- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubisati
csendes tag
Köszönöm mindkettőtök válaszát! Én a volt Titász területen vagyok
-
Bubisati
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném tőletek kérdezni,hogy van egy garázssoron lévő garázsom, belül van a vill.óra alatta egy régi fajta benyomós 10A kismegszakító. Ha szeretném kicseréltetni 16A-ra akkor az órát ki kell tenni látható helyre? Szabványosítani fogják? Válaszokat köszönöm! -
Ranger^41
aktív tag
válasz
csemberlen #2174 üzenetére
Csak holnap este fogok tudni, addig mar nem leszek otthon. Szakadasmerovel vegigmertem az osszes lekapcsolt kismegszakito kivezeteset a PE sinnel, es a fenti problemas megszakito/kör zart áramkört jelzett. Elkepzelesem sincs hogy lehetseges, a lampak alaplemeze foldelve van, de egyik lampanal se latok semmi rendelleneset. Ha otthon leszek kibontom az osszes kotodobozt, de felfogni nem tudom mi tortenhetett
-
belinho
senior tag
Szia!
Picit utánaolvastam és tényleg azt írták, hogy sok a 100mA és 30mA a javasolt.
Nem is értem miért raktak be 100mA-t.
Lehet akkor a kazán panelja is emiatt döglött meg, hogy nem kapcsolt le a 100mA-es AVK kapcsoló?
Van elég sok elektromos berendezés, klíma, villanysütő, főzőlap, mosó-szárítógép, mondjuk sose megy egyszerre semmi, nem is kapcsolt le soha, remélem a kisebbel sem fog.
Hívok akkor majd egy itteni szakit a cserére.lappy! Köszönöm a megerősítést akkor cseréltetem ezt az XBS-t is valami jobbra.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
belinho
senior tag
válasz
bluemirage #2164 üzenetére
Az első lenne az a fehér, de lehet nem villámvédelem, hanem akkor túlfeszültségvédő, csak a kis jelből következtettem arra, hogy az lehet.
Gázkazán az van a lakásban, van még egy szerelődoboz a konyhában, abban van még 5db kismegszakító. A villámvédelem-túlfeszültségvédő utólag lett betéve, mert vihar miatt 2x-er döglött meg a kazán vezérlőpanelja. Azóta még kapott egy szünetmentest is a pillanatnyi áramszünet okozta ki-be kapcsolgatások miatt, mert elméletileg az miatt döglött meg, azóta nincs baj. Nem tudom mi-hogy van bekötve, de ha a kazán kapott külön fi relét, akkor az rossz, mert egyszer sem kapcsolt le, vagy nem elég érzékeny...
Így vettük a lakást anno, de ez az XBS-van az egész társasházban. Ez ennyire gagyi akkor? Akkor nem véletlenül cserélték a szomszédnál. -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bluemirage #2164 üzenetére
Balról az első pedig az a zivatar felhős ikonnal. [link]
-
válasz
belinho #2162 üzenetére
villámvédelmet én nem látok
Az C6-os AVK az szerintem a kazáné lesz... a sor közepén.
A két szélén lévő AVK viszont passz. Nem lehet, hogy a schneider-t rakták be most balra és bent hagytják a régit a jobb szélén? De elvileg semmi sem zárja ki a több Fi relét sem. Pl. a konyha hűtővel együtt van az egyiken és a lakás többi része a másikon... plusz a kazán is kapott egy sajátot. Ez csak a Lajta innenső oldalán furcsa.... a túlsó felén egy családi háznál 5 db alatt meg sem állnak.Nekem ilyenkor mindig az XBS tűnik fel...
Darabonként néhány száz Ft-ot spórolni..
-
Ranger^41
aktív tag
válasz
RandomName #2161 üzenetére
Elnézést, félreérthetően fogalmaztam, a "lekötöttem a kapcsolókat" alatt azt értettem, hogy a shellykből vettem el az állandó fázist, illetve a kézi kapcsolóknál meg volt szakítva a kapcsolt fázis. Nemsoká lekötöm a kismegszakítót, aztán talán előrébb leszek.
-
belinho
senior tag
Sziasztok!
A társasházban az egyik szomszéd lecserélte a lakásban levő 2 szerelődobozban a fi relét, kismegszakítókat stb, mivel azt mondták neki, hogy nem teljesen jó, meg nem valami jó ez ami be van szerelve.
Elméletileg ugyanaz van minden lakásban.
Felteszek pár képet, szerintetek jól van ez így vagy nem?Nem vagyok szakértő ebben a témában, ha jól látom van egy villámvédelem, csengő, Fi relé, megszakítók, Fi relé megint?
Mondjuk ez a 2Fi relé furcsa nekem is, ha az egyáltalán. Jó ez így? Vagy nézessem-cseréltessem én is villanyszerelővel? Előre is köszönöm!
-
RandomName
senior tag
válasz
Ranger^41 #2159 üzenetére
Ebben a kialakításban szerintem hiába kötöd ki a kapcsolókat, mert azok csak a reléhez csatlakoznak, és a relé végzi a tényleges kapcsolást ami két dolgot jelenthet szerintem
-vagy valamelyik relé romlott el,
-vagy valamelyik relé mögötti led táp halt meg, és a zárlati árama megragasztotta a relé érintkezőjét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest