Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#103487) Taci válasza Bertiee (#103478) üzenetére


Taci
addikt

Értem én, az előzményeket is olvastam, viszont a fotón amit küldtél azt jelzi a rendszer, hogy nincs netkapcsolat.
Lehet, hogy a kábel jó, de lehet, hogy a LAN portod már nem. Vagy baj van a driver-ével (le lett tiltva az eszköz, uninstallálva a driver stb.). Vagy az eszközzel magával.

Szóval a "maradék megoldás":
Bebootolni a gépet mondjuk a telepítő lemezről, a kisegítő lehetőségeknél előhozni a parancssort. (ha grafikus felületet akarsz, indíts egy notepad.exe-t, ott Fájl menü, megnyitás, és megjelenő ablakot tudod használni fájlműveletekre is, csak alul a txt kiterjesztést állítsd át *.*-ra)
Ki kell cserélni a System32 mappában lévő sethc.exe és/vagy osk.exe fájlokat az ugyanott található cmd.exe fáljra. (cmd.exe másolás, beillesztés, átnevezés, felülírás)
Ha ez megvan, indítsd el az eredeti rendszert. A bejelentkező képernyőn kezdd el simán csak a Shift billentyűt nyomogatni, pár leütés után előjön a parancssor (ez a sethc.exe-t indítaná, de mivel kicserélted a cmd.exe-re (átnevezve), így azt indítja. A bejelentkező képernyőn Rendszer-jogosultságokkal fog futni a cmd, szóval megtehetsz bármit.
Indítsd el az mmc parancsot. Ha megnyílt, Ctrl + M, válaszd ki a Helyi felhasználókat és csoportokat, töltsd be. Azt lenyitva a felhasználók alatt fogod találni a felhasználókat (nyilván :D ). Itt tudsz új felhasználót hozzáadni (admint is, csak azt a usert később kell felvenni az Administators csoportba), illetve a már meglévőkkel pár műveletet végezni.
Szóval itt amit tehetsz, hogy létrehozol egy új felhasználót, beállítod, hogy ne járjon le a jelszava, beállítasz egy jelszót, és leokézod. Ha megvan, dupla katt rá, és hozzáadod az Administrators csoporthoz.
Ezután újraindítás, és már be tudsz jelentkezni az új admin userrel, amivel eléred minden fájlodat.
Ha pedig bent vagy, nézz rá az Eszközkezelőre és a hálózati kapcsolatokra is, mert szinte biztos, hogy az a baj, hogy nincs netkapcsolatod.

Bocs, hogy nem sikerült túl tagoltan, csak munkából írok.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.