Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD

veterán

válasz Chal #6195 üzenetére

A gép egy Dell Precision T3500. Már amikor beüzemeltem sem volt fiatal. Ez a konfig 2017/2018 óta látja el a feladatát... Kb 2-3 éve kezdtem el összerakni a kiváltását és kb itt van majdnem a teljes Threadripper alapú konfig, de idő hiányában nem tudtam meglépni a cserét. 1-2 tesztig jutottam Windows alatt. Az új rendszer már proxmox lesz...stb.
    Viszont amikor elindultam akkor is a korábbi utat kezdtem el és egy Megaraid 9460-as kártyát vettem, azért hogy a PCIE 3.0-s lap ellenére össze tudjak rakni vele egy jó gyors RAID 1 tömböt SSD-ből amire a VM-ek mennek majd. Hogy ez mennyire volt jó vagy rossz ötlet az más kérdés... Végülis az első teszteken hozta a kb 7K MB/s olvasási sebességet...
    De azért mostanában megfordult a fejemben, hogy csinálok egy nagyon fájdalmas de racionálisnak tűnő hátraarcot, és eladok mindent... és elindulok egy friss Ryzen irányba... egy olyan lappal, ami több nvme-t fogad és végül sw raid lesz belőle...
    Az évek alatt azért elértem arra a pontra, hogy a mostani egyáltalán nem hibatűrő, és mára már sok sebből csobog a vér...

A konkrét problémával kapcsolatban köszi a tippeket. :R
    Én még arra gondoltam esetleg, hogy a Mini-SAS to SATA kábel halódik...

Tegnap esete kipróbáltam, hogy az Xpenology VM-et leállítottam. Tehát a hardver maradt a gépben és mást nem változtattam. Úgy tűnik ebben a helyzetben nem veszíti el az ESXI a volume-t. Nem kerül be a korábbi lost access az Events-be.
    Viszont a webes felület többször meghal...
    És putty-on keresztül is egy esxcli storage core device list parancs egyszerűen nem fut le...belefagy a műveletbe.
    Ez egyáltalán nem néz ki jól...

Új hozzászólás Aktív témák