Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD

veterán

Sziasztok!

Van egy házi ESXI 6.7.1 U1 szerverem. Pár napja dobott az Eventsbe egy ilyen csodát.

Lost access to volume 5bcdf9e3-68936398-2ed0-001b21d5f3e8 (RaidDS) due to connectivity issues. Recovery attempt is in progress and outcome will be reported shortly.

A fent említett volume egy 2x2TB-os RAID 1 tömb egy HP P410-es kártyával.

Ezután kezdtem el nyomozni. A vmkernel-t is folyamatosan telenyomja...

Már szétszedtem a vasat, mert eleinte arra gondoltam öreg vas, régóta megy, talán érdemes a csatlakozókat megmozgatni. Nem nyert.
    Viszont sikerült a jelenséget megfigyelni. Ha elindul az ESXI és utána a virtuális gépek, akkor változó ideig, de minden frankó. Majd hirtelen bedobja ezt Lost access.... kezdetű üzenetet. Ami ráadásul nem csak az Xpenology VM-t teszi elérhetetlenné ami alá a tömb be van adva, hanem az ESXI is totál megfekszik. Még putty console-al és direktben a gépre kötött billentyűzettel sem lehet újraindítani mert csak áll... Ugyanis az is kiderült, hogy a recovery attempt in progress közben ( akármi is legyen az) fullra terhel 1 cpu magot és kampó az egész. Ki kell nyomnom a szemét, hogy újra tudjam indítani.
    Indításkor néztem a HP raid kártya menüjét. A tömb épp és nincs gond szerinte.
    Ezt megerősíti az is, hogy az indulás utáni pár percben amikor még minden jó elérem róla az adatokat...

Ami aggaszt, hogy a fenti vmkernel logban már a sandisk pendrive-ot is emlegeti amin maga az ESXI van... az nem lenne jó, ha meghalna( ugyanitt kérdés mivel lehet full copy-t csinálni róla backup céllal, ha megpusztul a mostani akkor elég legyen csak kicserélni? )
    +bónusz: GPT ezt mondja a log elemzésre:

Előre is köszi ha van erre megoldás. :R

Új hozzászólás Aktív témák