Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
blasko92
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nemnem.... szab.tam tervezte passzív üzemre a szétfűrészeléssel

-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Akkor miért javult a hőfok, mikor két ventit tettem rá? Egy ilyen venti még is csak kevés neki.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Fing. Nekem a Ninját nem tudta átfújni maxon pedig az erősebbik volt. Bezzeg az AC F12 leszarozott ventije letépi a fejemet is még utána. Mondjuk hangja is van.

-
bodva
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
1,81, de mindjárt keresek linket

-
jim bcs
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
12-es venti széles lapátokkal, 600-2200rpm-es fordulattal -
GNKING
tag
A 20cm ventiket azért választottam mert halkabbak mint a 12cm ventik és majd 2x annyi levegőt mozgatnak. Viszont a két radi közzé nem férnek be a 20cm ventik, mert akkor nem tudom feltenni a ház oldalát és teljesen ki kéne venni az 5,25"-s tartórészt amihez most rögzítve vannak a radik.
-
GNKING
tag
Képeket holnap tudok csinálni jobb minőségűeket.
"Esetleg pakoljam ki a radikat a gép oldalára egymás mellé és belülről kifele fújassam a 20cm ventikkel és ezáltal jobb lesz a szellőzésük, hűtőteljesítményük?"
-
törölt tag
Mutassál már fotókat arról a gépről.
Akkor tulajdonképp magán a radin nincs is venti, a házból két 20-as szívja ki a levegőt és úgy gondolod, hogy majd a huzat ami beáramlik az keresztülhűti a radikat, amik ráadásul egymásra vannak szinte téve. Egy 60-as meg egy 45-ös. Szerintem ez így szar és ezzel lesz a hiba.
Próbaképp kiszeded a radikat és fújatod amivel tudod, magát a radit. Meglátjuk mi történik. -
törölt tag
Tehát. Adott egy 4x120x60-as radi meg egy 3x120x45-ös radi. Mondhatni egymásra téve. És ezek felett van két 20 centis venti ami szív? Semmi más? Mert ez így hulladék.
A blokk egész jó -nem szar-, azért magasak a hőfokok, mert hitványul van a radik szellőzése megoldva. Más problémát nem látok benne. Furmark alatt a vidi meddig melegszik fel? Mert ha tényleg a radi hűtése szar akkor annak is melegnek kell lennie. Aida GPU terhelője semmit se ér.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Csőről volt szó, nem tömlőről.

-
törölt tag
[link]
Wow, ez ennyiért mit tudhat? Mert ebből szar léget se kapni. -
Sziasztok
Elsőnek is Boldog Karácsonyt mindenkinek.
Aztán sorry hogy idepofátlankodok, de máshol nem igazán tudtak segíteni.
Esetleg tudna valaki segíteni abban hogy kb mennyit érhet ez a pack?NexXxos Extreme 360 radi, T56 Reservoir 180 kiegyenlítő tartály, Enzotech Sapphire SCW REV.A cpu blokk + 1155-ös átalakító, Heatkiller GPU-X3 79x0 vga blokk, Laing D5 (Swiftech tetős) szivattyú.
A blokk kb 1.5 hónapos.
-
// Chaka //
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az igaz, hogy a lakás fűtésre kiszámolt hőt ilyen körülmények között nem tudja leadni, de az átlag PC sem ad ki magából többet 500W-nál. Nekem munkahelyemen összehegesztett bordás alu tömb a radiátorom, ami kb. 450mm x 90mm x 100mm, és 80W CPU-ra méreteztem kb. 6 éve. A mostani cuccos kinőtte őt, ezért beburkoltam és alátettem egy ventilátort, amiben hálni jár a lélek, olyan lassan forog. Panelben a nyári csúcs idején is jóságos volt, mikor mindenki gépe ledobta magáról a lemezeket, szóval beválni látszik. Ha egyszer elrozsdál
, akkor sima mezei radiátort teszek fel helyette az asztal oldalára, és akkor újra passzív lehet a rendszer. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
// Chaka //
üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű. Mekkora hőt tud a radi leadni 25/36°C-os hőlépcsővel 100-200l/h vízhozammal? Egy ilyen fűtési radiátorban esélyed sincs turbulens áramlást kelteni vízhűtéshez csinált szivattyúkkal.
Baltoafarkas: Ahogy azt is ,hogy ha 14 órán át melegíted a víztömeget, az hogy fog a hátralevő 10 óra alatt visszahűlni.
A kilőve az túlzás, csak aránytalanul sok kéne belőle. Az oszlopos cuccok a legjobbak, ha nem tetszik, akkor el lehet takarni őket. Az még növelné is a kémény-hatást. Megfelelő blokkokkal akár még full-passzív rendszert is lehetne velük építeni.
Más kérdés, hogy 500W-hoz (árban és méáretben) legalább két MO-RA 3-nyi kéne belőle...
Figyelj, én csak azt mondhatom, amit tudok. A szobaradit 50+°C-so vízre méretezik, és a fűtés a célja. Az 20°C-os szobában 30°C-os hőlépcső. Ha a radi és a vízhűtés is megvan, akkor csak desztvíz kell meg némi elszántság. Ha meg nem megy, akkor legalább annyival is okosabbak leszünk.
Puding lóbája, ha kevés.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Épp azt számoltuk az én átlag hőtermelésű gépemhez is kéne mondjuk 100 liter. A méter X méter háromlapos radiba van kb. 15-20 liter víz, persze ez valamennyi hőt ad át, de a 100 literes kanna is. Kevés víz van ezekbe a radikba, hogy hosszú időre a víztömeg elbírjon vele. Más a régi vasradi, de az nekem se kéne.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval akkor sima PC radi passzívan kilőve, azok az oszlopos cuccok rondák, a Mora marad egyetlen használható passzív radinak. Azt hiszem még guberálok hátha találok valami rettenet roncsot ami ilyesmi felépítéssel bír. És legalább negyedébe kerül.
Elég a szobaradi? Tudod én sokat gondolkoztam rajta és kutattam is infók után. Nem ezt vonom le belőle.
-
// Chaka //
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hát a legkisebb szobai radiátor kb. 400 széles, 600 magas, az simán elegendő egy HC gamer géphez is (mérsékelt éghajlati övön)...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
üzenetére
Passzív hűtésen kívül másra tényleg nem. Max dekorációnak... De azokat arra találták ki. Várhatod, hogy egy 60mm vastag aktív radiátoron magától átáramoljon át a levegő, de sok reményt ne fűzz hozzá...
Egy szó: kéményhatás.
Szobaradival az a gond, hogy nem arra a hőlépcsőre tervezték, amivel a gépet hűtöd. Egy combos VGA-kört még csak-csak le tudna hűteni 55°C körüli vízzel, de a CPU-t a 35°C-ossal igen nehezen. Ott a víztömeg lehet az egyetlen komoly tényező.
Ha megnézed ezt a képet, láthatod, hogy a Mo-RA 3 lamellázata mennyire ritka. De passzív üzemhez ezt lapjával kell elhelyezni...
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Pedig aztán nagy választék nincs, mert a sima radikon kívül azok a passzív csőcuccok vannak amiket össze lehet fogatni. Én abba sok reményt nem fűzök hogy jó is valamire, de lehet tévedek.
A klíma párologtató csak poén volt a Morára, kéne a rossebnek olyan szar, akkor inkább szobaradi.
-
GNKING
tag
Annyival még kiegészíteném hogy a szobában 24fok van és egy 6950vga (1536s, 880\1375MHz, 1,1V) üzemel a gépben, a 2db 20cm venti fullon jár.
Így alakulnak a hűfokok Aida64 2.50 terhelése alatt 10perc után:Érdemes lenne lecserélni a prociblokkot egy újabbra?
Esetleg pakoljam ki a radikat a gép oldalára egymás mellé és belülről kifele fújassam a 20cm ventikkel és ezáltal jobb lesz a szellőzésük, hűtőteljesítményük? -
GNKING
tag
EK Supreme CPU Water Block ez menyire jó block?
I7 920, HT on, ITB on, 1,32V-n 4011MHz-re húzott procit Linx 30perces teszt után 72fok volt a legmagasabb maghő, alaplap max 43 fok, északi híd max 48 fok, vga max 55fok. A víz hőfokát nem tudom pontosan megmondani, két manuális hőmérőt is beraktam a radik elé és után, de nem biztos hogy valós adatokat mutatnak, amit eddig láttam az max 25-26, 28-29fokot láttam rajtuk.
Az elrendezés tudom, nem a legjobb de házon belül szerettem volna maradni a vízzel.Így alakulnak az idle hőfokaim.

-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A "geometria" alapján jó lehetne kondinak is, de csak kb 15 barra méretezik az elpárokat, a kondiban meg akár 20-30 bar is lehet a külső hőmérséklet függvényében.
Ez így szokott lenni. Ha valami pont jó a moddernek akkor az rohadt drága. Gondolom a hozzá való hajlító még drágább.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001
üzenetére
Chiller-hez pont ilyesmi kéne.

Egyébként találtam brutál csövet. 12/18mm-es és 25mm a hajlítási sugár. Csak drága...
Baltoafarkas: Ellenállásra mindenképp. De ha sok hőt kell leadni, akkor a kétkörös rendszer verhetetlen. Sima radikat nem passzív üzemre tervezik. Inkább alacsony fordulat.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ezek szerint 2x 140x4-es Alphacool radival jobban járnék? Bár az felületre kisebb, egy 140-es ventivel.
Amúgy a fontosabbik kérdés, hogy full passzívan ezek a hagyományos PC radik jók valamire és mekkora teljesítményt pusztít el egy 140x60 vastag blokk? -
törölt tag
Mora 3-ba is csövek mennek? Abba nem lapos van?
-
bodva
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az 1mm-es ami elvileg az 1155-re van optimalizalva.
De ez nem hiszem, hogy rafutene a vga-ra, tekintve, hogy utana van

Amugy elotte egy LTX-es blokk volt a procin.
Sajna a masik pumpa mar nincs meg. Meg a legelejen amikor csak ugy osszekotottem a tartalyt es a pumpat olyan erovel tolta a vizet mar 1-es allapotban is, hogy csak na. Kb mint a ddc.
Lehet szetkapom es sorra megnezem, hogy a komponensek kulon bekotesevel hol lassul nagyon a rendszer.
Szerk.: a vga-n ugyanez a blokk volt, mint most EK blokk.
-
Repsol600
addikt
Üdv!
Szerintetek melyik a jobb, megbízhatóbb, halkabb (pumpa) hűtő a 2 közül?
AVC Hercules
Asetek LCLC -
bodva
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hát a körben is van egy kezdő és végpont ha részekből rakjuk össze

De a lényeget gondolom értetted
Ötlet, hogy mit próbáljak ki esetleg?
Igazából furmarknál is 50 felé nem megy, de csak egy 20-30 perc után érzem, hogy már rendesen meleg a lamella. Addig hűvös igazából a cucc. -
// Chaka //
tag
Help! Vízzel hűtöm a CPU-t, OK. Az NB 82C-os terheléstől függetlenül, gondolom kicsit meghűtöm azt is, OK. Ha a lapot full alapbeállításon használom (a core unlock-tól eltekintve), és idáig stabil volt, akkor érdemes a FET-ek hűtésén is agyalnom, vagy felesleges luxus?
-
bodva
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nem, az az előző bekötésem volt. Most közvetlen úgy van, hogy a tartály a vége és az eleje a rendszernek.
Tartály - szivattyú - radiátor - radiátor - vga blokk - cpu blokk
-
bodva
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Helyzetileg felette van, bár nem kell túl nagy távot elképzelni. Kb egy 5 cm magasság van és azt is átlósan lejtve teszi meg a szivattyúig.
-
bodva
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ezek több mint elegendőek. Levegősnek biztos nem azok, mert mozgás hatására sem mozog már bennük a víz, mint az elején.
A két cső hőmérséklete kb megegyezik. Már csináltam azt is, hogy lehúztam egy pillanatra a szivattyút, aztán vissza és amint visszadugtam egyből visszaesett normális hőmérsékletre a vga. Szóval talán keringetési probléma sincs.
Lehet, hogy a bekötés sorrendje nem az igazi neki, mert most jutott eszembe, hogy az előző rendszernél én is vga-ból vezettem vissza a pumpába a vizet és úgy a cpu-ra.
-
TESCO-Zsömle
titán
Ha a radiátor előtti cső sokkal melegebb, mit a radiátor utáni, akkor az áramlással van a baj.
Ha a víz mindenütt egyformán forró, akkor valamilyen oknál fogva nem képes elég hőt leadni. Ez lehet gyenge ventilátor, vagy levegős radiátor.
Két triplával kizárnám a gyenge radiátor opcióját, bár jó lenne tudni, hogy pontosan milyenek azok a triplák.
-
bodva
aktív tag
Hmm, lehet, hogy megnézem majd ezt a bekötést is

Nekem amúgy TT Armor A30 házam van. A Tartály egy 5,25-os helyén van és a szivattyú a ház alján van. Nagyjából magasságilag egyedül a radiátorok vannak fentebb, de az sem vészesen.Ez nem tudom, hogy jelenthet-e valamit, csak gondoltam elmondom. De ha lekötöm a tartály bemenő és kimenő ágát és jól megfújom, akkor ha elkezd izomból kijönni a víz, akkor nincs gond gondolom hanem valami más probléma lehet nem?
-
ThodEE
őstag
"Akkor vélhetően valami eldugítja a rendszert szerinted?"
Nem tudom, dugulásom nem volt még
"Nálad a tartályban mennyire erősen nyomja a vizet?"
DDChez képest kevésbé pedig 10W osom volt
"Milyen sorrendben kötötted be a komponenseket?"
->tartály->VGA->Pumpa->alaplap->CPU->vastagabb tripla->vékonyabb tripla->
-
bodva
aktív tag
válasz
blasko92
üzenetére
Load alatt nőtt ennyit!
BF3 szinte fullra terheli a gépet most mert csak 720p-ben játszok jelenleg.
A hőfokok tippek, mert amint leáll a terhelés a proci egyből visszaugrik 32-34 fokra magoknál ennél pedig ugye eleve hűvösebb a víz

A VGA is nagyjából 34-re áll is innen még max fél perc és 29-30.
-
blasko92
őstag
Attól függ mennyire vannak leszabályozva. Nekem 3db kb. 600-as fordulatra visszafogott gagyi AC F12-es venti volt a radimon, és szépen hűtötte a 4870-et és a q6600-ot.
A tartályba fújással nem fogsz elérni semmit, mert a rendszer zárt, és a befújt levegő nem fog körbemenni a rendszeren. Akkor inkább szedd le a tartályról a ki és beömlő ágat, és úgy fújj bele valamelyikbe.
Ha leállítod az összes ventit, akkor csak 4 fokkal emelkedik a hőmérséklet idleben vagy load? Az előbbiekben leírt vízhőmérsékletek pontosak, vagy csak tipp?
-
bodva
aktív tag
válasz
blasko92
üzenetére
Meg azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy gyengek a Swif2 1200-as ventik a radira (ezek elvileg fix 600-on porognek). De ezt nem hiszem. Bar lehuzva oket is csak 4 fokkal melegedett a teljes rendszer.
Esetleg ha a tartaly tetejen keresztul belefujok a rendszerbe, amitol a nyomas kiporgetheti a cuccokat?
-
bodva
aktív tag
válasz
blasko92
üzenetére
A viz kb 27-30 fokos lehet. Furmark alatt 50fok volt a maximum egy ora utan is. Igy ugye az biztos, hogy a radik mukodnek rendesen. Eleg meleg levego is jott le roluk.
A legbuborekot gondolom ugy kellene megneznem, hogy kiszedem a kartyat megmozgatom es hatha szerencsem lesz ugye?
A cpu-n uj blokk is van, igy ugye annal nemtudok nyilatkozni. De a homersekletek kb ugyanazok nala.
Legtelenitve rendesen vannak ez biztos. Dugulast hogy tudnam ellenorizni?
-
blasko92
őstag
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Az anyag nem vész el, csak átalakul

Passz
Elpárolog a rendszerből? Mennyi idő alatt és mennyi folyadék tűnik el?Próbáld meg úgy légteleníteni, hogy annyira hátradöntöd a gépházat, hogy már majdnem feküdjön. Így ki kell jönnie az összes levegőnek a radiból.
bodva csak a vga hőmérséklete emelkedett? Mert azt okozhatja egy kis blokkba szorult légbuborék is.
Ha lenne vízhőmérsékletről infó, akkor lehetne tudni, hogy dolgoznak-e a radik.
-
beluschi
tag
Papíron a D5 "erősebb" /nagyobb vízhozam/, azonban nagy ellenállású rendszerben a DDC jobban "forgatja" a vizet. Valószínű, hogy ezért látod, hogy kevésbé csobog a víz. E miatt lehet magasabb a hőmérséklet. Meg kellene nézni, hogy a régi pumpával mit mutat, hogy alakul a hőmérséklet, lehet, hogy van valahol egy szűk keresztmetszet, ami megfogja a D5-öt.
-
bodva
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni? Kicsit újraépítettem a vízhűtésem és azóta valamiért rosszabbak lettek a hőmérsékletek.
Eddig egy sima dual radival (60mm-es) hűtőttem egy 3770k-t és egy GTX680-at egy ilyen pumpával.
Eddig a 26 fokos szobában tuningolva olyan max 45 fokig ment fel játékok alatt. Tuning nélkül tartotta a 40-et.
Most beszereltem a dupla radi helyett 2 tripla radit, egy supremacy cpu blokkot, és egy erősebb szivattyút.
Ezzel a szivattyúval a tartályban most sokkal kevésbé látszódik, hogy kering a folyadék, pedig elvileg majdnem maxra tekertem.
A phobya szivattyúnál csak úgy "csobogott" a tartály előlapján a víz, itt meg csak úgy lágyan ívesen megemelkedik.
Ha csökkentem a teljesítményét, akkor kevésbé, ha növelem, akkor jobban, de korántsem annyira, mint a másik szivattyú tette a dupla radinál.Értem én, hogy itt két radi van most, de a szivattyú is rohadt erős a másikhoz képest.
Bekötési sorrendem:
Tartály - szivattyú - radiátor - radiátor - vga blokk - cpu blokk
A hőmérsékletek így 3-4 fokkal nagyobbak lettek, mint a sima dupla radival voltak. Ráadásul ugye a vga blokkon nem is cseréltem le a blokkot egyik napról a másikra meg hirtelen nem romlik ennyi a paszta állapota

Tippek? Bármit meghallgatok

-
blasko92
őstag
válasz
beluschi
üzenetére
És bővíthető!!!
Persze nem olcsó, de ha már vízben gondolkozik az ember, akkor érdemes egy belépő szintű hűtést összerakni. Ahhoz hozzá lehet kötni akár a vga-t is, vagy az alaplapot, és még + radi(ka)t. Apránként még az ára is elfogadható, ráadásul apróban olyan üzleteket lehet kifogni, hogy ihaj
-
MarcZ
senior tag
Szervusztok! CPU vízhűtés vétele előtt állok. Ti a Corsair H70/H80-at, vagy az Antec H2O 620-at ajánljátok jobban és miért? Egy i5 2500K-m van, az lenne a feltétel, hogy 24/7-be menjen a 4,5GHz, lehetséges-e?
-
SkyS1gn
félisten
Már többször kikergettem a radiátorból a levegőt és töltöttem a rendszerbe mégis 1-2 hét aztán ha döntögetem a gépet hallom ahogy lötyög odafennt, ez mitől lehet?

-
Gtaati
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hello koszonom a gyors es reszletes valaszt!!!
Megnezem ezeket es valasztok! Koszonom!!! -
TESCO-Zsömle
titán
A Seidon 17k fölött kezdődik, de 20k a tipikus árazás. Ezen a szinten, ha a kinézet is számít, akkor be quiet! Dark Rock Pro C1. Hasonló árfekvésben, de kevésbé igényes kinézettel szóba jöhet még a Thermalright Silver Arrow SB-E vagy procira kapható legnagyobb hegy, az Alpenföhn K2.
Egyel alacsonyabb géposztályban versenyez a szintén igényes be quiet! Dark Rock 2, de nem sokkal mögötte tartja magát a Prolimatech Megahalems és az újító Cooler Master TPC 800.
Még egy géposztállyal lejjebb feketéllik a be quiet! Dark Rock Advanced C1, és persze ott tanyázik az ár/érték arányban verhetetlen Thermalright HR-02 Macho.
-
Pista0001
addikt
Gyors kérdés:
Van az a 3 márkás gyártó (PowerColor/VTX3d/a harmadik nem jut eszembe). Az ő 79xx kártyáik referencia NYÁK-ot használnak? A kérdés azért érdekes mert elég jó áron kaphatók a Tahiti-LE-s 7870-eseik, valószínűleg 79xx-es NYÁK-kal (ha már a GPU onnan van, gondolom a NYÁK is). A kicsit nagyobb fogyasztás (Pitcairn-es 7870-hez képest) annyira nem gond, a teljesítmény valószínűleg jobb, az ár azonos, és ami a legfontosabb 79xx-hez van elég nagy választék FC blokkból, míg 78xx-hez gyakorlatilag semmi (a karikás EK a szememben semminek számít
).Szerk.: Club3D a harmadik brand
-
Gtaati
őstag
Helló! Érdeklődnék h véleményetek szerint a cooler master seidon 120m a corsair mely H-s típusával van kb egy szinten, a lényeg az lenne h gyári alapórajelhez jó ez a hűtés a corsair hasonló méretű vizes hútéseivel együtt, vagy tuning is belefér és azzal együtt is hűvösen tartja a cpu-t? Vagy milyen gyárilag szerelt vizes hűtést ajánlanátok core i5 3570k-ra?? Köszönöm előre is!
-
SimonYana
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nekem ez már túl van variálva!
Ráadásul nem szeretem ha túl sok kábel megy , mert csak nyűg eldugdosni. Arról nem beszélve , hogy valami förtelmes a softveres felület kinézete. Valamikor volt a bilrokomban előlapi panel , de azt sem kötöttem be , mert nem volt kedvem szórakozni azzal a rakás kábellel.
Hiába öregszem!
Nekem bővel elég ennyi infó amennyit látok lassan 10 éve!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
jim bcs
üzenetére
"Most" néztem ezeket a cuccokat én is, és sanszos, hogy egy áramlásmérőt beszerzek.
Eddig a legjobb megoldás egy Koolance mérő* lett volna hozzá tartozó kijelzővel, ami postával együtt kijött volna 18k-ból, de ez... Áramlásmérő, vízhőmérő és USB-n csatlakozik a gépre, ahol S/W-en keresztül logolható... Épphogy csak a ventiket nem szabályozza...
Erősen kíváncsi vagyok a belsejére. Vajon van-e benne valami fojtás, ha nyomás alapján mér? Mert mechanikus alkatrész híján az ellenállása jóformán a cövekéhez közelíthetne...
* - Bár az 60-900l/h-ig mér, és szintén nagyon pontos.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére

-
jim bcs
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
sorry ezt nem tudtam
, bár kopp ugyanúgy néz ki a 2 program gondolni lehetett volna, de jól van az így én sem tudhatok mindent -
TESCO-Zsömle
titán
-
DigitXT
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Na, kiderítettem (meg nagyjából beugrott), hogy XSPC plexi tető van a DDC-men:
az pont nincs felsorolva a dobozka kompatibilitási listáján, de sebaj, mert amúgy
sem járatom állandó jelleggel a DDC-t (csak mondjuk tesztekhez kapcsolom be).
Btw. fura, de már nem találom az Aquatuningos "DDC tető listában" ezt a tetőt...A sorrendet amúgy itt teljesen jól írtam, ami kimaradt: a MO-RA 3-ból visszatérő
víz megy az áramlásmérőbe, majd az Aquaero 5 XT vizesblokkjába, onnan fordul
a DDC-re, és megy a gép felé. Az alábbi kép a gép belsejének illusztrációja...

Jobbra található a HDD doboz, valamint egy komolyabb kábelrengeteg: nem vmi
fotogén, pláne ha az ember nem figyel oda, és "fókuszhibás" képet készít róla... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001
üzenetére
Amire te gondolsz az a PCH, ami a korábbi rendszerek SB-jének felel meg, az meg nem feltétlenül igényli a vizet.
Amire ő gondol -szerintem- az a ventilátor a lap közepén.

jim bcs: AIDA meg az Everest ugyanaz. AIDA32 néven indult, majd mikor a Lavalys megvette a fejlesztőcéget, ők Everest néven tolták tovább. Aztán pár éve szétváltak az útjaik, a fiúk pedig visszatértek a régi névhez és AIDA64-ként folytatták.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Jackson elektromos gitár
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

12-es venti széles lapátokkal, 600-2200rpm-es fordulattal

(radi 10k, tartály 6-8k, cpu blokk 10k vga blokk sacc 25k, D5 a tetővel 30k körül

.

Grózi