- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
Új hozzászólás Aktív témák
-
netpeti98
addikt
Azt, hogy lehet a legkönnyebben megoldani, hogy egy begépelt szöveg vagy szám legyen a változó értéke.
Például elindul a program, kéri, hogy gépelek be egy rövid szöveget, a begépelt szöveg a string a értéke lesz, majd ezt kiíratom újra a Console.WriteLine(a); paranccsal. Találtam mintát az interneten, de hibával elszáll.Szerk: parancssoros alkalmazás
-
xxSanchez
őstag
Ingyenes lett az ITfactory-nak ez a képzése, regisztráció utána meg lehet nézni a videókat, illetve letölteni a projekteket.
-
netpeti98
addikt
A Visual Studio Express 2013-al készíthetők még hagyományos asztali és parancssoros alkalmazások, vagy már csak Win RT-sek? Támogatja rendesen a C# nyelvet vagy azt csak a nagyobb változatok?
Üdv netpeti98
-
drkbl
őstag
TL;DR: Egy jó ikonszerkesztő, pl. [link]
És az alábbi felbontások egy ico fájlba:
◦Application icons and Control Panel items: The full set includes 16x16, 32x32, 48x48, and 256x256 (code scales between 32 and 256). The .ico file format is required. For Classic Mode, the full set is 16x16, 24x24, 32x32, 48x48 and 64x64.
MOD: én 16X16, 32X32, és nagy ritkán 48X48 méretben dolgozom ki az ikonjaimat. Ha profi alkalmazás lesz, ismeretlen helyeken futtatva, akkor érdemes az összeset, az összes színmélységben optimalizáltan elkészíteni.
-
Következő problémával fordulnék hozzátok. Lenne egy Windows WPF alkalmazás és nem jövök rá, hogy lehetne külön ikont beállítani a "címsor" és a "tálca" ikont. Jelent esetben mindkettő ua, de a címsorét ugye egy kisebb felbontásúra szeretném cserélni.
Köszi!
mobal,
-
Alexios
veterán
válasz
trisztan94 #4889 üzenetére
mondjuk a xaml az kb ugyanaz wpf, silverlight meg winrt alatt is, szóval annyira nem vészes ilyen szempontból
-
vlevi
nagyúr
válasz
Bobrooney #4887 üzenetére
Hát, azért nagyon is számít.
A Winforms tulajdonképpen a windows 1.0 óta megszokott vezérlőelemekkel operál, ami viccnek tűnik, de mégiscsak igaz. Textbox, listbox, nyomógomb, satöbbi.
A Silverlight az ugyanaz, mint a WPF.
Hát, hogy melyik a nyerő út? Tudja a rák. Sajnos a Microsoftnál sem tudják, csaponganak összevissza, a Silverlightot pl. évek óta nem fejlesztik, a Win8-ban bemutatkozó metro felületről sem bizonyosodott még be, hogy az a jövő útja. Pc fórumon, tomshardveren megjelent már olyan is (aminek a valóságtartalmát ellenőrizni nem tudom), hogy ezen is kavarni fognak a következő windowsban. -
Bobrooney
senior tag
Srácok tud valaki valami jó könyvet ami a grafikus felületek tervezésével foglalkozik? Jó lenne magyar nyelvű.
Köszi előre is
-
drkbl
őstag
válasz
tototos #4879 üzenetére
Van olyan konstruktora, ahol megadható a kultúrafüggő formázás.
-
válasz
tototos #4879 üzenetére
Kicsit sokáig állt a hsz-em szerkesztésben
A CurrentCulture.NumberFormat nem jó, mivel vsz nem English formátum van beállítva a gépen.
A default beállításhoz a következőt kell csinálni a kiírás előtt.System.Threading.Thread.CurrentThread.CurrentCulture = CultureInfo.InvariantCulture;
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Textwriterrel hogy tudok float típust kiírni fájlba úgy, hogy ne a magyar ,-t írja hanem a .-t?
-
törölt tag
kisebb-nagyobb egyenletet hogy használom c#-ban? if-esbe próbálom belerakni azt egy gombra, hogy ha label1 nagyobb mint 30, akkor induljon el a művelet.
-
jbauer05
tag
Ez így most már értem köszönöm mindenkinek !
-
vlevi
nagyúr
válasz
jbauer05 #4858 üzenetére
Sot, ha ne, vagy biztos benne, hogy szamotmirtak a textboxba, akkor a tryparse hasznalata a javasolt.
A tryparse ui. booleant ad vissza, es out vaktozoban a parseolt erteket, es false, ha nem sikerutl az atalakitas. tryparse nelkul nagyon ronda hibauzenettel szall el a program.
Bocs, de telefonrol irok, nem biztos, hogy eltalalom.
If int.tryparse(text1, out i1)&&int.tryparse(text2,out i2){
if i1<i2{ jo lesz }
else { nagyobb }
}
else { nem szamot irtak be} -
jbauer05
tag
Bocsánat a bénaságomért de ebbe hogy fűzzem bele amit írtatok? Mert most jelenleg így néz ki ha lenyomom a buttont és működik, de kellene bele az amit írtatok de egyszerűen nem megy a belefűzés.
if (radioButton2.Checked)
{
double befogo = Math.Sqrt(Math.Pow(double.Parse(textBox4.Text), 2) - (Math.Pow(double.Parse(textBox3.Text), 2)));
richTextBox2.Text = "A hiányzó Befogó oldalnak a hossza = " + befogo.ToString();
} -
jbauer05
tag
Köszönöm mindkettőtöknek mindjárt kipróbálom.
-
Jhonny06
veterán
válasz
jbauer05 #4853 üzenetére
A textBox1.Text property tartalmazza a textBox-ba írt szöveget. Ez ugye alapból string, de int.Parse-al át tudod alakítani egésszé a feltételben pl. és egyből ellenőrizni, kisebb-e, nagyobb-e, stb.
Már ha jól értettem, hogy mit akarsz.
if(int.Parse(textBox1.Text) > int.Parse(textBox2.Text))
{
összeadás..
} -
jbauer05
tag
Üdv mindenkinek,
Új vagyok a C# világában mert csak most kezdtem tanulni a nyelvet. Egy kérdésem lenne. Egy form applikációról lenne szó, ami egy egyszerű számítási program, ami áll két textboxból, két radiobuttonből és egy butonból meg egy richtextboxból.
Azt akarom elérni, hogyha lenyomok, egy buttont akkor ellenőrizze, hogy a radiobuttonXX be van e "pipálva" ás ha igen akkor ellenőrizze, hogy a textboxXX kisebb-e a textboxyy-nál és ha kisebb akkor végezze el a számítást amit megadtam neki de ha nem akkor írja ki egy messageboxban, hogy gáz van. Azt sikerült megadni neki feltételben, hogy ellenőrizze a radiobuttont (radiobutton.checked) és csinálja meg a számítást, de azt sajnos nem sikerült megadnom neki, hogy ellenőrizze, hogy a textboxXX kisebb-e a textboxyy-nál.
Valaki segítene ebben? Előre is köszönöm ! -
DS39
nagyúr
Üdv!
Lenne egy Windows Phone fejlesztéssel kapcsolatos kérdésem (külön topikja nincs ezért írom ide).
ez alapján a minta progi alapján csináltam meg a drag and drop funkciót, működik is rendesen, de olyat szerettem volna csinálni hogy gomb nyomásra (vagy akár más esemény bekövetkeztekor) visszaálljanak az alaphelyzetükbe. ehhez lekérdeztem és eltároltam az abszolút pozíciókat (X,Y), de akárhogy próbálkozom nem sikerül megoldani. próbáltam Canvas-hoz, Grid-hez viszonyítva is, de biztos vmit elszúrhattam, mert nem lehet ez olyan nehéz szerintem. (nem rég kezdtem érdeklődni a platform iránt)remélem vki tud mondani egy-két ötletet, aki foglalkozott már WP-vel hogy hogy is lehetne ilyet. köszi előre is.
-
horush
addikt
válasz
Szabesz #4846 üzenetére
A line létrehozása előtt, int[] reszek tömbként, csak elfelejtettem kimásolni.
Igen, valóban szebb így egy exceptionnel, csak azért nem került bele, mert a program hozza létre / módosítja a szövegfájlt (jól), így nem nagyon kerülhet bele számon kívül más dolog.
Köszönöm a választ.
-
Szabesz
őstag
reszek hol van létrehozva?
Valami iylesmi sokkal szebb lenne btw:
string line = File.ReadLines("allas.txt").Skip(1).Take(1).First();
var reszek = new List<int>();
int value;
foreach (var element in line.Split('#'))
{
if(int.TryParse(element, out value))
reszek.Add(value);
else
throw new Exception("para van");
} -
horush
addikt
Hali. Ez hogy lesz jó?
string line = File.ReadLines("allas.txt").Skip(1).Take(1).First();
for (int i = 0; i < line.Split('#').Length; i++)
{
reszek[i] = int.Parse(line.Split('#')[i]);
}A sort kiválasztja rendesen, de aztán unhandled nullreference exception hibát dob.
Üdv, FG.
-
amargo
addikt
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Aki foglalkozott már Win Store app fejlesztéssel az pls segítsen :Mivel lehet azt feloldani , hogy nincsen StringFormat ?
Próbálkoztam converterrel, viszont az se futott le érdekes módon...
Valami okos megoldás van erre, -
nolika
senior tag
válasz
Jester01 #4840 üzenetére
A gond az, hogy a IO::SOCKET perl modul IPv6 nem működik rendesen Windows alatt. Tudattam a fejlesztővel is. Tehát nem nyit socketet Windows alatt. Épp ezért most virtuális linux-al tesztelem.
Windows alatt fejlesztenék, mert valószínűleg ez tovább fejlődhet a jövőben, további célokat szolgálhat.A kérdés az, hogy maga az állapotokat egy táblázat színezgetésével megoldható? Vagy van C#-ban ennél szebb megoldás?
Illetve maga a színezgetést hogyan állítom be? Ugye ezt PERL-ben egy új labelt kellett pakolni az adott táblázat helyére. -
Jester01
veterán
Perl ugye elvileg fut windowson is, szóval én azt nézném meg miért nem működik neked. Mondjuk nem tudom milyen GUI.
Ha meg c#-ra váltasz de amúgy linuxon is vagy, akkor gtk# felületet ajánlom ami linuxon mono-val ugyanúgy megy. Persze ehhez a windowsra meg gtk#-ot kell telepíteni.
Nem értem pontosan mit kérdeztél, de az elég alap dolog, hogy színezgetsz meg ilyesmi szóval azzal nem hiszem, hogy gond lesz.
-
nolika
senior tag
Sziasztok!
Adott egy szakdolgozat amihez szeretnék C#-ban egy felületet összedobni.
A téma lényege:
Socket kliensek futnak a C#-ban, csatlakoznak az eszközhöz, és ezt egy GUI-n kell jelezni az állapotot.
PERL-ben már majdnem készen van, viszont csak linux alatt működik. Win alá meg szeretném csinálni.
A lényeg az, hogy van egy táblázat, abban a bizonyos labeleket színek és szöveg szerint szeretném változtatni attól függően hogyan alakul a kapcsolat (sikeres kapcsolódás, bontott kapcsolat...stb...)Kérdéseim: perl-ben ezt labelekkel meg tudom csinálni, hogy a táblázat bizonyos elemét frissítem. Itt hogy lehetséges ilyen megoldás?
Illetve mivel 0 tapasztalatom van a C#-ban, hogyan lehetne ezt egyszerűbben megcsinálni?
Jelenleg egy táblázatot készítek, és abba pakolgatnám bele a labeleket szín és szöveg szerint. -
Jhonny06
veterán
Üdv!
Ha egy függvényben kiiratok valamit, majd egy másikban megint és csak itt hívom meg a Console.Clear()-t, akkor az első függvényben kiírt adatokat nem törli. Ezen lehet segíteni valahogy? Tehát az egész console-nak üresnek kéne lennie. Utálom használni ezt a módszert, de olyan beadandót kaptam, amit máshogy jelenleg nem tudok megoldani, szorít az idő is. Köszi.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4831 üzenetére
Olvasd el a 4822-es hsz-t.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Egy marha egyszerű Windows Phone (8) alkalmazáson dolgozom jelenleg. A lényege az egésznek az, hogy a felhasználó elmenthet egy pozíciót, majd útvonalat tervezhet oda, továbbá egy darab fényképet készíthet.
Jelenleg semmilyen adattárolási módszert nem használok, tehát ha Windows gombbal kilép a főképernyőre a felhasználó, akkor elveszik minden információ. Ezen szeretnék változtatni.
Mit ajánlotok? Mivel én webprogramozásban kezdtem el az egész programozást még anno, így rögtön az adatbázis jutott eszembe, (SQLite, MSSQL) de ha jól gondolom, akkor overkill egy adatbázis, sokkal egyszerűbben is meg lehet oldani, nem?
Mit ajánlotok?
-
martonx
veterán
válasz
MrSealRD #4828 üzenetére
Elvileg akárhány gépről debugolhatod, ha mindegyiknél sikeresen bejelentkeztél Azure-ba, feltetted az SDK-t. Viszont egyszerre (egy időben) csak 1 gép kapcsolódhat a debuggerhez.
Azt se felejtsd el, hogy a Remote debugging csak 48 óráig él, lehet időközben lejárt ez az időszak? -
Üdv,
Nem kimondottan C#, de talán ehhez a topikhoz áll a legközelebb.
Akadt egy kis problémám a Remote Debug-al. VS2012 és Azure SDK 2.2 van. Az én gépemről nyomtam egy publish-t. Server Explorer-ben kiválasztottam a megfelelő CloudService-t, majd Attach Debugger-el kapcsolódtam hozzá. Eddig oké. De később ugyanezt egy másik gépről is szerettük volna megcsinálni. Már ami az Attach Debugger-t illeti. Sajnos nem megfelelő tanusítványra hivatkozik. A nálam lévő tanúsítványokat átvittük a másik gépre, de akkor csak egy semmitmondó 'nem sikerült csatlakozni' jellegű hibaüzenet jött fel.
Hogyan lehet több gépről is debuggolni azure-ban működő role-okat?Előre is kösz.
-
amargo
addikt
válasz
Pttypang #4824 üzenetére
Csak menetrendet akarsz publikálni, vagy útvonalat is akarsz tervezni?
Menetrend esetén egy kapcsolt tábla a viszonylatokkal, így azt kapásból feltudod ajánlani. Legyen rajta egy PK és a menetrend táblában rá egy FK.
Kattintásra is össze lesz rendelve a funkció, programozni sem kell hozzá. -
Ha a teljes menetrendet felviszem, akkor 4000 sor körül járnék vele szerintem.
A szerkezet még kérdéses, mert ez attól függ, mire elég az eszköz. De az alapvető időadat ugye, további oszlopokban a viszonylat azonosítása, járat további tulajdonságai ( ahol tudom ugye szelektálni, hogy mennyire részletesen akarom felvinni a valós menetrendet, mert esetleg nem bírja a hardver, vagy túl sok időt vesz igénybe 1-1 lekérdezés) -
-
Sziasztok ismét.
Ez a kérdésem egyenlőre főleg elméleti lenne, mert ez alapján gondolkodnék a továbbiakkal kapcsolatban.A tervem egy viszonylag egyszerű felhasználói felülettel rendelkező menetrend programot elkészíteni, windoes phone 7.8-ra.
Azonban azon gondolkodom, hogy melyikkel járnék jobban erőforrásügyileg:
-Az adatbázist több táblára bontanám, viszonylatonként új táblával
-Az adatbázist egy táblán tárolnám, újabb oszloppal kibővítve, amelyben jelezném a viszonylatot.Az első előnye lenne, hogy a program csak a kiválasztott táblában keresne, nem pedig az egészben, viszont a második verzióban az adatbázis elkészítése lenne könnyebb elképzeléseim szerint.
Szerintetek melyiket érdemes választani?
[Az eszközök területén egy Lumia 610 áll rendelkezésemre teszteléshez, így ahhoz szeretném belőni az alkalmazás igényeit.] -
törölt tag
válasz
Jester01 #4798 üzenetére
Ehhez visszatérve lenne az a kérdésem, hogy a számlálónak ha beállítom hogy a +1 legyen, akkor 1-et ad másodpercenként, ha 15 akkor 15-öt, minden egész számmal.
Viszont én azt szeretném, hogy 0.5-öt adjon másodpercenként (így 0,5 aztán 1, aztán 1,5 aztán 2, stb. növekedne). Írtátok, hogy ez X/2, de ha átírom a +1et 1/2-re, akkor nem működik. Tudtok segíteni? -
drkbl
őstag
válasz
trisztan94 #4802 üzenetére
Igen, gondolom, túl bonyolult most még weben keresztül futtatni vagy emulálni a grafikus felületet.
-
drkbl
őstag
Új lehetőség a kérdéses kód bemutatására: .NET Fiddle
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- Samsung Galaxy Z Flip 4 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest