- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
dementhor
újonc
Hali,
tudtok valakit, aki vállal egyetemi beadandó programozás feladatot? Nem egészen szokványos, mivel képfeldolgozás is van benne. Nem így akartam megoldani, de nem ingyen kérném. Részletek privátban ha tud segíteni valaki, köszönöm. -
Utolsó, mint valamilyen szempont szerint minimum értékkel rendelkező, vagy mint sorrendben utolsó?
Természetesen mindkettő megoldható kézzel-lábbal is, bár C#-ban még a programozási "tételekhez" se kell nyúlni egyik megoldásához se, ugyanis az adatszerkezet el tudja végezni a te közbenjárásod nélkül is. (A LINQ sokat segít ebben.)
-
fmx
aktív tag
Üdv.Ha van egy txt fájlom, amiben pl. nevek vannak és ezekkel a nevekkel kell dolgozni(Első nevet meg keresni vagy az utolsó stb. stb.) akkor ezt listaként kezeljem?
-
válasz
alratar #6985 üzenetére
Mindent meg lehet oldani, de neked ettől függetlenül objektumok listájával kellene dolgoznod.
A "minden mezőnek csinálok egy külön listát" témát, amit először írtál, nagyon gyorsan felejtsd el. Helyette inkább meditálj azon, hogy a két adat szorosan kapcsolódik egymáshoz (lévén egy entitás két tulajdonsága), ezért elválaszthatatlan egységet alkotnak - és ennek a kódban is meg kell jelennie. Például egy class formájában (legyen mondjuk Person a példa kedvéért).
Te ilyen Personöket kérsz be, teszed el egy darab listába, és ezt akarod rendezni utána. A kód is tegye ugyanezt.
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Meglévő fájlokat (pdf, xls, doc) szeretnék masolatként elmenteni. Úgy képzelem, hogy openfiledialog-al kivalasztom a dokumentumokat majd egy save gombbal mentem az előre definiált mappába.
Így működhet? Új vagyok ebben a "világban", hogy álljak neki?
-
-
pvt.peter
őstag
válasz
Des1gnR #6976 üzenetére
Hali,
A kollega is hasonló problémába ütközött:
New line break problem with EPPLUS when exporting data -
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Epplus-ra építve írtam egy olyan kódot ami egy tömbböt kap értékül, majd annak tartalmát xlsx-be menti. Az általam írt DLL-t LabView-ból hívom és az a problémám, hogy ha a szöveg végére egy entert teszek, akkor az nem jelenik meg az excelben. Debugoláskor látom, hogy ott van a \n a szöveg végén és a furcsa, hogy amikor változtatás nélkül visszaolvasom a fájlt, akkor szintén ott van a \n, de ha módosítok az excel fájlon és elmentem, akkor az utolsó \n eltűnik visszaolvasáskor, szóval az excel levágja.
De ha ott teszek be alt+enterrel egy új sort a szöveg végére, akkor az megmarad és visszaolvasáskor is látom.Szerintetek létezhet erre valamiféle megoldás?
-
alratar
addikt
Sziasztok.
Még kezdő vagyok a c# világában.
Kitaláltam egy feladatot, amiben sajnos elakadtam.A feladatom, hogy bekérek neveket és korokat, majd a ezen adatokat kiíratom kor szerint rendezve.
Próbáltam egy ArrayList-be rakni az adatokat, de így a Sort nem azt csinálja ami a cél.
Akkor megpróbáltam két (M)List(/M)-be rakni őket, hogy az Array.Sort(Array Keys, Array items) meghívásával rakjam sorba, de így meg hibát dob, mivel a listát nem tudja Array-é alakítani.Segítenétek?
-
Ricko
tag
Sziasztok!
Valaki szokott itt korrepet vállalni C#-ból? -
Cool Face
aktív tag
Köszönöm a válaszokat.
Most abba futottam bele, hogy miután módosítok, vagy törlök egy record-ot az adatbázisból a DataGridView nem frissült, csak ha újra megnyitom a formot.
Van valami egyszerű megoldás arra, hogy a művelet után frissítsen?
private void button_Updatedata_Click(object sender, EventArgs e)
{
try
{
connection.Open();
OleDbCommand command = new OleDbCommand();
command.Connection = connection;
string query = "update PPAPdatabase set [Production Line]='" + comboBox_Productionline.Text + "' where [PSW ID]=" + text_PSW_ID.Text + "";
//MessageBox.Show(query);//
command.CommandText = query;
command.ExecuteNonQuery();
MessageBox.Show("Data edited Successfully!");
connection.Close();
}
catch (Exception ex)
{
MessageBox.Show("An error has occurred: " + ex.Message);
}
}Nekem csak úgy sikerült megoldanom, hogy művelet után újra betöltöm az adatbázist. Kicsit favágó módszernek érzem, ezért keresek egy "elegánsabb" módszert.
-
fatal`
titán
válasz
lord.lakli #6967 üzenetére
Tudom mi az SQL injection, csak még hozzáfűztem egyéb dolgot ahhoz képest amit írtál.
-
lord.lakli
őstag
SQL Injection támadási lehetőség, amikor stringként fűzöd össze az SQL-t a paraméterekkel. Helyette SqlParameter-t kell használni.
-
fatal`
titán
válasz
lord.lakli #6965 üzenetére
Meg nem értem az OleDB-t sem, sima SqlConnection és SqlCommand.
-
Cool Face
aktív tag
válasz
h1ght3chzor #6963 üzenetére
Szia.
A 4 db radioButton közül a kijelöltet tartalmazó text-et az adatbázisba.
RadioButton-ok:
Level 1 - radioButton_lvl1
Level 2 - radioButton_lvl2
Level 3 - radioButton_lvl3
Level 4 - radioButton_lvl4
Level 5 - radioButton_lvl5Ha a fentiek közül kijelölök egyet akkor azt a text-et menti el(Level 1, Level2 etc).
A lenti kódig jutottam el. Fölösleges dolgokat kitöröltem.
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Windows.Forms;
using System.Data.OleDb;
namespace Honeywell_SDE_Application
{
public partial class PPAP_Create : Form
{
private OleDbConnection connection = new OleDbConnection();
public PPAP_Create()
{
InitializeComponent();
connection.ConnectionString = @"Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=C:\Users\h109536\Documents\PPAPdatabase_excel.accdb;
Persist Security Info = False; ";
}
private void HWapp_Load(object sender, EventArgs e)
{
try
{
connection.Open();
check_connection.Text = "Database Connection Succesful!";
connection.Close();
}
catch (Exception ex)
{
MessageBox.Show("Error " + ex);
}
}
private void button3_Click(object sender, EventArgs e)
{
this.Hide();
new PPAP_Selection().Show();
}
private void button_submit_Click(object sender, EventArgs e)
{
try
{
connection.Open();
OleDbCommand command = new OleDbCommand();
command.Connection = connection;
command.CommandText = "Insert into PPAPdatabase ([PSW ID],[Part Name],[Part Number],[Part rev Level],[Drawing Number],[Drawing rev Level],[Comment (or Enovia No#)],[Supplier Name],[Date Created],[Owner],[Production Line],[Status],[Reason]) values('"+
txt_PSW_ID.Text +"','"+ txt_partname.Text +"','"+ txt_partnumber.Text +"', '"+ txt_partrevlvl.Text +"', '"+ txt_dwgnumber.Text +"', '"+ txt_dwgrev.Text +"', '"+ txt_comment.Text +"', '"+
txt_suppliername.Text +"','"+ dateTimePicker_datecreated.Text +"','"+ checkedListBox_owner.Text +"','"+ checkedListBox_prodline.Text +"', '"+ txt_status.Text + "', '"+ comboBox_PPAP.Text + "')";
command.ExecuteNonQuery();
MessageBox.Show("PPAP has been submitted");
connection.Close();
}
catch (Exception ex)
{
MessageBox.Show("Error " + ex);
}
}
private void radioButton_lvl1_CheckedChanged(object sender, EventArgs e)
{
}
private void radioButton_lvl2_CheckedChanged(object sender, EventArgs e)
{
}
private void radioButton_lvl3_CheckedChanged(object sender, EventArgs e)
{
}
private void radioButton_lvl4_CheckedChanged(object sender, EventArgs e)
{
}
private void radioButton_lvl5_CheckedChanged(object sender, EventArgs e)
{
}
}
} -
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő szinten foglalkozok C# programozással. Elakadtam egy részen és ezért most kérném a segítségetek.
Van 4 radio buttonom ami közül a kijelöltet szeretném elmenteni MS Access adatbázisba. Hozzácsatlakoztam az adatbázishoz, Textboxal, Comboboxal, DatePickerrel már megy.
Ha segítség számotokra akkor a kódot is betudom illeszteni.
-
lord.lakli
őstag
Jó csak nem értettem, hogy valójában csak rögzítésnél kell, de utána már felesleges "szívatás", akkor miért érdemes letárolni. Formátum teljesen fix? Azaz adott pozíciókban van a megfelelő szeparátor? Ha igen, akkor mentésnél kiveszed a textbox értékéből. Szerkesztésnél meg megjelenítés előtt visszapakolod.
-
Kommy
veterán
válasz
lord.lakli #6957 üzenetére
Mert sokkal kultúráltabban néz ki, könnyebb észrevenni ha valamit elüt az ember ha tagolva van az adott cikkszám.
De ez nem tartozik a topik témájához, én arra kértem segítséget, hogy megoldható e, nem arra, hogy miért van így.
-
Kommy
veterán
válasz
sztanozs #6955 üzenetére
Mivel 1 keresőmezőm van, amiben több dologra is szűrök, és nem szeretném ha ismerni kéne a cikkszám formáját ahhoz, hogy keresni lehessen rá.
Tehát ebbe a kereső részbe megy szöveg is szám is, mint megnevezés , gyáriszám. És amúgy is sokkal egyszerűbben lehet csak számokat beírogatni mint a .-ot és - jelet.
-
Kommy
veterán
Tudtok nekem valami megoldást arra, hogy van egy maskedtextbox-om ami egy cikkszámot tartalmaz, de úgy szeretném tárolni az adatbázisban, hogy nincs formázva ez megoldható, mert úgy sokkal egyszerűbben lehetne keresni.
pl.: 1681233 --» 1.682-123.3 és itt szeretném a . és - nélkül tárolni -
zuzu000
őstag
-
janus123
újonc
Sziasztok!
Erősen gyenge kérdés, de egyszerűen kifog rajtam. Visual Studio 2015-ben próbáltam érzékeltetni az Enter lenyomását. De ez a módszer nem adja és nem is találtam olyan módszert, amelyik adta volna. Tudna valaki segíteni? És előre is köszönöm!
Sziasztok!
private void enter(object sender, KeyEventArgs e)
{
if (e.KeyValue == 13)
{
MessageBox.Show("Entert nyomtak", "Enter?");
}
} -
Peter Kiss
őstag
Lehet, hogy egy ilyesmi segítene:
http://classport.blogspot.hu/2014/05/cancellationtoken-and-threadsleep.html
Ha lesz egy kis időm, összelegózom, vagy küldd el a komplett solution-t.
-
dipeti
senior tag
válasz
Peter Kiss #6937 üzenetére
Sajnos ígyis kifagy ha bezárom a programot.
De kíváncsivá tettél mi a különbség a kettő között. Tehát ha a metódus kapja meg a tokent, vagy a task.
Egyébként a
Task.Run()
rendelkezik olyan overdload-dal amiben a második paraméter egy CancellationTokent vár. De ilyenkor hogy ellenőrzi, hogy történt-e Cancel-ezés?Egyszerűsítve:
Mi a különbség?
Task.Run(() => Method(CTS.Token)) és a
Task.Run(() => Method(),CTS.Token) között? -
-
Jester01
veterán
válasz
Peter Kiss #6939 üzenetére
Hm, a nunit TestCase valóban Tuple-szerű bár technikailag nem az. Ezt mindenesetre elfogadom
-
-
Jester01
veterán
Számpárokat, de már a kérdésben is benne volt hogy ezek sor és szék számok valami helyfoglaló rendszerben.
KVP kizárólag dictionary kapcsán merül fel, Tuple-ra pedig semmi ötletem nincs hol lehetne értelmesen használni. Az kifejezetten a nem-érek-rá-rendes-osztályt-csinálni eset, a lusta programozó számára.
-
-
válasz
Jester01 #6934 üzenetére
Azért azt is vedd hozzá, hogy az eredeti kérdés számpárokat akart Tárolni. Arra egy kettes Tuple vagy a KeyValuePair bőven elég, nem gondolom hogy annyira indokolt lenne az új osztály bevezetése, ha logika nem tartozik hozzá.
Egy hetes Tuple már tényleg téboly viszont.
-
Hát ezt inkább ne csinálja, van erre beépített megoldás is.
-
Alexios
veterán
Mert ha Add(i,j)-ként akarod hozzáadni, akkor két( a példából kiindulva gondolom int) paramétert akarsz átadni, ahelyett, hogy egy kétdimenziós tömböt adnál - ami már más overload lenne. Szóval ha mindenképp így akarod tárolni az elemeket akkor pl. lista.Add(new int[i,j])
-
Dinter
addikt
List<int[,]> egyedul = new List<int[,]>();
Ilyen List-hez hogy adok hozzá elemet? Mert pl. egyedul.Add(i,j)-vel overload lesz.
-
alratar
addikt
Sziasztok.
Tud valaki olyan oldalt mondani, ahol c# feladatokat találok, megoldással?
üdv
alratar -
dipeti
senior tag
Sziasztok!
Egyetemre járok (azaz kezdő programozó vagyok) és van egy feladat, amit nem tudok megoldani. Egy WPF applikációt kell írni. Az a lényeg, hogy van a GUI-n egy ListBox és abba kell 5mp-enként belemásolni egy stringeket tartalmazó láncolt lista tartalmát. Amit a másolás megtörtént, a láncolt lista tartalmát törölni kell. Mindeközben, minden gombnyomásra (ENTER) elindul egy task, ami 1mp-enként generál egy stringet a láncolt listába.
A probléma - amennyiben sikerült jól elmagyaráznom - a szálszinkronizáció. Taskok futnak, nem szabad, hogy zavarják egymást.
Úgy érzem mindent sikerült megoldanom kivéve egy dolgot. Mikor bezárom az ablakot megfagy. Gondolom deadlock van. Fogalmam sincs, hogyan kéne megoldani a problémát. Szívesen várom a segítséget ill. bármiféle kritikát a kóddal kapcsolatban. Köszönöm!
[SourceCode] -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy az alábbi tutorial videóban levő projektnek van-e esetleg C# -os megvalósítása?
Tutorial to create a Ribbon Style Application with Visual Studio 11
Tehát a célom az, hogy a videó végén levő C++ alkalmazásnak megfelelő .NET/C# alkalmazást létrehozni ugyanilyen wizard segítségével.
Ha konkrétan ilyet nem lehet, akkor milyen alternatív megoldások vannak amelyek hasonlítanak egy .NET -es ribbonos sample app -ra?Előre is köszi,
Peti -
olcsii
aktív tag
válasz
lord.lakli #6920 üzenetére
ahh azt nem
csak a using ba raktam be
-
olcsii
aktív tag
FindByUserid van ilyen parancs?
comfirmcode vagy requestcode van?
ha igen hogy lehet ezeket elohozni?
[link]
ezt probaltam megcsinálni. de ezeket nem tudom belerakni. -
zuzu000
őstag
Sziasztok!
Blockmapet (amit wolf3d és doom is használt), hogy lehetne legkönnyebben C#-ba implementálni? Mondjuk maga a pálya 32*32-es, és egy block 8*8-as. Ez lenne a collision detektálás alapja, a játékban amit csinálok (suli beadandó)
-
totesz09
csendes tag
Sziasztok!
Egy egyetemi órán egy projektet kell megvalósítanunk RUP alapján. Az előkészítés fázisban az egyik mérföldkőnél már le kell adnunk képernyőképeket azzal kapcsolatban, hogyan is néz majd ki nagyjából a felület. Az egyes ablakok már megvannak. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok egységes gombokat, hátteret és egyéb finomságokat létrehozni? Tehát ha leteszek egy gombot akkor az már alapból kapja meg a standard gomb beállításokat, amit én szeretnék meghatározni. Át lehet ezt esetleg írni valahol?
Előre is köszi a segítséget!
-
tothzsolt868
újonc
Üdv.
Van 1 problémám. Nem nagyon értek c#-hoz és emiatt elakadtam 1 kisebb dolognál. Kinyitok 1 excel táblázatot amiből kikellene olvasnom a dátumot és összehasonlitanom az aktuális dátummal. Tudna ebben valaki segiteni?using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Windows.Forms;
using System.Data.OleDb;
using System.Data.SqlClient;
using Excel = Microsoft.Office.Interop.Excel;namespace MuszakiHatarido
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
//Tablazat megjelenitese
OleDbConnection conn = new OleDbConnection();
conn.ConnectionString = @"Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=C:\Raktaron.xlsx" + @";Extended Properties=""Excel 8.0;HDR=Yes;IMEX=1;ImportMixedTypes=Text;TypeGuessRows=0""";OleDbCommand command = new OleDbCommand
(
"SELECT [Termek], [Darab], [Doboz], [Datum]" +
"FROM [Alkatreszek$]", conn
);
DataSet dsDvds = new DataSet();
OleDbDataAdapter adapter = new OleDbDataAdapter(command);
adapter.Fill(dsDvds);dataGridViewDvd.DataSource = dsDvds.Tables[0];
//Datum osszehasonlitas
}
private void dataGridView1_CellContentClick(object sender, DataGridViewCellEventArgs e)
{}
private void dateTimePicker1_ValueChanged(object sender, EventArgs e)
{}
}
} -
sztanozs
veterán
válasz
don_peter #6912 üzenetére
Innen less - csak neked nem 32K-s chuck (workBufferSize) kell, hanem csak 64 byte...
http://stackoverflow.com/questions/25296211/writing-huge-longs-array-to-disk -
don_peter
senior tag
-
don_peter
senior tag
Srácok, szeretnék 64byte-ot kiküldeni serialport-on.
Ezt csak string-ként tudom megtenni ha egyben akarom kiküldeni?
Byte-onként már megoldottam, csak nagyon sok időbe telik.
2byte között akár 1ms-ot is elidőzik a program. Nagy a veszteség. -
Froclee
őstag
Sziasztok
Írtam egy monitorozó Windows Service-t. Windows10 és Windows 8-as gépeken .NET 4.5-ön fejlesztettem és .NEt 4-en buildeltem. Majd kiraktam a Windows Server 2008-asainkra.
A gondom igazából az, hogy elég fura sorrendekbe dobja bele a dolgokat a logba. Végülis nem baj, csak az okát szeretném tudni
[2016-02-04 16:14:03] [DEBUG] CPU load is [1%] below the threshold on eztitkos1.
[2016-02-04 16:14:03] [DEBUG] CPU load is [0%] below the threshold on eztitkos2.
[2016-02-04 16:14:04] [DEBUG] CPU load is [0%] below the threshold on eztitkos3.
[2016-02-04 16:14:04] [DEBUG] CPU load is [1%] below the threshold on eztitkos4.
[2016-02-04 16:14:05] [DEBUG] Memory load [23%] is below the threshhold on titkos3.
[2016-02-04 16:14:05] [DEBUG] Memory load [7%] is below the threshhold on titkos2.
[2016-02-04 16:14:06] [DEBUG] Memory load [5%] is below the threshhold on titkos3.
[2016-02-04 16:14:06] [DEBUG] CPU load is [1%] below the threshold on titkos3.
[2016-02-04 16:14:06] [DEBUG] Memory load [6%] is below the threshhold on titkos3.
[2016-02-04 16:14:07] [DEBUG] Memory load [6%] is below the threshhold on titkos4.
[2016-02-04 16:14:07] [DEBUG] vsa593973 is responding within the timeout [8 sec].
[2016-02-04 16:14:07] [DEBUG] vsa562480 is responding within the timeout [8 sec].
[2016-02-04 16:14:07] [DEBUG] vsa552783 is responding within the timeout [8 sec].
[2016-02-04 16:14:07] [DEBUG] vsa552766 is responding within the timeout [8 sec].
[2016-02-04 16:14:07] [DEBUG] vsa562478 is responding within the timeout [8 sec].
[2016-02-04 16:14:07] [DEBUG] Server=titkos;Database=titkos;Integrated Security=SSPI responding properly to SQL queries.
[2016-02-04 16:14:07] [DEBUG] CPU load is [1%] below the threshold on titkos3.Ami itt igazán érdekes: a memory load check-ek közé bejön egy CPU check is. Az én teóriám: túl lassan tudta megállapítani a service a titkos3 loadját, ezért volt benne egy kis késés.
Kód: fő osztály (innen hívogatom a check-eket)
a check-ekszerk.: barom vagyok, most látom tettem bele pár thread.Sleep-et
de azt feltételezném hogy szépen sorrendben dobja ki az eredményeket. igazából 2-3 perc után már randomizáltak az eredmények a logban. (log.Debug metódus logol ugye). a sleep-elt threadek miatt?
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy van egy combobox ahol a Partnerek nevei vannak aminél van autocomplete, hogy lehessen benne keresni. Így töltöm fel a combobox-ot és csinálom meg belőle az autocomplete adatbázist
public void FillDropDownList(string Query, System.Windows.Forms.ComboBox DropDownName)
{
using (var cn = new SqlConnection(conStr))
{
cn.Open();
DataTable dt = new DataTable();
try
{
SqlCommand cmd = new SqlCommand(Query, cn);
SqlDataReader myReader = cmd.ExecuteReader();
dt.Load(myReader);
}
catch (SqlException e)
{
Console.WriteLine(e.ToString());
return;
}
DropDownName.DataSource = dt;
DropDownName.ValueMember = "id";
DropDownName.DisplayMember = "Nev";
string[] postSource = dt
.AsEnumerable()
.Select<System.Data.DataRow, String>(x => x.Field<String>("Nev"))
.ToArray();
var source = new AutoCompleteStringCollection();
source.AddRange(postSource);
partnerBox.AutoCompleteCustomSource = source;
partnerBox.SelectedIndex = -1;
}A problémám ott van, hogyha lenyitom valamiért a combobox-ot és elkezdek gépelni és nyomok egy Enter-t akkor kifagy a programot
Amikor kifagy a következő hívódik meg
private void partnerBox_SelectionChangeCommitted(object sender, EventArgs e)
{
reload_RepairIn("..." + partnerBox.SelectedValue.ToString() + " ... ");
reload_RepairOut("..." + partnerBox.SelectedValue.ToString() + " ... ");
}Igazából itt újratöltöm a kiválasztás szerint a két dataGridView-t, viszont ugye kapok egy hibát (ugyan ez van a KeyDown eventben csak kiegészítve az Enter billentyű szűrésére, hogy csak akkor fusson le):
System.NullReferenceException was unhandled
HResult=-2147467261
Message=Az objektumhivatkozás nincs beállítva semmilyen objektumpéldányra.Ha meg van nyitva a comboBox és az Autocomplete is akkor ugye nem választódik ki a comboBox-ban az adott Partner és ezért kaphatok NullReferenceException-t ha jól gondolom. De ugye ha nem nyitom le tökéletesen megy az Autocomplet-es kiváélasztás Enter leütéssel, ha lenyitom szépen tudok egérrel kiválasztani, de ha lenyitom akkor az Enterre kiakad, az egérrel pedig a kitakart Combobox-ból választ nem az AutoComplet-ből ami ugye kitakarj az AutoComplet-et
-
fmx
aktív tag
üdv,van valakinek valami anyaga,leírása bármilyen szövege a windows alkalmazások környezetben az eventekről?Leginkább az érdekel,hogy gomb megnyomás segítségével,hogy tudok átjutni egyik ablakból a másikba.
-
sztanozs
veterán
válasz
don_peter #6902 üzenetére
kezeld le a kivételt és akkor nem lép ki:
try
{
serialPort1.Read(buffer, 0, 1);
}
catch (TimeoutException tex)
{
// shit happened
} -
don_peter
senior tag
válasz
sztanozs #6901 üzenetére
Igen pont ezt használom, de bezárja a programot.:
serialPort1.Write(buffer, 2, 1);
textBox1.Text += buffer[2].ToString("X") + "\r\n";
serialPort1.ReadTimeout = 1000;
serialPort1.Read(buffer, 0, 1);
Elég lenne egy hiba üzenetet küldenie vagy csak alap helyzetbe kerülni vagy megszüntetné az adat küldési folyamot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged