- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
Hirdetés
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Angel2014 #6639 üzenetére
Szerintem egyértelműen leírtam.
- Ha EFI módban tud és akar boot-olni, akkor elég a másolás. Sőt, ilyenkor jobb is direkt nem telepíteni az NT6 boot kompatibilis MBR kódot, hogy véletlenül se BIOS módba boot-oljon, ha amúgy EFI módban szeretne a felhasználó.
- Ha csak BIOS módban tud, vagy UEFI-vel is így szeretne, akkor nyilván szükséges az MBR. Ilyenkor pedig érdemes FAT helyett NTFS-el formázni, mert így véletlenül sem fog EFI módban boot-olni, ha amúgy BIOS módban szeretne.
Ez egy szerintem elég körbebiztosított eljárás a véletlen user error és BIOS/firmware anomáliák közt is. Persze működhet a "hybrid" mód is, mikor egyaránt boot-olható a cucc tetszőlegesen BIOS és EFI módban is bár az picit bonyolultabb (előállítás és használat szempontjából is), mert az MS MBR boot kódja jobban szereti az NTFS-t, mint a FAT-ot, az EFI firmware viszont csak a FAT-ot érti meg, és ilyenkor kellő bizonyossággal kell rávenni az alaplapot, hogy a nekünk tetsző módban boot-oljon.
Szerintem Win8 óta mindenképp érdemes az EFI módot hazsnálni, ha az alaplapi firmware EFI módja bugmentes, illetve támogatja a Secure Boot-ot. Na és persze, ha clean install-t tervezünk végrehajtani, vagy már eleve GPT particióink vannak...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest