Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 09:03:07

LOGOUT.hu

Ezt érdemes elolvasni: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14059) King Unique válasza SunMount3r (#14057) üzenetére


King Unique
titán

Meg lett már ez a téma járatva korábban több topikban is (példa), ahol kapott válaszokat, meg akkor sikerül lefuttatni az optimalizálást, sőt külső programmal is, vagyis a művelet időtartalmáról is van már tapasztalat, stb.
Tehát nem teljesen világos, hogy most miért kérdés ez újra, amikor most is evidens, hogy ha csaknem teljesen tele van másolva az az 1 TB-os külső meghajtó akkor nyilván sokáig eltarthat a töredezettségmentesítés még USB 3.0-s csatlakozásnál is, sőt a csak 24 GB szabad terület miatt lehet le sem fog futni teljesen - a fájlokat nem tudja hova áthelyezni - és megszakad közben, stb. :F

A meghajtóoptimalizálás akkor lesz gyors, ha SMR-alapú és TRIM (UNMAP) funkciót támogató külső HDD-ről van szó, akkor az SSD-khez hasonlóan az SMR HDD-knél is a meghajtóoptimalizálás = TRIM futtatása, ami kb. azonnal / pár másodperc alatt lefut, kész van. De ha itt régebbi My Passport modellekről van szó, akkor azok CMR (PMR) típusok, azoknál a meghajtóoptimalizálás = töredezettségmentesítés, ami eleve időigényesebb mint a trimmelés.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.