- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
válasz
Szabesz #4599 üzenetére
Tényleg le van írva
Viszont elindítom a Win8SharedSDKTools.msi-t, bejön a "Please wait while windows configures your installation" képernyő, de utána nem jön be semmilyen telepítő..
Inkább visszaállítom a dátumot.
Durva, hogy a MS saját platformjára (ami jelen pillanatban nem nagyon dőzsöl az alkalmazásokban) ennyire bonyolult fejleszteni...
-
Szabesz
őstag
válasz
trisztan94 #4598 üzenetére
A linken le van írva a megoldás, a telepítő csak így megy tovább (vagy visszaállítod a dátumot október 6 előttre)
1) SDK letöröl
2) msi telepít
3) SDK install -
Szabesz
őstag
válasz
trisztan94 #4596 üzenetére
Https-en akar letölteni egy csomagot, de annak lejárt a tanúsítványa nemrég, ezért elhasal.
Megoldás itt.
Ha iso-ból telepíted, akkor a felsoroltakat le sem kell töltened, ott vannak a "packages\Windows_SDK"-ban -
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Mi az istenért nem tudom felrakni a Windows Phone-os express Visual Studio-t?
Windows 8.1 van a gépen. Próbáltam már repair-rel, uninstall-install, restart, minden lehetséges dolog. Próbáltam a webes telepítőt és az iso-ból történő telepítést is, de mindkettőre ezt a hibát kapom:Miért írja azt, hogy "User cancelled installation", amikor nem én voltam?
-
amargo
addikt
Ezt nem tudom hányan olvastátok:
RyuJIT -
RexpecT
addikt
Egyenlőre sima konzol alkalmazásként van megoldva, ami tudom, hogy rossz, de próbaképp megteszi. Azóta megkerültem a dolgot azzal, hogy zippelve küldöm a fájlokat.
-
válasz
RexpecT #4588 üzenetére
Mit használsz a szerveroldalra?
WCF-et, ASP Web API-t (ha nem, miért nem?), ServiceStacket, stb.?leximester: Mindenképp nézd meg a HorizontalAlignment és VerticalAlignment propertyk értékét, mert Griden belül számítanak. Ha ilyen abszolút elhelyezést akarsz, nem lenne egyszerűbb Canvast használni?
-
leximester
tag
Sziasztok ismét lenne egy kérdésem. Adott egy grid, amibe programból rakok be textblockokat.
Viszont nem megy az elhelyezésük, ahhoz hogy a grid bal felső sarkába rakja be az elsőt: -420,-620,0,0 koordinátákat kell használnom és nem tudom hogy miért. De ha Blendben rakok be egy textblockot, akkor 10,10,0,0 koordinátákkal szépen bal felső sarokban lesz.
Próbaképpen kipróbáltam hogy kattintásra írja ki a program az aktuális textblock Margint-t és itt is azt kaptam vissza hogy hiába van közel azonos helyen kettő textblock, mégis más a marginjuk. Esetleg a double változó miatt van valami gond? -
RexpecT
addikt
Üdv!
Java alól szeretnék egy HTTP Post metódus segítségével küldeni egy három fájlt egy C# programnak.
MultipartEntity entity = new MultipartEntity( HttpMultipartMode.BROWSER_COMPATIBLE );
entity.addPart( "shp", new FileBody(new File("C:\\Users\\try\\Desktop\\test.shp")));
entity.addPart( "shx", new FileBody(new File("C:\\Users\\try\\Desktop\\test.shx")));
entity.addPart( "dbf", new FileBody(new File("C:\\Users\\try\\Desktop\\test.dbf")));
method.setEntity(entity);Hogyan tudom a másik oldalon a három fájlt kiszedni kulcs értékek alapján? Java oldalon a HttpServletRequest interfésznek van olyan metódusa, hogy getpart() amivel ez megtehető, erre keresnék C# oldalon alternatívát.
-
drkbl
őstag
RyuJIT: The next-generation JIT compiler 64 bitre fejlesztőknek sokat segíthet, különösen pl. a RFC822 e-mail RegEx fejlődés érdekes.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
buktagt540 #4585 üzenetére
-
buktagt540
senior tag
Köszönöm a tanácsokat,megpróbálom a gyakorlatba megcsinálni.Elég kezdő vagyok,ez az első form alkalmazásom,illetve nem programozok régóta,szóval Google már nagyon jó barátom lett.
Athlon64+: Ez jól hangzik,de fogalmam sincs ezt hogy lehet megvalósítani
-
Peter Kiss
őstag
válasz
buktagt540 #4582 üzenetére
Alkalmazásokba lehet rakni user specifikus beállításokat, kb. úgy kell elképzelni mint az AppSetting-et, csak van hozzá designer, és szerintem teljesen legenerálja a kódot hozzá, nem kell string-gel indexelni, majd kiszedni a beállításokat. Egy ilyenbe belerakhatod a default útvonalat (amit javasoltak), de felül is tudod bírálni (készíthetsz erre egy ablakot), mert ezek a beállítások simán írhatóak is.
-
válasz
buktagt540 #4582 üzenetére
Az %APPDATA% egy környezeti változó, ami a következő helyre mutat Win7, Win8 esetében: C:\Users\{Felhasználó neved}\AppData\Roaming. A célja pont ez, hogy itt tárold az alkalmazás "beállításait". Nézd meg például parancssorból (cd %APPDATA%) vagy tallózd ki a mappát. Ez Win7 és Win8 esetében egy fix elérési útvonal, mindenkinek aki felhasználói fiókkal rendelkezik lesz egy ilyen.
Teszem azt:
- Elindítod az alkalmazást
- Megnézed, hogy létetzik-e a fájl
- Ha igen betöltöd, ha nem létrehozol egyet alapbeállításokkalmobal,
Szerk.: Persze ha van jobb megoldás akkor engem is érdekel!
-
válasz
buktagt540 #4580 üzenetére
Csinálj valami konfigurációs fájl-t ami fix helyen lesz, mondjuk: %APPDATA% mappákon belül.
mobal,
-
buktagt540
senior tag
Sziasztok!
Egy szülinap nyilvántartó programot írok c#-ban,az adatokat egy txt-be menti és onnan olvassa ki.Kérdésem az lenne,hogyan lehetne megoldani,hogy ennek a txt-nek az elérési útját egyszer kiválasztja a user,és utána a program onnan dolgozik?
Lehetséges olyan telepítőt készíteni amiben megadunk egy könyvtárat,és erre a programba valahogy hivatkozni tudok?Köszönöm a segítséget előre is!
-
BaziJoe00
tag
Sziasztok, féléves feladatnak azt kaptam hogy játékot írjak c#-ban (de nagyon még a tömb kiírásánál tovább nem jutottunk), ugy hogy önálló a feladat, egyik ismerősöm ajánlotta a Blitz3D-ét, esetleg tudtok-e valamilyen oldalt tutorialokkal, mert amiket találtam azok vagy fizetősek, vagy használhatatlanok.
-
drkbl
őstag
válasz
BaziJoe00 #4563 üzenetére
Ebbe a cikkbe most botlottam: Monster set of FREE resources for game design
Mobilcentrikus, de talán használható, és fejlesztőeszközöket is linkel.
-
ferensz
senior tag
Urak, egy olyan érdekes dologba ütköztem, amit sehogy sem tudtam megoldani. Egy Windows Store App alkalmazásban adatbázisnak SQLite-ot használok SQLite for Windows Runtime-mal és sqlite-nettel. Tábla azonosítónak Guid-ot használok, viszont amikor vissza szeretném kapni egy listában az összes Guid-ot, akkor csak üreseket kapok vissza ilyen formában: {00000000-0000-0000-0000-000000000000}. A lista Count-ja megegyezik a tábla rowcountjával. Ha viszont csak a FirstOrDefault Guid-ot kérem, azt rendesen meg is kapom a kellő adattal. A kód, amivel próbálkoztam:
async void SyncSurveys()
{
SQLiteConnection _db = new SQLiteConnection(Path.Combine(ApplicationData.Current.LocalFolder.Path, "SurveyDB"));
var localSurveys = (from s in _db.Table<Survey>()
select s.SurveyGuid).ToList();
//illetve ez volt a másik, amit még próbáltam
var localSurveys = _db.Table<Survey>().Select(s => s.SurveyGuid).ToList();
....
}A kérdésem az lenne, hogy valaki ilyennel már találkozott?
-
martonx
veterán
válasz
Taoharcos #4569 üzenetére
Nem tudom, nekem a Reiter István könyv teljesen elégnek tűnt. Akkor meg minek olvassam el angolul is ugyanazt?
Nyilván lehetne egyébként a Reiter könyvnél komolyabbakat is találni, de javaslom először nézd át azt, aztán ha hiány érzeted marad, esetleg már achitekt szinten, a mikro optimalizációkra fekszel rá, illetve a minél absztraktabb desing patternek a kedveinceid, akkor majd utána nézel guglin, vagy keresel mélyebb merítésű könyvet. -
drkbl
őstag
válasz
Taoharcos #4569 üzenetére
Nem könyv, de van hivatalos átképző anyag. Ezt a könyvet hallottam emlegetni, de tapasztalatom nincs vele.
-
martonx
veterán
válasz
Taoharcos #4566 üzenetére
A két nyelv szintaktikája, filozófiája hasonló szvsz a C#-é letisztultabb (de ezek szubjektív szempontok voltak). A C# ugyan fiatalabb, mint a Java, mégis mostanra jóval fejlettebb.
Ez már csak saját tapasztalat, és bőven lehet vele vitázni, de a C# erőforrás kímélőbb is, kevesebb memória használatával, alacsonyabb proci teljesítménnyel oldja meg ugyanazt a feladatot.
A Visual Studio (még az ingyenes Express is) pedig szerintem az egyik, ha nem a legfejlettedd IDE. Legalábbis Netbeans, Eclipse-el összevetve olyan mintha egy Opelből átülnél egy Mercedesbe. A komolyabb fizetős Java IDE-kről nincs tapasztalatom, lehet azok is hozzák a VS szintjét?
Mostanra a Mono révén a C# ráadásul egyre cross-platformosodik, Linux-on és OSX-en is lehet fejleszteni, futtatni. Sőt Android-on és IOS-en is, bár az ezekhez való külön licenszek a MonoTouch esetében szvsz erősen túlárazottak, viszont simán el tudom képzelni, hogy komolyabb projektnél megérik az árukat.
Összegezve viszont ezek nem akkora előnyök, hogy mondjuk csak ezek miatt az ember nyelvet, fejlesztői platformot váltson. Másrészt, ha eleged van az open-source instant út keresésekből, Linux-os szopásokból, folyamatos kísérletezésekből álló fejlesztésből, és sosem tudsz szívből örülni annak, hogy kijött az új java/tomcat/akármi, mert fog-e vele az eddigi kódom működni, akkor mindenképpen javaslom a .Net-es világot.Nem csak VS-el lehet C#-ot fejleszteni, de miért szivatnád magad mással, hacsak nem Linux-on vagy OSX-en akarsz C#-ozni. VS-nek van ingyenes változata, kezdetnek teljesen megfelel, de ne lepődj meg azon, ha belefutsz a korlátaiba (pl. Oracle DB-t nem fogsz tudni vele használni, ami Java-s világból érkezvén gondot jelenthet).
VS alternatíva a SharpDevelop (ez is csak Windows-on fut), illetve a MonoDevelop (ez windows-on, Linux-on és OSX-en is telepíthető). -
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Eddig Javát tanultam, de bizonyos okokból a c# tanuláson gondolkodom (munkahelyen lenne lehetőség ebbe az irányba menni). Jelent valamit a Java alap? Mik az alapvető és fontos különbségek köztük? A Visual Studion kívül van valami más használható fejlesztő eszköz is? Milyen angol/magyar könyveket ajánlotok? -
fatal`
titán
válasz
K_Gabor #4564 üzenetére
(int)(dataGridView1.Rows["Sor_szama"].Cells["Oszlopnev_vagy_szam_intkent"] as DataGridViewComboBoxCell).Value
Nekem int van rákötve, gondolom stringként is megy, ha nem adatbázisból töltöd az elemeit, a kiválasztott szöveget még nem próbáltam kiszedni sosem, nem volt rá szükségem.
-
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Egy datagridview cellájához tartozó comboboxból kiválasztott elemet hogyan tudom úgy visszaadni,hogy azt egy másik függvénnyel fel tudjam használni?
A comboboxot nem designerben húztam be,hanem a program generálja a benne lévő elemekkel együtt. -
BaziJoe00
tag
Tisztelt Kollégák!
Egyetemi félévem során azt a feladatot kaptam hogy írjak egy grafikus játékot c#-ban (valami régi gt2 szerű lövöldözős vagy a jó öreg nokiás bounce szerű játékot) és az lenne a kérdésem hogy esetleg tudtok-e ajánlani valami oldalt irodalmat amivel el tudnék indulni ugyanis grafikus részéhez nem nagyon értek, eddig csak konzolos alkalmazásokat készítettem eddigi pályafutásom során, valamennyit konyítok a form-hoz de nem sokat!
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
martonx
veterán
Akkor már én is kérdeznék valamit. Van-e közöttünk valaki aki Office, konkrétan Outlook kiegészítő fejlesztéssel próbálkozott már? Igaziból csak annyi kellene, hogy amikor valaki a naptárba elment egy új eseményt, akkor egy saját URL-t meg kellene hívni, de egyelőre azon kívül, hogy találatam olyan project template-et, hogy Office 2010 outlook add.in, nem igazán tudom hogy kellene nekiállni.
-
Mirman
őstag
Sziasztok , C# 2010 Expresst használok (legalábbis próbálok), de sehogy sem tudom elérni hogy ha debuggolok valamit és felugrik a konzol ablak akkor ne ilyen hangyaf*sz méretűek legyenek a betűk és az ablak is nagyobb legyen. Biztos triviális a kérdésem és lehet hülyén fejezem ki magam , de most először használok ilyen programot , eddig csak suliban volt dolgom vele , 3 kemény órát de ott ugye nem FHD monitor van úgyhogy nem volt probléma. Előre köszönöm
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4556 üzenetére
Azért igen sok minden változott benne, bár valóban némi jó akarattal kiadhatták volna egy baromi erős SP4-ként is.
Szerintem leginkább a win8.1, és annak mögöttes változásai miatt volt szükség új VS-re, egyébként a jövőben továbbra is 2 éves ciklusokra fogok számítani a VS-ből. -
drkbl
őstag
Visual Studio 2013 RC available now! + Win 8.1 RTM
-
fatal`
titán
Nagyon alap kérdés lesz, de nem találom:
Hogy lehet úgy kerekíteni, hogy minimum 2, de maximum 4 tizedesre?
Pl.
1 => 1,00
1,2 => 1,20
1,25 => 1,25
1,532 => 1,532
1,5355 => 1,5355
1,57779 => 1,5778 -
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4550 üzenetére
Reiter István ingyenes C# könyvében biztos találsz rá választ. Az általad felsorolt cuccokra egyébként vagy végtelenül leegyszerűsített választ adok, vagy oldalakon keresztül lehetne taglalni a különbséget. De a legjobb, ha utána guglizol, vagy olvasol némi szakirodalmat.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Tud valamelyikotok jo leirast, hogy pontosan mi a kulonbseg a struct, enum es class kozott? Mikor melyiket kell hasznalni, ertitek.
illetve egy list, icollection, iterator osszehasonlitas is jo lenne
koszi!
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud olyan oldalt mondani, ahonnan ilyen "fontos pontokat" poikat össze lehet szedegetni ?
példuál ATM-ek, benzinkutak, éttermek. egyéb.
-
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Ismét kérnék egy kis segítséget.
Egy ideje végre sikerült összerakjam az XML-ből olvasó kis programom (DataSet/Table,XmlNode,XmlNodelist-ek használatával),de most szeretnék szűrést is tenni bele.Minden szép és jó volt elkezdtem megcsinálni az elsőt,textboxba beírtam a keresett dolgot gomb megnyom regex illesztés és frankón megkaptam eredménynek amit akartam.
De rájöttem,hogy jobb lenne ha az Excel-hez hasonlóan működő szűrőt raknék össze.
Elkezdtem tanulmányozni ezt a kis szösszenetet msdn-en,bár még nem teljesen értem ,de egyelőre ez a BindingSource dolog nem túl szimpi.Tudtok esetleg egyéb módszert hogyan lehetne ilyet építeni,vagy jobban járok ha megbarátkozom ezzel és rakom össze ez alapján a sajátom?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
válasz
leximester #4545 üzenetére
Az Silverlightnak számít, és tényleg nem a rendeltetésszerű használat.
Tisztább kódot kapnál, ha nem közvetlenül manipulálnád a színeket (sőt magukat a controlokat se), hanem kihasználnád a data bindingot. Például vannak óra objektumaid, amiknek egy propertyje tárolja a hozzá tartozó színt; vagy még jobb, ha csak egy enumot, amiből egy converter csinál színt.
-
válasz
leximester #4543 üzenetére
Mi lesz ebből?
Egyébként meg úgy, ahogy beállítottad. A Fill propertyvel megkapod a SolidColorBrush objektumot, annak meg el tudod kérni a színét.
Bár meg kell jegyeznem, hogy ha ez most WPF vagy Silverlight, akkor nem ez a rendeltetésszerű használata...
-
leximester
tag
Ismét téglalapos kérdés. Hogyan tudom kiolvasni egy téglalap színét?
-
leximester
tag
Bocs a dupláért.
Közben sikerült megoldanom, elég "csúnya" megoldással: Nem a rácshoz adom hozzá egyből a téglalapot+a textblockokat, hanem csinálok futásidőben egy akkora rácsot mint amekkora téglalapot szeretnék, és ehhez adom hozzá a téglalpot és a textblockot. majd a kis rácsot adom hozzá végül a nagyhoz. Köszönöm az eddigi segítséget.
-
leximester
tag
Köszi, ezzel rávezettél a kérdés megválaszolására.
Közben van egy dolog amit megint csak nem értek. Van 4 gridem, ehhez adok hozzá dinamikusan textblockokat. Ezekhez is hozzáadtam az érintés eventeket. Működik is szépen egyedül az a baj, hogy ha hozzáérek ahhoz a gridhez amelyikben van az adott textblock azt is érintésnek érzékeli. Ez mért van? -
fatal`
titán
válasz
leximester #4538 üzenetére
Nincs sender paramétere az eventnek?
-
fatal`
titán
válasz
leximester #4535 üzenetére
Tedd őket listába.
-
válasz
leximester #4535 üzenetére
Berakod a ciklusba a létrehozást és kész, ez nem a téglalap neve lesz, csak egy változó, ami (ideiglenesen) tárolja az aktuális téglalap objektumot.
-
válasz
leximester #4533 üzenetére
A teglalap1 az nem a téglalap neve, hanem a változó neve... Amúgy miért kell más neve legyen? Hozz létre másik változót... Vagy mi a gond?
-
leximester
tag
Sziasztok!
Ismét lenne egy/kettő kérdésem:
Hogyan tudok dinamikusan más nevet adni a téglalapoknak? Rectangle teglalap1 = new Rectangle();
teglalap1.Margin = new Thickness(0, fentrol, 0, lentrol);
teglalap1.Fill = new SolidColorBrush(Colors.Blue);
pentekg.Children.Add(teglalap1);Azt szeretném hogy a következő futáskor már teglalap2 legyen a neve.
Másik kérdés: Ezeknek a téglalapokhoz hogyan tudok Tap eventet kapcsolni dinamikusan?
Eddig meg van, de így külön kell megírnom mindhez a Tap eventet, erre van egyszerűbb mód?
teglalap1.Tap += new RoutedEventHandler(teglalap1_Tap);Előre is köszönöm.
-
Tomi0703
addikt
Üdv!
Erre valaki? -
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4530 üzenetére
Microsoft Visio-t használtam már ilyen célra, elég komoly a tudása.
Aztán használtam még az ingyenes Yed-et, ahhoz képest, hogy ingyenes egészen használható. Meg biztos van még kismillió hasonló. -
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Struktogram algoritmus készítésére van valami jó (lehetőleg ingyenes) progi Windows alá? Excelen gondolkoztam, de hátha van valami olyan ami direkt erre lett készítve
Azt sem tudom, hogy hol jár a fejem, papíron irkálom őket, de ugye sokkal nehezebb így rendszerezni / javítani, stb, ezért lenne jó
Köszönöm!
-
felon
csendes tag
Közben rájöttem hogy hülyeséget beszélek, a vs auto generált nekem egy ComponentResourceManager-t és azzal olvassa be a nyelvekhez tartozó adatokat.
Kérdés továbbra is az hogy, hogy tudnám elérni az embeded resources-t.
System.ComponentModel.ComponentResourceManager resources = new System.ComponentModel.ComponentResourceManager(typeof(Launcher));
//edit: Igazából az is jó lenne ha külön mappából olvasná be, csak ne gyökérben legyen.
-
Magam nem írtam még ilyet, de ez a SO kérdés pont ezzel foglalkozik.
-
felon
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következőben.
Készítettem több nyelvű lokalizációt az egyik szoftveremhez, amit ugye VS nyelvenként külön resource fileokba helyez, majd ezek build után a gyökérben nyelvenként almappákban tárolva egy-egy xxx.resources.dll formában jelennek meg, mint ITT.Ezeket a dll fileokat szeretném embedelni az exe-be, ami gyakorlatilag össze is jött csak ebben az esetben valamiért nem éri el a szoftver a lokalizált adatokat, ergo csak neutral nyelv használható, ami az angol.
Kérem ha valakinek van valami ötlete, ossza meg velem.
-
Szabesz
őstag
válasz
K_Gabor #4521 üzenetére
Még mindig nem értem. Mi az ami problémát okoz, nem tudod megoldani?
A leírásodból ezt tudom leszűrni, de ez így túl triviálisnak tűnik.
class Program
{
class A
{
private string data;
public A(string data)
{
this.data = data;
}
public void foo()
{
Console.WriteLine("foo. data={0}", data);
}
}
class B
{
private int number;
public B(int number)
{
this.number = number;
}
public void bar()
{
Console.WriteLine("bar. number={0}", number);
}
}
class C
{
public List<A> AList { get; private set; }
public List<B> BList { get; private set; }
public C()
{
AList = new List<A>();
BList = new List<B>();
}
}
static void Main(string[] args)
{
var c1 = new C();
c1.AList.Add(new A("c1"));
c1.BList.Add(new B(1));
//...
var c6 = new C();
c6.AList.Add(new A("c6"));
c6.BList.Add(new B(6));
//C6 'A'-'B' listái
var c6a = c6.AList;
var c6b = c6.BList;
//C6 'A' listáján végigmegyünk
foreach (var a in c6a)
a.foo();
//C6 'B' listáján végigmegyünk
foreach (var b in c6b)
b.bar();
Console.ReadLine();
}
} -
K_Gabor
tag
válasz
Szabesz #4520 üzenetére
Bocsánat ha hülyén sikerült fogalmaznom.
Szóval a lényeg az lenne,hogy minden egyes C elemhez legyen egy külön-külön A,B elemeket tároló lista,és utána ha szükségem van C6-hoz tartozó A,B elemekre akkor csak azok kerüljenek elő.
Eddig csak úgy sikerült megcsinálnom,hogy minden C elemhez listázta az összes A,B elemet. -
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Ismét egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
Az a helyzet,hogy van A és B dolgom amikből bármennyi lehet.Ezeket szeretném tárolni egy C-ben,amiből ismét tetszőleges számú lehet.
Részben sikerült megvalósítani ,listákkal kezdtem el dolgozni,de valamit mindig elrontok.
Valami ilyesmi az elképzelésem,de a hozzáférésekkel is adódik némi problémám olykor:class A{ //adattagok,metodusok}
class B{ //adattagok,metodusok}
class C{
List<A> a=new List<A>();
List<B> b=new List<B>();
}Minden egyes C típusú elemhez külön akarom kezelni az a-b dolgokat.
Tudnátok segíteni,hogy mégis kb hogy a túróba kéne ezt összehozni?
Már kezdek elég morcos lenni miatta...Köszönöm a segítséget!
-
K_Gabor
tag
válasz
trisztan94 #4517 üzenetére
Hehe,akkor este ha már lesz időm újra nekiesni akkor lehet jelentkezem a megjelenítés faragása miatt
-
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre.
A helyzet az,hogy van egy XML-em amiben tárolok adatokat.Parsolás nem gond azt megoldottam és megy szépen a prog,de egyelőre csak console-os app ként.
Viszont meg akarom csinálni ,hogy gui is legyen ,táblázatos formában előhozza az adatokat,de nem tudom feltölteni egyelőre a DataGrid-et.Tudnátok ebben segíteni,hogy ezt hogy is kéne?(olvasmány,példa vagy bármi)
Van egy olyan sanda gyanúm ahogy átfutottam ezt-azt,hogy nem túl eget rengető a problémám és itt a megoldás az orrom előtt ,de valahogy sehogy se jövök most ráQt-ben már összehoztam a dolgot (QTableView,DOM),de át akarok nyargalni C#-ra.
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
peter9228
aktív tag
Sziasztok!
A C# programozás lépésről lépésre c. könyvet mennyire ajánljátok megtanulni a nyelvet? Beleolvasgatva nekem nem tűnt túl jónak, kevés önálló példát ad, amin be lehetne gyakorolni. -
Csontikka
aktív tag
Sziasztok,
adott egy Windows Forms API-t használó C# alkalmazás.
Az egyik Form-on van egy windows media player, ami videót játszik le teljes képernyőben.
A vezérlők le vannak tiltva, mert úgy kell hogy működjön, hogy csak a start/pause és a visszatekerés funkciók működjenek.A kérdésem az, hogy hogyan tudok a videó fölé "OSD menü szerű" saját vezérlő gombokat felrakni?
Ha simán felé rakok egy gombot, pictureboxot, akkor az megjelenik ugyan, de nem tudom transzparenssé tenni és mindig egy téglalapot takar ki, ami nagyon hülyén néz ki.
Valami "emészthető", kerek gombokat szeretnék a videó fölé rakni.
itt találtam leírást, hogyan lehet készíteni saját user interface-t hozzá, de sajnos azt írja, hogy csak c++-al használható.
Valaki tudna valami ötletet adni, hogy tudnám ezt megvalósítani?
Előre is köszönöm!
-
leximester
tag
válasz
trisztan94 #4505 üzenetére
Köszönöm, már megoldottam
-
trisztan94
őstag
válasz
leximester #4500 üzenetére
Egy sima html oldalt csinálsz. Sőt, az sem kell, egy text fájlba beleírod a dolgokat amik kellenek (ha több dolog van, akkor mondjuk érdemes valahogy rendszerezni), felnyomod a tárhelyedre majd egy remote kérést küldesz rá.
Ha jól tudom csharp-ban lehet remote kéréseket csinálni. Majd az okosak kijavítanak, ha nem
-
martonx
veterán
válasz
leximester #4502 üzenetére
figyi egy .txt file-t kell csinálnod, amibe van valami tartalom, bármi amit meg szeretnél jeleníteni.
Ezt kirakod a tárhelyedre, majd http://www.webtarhely.hu/tarhelyem/uzenetem.txt url-el meghívod a játékodban, és örülsz. -
ferensz
senior tag
Kedves urak, egy olyan gondba ütköztem, hogy van egy asp.net oldal masterpage-el, egy sima aspx-es oldal, amibe van egy homemade .ascx kiterjesztésű webusercontrolom. A problémám az, hogy a wuc-on belülről nem tudok javascriptet futtatni. Ha magába az aspx-be rakok bele egy egyszerű document ready-re történő alertet, akkor az szépen lefut, viszont ha tök ugyan azt a kódot az ascx-be rakom, akkor onnan biza már nem hajlandó működni. Van valakinek valami ötlete, hogy miért van ez?
-
válasz
leximester #4500 üzenetére
Egy ilyennek a megvalósításához igazából bőven elég a tárhely. Felraksz egy fájlt rá, tetszőleges tartalommal (például egy JSON objektum, benne a hírekkel), amit statikusan kiszolgál a szerver. Ha új hírt akarsz, átírod a tartalmát.
A jövőben ha szofisztikáltabbat akarsz helyette, akkor meg majd olyan kódot írsz, ami ugyanilyet dinamikusan generál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Nők, nőügyek (18+)
- Microsoft Excel topic
- PlayStation 5
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy s24 Dual sim 8/128GB Független
- Keychron Q8 halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet + második csere belső
- Vegyes szimulátoros kiegészítők
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- Assassin's Creed Shadows PS5 Játék
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest