Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Keem1

veterán

Srácok, Windows 10 feladatütemező...

Van egy Powershell script, ami indítás után nem sokkal lefut, a Feladatütemező indítja. Eddig ez királyul működik már elég régóta.
    A zavaró a dologban, hogy megjelenik a PS ablak. Szeretném, ha teljesen némán, a háttérben működne, egyáltalán nem jelenne meg hozzá ablak.

Nézelődtem a neten, volt olyan "megoldás", hogy valami windowstyle hidden meg hasonlók, de egyik se működött. Az olyan baromságokkal meg, hogy csinálj egy VBScriptet, ami meghívja a szomszédodnak a nagynénjének a kutyájának a scriptjét, na ezeket hanyagoltam, hagyjuk már.

Szóval adott a kérdés: mindenféle workaround baromságok nélkül (ami a fenti is), akár Fealdatütemező, akár Powershell beállítás létezik-e, hogy a háttérben fusson, abszolút ablakmentesen?
    Nem gondolnám, hogy ez egy megugorhatatlan feladat, bárki részéről is, így bízom benne, hogy csak én nem látom a fától az erdőt.... :R

Ugyanitt, apró kiegészítő kérdés, de egyáltalán nem olyan fajsúlyos, mint a fenti: a Windows 10 eredeti Powershellje, nem is tudom, talán 5.0 (megnéztem, 5.1), megmaradt a 7.0 installálása után. Valami megoldás rá, hogy a 7.0 teljesen átvegye a helyét és ne maradjon fenn két verzió? Természetesen úgy, hogy ha lekerül az 5.0, akkor ami PS-t igényel, ne higgye azt, hogy nincs. Most pl. a "powershell" commandra a régi, kék hátterű jön elő, "pwsh"-ra pedig az új, fekete.

Új hozzászólás Aktív témák