálni ez a sz@r az üzenetről):

Mit lehet ezzel kezdeni?
Windows 10 Home 64-bit Version 1903
Új telepítés volt. Az előző win10 verzión nem volt gond, de nem akarom újrahúzni megint az egészet.A net user administrator /active:yes megvolt, elfogadta, de nem oldotta meg a problémát. A szoft/driver konkrétan a 'nyomtatón van', bedugom és telepíthetem, vagyis csak szeretném..
-
tlala
addikt
Nagyon köszönöm - sajnos nem működik.
Próbáltam ezer féle változatban, azt írja a telepítés indításakor/Shift F10-re, hogy "A parancs végrehajtva", de újraindítás után nincs Rendszergazda fiók.
Próbáltam net user administrator /active:yes verzióval, erre azt írja, hogy "Nincs ilyen felhasználó", a "net user Rendszergazda /active:yes" verziónál visszaigazolja, hogy végrehajtva, de nincs új fiók újraindításkor, csak a "Munkatársak" és az "Admin", amiből kizártam magam.
A fura, hogy a shiftes újraindításkor kiválasztható kék menüben is próbáltam a Windows-t alaphelyzetbe állítani (adatok/fiókok törlése opcióval is), végig is fut órák alatt a dolog, de aztán ugyanúgy indul ismét a gép. -
zolee001
őstag
Magyarul kizártad magad mint admin
Boot vmi Windows telepitöröl (mintha instalálnál) nyelv kiválaszt,install gomb majd shift+F10
A menyiló cmd ablakba beirod net user administrator /active:yes
net user administrator Password
A 2dik parancs az administrator felhasználó jelszava,a leirt esetben PasswordRestart,az Administrator felhasználoval bejelentkezel
A vez pulton tudsz accountokat modositani,létrehozni stb -
tylerddd
veterán
-
mpo
veterán
A cikk ezt írta, ebben Dávid nem szerepelt és írta a fiók kikapcsolását is.
Ezt üzente?
A rendszer az "A parancs sikeresen végrehajtva" üzenettel válaszol.A megjelenő ablakban adjuk meg a net user administrator /active:yes utasítást, majd üssük le az Enter billentyűt. A rendszer az "A parancs sikeresen végrehajtva" üzenettel válaszol.
A fiók kikapcsolásához a parancssorban a net user administrator /active:no utasítást gépeljük be, majd üssük le az Entert.
Ha érted, akkor már elavult. -
törölt tag
Belépsz normál módban a gépházba, ott a fiókoknál át tudsz váltani helyi fiókra. Ezután elindítod csökkentett módban, majd (függetlenül attól, hogy mi működik) Win+R, cmd (vagy Win+X, parancssor), és
net user administrator /active:yesEzután elvileg be tudsz lépni a beépített fiókba, ahonnan a már helyi fiókodat tudod kezelni.
Spityu27: Aha, csak normál módban ugye az nem fog menni. Meg amúgy sem az UAC az oka, az csak jogosultságemelésre van. De arra nem gondoltam, hogy csökkentett módban nem kell bejelentkezni
Nagyon régen használtam már. -
cigam
titán
Mit csináltál utoljára?
Esetleg parancssorba írd be: net user administrator /active:yes
(Nemtom W10-nél működik-e, de egy próbát megér) Tegyél rendet, aztán tiltsd le.Eseménynaplót is megnézheted, hátha ott panaszkodik valami hibára.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 10
- Keresés: "net user administrator /active:yes"
- (kiemelt téma)
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Napelem
- Háztartási gépek
- Xbox tulajok OFF topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5401, 90% AKKSI
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK Z270 i5 7600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem utólag állítottad át/el, nem több fiók van?
Nagyon régen használtam már.