Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
simlisgumis
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Élőben láttam,hallottam mindkettőt.Csendesebb a PCPS de a teljesítménye harmatos a D5 höz képest.Gyakorlatilag meg kell fognod a pumpát hogy működik e vagy nem.
-
Némó777
csendes tag
válasz
simlisgumis
üzenetére
Köszi
A pumpáról én is úgy tudom h a létező leghalkabb, ezért azon csak kivételes esetben változtatok.
A block-nál szerinted miért jobb a réz? Nézegettem hogy esetleg azt. -
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Hát rá kell nézni....
Nem látni elég különbséget ?
A grafikai tunningon kivül: kisebb ellenállás és nagyobb teljesítmény.
Mintha nem lenne amúgy is Óriási túllövés a 9X12es radiátor
-
conqver
aktív tag
Szevasztok!
A Watercool MORA 3 LT miben különbözik a PRo változattól ill. jár hozzájuk a talp? -
Satyricon
addikt
Soha ne vastagítsátok meg szigszalagal az áramlásmérő műanyag csatijának be és kiömlő nyílását(amire a cső megy), mert csak egy kis ideig bírja és levágja a csövet a p.csába!!! Engem az előbb majdnem agyonb*szott az áram miatta!
Pedig még rá is bilincseztem, és kézzel le is ellenőriztem! A jó édes ku...

Gondoltam megosztom, Veletek, nehogy valaki rosszabbul járjon, mint én...

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
simlisgumis
üzenetére
Pumpának ezt,igaz gyengébb,de a legcsendesebb
D5-nél nincs csendesebb.

-
simlisgumis
tag
válasz
Némó777
üzenetére
Blokknak ezt ajánlanám : http://pcgear.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-stock.tpl&product_id=13366&category_id=32&option=com_virtuemart&Itemid=275
Pumpának ezt,igaz gyengébb,de a legcsendesebb : http://pcgear.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-stock.tpl&category_id=37&product_id=10679&option=com_virtuemart&Itemid=281
Tartály :http://www.pcvizhutes.hu/?411,alphacool-cape-corp-coolplex-pro-25-copper-edition-akcio
A radi meg jó
-
potyi23
senior tag
válasz
Blizzardking
üzenetére
koszi,es ezzel lehet a ddc met is vezerelni ?
-
Alu
senior tag
válasz
HUfantom
üzenetére
30e Ft-os ház tetejét azért nem lyuggatnám ki..
Ezért gondoltam, hogy a két radit egymás mögé teszem.Vízzel együtt mennyit nyomhat egy Tripla radi? Remélem el fogja bírni a házam hátoldala..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Artic F12 esetleg? Abból van itthon egy pár. Swift2 -ből csak 1 van, a boltban meg drága.
-
A DDC minden elvisz lazán........
Az hülyeség, ha két Tripla radit összefogok (közöttük venti) és felteszem a hát hátuljára?
Nem nagyon sokan csinálják ezt. 4 lyuk a ház tetejére és ott van a szendvics.Az nagy gond, hogy az első radi melegét a ventik áttolják a második radin is?
Nincs számottevő hatása. Jó légszállítású ventilátorok kellenek és nem lesz baj.
Pl: Swif2Némó777
Azok minőségi jó alkatrészek. Persze meg is van az áruk. -
Alu
senior tag
válasz
HUfantom
üzenetére
10w -os DCC lazán elviszi a szűk lapkát is?
Az hülyeség, ha két Tripla radit összefogok (közöttük venti) és felteszem a hát hátuljára? Az nagy gond, hogy az első radi melegét a ventik áttolják a második radin is? Vagy úgy kössem be, hogy a külső radiba menjen először a cpu-ból érkező ág és így a külső radi lesz a melegebb? Vagy érdemesebb venni egy Triplát és egy Duplát és a duplát másik helyre tenni?
-
Némó777
csendes tag
Na akkor ezt találtam ki. H a valakinek van bármilyen javaslata akkora azt örömmel várom.
Blok: http://www.pcvizhutes.hu/?397,ek-water-blocks-ek-supreme-hf-plexi-utolso-darab-!!!
pumpa: http://www.pcvizhutes.hu/?448,laing-d5-%2838-700-b%29
Radiátor: 2x http://www.pcvizhutes.hu/?69,magicool-xtreme-dual-240
A tartályt és a csövet még nem tudom.
-
Blizzardking
őstag
válasz
potyi23
üzenetére
Itt van ez, rákötöd a venti csatlakozóra és 0-12V-ig olyan feszültséget állítasz be amilyet akarsz. Szabályozni is lehet az általad kívánt tartományban. Ha érdekel, írj privit vagy mailt. 3Ampert bír egy csatorna, 3 csatorna van összesen. A maradék kettőre köthetsz pl ventit. Azt is szabályozza, ha csendest akarsz, ezzel megtalálhatod az optimális csend/teljesítmény arányt.

-
-
Némó777
csendes tag
Ha egy EK Supremacy-t veszek, akkor abban van két "plate" ilyen vázátfolyás befolyásoló cucc (http://www.youtube.com/watch?v=i3QWajDfwew) 11:35 től, akkor azt kéne használom amelyiken egy nagyobb lyuk van. Mi értelme a kisebbnek?
A következő kérdésem hogy mennyit számít hogy nikkelezettet tiszta rezet vagy plexiset veszek? http://www.ekwb.com/shop/blocks/cpu-blocks/supremacy.html(megint kirakom mert sürget az idő)
-
válasz
stranger28
üzenetére
Sajnos ha lenne ilyen cikk. Ha lenne akkor kint lenne az első hozzászólásként.
De sajnos nincs....
Ha az előző archivum topicban szétnézel, még én és jópár ember segítettünk több újoncnak egyenesbe állni és megtalálni amit szeretne.
Bátorkodtam küldeni egy PM-et -
X@b3e
addikt
válasz
stranger28
üzenetére
Ez a topic?

-
stranger28
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan írás/cikk, legyen az angol vagy magyar, ami egy teljesen kezdő számára elég mankót ad, hogy összehozzon magának egy korrekt vízhűtést?
Köszi.Főleg a zajt szeretném csökkenteni, és egyelőre csak CPU-ra valamit. De azért combosat, mert nem fogok új CPU-t venni, ha kezd kevés lenni.

-
imibogyo
veterán
válasz
HUfantom
üzenetére
Én ott is csak a GPU körüli furatokat szedtem volna össze, hogy aki valamilyen aftermarket hűtőt, vagy nem FC blokkot akar rájuk tenni annak könnyebb legyen az élete. A teljes PCB-t lefedő lyukkiosztás szerintem is szinte lehetetlen, annyi van belőle, mint égen a csillag, ráadásul az FC blokkozáshoz akkor már a memóriák és egyéb alkatrészek elhelyezkedését is tudni kellene. Bár tény, hogy egy ilyen nagy összefoglaló megelőzne rengeteg olyan kérdést, hogy "sziasztok, 6970 blokkja rámegy 6950-re?" stb.

(#4163) r-chee: nem lustaság, csak munka, mester szak, meg lakás felújítás és költözés egyben egy szép nagy csomagban.

-
Némó777
csendes tag
Ha egy EK Supremacy-t veszek, akkor abban van két "plate" ilyen vázátfolyás befolyásoló cucc (http://www.youtube.com/watch?v=i3QWajDfwew) 11:35 től, akkor azt kéne használom amelyiken egy nagyobb lyuk van. Mi értelme a kisebbnek?
A következő kérdésem hogy mennyit számít hogy nikkelezettet tiszta rezet vagy plexiset veszek? http://www.ekwb.com/shop/blocks/cpu-blocks/supremacy.html
Hármas számú kérdés: a 10-es kell hogy legyen, vagy minél nagyobb? -
r-chee
őstag
Erről jut eszembe, tegnap kutakodtam neten, hogy a D-Tek Fusion V2 blokkom felfogatólemezét miként kell kireszelni, hogy passzoljon LGA1155-ös deszkához, majd kicsit nézegettem az alaplapot közelebbről, és csak akkor tűnt fel, hogy van rajta furat LGA775-ös hűkhöz is
.
Ez az ASRock lap ilyen szempontból is tuti választás volt, így nem kell majd a CPU blokkot mókolgatnom (esetleg újat vennem - sicc!). Más gyártónál így hirtelen nem láttam ilyesmit. -
tomic
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
Mégsem lesz vízhűtésed? Vagy másikat veszel?
-
mrbig25
őstag
-
€uro
őstag
1155-ös alaplapokhoz furattávolság adatokat tudtok mondani?
-
Madn!ght
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Szia!
A topikban főleg az egyedi vízhűtésekről folyik diskurzus, a Corsair Hídro szériának van saját topikja. Ott talán több hasznos infoval tudnak szolgálni.
Egyébiránt én is Corsair hydro hűtést szerettem vona annak idején. Anno a H100-zal szemezgettem, amiről olyan tapaszalatokat hallottam, hogy már megfelelő hőleadó felülettel rendelkezik, továbbá 4 ventivel megfúvatva, akár izmosabb tuninggal is megbírkózik.

-
Pista0001
addikt
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Corsair Hydro vízhűtő családról mik a vélemények? Érdekel minden...
Esetlegesen 965-ös Phenom-ra melyik lenne megfelelő, úgy, hogy legyen benne egy kis tartalék is? Tehát, úgy gondolom, hogy a későbbiekben akár egy nagyobb procival is elbírjon?
Előre is köszi!

-
mrbig25
őstag
válasz
menalcas
üzenetére
Itt a leírás alján írják, hogy visszafelé is működik.
Viszont csak a kék properreles típusnál lehet ezt megcsinálni. -
potyi23
senior tag
Hali.hamar itt tartunk a hangos pumpaknal akkor volna nekem is egy kerdesem.hogy tudnam halkitani a ddc 18w pumpam ? Eddig ugy hasznaltam hogy volt alatta szivacs,de az meg kezbe fogva is elegge hangos.egesz gepet tulharsogja.mar probaltam atkotni 7 v-ra de neskierult ,azon nemvolt kepes elindulni.egy proci blokkom+ dualradi+ 16/10 csoveim vannak.ha vennek valami kulso szabalyzot amivel tudom allitani a fordulatot,arra sem reagalna ?probaltam megszokni,de ottvan mellettem a gep,szoval eleg nehez .

-
€uro
őstag
Sziasztok!
Nem szorosan vízhűtéssel kapcsolatos kérdéssel fordulok hozzátok, de kicsit komplex dologról van szó, amivel itt mindannyian szembesülnek.
Új számítógépet építek. A vízhűtésem már adott, amivel CPU-t és GPU-t tudok hűteni. A PC többi alkatrészét még csak most fogom megvenni. Az alábbi alkatrészeket válogattam össze:
- GIGABYTE GA-Z77X-D3H
- INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 BOKSZ
- CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL10 KIT CMZ16GX3M2A1600C10
- SAPPHIRE 11202-03-40G HD7750 1GB GDDR5 ULTIMATE PCIE
- OCZ 256GB SATA3 2,5" Agility 4 AGT4-25SAT3-256G
- Seasonic X-460 FanLessCél: Minél halkabb - ha lehet, hangtalan - gép építése.
1. Mivel a számítógép egy viszonylag zárt helyre (Kép3, Kép4, Kép6, Kép7, Kép8) lesz téve, ezért a teljesen passzív rendszert elvetettem. Egy-két ház ventilátorral számolok.
2. Úgy gondolkoztam, hogy ha a ház jól szellőzik, akkor nem lesz baja egy passzív hűtésű VGA kártyának. Nem szerettem volna ugyanis azzal bajlódni, hogy a GPU vizes blokkomat rátegyem. Egyébként is csak a GPU-t tudnám hűteni, a memóriákat például nem.
3. Ha már úgyis lesz a házban ventilátor, akkor az egyik ventilátor akár a tápegységbe is kerülhetne. Mégis inkább a passzív hűtésű Seasonic mellett döntöttem. Nem tudok jó indokot mondani, hogy miért. Talán azért, mert így kizárólag csak a ház ventilátorokra koncentrálhatok.
A kérdés jelenleg az - és ebben vagyok kíváncsi a véleményetekre -, hogy milyen házba építsem az alkatrészeket. Két lehetőség van:
A) Cooler Master Silencio 650
B) ANTEC Performance One P183 V3Nekem a Silencio jobban tetszik a beépített ventilátor szabályozója és kártyaolvasója miatt, de többen azt mondják, hogy az Antec minőségibb ház.
A ház választásánál esetemben fontos a tápegység helye. Ugye a Silencio tápegysége egy légtérben van az alaplappal, az Antec-nél pedig külön helyiségben. Figyelembe véve, hogy passzív tápegységet fogok használni, melyik ház számomra a megfelelő?
-
leonel
aktív tag
Sziasztok,
Szerintetek az Eheim 1048 elbír a H100 gyári radiátorával (6/8-as csonkok)?
Nem fojtja le nagyon? -
Némó777
csendes tag
válasz
mrbig25
üzenetére
Egyenlőre csak a procira tenném, talán két dual radival, később még egy dual és a GPU-ra.
http://www.specialtech.co.uk/spshop/customer/Alphacool-TPP644-Laing-D4-Fixed-Speed-12V-Pump--VPP644-pid-15505.html
http://www.specialtech.co.uk/spshop/customer/Laing-D5-Alphacool-VPP655-T12-Variable-Speed-12V-Pump-for-12-ID-Tube--VPP655-T12-pid-13121.html#tabs
(a cél egy extra halk, de kiváló hűtésű gép, enyhe tuningra.)
-
mrbig25
őstag
válasz
Némó777
üzenetére
1500 liter az csak egy adat, amit ellenállás nélküli rendszerben mértek.
A valóságban ez jóval kevesebb és az ellenállás növelésével jelentősen csökken a D5 vízszállítása. De egy normál rendszerhez az egyik legjobb választás szerintem.
Ha megmondod, hogy hány blokkra és milyen radira van szükséged, akkor a többiek biztos meg tudják mondani, hogy jó lesz-e a D5.Prociblokknak ajánlanám még:
Alphacool Nexxxos XP3 - árához képest jól teljesít
XSPC Raystorm -
Joshi
titán
válasz
Némó777
üzenetére
Mostanság az EK Supremacy blokkok mennek de van még sok jó blokk ezen kívül is, igazából nem lehet kijelenteni hogy most ez vagy az a blokk a legjobb mert ez sok mindentől függ.
A Laing D5 az egyik legjobb pumpa nekem is ilyen van, az szinte biztos hogy a piacon az egyik leghalkabb megoldás. Nálam nagy ellenállású rendszernél nem teljesített jól térfogatáramban de még ekkor is halk tudott maradni. Miután könnyítettem a rendszeren kezes bárány lett. A nagyobb ellenállású rendszerekhez inkább Laing DDC, Eheim, esetleg XSPC pumpákat ajánlanak de ezeknek nagyobb a zajszintje. -
Némó777
csendes tag
hali
szerintetek melyik a jelenleg kapható legjobb cpu block? Sajnos sokan sokfele sok mindent írnak. (nem a 100k-s cuccok érdekelnek)előre is köszi
u.i: erről a szivattyúról vélemény? (http://www.subcooling.hu/laing-d5-d538700b-p-212.html)
-
imibogyo
veterán
válasz
potyi23
üzenetére
Nagy baja nem lenne, ventivel egyszerűen lehet a légáramot irányitani, a meleg természetes útját simán felül lehet birálni. Vagyis ha lefelé néző ventiket teszel a ház aljában lévő radikra, akkor sem történik semmi különös (feltéve, hogy van megfelelő házszellőzés és el tud könnyen távozni a meleg levegő alulra, vagy oldalra), de azért praktikusabb a felső, vagy az első elrendezés, mert nem kell "teret" kialakitanod a távozó levegőnek.

-
mclaren-d
aktív tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Szerintem a radit olyan 14-15 körül. A blokk az olyan 3500-5000ft között

-
viperabácsi
addikt
Üdv urak szeretnék érdeklődni mennyiért tudnék eladni egy tripla 45 mm radit és egy tody féle intel extreme blokkot?
-
DigitXT
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Erősen gondolkodok rajta.
Látom, megint lesz rendelés (Októbär-ben).
-
DigitXT
félisten
Ez volt már? Szoftveresen vezérelhető D5...

-
potyi23
senior tag
Hi.van egy nzxt810 es hazam,meg egy dual radi.tehetem elore fuggolegesen,alulra fektetve,es felulre .hova tegyem,h ne zavarjon be a hutesbe,es a hutese is jobb legyen ? En szemely szerint alulra raknam,felulre pedig lehet tenni 3 db 14 cm ventit,azokat padig ki is hasznalnam.ugy ugye hogy szivjon kifele mind a harom ?

-
-
válasz
jones965
üzenetére
Nagyon baró....
Jól látom, hogy a 4. kártyára már nem ér le az összekötő ?
Oda kitalálsz valami szerkezetet ?Satyricon
Röviden:
Olyan nincs hogy a DDC nem bírja el...........Hosszabban:
Ha le tudod dögleszteni azt a pumpát egy legalább 10es rendszerrel akkor nagyon komoly konstrukciós hibának kell lennie. Esetleg törik a cső. -
Satyricon
addikt
Sziasztok!
surgos segitsegre lenne szuksegem! Most csovezem be a gepem, es az lenne a kerdesem, hogy a ddc 1t elbirja e azt, ha az egyik blokkbol felmegy a masikba a viz, abbol lejon, aztan megint fel majd megin vissza egy masik blokkba... ? Igy nez ki a tervem alapjan: bejon a vga-ba, onnan a pexi tartalyba. Onnan a ddc-be, majd a prociblokkba. Prociblokkbol a hangkariba, onnan az eszaki hidba, majd vissza a res xt-be. Szal csak az erdekel, hogy ha fel le fel le megy a viz egyik blokkbol a masikba, lassulni fog az aramlas emiatt? Ill. A ddc birni fogja?
Csak erre kernek valaszt, a hangkarit minek vizzel huteni dolgot mos ne ecseteluk... surgos valasz kellene, ne kimeljetek! Koszi elore is
-
imibogyo
veterán
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Én meg ilyen pakk áráért veszek lakást....

Amúgy tényleg nagyon szép. Én is gondolkodom, hogy a 7970 DC2-m kap egy blokkot, de ha jól láttam csak az EK gyárt hozzá a """"dögös"""" CSQ design-ból, vagy miből. Sajnos amikor rendeltem nem gondoltam végig, hogy milyen időtávon belül tudok újra vizezni. Most egy picit bánom, hogy nem gyári 7970-et vettem.
De azért el leszek ezzel is.A ház már megvan. 4 darab 4x140-es radiátornak készítettem elő benne helyet. Cél a passzív, de legalábbis minimális venti számmal üzemelő vízhűtés.

-
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Pedig még rá is bilincseztem, és kézzel le is ellenőriztem! A jó édes ku... 

Ezért gondoltam, hogy a két radit egymás mögé teszem.Vízzel együtt mennyit nyomhat egy Tripla radi? Remélem el fogja bírni a házam hátoldala..

. Ejnye-ejnye, VGA-s verzióra meg lusták vagyunk

Grózi