- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmm, egy kissé érdekesebb feltevést dobtak fel nekem ezúttal, a párhuzamos portra kötött ledsor egyik ledjét villogtatni, és trackbar-al szabályozni a villogás intenzitását. A villogáshoz while-al végtelen ciklust használtam, de így nem tudtam megoldani a trackbar-al való szabályzást. Erre van valami ötletetek
-
drkbl
őstag
Csak érdekességképpen (nem is C#
): algoritmusteszt
-
Bobrooney
senior tag
Skacok, ha létrehoztam egy groupBox-ot és rakok bele, 2 radio buttont, akkor a Tab order miért csak az egyik radio button-re megy rá?
A group box-ra 12-t ír ki:
- radioButton1 12,0
- radioButton2 12,1Hol rontom el? Köszi előre is.
-
ubid
senior tag
Valaki tudna segíteni ennek a megértésében , magyarázásában :
osztályok és példányaik inicializációs sorrendje. statikus , nem satikus tagváltozók , konstruktorok. stb.
Nem találtam meg pontosan, hogy ezek milyen sorrendben működnek. erre keresném a választ.
-
drkbl
őstag
válasz
ferensz #4688 üzenetére
Kérdezni tudni kell
USERNAME és USERPROFILE környezeti változók.
Az egyes mappák. -
csdm
senior tag
Hali!
Microsoft Visual C#-ban hol tárolja el a szerző nevét? A számítógépen bejelentkezett profil adatait? -
válasz
trisztan94 #4682 üzenetére
Semennyire, és semennyire. Semmi közöd a többi alkalmazáshoz.
-
trisztan94
őstag
Hali
mennyire engedi a Windows Phone 8 sdk-ja azt, hogy megszerezzük az összes notification-t? Vagy akar az is eleg lenne, ha az élő csempék notificationjeit ki tudnam nyerni valahogy.
ötlet?
-
Jester01
veterán
"This bit is completely implementation-specific in terms of the C# compiler [...] The somewhat eager initialization of types without static constructors was entirely legitimate according to the C# and CLR specs"
Szóval ez olyan belső implementációs részlet amiről tök fölösleges tudni és pláne fölösleges egy ZH-n megkérdezni
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Egy zh kérdésben kérném okosabbak segítségét :
Mi a különbség a .NET 3.5 és 4.0 között a statikus osztályváltozók kezelésében?
-
caindwan
aktív tag
Helóka!
Valaki esetleg ha jártas Unity 3D programban, akkor érdekelne, hogyan lehet megoldani, ha én blenderben csinálok egy játékost, és Import Assets-el hozzáadom a projecthez, akkor azt a scriptből, hogyan tudom elérni? -
Olyan cégeket keresek, magyar vagy külföldi, akik Microsoft-közeli képzéseket árulnak, nyilvános árlistával. Tud valaki ajánlani valamit?
Persze a Google-ön kívül, azt én is nézem
-
válasz
Szabesz #4664 üzenetére
Igen, végül én is ide jutottam, csak azért ez a hosszú válasz kicsit meglepett, meg nem is igazán dolgoztam fel hirtelen
Az egész tulajdonképpen csak egy párhuzamos porton csatlakozó led sor vezérlése miatt érdekelt, mert szeretném ciklussal, értelmesen megoldani, de ahhoz meg kellett a logaritmus, de így akkor holnap majd ki is próbálom, megy-e -
-
ferensz
senior tag
válasz
Pttypang #4660 üzenetére
Első blikkre valami ilyesmi jutott eszembe:
public static bool TryGetPowerIfAny(int x, int y, out int result)
{
var flag = true;
int iter = 1;
while (flag)
{
if (Math.Abs(Math.Pow(Convert.ToDouble(x), Convert.ToDouble(iter)) - Convert.ToDouble(y)) < Double.Epsilon)
{
result = iter;
return true;
}
if (Math.Pow(Convert.ToDouble(x), Convert.ToDouble(iter)) > Convert.ToDouble(y))
{
flag = false;
}
iter++;
}
result = 0;
return false;
} -
Sziasztok!
Milyen módon lehet megállapítani, hogy az adott szám egy másik számnak a hatványa-e? o.O
[Illetve ha igen, akkor hányadik?] -
tototos
addikt
Sziasztok!
lehet olyat csinálni regexpben, hogy az ismétlődéseket kiszedje külön machgroupokba?
Itt a string:
Frames{ID_DATA:0,iStars_LINSlave,2{Supplier_ID,0;Machine_ID,3;Chip_ID,8;}LIN_CONTROL:32,MB_LINMaster,4{Reg_Set_Voltage,0;Ramp_Time,8;Cut_Off_Speed,12;Exc_Limitation,16;Derat_Shift,24;MM_Request,27;Reg_Blind,30;}LIN_STATE:48,iStars_LINSlave,8{MM_State,0;Exc_Duty_Cycle,3;Exc_Current,8;Rot_Speed,16;Temperature,24;Derating,30;Overheating,31;iStARS_Voltage,32;Exc_Current_Limit,40;CRK_State,48;INH_CRK_State,49;Stop_Start_Warning,50;LIN_Com_Error,51;NotUsed,52;Anticip_Timeout,53;Stalled_Rotor,54;Aborted_Crank,55;SH_Timeout,56;Exc_Fault,57;Demag_Fault,58;Bridge_Fault,59;MS_Fault,60;Overvoltage,61;LoadDump,62;Undervoltage,63;}}Ebből szeretném kinyerni az adatokat groupokban.
Ezta pattern írtam: (\w+):(\d+),(\w+),(\d+)\{([\w,;]+)\}
Ami a gond, hogy a { utáni részt nem szedi szét kisebb csoportokba, hanem egyben hagyja. Egy lépésben szeretném ezt, tudom meg lehet, hogy a groupot még tovább vágom egy későbbi lépésben.
Most így néz ki a csoportosítás:
[0][0] = ID_DATA:0,iStars_LINSlave,2{Supplier_ID,0;Machine_ID,3;Chip_ID,8;}
[0][1] = ID_DATA
[0][2] = 0
[0][3] = iStars_LINSlave
[0][4] = 2
[0][5] = Supplier_ID,0;Machine_ID,3;Chip_ID,8;ebből szeretnék egy ilyet:
[0][0] = ID_DATA:0,iStars_LINSlave,2{Supplier_ID,0;Machine_ID,3;Chip_ID,8;}
[0][1] = ID_DATA
[0][2] = 0
[0][3] = iStars_LINSlave
[0][4] = 2
[0][5] = Supplier_ID,0;
[0][6] = Machine_ID,3;
[0][7] = Chip_ID,8;Köszönöm
-
leximester
tag
A ebben.Focus() nem működik:
private void Button_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
{
string s = ezt.Text;
int hol = ebben.Text.IndexOf(s);
ebben.SelectionStart = hol;
ebben.SelectionLength = s.Length;
// ebben.Focus();
} -
trisztan94
őstag
válasz
leximester #4650 üzenetére
Ha windows 8 store-ba raksz app-ot, akkor hagyd a fszba a c#-ozást, használd a 8.1 winjs támogatását. Úgy tudom afelé hajlik a ms store, hogy egységes html+js appok legyenek Windows 8.x-re és Windows Phone 8.x+-ra is.
(forrás: egyik ismerősöm, hasonlóan hozzám a Dreamspark programban van benne, találkozott a MS egyik képviselőjével, és ő mondta ezt az egységes WinJS dolgot. A tévedés jogát fenntartom)
-
Csontikka
aktív tag
válasz
leximester #4650 üzenetére
nem mindig azt a szót jelöli ki?
a végére:
textBox1.Focus();
és akkor rögtön beleugrik a vezérlőbe
szerintem copyzd be a kódot hátha akkor jobban látszik mi a hiba.
-
Csontikka
aktív tag
válasz
leximester #4648 üzenetére
pl.
textBox1.Text = "Szöveg, amiben keresek";
string s = "keres";
int hol = textBox1.Text.IndexOf(s);
textBox1.SelectionStart = hol;
textBox1.SelectionLength = s.Length; -
leximester
tag
Sziasztok, hogyan tudok egy textblockban vagy egy textboxban elhelyezett szövegben megkeresni egy szót, majd azt vagy kijelölni, vagy kiemelni?
-
faham
aktív tag
Sziasztok c#-ban kell ASP.net es webes alkalmazást írnom, de egy fura üzenettel száll el és neten amit írtak azok a megoldások nem működtek :/
Hiba üzenet:
[InvalidOperationException: The view at '~/Views/Home/index.aspx' must derive from ViewPage, ViewPage<TModel>, ViewUserControl, or ViewUserControl<TModel>.]
System.Web.Mvc.WebFormView.RenderView(ViewContext viewContext, TextWriter writer, Object instance) +355627
System.Web.Mvc.BuildManagerCompiledView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer) +115
System.Web.Mvc.ViewResultBase.ExecuteResult(ControllerContext context) +295
System.Web.Mvc.ControllerActionInvoker.InvokeActionResult(ControllerContext controllerContext, ActionResult actionResult) +13
System.Web.Mvc.<>c__DisplayClass1a.<InvokeActionResultWithFilters>b__17() +23
System.Web.Mvc.ControllerActionInvoker.InvokeActionResultFilter(IResultFilter filter, ResultExecutingContext preContext, Func`1 continuation) +242
System.Web.Mvc.<>c__DisplayClass1c.<InvokeActionResultWithFilters>b__19() +21
System.Web.Mvc.ControllerActionInvoker.InvokeActionResultWithFilters(ControllerContext controllerContext, IList`1 filters, ActionResult actionResult) +177
System.Web.Mvc.Async.<>c__DisplayClass2a.<BeginInvokeAction>b__20() +89
System.Web.Mvc.Async.<>c__DisplayClass25.<BeginInvokeAction>b__22(IAsyncResult asyncResult) +102
System.Web.Mvc.Async.WrappedAsyncResult`1.End() +57
System.Web.Mvc.Async.AsyncControllerActionInvoker.EndInvokeAction(IAsyncResult asyncResult) +43
System.Web.Mvc.<>c__DisplayClass1d.<BeginExecuteCore>b__18(IAsyncResult asyncResult) +14
System.Web.Mvc.Async.<>c__DisplayClass4.<MakeVoidDelegate>b__3(IAsyncResult ar) +23
System.Web.Mvc.Async.WrappedAsyncResult`1.End() +62
System.Web.Mvc.Controller.EndExecuteCore(IAsyncResult asyncResult) +57
System.Web.Mvc.Async.<>c__DisplayClass4.<MakeVoidDelegate>b__3(IAsyncResult ar) +23
System.Web.Mvc.Controller.EndExecute(IAsyncResult asyncResult) +47
System.Web.Mvc.Controller.System.Web.Mvc.Async.IAsyncController.EndExecute(IAsyncResult asyncResult) +10
System.Web.Mvc.<>c__DisplayClass8.<BeginProcessRequest>b__3(IAsyncResult asyncResult) +25
System.Web.Mvc.MvcHandler.EndProcessRequest(IAsyncResult asyncResult) +47
System.Web.Mvc.MvcHandler.System.Web.IHttpAsyncHandler.EndProcessRequest(IAsyncResult result) +9
System.Web.CallHandlerExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute() +9628972
System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously) +155Neten valami MVC verzió hibát írogattak de nem hiszem, hogy nekem e miatt lenne :/
-
válasz
zsambek #4641 üzenetére
Igen, a " " a string, a ' ' meg egyetlen karakter konstans jele.
Csinálhattad volna úgy is, hogy char változóba rakod az indulást. Viszont akkor meg arra kell figyelned, hogy a split metódus stringeket ad vissza, neked meg csak az első karaktere kell.
Int esetén nem kell (nem is szabad!) semmilyen idézőjel a szám köré.
-
trisztan94
őstag
Múltkor elfelejtettem megköszönni
Végül így csináltam, sikerült is
Érdekes a Bing Maps és a Google Maps között a különbség. A Google Maps pontatlanabb volt, de mindet sikerült átrakni lat-long koordinátákba, a Bing Maps párat (124-et az 5000 valamennyiből) nem talált, de kb méterre pontosan berakta a koordinátákat. Sokat fejlődött az elmúlt pár hónapban.
-
zsambek
aktív tag
Hú, köszi szépen
Tehát " " -> string? ' ' -> char? és pl, ha az egy karakteres dolgot Char tömbe olvastam volna be, akkor elég lett volna ' '? Illetve még az a kérdésem, hogyha nem haragszol, hogyha int-et akarok megnézni, akkor milyen "" '' jel kell?
Köszi szépen előre is,
zsambek` -
válasz
zsambek #4638 üzenetére
Ömm, ez a részlet annyit csinál, hogy beolvas egy számot konzolról, és kiírja az annyiadik elemet. Mindezt a beolvasás sorrendjében, nullától számolva. Keresés nem nagyon van benne.
Mondjuk ha a honnan még mindig egy string[], azaz úgy van ahogy tegnap másoltad, akkor a kód le se fordul, mert stringet akarsz charhoz hasonlítani. Aposztróf ( ' ) helyett használj idézőjelet ( " ) a string konstansokhoz.
-
zsambek
aktív tag
Szia,
Köszönöm szépen, ha ezt megoldom simán, utána nekilátok így is.
A feladatom az lenne, hogy a beolvasott értéknek egyenlőnek kellene lennie a tömbben lévő értéknek a sorszámával, ha ez megtörténik, akkor pedig ki kellene írnia az abban lévő sorban az ellenkező értéket. [F-->Alsó város, ha A, akkor pedig Felső város]Szerintem az a baj, hogy ezzel a sorszámát nem keresi meg, vagy nem tudom.
Console.WriteLine("Kéren írjom be egy értéket:");
int j = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("A {0}. autó {1} felé ment", j, honnan[j] == 'F' ? "Alsó város" : "Felső város");
Console.ReadLine();
file.Close();Köszönöm szépen előre is,
zsambek` -
tototos
addikt
Sziasztok!
Még mindig regex kérdés.
Adott a következő string:Aborted_Crank:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Anticip_Timeout:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Bridge_Fault:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
CRK_State:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Chip_ID:8,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Cut_Off_Speed:4,0,MB_LINMaster,iStars_LINSlave;
Demag_Fault:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Derat_Shift:3,0,MB_LINMaster,iStars_LINSlave;
Derating:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Exc_Current:8,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Exc_Current_Limit:8,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Exc_Duty_Cycle:5,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Exc_Fault:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Exc_Limitation:8,0,MB_LINMaster,iStars_LINSlave;
INH_CRK_State:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
LIN_Com_Error:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
LoadDump:1,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
MM_Request:3,1,MB_LINMaster,iStars_LINSlave;
MM_State:3,0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
MS_Fault:1,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Machine_ID:5,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
NotUsed:1,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Overheating:1,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Overvoltage:1,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Ramp_Time:4,0x0,MB_LINMaster,iStars_LINSlave;
Reg_Blind:2,0x0,MB_LINMaster,iStars_LINSlave;
Reg_Set_Voltage:8,0xA0,MB_LINMaster,iStars_LINSlave;
Rot_Speed:8,0x00,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
SH_Timeout:1,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Stalled_Rotor:1,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Stop_Start_Warning:1,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Supplier_ID:3,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Temperature:6,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
Undervoltage:1,0x0,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;
iStARS_Voltage:8,0x00,iStars_LINSlave,MB_LINMaster;Ebből szeretném kinyerni az egyes Signalokat külön külön.
A következő kifejezést írtam de nem akar működni:
([a-zA-Z_]+):(\d+),(\d+),([a-zA-Z_]+),([a-zA-Z_]+,)*[a-zA-Z_]+;Köszi a segítséget
-
pvt.peter
őstag
Vmi hasonló megoldás lesz: [C# Store functions in a Dictionary]
-
pvt.peter
őstag
@Karma
A dictionary jo megoldasnak tunik. Majd vegzek egy merest, hogy hogyan lenne jobb.@Athlon64
A foproblema az, hogy a stringkent kapjuk meg a fuggvenyek neveit az adatok feldolgozasa kozben. Ezert is gondoltam a reflexiora, de tobb ezer fuggvenynel ez elegge problemas lenne. -
válasz
zsambek #4626 üzenetére
Na, csak írtam valamit így feladat nélkül.
A hibakezelést én se erőltettem túlEz pl. egy olyan változat, amit érettségin is simán elhisznek az embernek. A korábbi mondandóm lényege a TimesheetRow osztály, amit fenn definiáltam, benne propertykkel az egyes mezőkhöz.
A Main metódust nagyon nem akarom túlragozni, mert szerintem a C# elég jól olvasható akkor is, ha angol mondatokként tekintesz rá. Tömören csinálok egy üres listát (amibe TimesheetRow elemeket lehet rakni), majd feltöltöm elemekkel ahogy kipotyognak a sorok.
A humor kedvéért ebből a listából kiválasztom az öt leghosszabb távolsággal rendelkezőt (csökkenő sorrendben), majd kiíratom őket kézzel.
Mindenképpen próbáld meg a logikát mögötte megérteni, ne a sorokat bemagolni, mert csak úgy van értelme az egész történetnek. Kérdezz bátran.
Meg megírtam korutinnal is, mert jobban szeretem.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Adott egy olyan feladat, hogy egy meglévő rendszert kell átírnom .NET -es környezetbe.
Van egy olyan részfeladata ennek az egésznek, hogy kb. van 7000 stringünk, amiből futásidőben kaphatunk bizonyos halmazokat.
Ezek a stringek mind függvények neveit reprezentálják, illetve ezek a függvényke egy statikus osztályban lesznek megvalósítva statikus eljárásként..A kérdésem: hogyan lehetne a leghatékonyabban megvalósítani azt, hogy a stringet felhasználva hívni tudjam a metódusokat?
Eddig a MethodInfo.Invoke() eljárást használtam. Úgy gondolom ezt továbbra is fel kell használnom.
Leginkább optimalizálásra lennék kíváncsi, milyen trükköket lehetne bevetni.Előre is köszönöm,
Peti -
zsambek
aktív tag
Szia,
Köszönöm szépen a tanácsaid, illetve köszönet Bobrooney kollégának a könyvért is.
Ha hajaz a C-re, vagy a Pascalra, akkor az tényleg a véletlen műve lehet, mivel eddig semmilyen programozási nyelvvel nem volt kapcsolatom.Mennyire lenne nagy kérés az, hogy segíts felírni ezt az osztályos dolgot ezzel példázva, és akkor szerintem ez alapján máskor is tudnám használni, vagy akár ezt a Listeset.
Köszönöm szépen,
zsambek` -
válasz
Jester01 #4624 üzenetére
Szerintem helyzetfüggő, lehet hogy ilyen esetben a fél eredmény a cél.
Mondjuk a hibakezelés egyik esetben se merülne ki ennyiben. Azért kár try-catchbe tenni, hogy utána szó nélkül lenyelje a kivételt; mint ahogy ha esetleg nem találkozott a TryParse-szal, minden egyes hívást külön try blokkba rakjon. Az előbbire tömegesen, de azért az utóbbira is láttam már példát.
-
válasz
zsambek #4621 üzenetére
Az előbb említett szerzőt én is javaslom
Egyébként a kódod legnagyobb problémája az, hogy nem C#, csak szintaktikailag.
Logikailag inkább C-re vagy Pascalra emlékeztet, gyanítom ugyanaz az eset, mint amikor az orosztanárokból faragtak angoltanárokat nagyon gyorsan...Pár apróság, ami már most is megkönnyítheti az életedet:
1) A különálló tömbök helyett definiálj egy új osztályt, ami összefogja az adattagokat. Így egy sor egy objektum lesz, amit könnyen tudsz egy Listben tárolni és kezelni.
2) Fájlt, vagy bármilyen más lezárható erőforrást nem szabad így a levegőben lógva kezelni. Ha például a fájlban az egyik int hibás, a keletkező Exceptiontől úgy pukkan ki a kódod, hogy a fájl meg nyitva marad. Ez jobb helyeken halálfejes hiba - azaz azonnal bukod a vizsgát és próbálhatod újra legközelebb.
Ehelyett használd a using szerkezetet, ami garantálja, hogy a blokk végén a fájl (vagy bármilyen más, IDisposable erőforrás) lezáródik, ha hiba van, ha rendben futott minden. Itt láthatsz is egy példát, hogy hogy kellett volna kinéznie. Szokj rá.
3) Az int.Parse(string val) robban, ha nem számot talál. Ehelyett szerencsésebb az int.TryParse(string val, out int result) metódust használni, ami simán egy hamis bool értéket ad vissza a kivétel helyett.
-
zsambek
aktív tag
válasz
martonx #4620 üzenetére
Sziasztok!
Én rontottam el, igen utána már rögtön while-l csináltam, csak az volt a baj, hogy debugban néztem, és ott a localsokat, hogy-hogy tölti fel a sorokat, és mivel csomó sor ugyanazzal a számmal kezdődött nem láttam változást, ezért hittem azt, hogy elrontottam.
Erről a List-es dologról tudnál küldeni valami magyar linket, ami elmagyarázza? Vagy csak Google a barátom?
Köszi szépen a segítségetek,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Sziasztok,
Nagyon új vagyok a C# témában, és szeretném a segítségeteket kérni. Nem tudom, hogy-hogy működik itt, de a 2009-es októberi érettségivel próbálkozom, eddig elég silányan. A feladat az lenne, hogy van 1105 sorunk, mindegyik sor úgy néz ki (szóközökkel tagolva), hogy Óra, Perc, Másodperc, Hosszidő(az utat hány mp alatt tenné meg), illetve azt, hogy honnan érkezik, ez egy F vagy egy A betű.
Nem tudom igazából, hogy mit rontok el, de azt se, hogy mi lenne a helyes megoldás. Locals-ban végig követtem, de sajnos a tömböket nem tölti fel egyszerűen.
Amennyiben ez már inkább egy magasabb szintű C# topik, akkor elnézéseteket kérem.
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket,
zsambek` -
drkbl
őstag
Free programming ebooks @ github
-
tototos
addikt
Köszönöm a segítséget. Igazából egy parsert írok ami egy bizonyos formátumú fájlból csinál egy másik struktúrájú filet.
Egy részlet:
Frames {
ID_DATA:0x00,iStars_LINSlave,2{
Supplier_ID,0;
Machine_ID,3;
Chip_ID,8;
}
LIN_CONTROL:0x20,MB_LINMaster,4{
Reg_Set_Voltage,0;
Ramp_Time,8;
Cut_Off_Speed,12;
Exc_Limitation,16;
Derat_Shift,24;
MM_Request,27;
Reg_Blind,30;
}
LIN_STATE:0x30,iStars_LINSlave,8{
MM_State,0;
Exc_Duty_Cycle,3;
Exc_Current,8;
Rot_Speed,16;
Temperature,24;
Derating,30;
Overheating,31;
iStARS_Voltage,32;
Exc_Current_Limit,40;
CRK_State,48;
INH_CRK_State,49;
Stop_Start_Warning,50;
LIN_Com_Error,51;
NotUsed,52;
Anticip_Timeout,53;
Stalled_Rotor,54;
Aborted_Crank,55;
SH_Timeout,56;
Exc_Fault,57;
Demag_Fault,58;
Bridge_Fault,59;
MS_Fault,60;
Overvoltage,61;
LoadDump,62;
Undervoltage,63;
}
}Annyit már megcsináltam hogy az összes white-space karaktert eltüntettem.
Ebből később majd a kisebb blokkok is feldolgozásra kerülnek, de először a Frame blokkot kellene matchelni a teljes fájl tartalmából. A fájl amúgy itt elérhető: example ldf -
válasz
sztanozs #4606 üzenetére
Sztornó, újraolvastam az eredeti kérdést...
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a struktúra leírható reguláris kifejezéssel (a matematikai hátterét régen tanították egyetemen és nem emlékszem, de nagyon erős a gyanúm). Szerintem nem úszod meg, hogy legalább egy SAX-hoz hasonló streaming parsert írjál a formátumhoz.
Egyébként valós példatöredék jó lenne, hogy lássuk mi is, ezek a belső blokkok hogyan jelennek meg. Két normál szövegrész között is például?
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Reguláris kifejezéssel kapcsolatos kérdésem lenne.
Van egy stringem ami blokkokra vannak szedve a következő struktúrában:
block1{ string }
block2{ string }Szeretném az egyes blokkokat külöün stringben tárolni, ami nálam egy kis gondot jelent, hogy a blokkokon belül lehetnek még kisebb blokkok {} jelekkel elválasztva.
A mostani regkifem így néz ki:Regex re = new Regex(@"Frames\{.*?\}");
Ezzel az a gond, hogy a nagy blokkon belül első kisebb blokk } jelére már megáll a match, nekem pedig a nagy blokk } jeléig kellene a string. -
válasz
trisztan94 #4603 üzenetére
Természetesen lehetséges, ezt a funkciót geocodingnak nevezik, így keress rá.
Kb. tényleg ennyi: betolod a címet, visszajönnek a lehetséges koordinátái.Mondjuk a Bing helyett én a Google API-ját javaslom, ha más nem, a jobb adatbázis miatt.
-
trisztan94
őstag
Bing Maps API-val lehetséges valahogy egy címből kinyerni a GPS koordinátákat? (lat-long)
Leszedtem a NAV oldaláról a Nemzeti Dohányboltok listáját, de csak címek vannak benne. Szeretnék lefuttatni rá egy script-et, ami a címekből GPS koordinátákat készít. Nagyon bonyolult?
-
bali39
újonc
Hello!
Nekem lenne egy problémám.
A képen látható egy Puzzle játék. A Puzzle darabok Buttonből vannak. Azt szeretném ha a Puzzle-nek elnevezett GroupBox vagy a kis virágot tartalmazó PictureBox háttérben legyen amikor a Puzzle darabot odahúzom fölé. Remélem megoldható vagy a GroupBoxxal vagy a PictureBoxxal. Már régóta vadászok a megoldásra, de eddig nem találtam rá.
Köszönöm s a mielőbbi segítséget!
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4600 üzenetére
MS bénázik rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos autók - motorok
- Gmail
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Star Trek
- Akciókamerák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Logitech G923 Racing Wheel and Pedals Xbox One/PC Kormány És Pedálsor
- eladó 4db 2TB NASware WD red (WD20EFAX)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512GB 12GB RAM - 2027. FRBRUÁRIG GARANCIÁS / akár beszámítással is
- ÚJ Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 24GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év gari
- LG OLED42C44LA 2 Év Gyári Garancia
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest