Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7501) Male válasza helkis (#7498) üzenetére


Male
nagyúr

Volt mellette egy másik XP, mert le akartam cserélni fokozatosan átmentegetve a dolgaimat... de semmivel sem volt jobb, egyedül az indulási idő... de az meg oly mindegy, naponta max 1-szer indítom el, és úgyis az idő nagy része azzal megy el, hogy a BIOS szöszöl a vinyókkal meg az USB-s egérrel.

Ez nem egy szétcseszett Win, csak régi, és pár HW cserén túlvan már. (Nem volt millió program fel-le telepítgetve, nem voltak vírusok, stb.)
Ha másnak a gépét csinálom, ott tényleg érezhető ez, és általában én is azt mondom, hogy a sok javítgatás helyett inkább lekapom, és felteszek egy frisset.

Vírusírtó mondjuk nálam sincs már jóideje... de aki nem figyel rá, nem ért annyira hozzá, azoknak tényleg jobb feltenni, mert egy pillanat alatt telelesz a gépük mindennel.
(Tűzfal van, rendszerbiztonsági modullal, ennyi nekem elég. Ha meg veszélyes "helyeken" járnék, azt úgyis Virtuális gépben intézem... néha élmény látni, ahogy 2 perc alatt használhatatlanná válik... aztán lelövöm, és fél perc múlva ottvan sértetlenül ismét :) )

(#7502) Hybryd válasza Male (#7501) üzenetére


Hybryd
tag

Erről a virtuális gépes izéról mesélhetnél, akár privátban is.
Virtual PC-t használsz, és egy "ottani konfig alól" netezel? Nem lenne rossz nálam sem, viszont nincs valami erőmű gépem...

(#7503) ttt1 válasza Hybryd (#7502) üzenetére


ttt1
őstag

Virual pc helyet a régebbi wmvarét javaslom (elöbbit MS vette meg utóbbitól, és sztem nem jo irányban mozdultak el , ill lehet szándékosan "butitották" :) ).

(#7504) Male válasza Hybryd (#7502) üzenetére


Male
nagyúr

MS VirtualPC-t használok... ingyenessé tették MS-ék.

Wint felraksz rá, és kész. Lesz egy "Virtuális lemez" fileod, minden ezen belül történik... Ha valami elromlik benne, akkor elég ezt kicserélni egy korábbira. (van mindenféle visszaállítás is benne, de nem szórakoztam vele -> minden fontos feltelepítése után lementettem, és ha kell csak visszamásolom)

Win telepítésnél jobb egy ISO-t beadni neki, mint a valós lemezt, mert nem cseszteti akkor egy órán át a DVD-t... meg gyorsabb is.

Igazából memória kell neki, de nem vészes a dolog... állítható mennyit kapjon a virtuális gép. Notin is használom... 1.6-os Pentium M, de 600MHz-en, 1GB mem, és semmi gond nincs a sebességgel. (amíg tölt, addig lefogja teljesen, de utána rendben van)
Ha nagyon spórolni akarsz, akkor egy lecsupaszított XP-t is tehetsz rá... (ha nem megy ilyennel a "hálókártya" benne, akkor szólj, valahol nekem megvan a driver... egy régi Intel hálókártyát emulál, és ezekből a winekből előszeretettel szedik ki a driverét)

Nem netezek folyton alóla, csak ha veszélyesebb helyeket kell megnéznem... PH!-n már csak nem szedek be semmit :)
Meg persze másra is jó... kipróbálhatsz bármit benne, nem lesz belőle baj :)
Arra is használom pl, ha valaki telefonál, hogy XY programban valamit meg kéne oldania... ide feldobom gyorsan, és már diktálhatom is... és nem a rendes win lesz telepakolva minden szeméttel.)

A Virtual Machine Additions-t érdemes feltenni rá, mert sokkal könnyebbé válik a használat. (egyszerűen áthúzható az egér a valós desktopról a virtuális gépre... drag&drop is működik). Mondjuk én megosztott könyvtáron keresztül szoktam inkább adatokat mozgatni.
3D és Overlay nincs benne, ezt jó ha tudod.
Viszont kiteheted teljes képernyőre is, aztán tényleg olyan, mintha a rendes gépeden csinálnád a dolgokat :)

ttt1: Igen, az komolyabb... de átlag felhasználónak ez is teljesen jó... és ingyenes.

[ Szerkesztve ]

(#7505) __Psion__ válasza Male (#7504) üzenetére


__Psion__
tag

Linuxot használtam VirtualPC-n, de 4-5 hónapja váltottam 64bites Vistára és azóta nem tudom rá feltelepíteni. Ugyanis a VirtualPC 32bites processzort emulál, a rendszer meg 64bites (C2Q6600). Szóval kapok egy ilyen csinos hibaüzenetet installáláskor.

Most szintén Xp telepítettem, de itt már nem vergődtem a hálózat konfigurálásával. Simán NAT-on keresztül kiengedtem a hálóra (NAT - megosztott hálózat). Persze nem is használom semmire (mármint az Xp-t).

S3Trio 4MB-os VGA-t emulál Vista kompatibilis módban, azért valóban megmosolyogtató...
Gépigény.

ttt1 a Vmware nem is rossz ötlet, megnézem hátha arra felmegy a valamelyik disztrib.

ps.: úgy néz kis a Digi szép csendben megemelte a sávszélességet. 20/20-nál 30/20-ra 10/10-nél 20/10. Vagy valami hasonló...

╒═════════════════════════════════════════════════╕ ──────────────────────►´Ρςiοn◄────────────────────── ╘═════════════════════════════════════════════════╛

(#7506) Male válasza __Psion__ (#7505) üzenetére


Male
nagyúr

Linuxhoz mondjuk nem a legjobb... ez inkább csak Winhez való... de abban elég jó :)
(Próbáltam párat, volt amelyik Linux felment rá simán, volt amelyik nem... egy regi Mandrake pl felment, de pörgött az óra benne, kb 1 másodpercig tartott egy perc :D ...BeOS-t viszont egyáltalán nem sikerült feltenni... a Zeta már egy darabig eljutott a telepítéssel, de az se ment.)

VirtualPC-re akartál 64 bites OS-t feltenni? Vagy semmit nem tudsz feltenni a 64 bites Vistára telepített VirtualPC-re?

Azt, de végülis teljesen mindegy... ez nem játékra van, meg filmezésre... amire szánták, arra az is éppolyan jó, mintha a legfrisebb ATI/nVidia kártyát emulálná :)

Múltkori alkotás... bár ennél sokkal jobbakat lehet :D

(#7507) __Psion__ válasza Male (#7506) üzenetére


__Psion__
tag

Természetesen az sem megy fel (kép)... mégpedig ezért nem.

Xp alól flottul ment az ubuntu (persze a 'csodás' grafikus felület nélkül).

Helyesbítek, csak 2 hónapja használok Vistát (de ezek szerint már örökkévalóságnak tűnik :B )

╒═════════════════════════════════════════════════╕ ──────────────────────►´Ρςiοn◄────────────────────── ╘═════════════════════════════════════════════════╛

(#7508) __Psion__ válasza Male (#7506) üzenetére


__Psion__
tag

közben rájöttem, hogy félreértelmeztem a kérdésed... szóval nem.
x86-os és 64bit-es 8.04-es ubuntu-t próbáltam feltenni, és kaptam ugyan azt a hiba üzenetet.

╒═════════════════════════════════════════════════╕ ──────────────────────►´Ρςiοn◄────────────────────── ╘═════════════════════════════════════════════════╛

(#7509) helkis válasza __Psion__ (#7505) üzenetére


helkis
addikt

nálam még a connectx-es vpc van, talán 5.01-es, mivel a scanner-emhez csak w2k-s driver van, így azalól tökéletesen megy.. ;)

örömmel hallom ezt a digiupdate-et, ;) remélem tartós marad! :R

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#7510) Male válasza __Psion__ (#7507) üzenetére


Male
nagyúr

Igen, 64 bites rendszereket nem lehet feltenni rá.
Linuxot meg elvileg nem támogat... persze van ami felmegy azért.

Ubuntuhoz nem is kell... ott a Wubi ;) Jobban jársz vele.

(#7511) __Psion__ válasza helkis (#7509) üzenetére


__Psion__
tag

Igazából nem tudom mire vélni a sávszélesség emelést. Szerintem a 20/20 is bőven elég volt... így viszont inkább a legkisebb csomagra váltok, az is bőven elég.

Male: Nem tudom mit értesz nem támogatáson, bár az 'Other Operating system' sok mindent jelenthet... itt sokkal inkább a Vistával lehet gond, mint a VPC-vel. Mert a VPC általános hardvereket emulál, amit a legtöbb Linux disztribúció alapból támogat. Köztük az ubuntu is.

A Wubi csak egy egyszerű Ubuntu installer, saját partíciót hoz létre, egy már meglévő Windows partíción. Ettől eltekintve teljesen olyan, mintha egy standard ubuntut telepítenél a gépedre.

A VMware alatt tökéleletesen működnek a dolgok, úgyhogy részemről minden megoldódott.

╒═════════════════════════════════════════════════╕ ──────────────────────►´Ρςiοn◄────────────────────── ╘═════════════════════════════════════════════════╛

(#7512) Male válasza __Psion__ (#7511) üzenetére


Male
nagyúr

A nem támogatás az MS szövege ;)
A lényeg, hogy Winekhez van támogatás (Virtual Machine Additions például, vagy éppen a dinamikus lemez méret), és garantáltan mennie kell, Linuxot meg hivatalosan nem támogat... ettől persze sikerülhet feltenni, azért van ott az Other OS.
(XP alatt se sok Linux megy fel rá, és működik rendesen... szóval nem bitztos, hogy a Vistával van a gond)

Persze, de éppúgy nem csesz szét semmit, mintha egy Virtuális gépre tennéd... igaz, nem elég csak indítani, hanem rendesen újra kell indítani a gépet hozzá, de legalább jobban is működik... minden HW-ed megy alatta, és nem egy emulált környezet.

(#7513) Male válasza Male (#7512) üzenetére


Male
nagyúr

Na, átfutottam az Ubuntus linket... erre nyugodtan mondhatjuk, hogy nem támogatott :)
Fel lehet varázsolni, de nem úgy, mint a támogatott rendszereket (kiválasztod milyen rendszer lesz, és onnantól sima a dolog), hanem szórakozni kell vele.

MSN-en meg lehet valahogy egyszerűen tudni a másik fél IP címét?

[ Szerkesztve ]

(#7514) Male válasza Male (#7513) üzenetére


Male
nagyúr

Elvileg megvan a válasz az MSN-es kérdésemre.

(#7515) __Psion__ válasza Male (#7512) üzenetére


__Psion__
tag

Na de a virtuális PC-re installált Linux-nak éppen az a lényeg, hogy nem kell újraindítani a gépem, ha valamelyik linuxos alkalmazásomat szeretném használni. Különálló partíción eddig is volt Linux installálva a gépemre, csak alig használtam (mer' a fa**om indítja újra azé' a gépet). Mint írtam nálam tökéletesen működött az ubuntu XP-s, VPC alatt... nem tudom mennyit használtál Vistát, mert a legtöbb ilyen esetben az operációs rendszerrel van a gond. Jó pár jól megszokott, Xp-n bevált alkalmazást kellett lecserélnem, mert a Vista alatt egyáltalán nem működött, vagy működött, csak nem megfelelően.

Őszintén szólva az én olvasatomban sokkal furcsább, hogy Xp-re, Xp-t installálsz... ha Windows Me/98/95 lenne, valami régi 16 bites alkalmazás miatt, érthetőbb lenne. Persze ez a te dolgod, az meg az enyém, hogy miért akartam VPC-re linuxot installálni... :DDD

ps.: rettegjen aki Male MSN listáján van! ;]

[ Szerkesztve ]

╒═════════════════════════════════════════════════╕ ──────────────────────►´Ρςiοn◄────────────────────── ╘═════════════════════════════════════════════════╛

(#7516) Male válasza __Psion__ (#7515) üzenetére


Male
nagyúr

Ok, mindenkinek mások az igényei. Nekem a Wubi megfelel, mert ritkán van rá szükség, és akkor legfeljebb újraindítom, de legalább teljes értékű Linuxom van. (a lényeg az volt, hogy ne kelljen feltenni a Grubot, és persze újra.partícionálni se kelljen).

Nem sokat használtam Vistát... folyton felhúz, nehezen viselem (Ma épp a Windows Mail csodáival ismerkedtem benne... és ahogy még el is magyarázza a helpjében, hogy bizonyos "fejlesztések" az én érdekemben történtek... mintha MS a képembe röhögne, hogy "Na milyen jól megszívattalak?"), és inkább XP, ameddig csak lehet.

Nade a 64 bites UBUNTU persze hogy nem megy fel... az nem a Vista hibája, hanam a VPC egy 32 bites program, ennek megfelelően 32 bites kompatibilitás módban (vagy minek nevezik) fut... így aztán csak 32 bites lehet az emuláált gép is.
Ha a 32 bites sem megy fel, de XP alatt felment, akkor igen, az már a Vista hibája lehet.

Van WinMe is... meg DOS is,csak XP-t emlegettem.
Nade írtam is, hogy mire kell az az XP ;)


Bizony! ;]
(Nem kell, csak van egy rendezetlen ügyem már lassan egy éve... és néha kell ilyeneket ellenőriznem, mert néha visszaköszön :( )

(#7517) __Psion__ válasza Male (#7516) üzenetére


__Psion__
tag

A fent már linkelt kép, éppen 32 bites ubuntu installáláskor készült (persze ezt nem tudhattad). Viszont gondolhatod, hogy 32 bites verzióval próbálkoztam, hiszem 32 bites processzort emulál a VPC.

„van egy rendezetlen ügyem"
... ha simét crazy-gránátok, nahh meg autók robbannak Veszprémben tudni fogom ki áll a vendetta mogott (bakker, elromlott a rövid 'ö' a billentyűzetemen!). ;]

[ Szerkesztve ]

╒═════════════════════════════════════════════════╕ ──────────────────────►´Ρςiοn◄────────────────────── ╘═════════════════════════════════════════════════╛

(#7518) Male válasza __Psion__ (#7517) üzenetére


Male
nagyúr

Igen, ez nem volt egyértelmű.
Naés ha még XP alatt felteszed az Ubit, és Vista alatt csak egy új Virtuális gépet csinálsz, aminek beadod a már kész VHD filet? Akkor sem indul el?

:DDD
Azért nem ilyen jellegű ;)

Itthon gondolkozok egy kis file és letöltő szerver beállításán (persze jóeséllyel semmi nem lesz belőle). Arra gondoltam, hogy a levelezés is azon menne, mégpedig úgy, hogy az összes levelet ez tárolná. Aztán a lakásban bármelyik gépről simán lehet írni/olvasni, elérhető mindenhonnan minden levél... Ti ezt hogy oldanátok meg? (MS Exchange "kicsit" túlzásnak tűnik itthonra :) )

(#7519) Hybryd válasza Male (#7504) üzenetére


Hybryd
tag

Pont a memóriával lenne gondom, az otthoni asztali gépem nem egy erőmű :DDD
(192MB ram, Athlon 1,15GHz-en)
Sajnos az alaplapom csak az egyik 128-as modulomat szereti, ezért a 256 meg 320MB ram kilőve :(((

(#7520) Male válasza Hybryd (#7519) üzenetére


Male
nagyúr

192MB-tal inkább hanyagold szerintem... az XP mellett abból már nem sok marad egy Virtuális gépnek :(

Talán próbáld meg elcserélni azokat az SD-ket, amik nem mennek vele. Nekem most csak egy 32MB-os van szabadon, azzal nem sokra mennél... de másoknak csak van.

(#7521) __Psion__ válasza Male (#7518) üzenetére


__Psion__
tag

Nincs már XP-m (volt egy ideig, de formáztam a partíciót), azt sem indítottam el, és ha csak Vistám van ezzel rákényszerítettem magam, hogy bekonfiguráljam igényeim szerint (nem volt egyszerű :) ). VMware-vel nagyon jól megy Vista alatt is, ráadásul mintha gyorsabb is lenne.

A fájl szerver alatt gondolom egy FTP szervert értesz (Windows alatt Bulletproof.FTP szervert használok, Linux alatt pedig pureFTP-t). Bár soha nem próbáltam a programot, de ránézésre ezzel meg tudnád oldani a bejövő email-ek szortírozását.

╒═════════════════════════════════════════════════╕ ──────────────────────►´Ρςiοn◄────────────────────── ╘═════════════════════════════════════════════════╛

(#7522) Male válasza __Psion__ (#7521) üzenetére


Male
nagyúr

:)

Nem FTP... a lakáson belülre kell vele megosztani a fileokat, FTP erre nem az igazi, windowsos filemegosztás lenne.

Nem ilyenre gondoltam, ami szétosztja a leveleket a gépekre, hanem hogy a teljes levelezésem ott legyen, és bármelyikről olvasni/írni lehessen. Tehát akármelyik géphez odaülök, ott látható legyen az összes korábbi levelem, bármelyik gépről is küldtem/fogadtam azt. Kb mintha állandóan szinkronizálnám a levelező programokat a gépek között.

(Akár lehetne azon a gépen a levelező program, és minden másikról VNC-vel azt használnám, csak ez macerás így, kényelmesebb megoldás kéne.)

(#7523) Hybryd válasza Male (#7520) üzenetére


Hybryd
tag

gondoltam rá, hogy becserélem valahol a három modult egy 256-osra, de eddig nem jött össze (128-as van mindenhol, és félek hogy az újat sem szeretné a gép ha több modulos verzióban próbálkoznék megint...)

[ Szerkesztve ]

(#7524) Male válasza Hybryd (#7523) üzenetére


Male
nagyúr

Ja, én 128-ast 128-asra cserére gondoltam... hátha másik modullal már megy :)

4400Ft-ért ment el a 7600GT-m... :O

(#7525) helkis


helkis
addikt

Vegyetek gépet! ;)

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#7526) ttt1 válasza Hybryd (#7523) üzenetére


ttt1
őstag

Adok lapot cput meg ramot :) Akkor nem kel lcserélgetned :)

(#7527) anaqer


anaqer
veterán

Retro P3 masina szíve / mája / bal heréje eladó, megegyezés alapján egyéb visszamaradt kiegészítőkkel is.

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#7528) Hybryd


Hybryd
tag

Male:
ja erre nem is gondoltam... :B Mondjuk tartok tőle hogy a több modult nem szereti valamiért
Köv héten futok egy kört a helyi hardveresnél, hátha megszán...
7600Gt - híjjnye... PCIE-s volt?

ttt1:
Ja és még te fizetsz érte? Megdumáltuk :DDD

(#7529) helkis válasza Hybryd (#7528) üzenetére


helkis
addikt

az ilyen memóriagondok általában abból fakadnak, hogy nem is slot szerint van támogatva a ram mennyisége, hanem bankonként, vagyis ha 1 oldalas a ram, akkor az 1 bank, ha 2 oldalas az 2 bank értelem szerüen. tehát pl.: úgy van meghatározva, hogy van 4 slot, de csak 6 bankot támogat.. vagy 3slot 4 bank.. 1oldalas 128/256Mb-os SD-rulez! ;)
ha mondod milyen lap, gyorsan utánanézek.. ;)

egyébként A64-nél is van ilyen sokan úgy tudják, hogy 4 modullal csak 333Mhz-en indulnak a 400-as ramok 2T-ben, pedig, ha csak 4bankkal van feltöltve a 4 slot akkor 400-on megy a ram 1T-vel, ha jól tudom.. ;)

[ Szerkesztve ]

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#7530) Hybryd válasza helkis (#7529) üzenetére


Hybryd
tag

ment privi, ha már így felizgattál

(#7531) ttt1 válasza helkis (#7529) üzenetére


ttt1
őstag

Hát nem tom ott sztem nforce chip v a cpuba épitett mem vezérlö a ludas ,ujabb a64eknél sztem már nem jelentkezik ez a probléma..

(#7532) Male válasza Hybryd (#7528) üzenetére


Male
nagyúr

Igen, PCIe-s... ha AGP-s lett volna, akkor valószínüleg nem ilyen nehéz eladni :(

Helkis jól mondja, nálam is van egy 815EP-s MSI lap, 4 memslottal, de vagy 3 kétoldalas modult lehet beletenni, és a negyedik üres, vagy 2 darab kétoldalast, és két egyoldalast... és még az is meg van szabva, hogy ha kettő vagy három darab kétoldalast akarok beletenni, akkor az első és második slotban kell lennie kétoldalasnak, csak az esetleges harmadikkal variálhatok (kipróbáltam, tényleg nem megy máshogy).
A legjobb benne, hogy a procihűtő miatt nem lehet használni az első slotot, így gyakorlatilag csak egy darab kétoldalast lehet betenni és mellé két darab egyoldalast.
(Rohadt 815-ös chipset... a 440BX ebből a szempontból sokkal jobb volt, nomeg kétszer annyi memóriát tudott kezelni.)

(#7533) nagykaraj


nagykaraj
csendes tag

Hali mindenkinek..

Olyan kérdésem lenne h ... ramot akarok venni és a 800 mhz és a 1066mhz között van számot tevő különbség teljesítményben vagy akármiben ? :F érdemesem a 1066 ost megvenni?

(#7534) anaqer válasza nagykaraj (#7533) üzenetére


anaqer
veterán

difi maximum ha single channel, egyebkent boven eleg a 800.

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#7535) helkis válasza nagykaraj (#7533) üzenetére


helkis
addikt

attól függ mi alá veszed, ill tuningolsz-e, ha 500-as FSB köré/fölé mész érdemes az 1066-ost venni, pl a core2-k nem tudnak ramot visszaosztani, minimum 1:1-es aránnyal tudják csak hajtani a ramot..
1066-os rammal tudtam szép eredményeket elérni:
4x1Gb crucial tracer 2.35v-on, aktiv hűtéssel meg egy jó procival.. ;)

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#7536) nagykaraj


nagykaraj
csendes tag

köszike .. :)

Egyébként még mindig Asus EN7300Gs PCIe Geforce eladó 3000 ft ért...

(#7537) t1


t1
addikt

Eladó egy Kenwood KDC-3024 CD-s autórádió.
Ár: megegyezés szerint :)

(#7538) b-max válasza helkis (#7535) üzenetére


b-max
aktív tag

biztos vagy benne hogy nem tuja visszaosztani ?
Szerintem csak alaplap kérdése, merrt nekem 800 Mhz - es rammal simán ment a tuning, igaz volt olyan hogy ez másnak problémát okozott.

Telefonos elérhetőség : huszas 92 6kettő 3O4 - Viber is

(#7539) Male válasza t1 (#7537) üzenetére


Male
nagyúr

...és egy remek hangszóró-párt is ajánlanék hozzá: Pioneer TS-469.

b-max: Végülis a memvezérlő a chipsetben van, nem a prociban, így ez csak chipset és alaplap függő tényleg.

[ Szerkesztve ]

(#7540) b-max


b-max
aktív tag

Eladó cumók ajkán, szállitás megoldható:
17" BELINEA TFT - 20e
15" BELINEA TFT - 14e
19" CRT - 5e

P3 - 1 Ghz gép, 512 RAM, 20 G HDD, DVD - 10e
P4 - 1.6 MAXDATA gép 512 M RAM, 40 G HDD - 20e
AMD 3000+ Athlon 64, 160G HDD, 512M RAM, DVD olvasó, gyári MAXDATA FAVORIT számitógép kifogástalan állapotban. 36e Ft
Toshiba Satellite laptop P3 - celeron 1,1 Ghz, 192M RAM, 20G HDD, jó akksi, WIFI, 36e Ft

vegyétek, vigyétek

[ Szerkesztve ]

Telefonos elérhetőség : huszas 92 6kettő 3O4 - Viber is

(#7541) helkis válasza b-max (#7538) üzenetére


helkis
addikt

biztos. ;)
E2xxx sorozatnál 800.as QPB-van az 200-as FSB, tehát DDR2.400-nál kisebbel nem lehet üzemeltetni (szerencsére nincs is) az 1:1 arány miatt, E4xx-q6xxx-ig 50-es végződésüeket kivéve (azok 1333-asok) + E7xxx sorozatnál 1066.os a QPB tehát ennek a negyede az FSB=266Mhz vagyis minimum 533-as rammal indul a rendszer, E8xxx-Q9xx kivéve a Qx9770-et 1333Mhz a QPB gondolom kitaláltátok a sorozatot, de azért leírom: 333Mhz-az FSB 667-es rammal indul csak, ill a Qx9770-nek 1600-os a QPB itt már 800-as ram alatt nem indulna, ha lenne halandó embernek ennyi pénze.. ;)
de mivel a core2-k elég jól tuningolhatók jobb lappal egy kétmagos E8200pl: 500-600-akár 650Mhz-es FSB-re is képes, ezért oda már az 1:1:hez kell a 1066-1200Mhz.es ramok.. ;)

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#7542) helkis válasza helkis (#7541) üzenetére


helkis
addikt

kieg.: utánanéztem, Male-nek lesz igaza, NB-fügő a dolog, 865ös és 945-ös core2-t támogató lapok tudnak visszaosztani... ;) p965.től viszont csak 1:1.et tudnak.. :K

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#7543) b-max válasza helkis (#7542) üzenetére


b-max
aktív tag

az más kérdés, hgy mennyire egészséges hogy össze - vissza osztgatunk, lehet hogy igy többet vesziünk a réven, mint amit nyerünk a vámon....
:)

Telefonos elérhetőség : huszas 92 6kettő 3O4 - Viber is

(#7544) helkis válasza b-max (#7543) üzenetére


helkis
addikt

aki az említett chipsetet választja core2-alá (i865, i945) az nem akar tuningolni és vaszeg a legolcsóbb procik egyikét veszi bele, ha mégis ez a terve az magára vessen.. :D
ezek a lapok nem hiszem hogy teljesítik a VRM11-es szabványt, ezért korlátozott maga a procitámogatásuk is a felvett teljesítmény függvényében..
tuning alatt valszeg el is távoznak az örök bitmezőkre..
visszatérve az eredeti kérdéshez: ilyen lapba felesleges az 1066.os ram.. ;)

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#7545) Male válasza helkis (#7544) üzenetére


Male
nagyúr

Héééé, 945-ös lapom van...
...és elég jól lehet ebben is tuningolni: C2D E4300, 1800->3000MHz :K

(#7546) helkis válasza Male (#7545) üzenetére


helkis
addikt

nem kell nagyon túlfeszelni szegény lapot? gondolom droppol mint állat :D sajna a 3 fázissal szvsz a lap határán vagy tuningal, nem ártana hűteni egy ventivel a FET-eket.. ;)
quadot pl nem hiszem hogy elbírna..

"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

(#7547) Male válasza helkis (#7546) üzenetére


Male
nagyúr

Nem, alapfeszen megy ennyit :)

Pedig elvileg belemegy a Quad... (nomeg ezeket a lapokat még a Smithfield/Presler procikhoz tervezték, amik nem voltak éppen kis fogyasztásúak ;] )
Na jó, Quad + tuning lehet már sok lenne... de azokból úgyis csak a 65nm-eseket támogatja, amit biztosan nem veszek :)

FETekhez azért áramlik a levegő... majd ha szétszedem a gépet, megpróbálok normális képeket csinálni arról, mit is alkottam házszellőzésnek :)

(#7548) Coyot válasza helkis (#7546) üzenetére


Coyot
őstag

micsoda??? simán megy az! ;]
p5k se+ q6600@3,4 ghz -> fetek hűtve(borda+venti) 130 fokosak :))

Má' nem

(#7549) Male válasza Coyot (#7548) üzenetére


Male
nagyúr

Azon akkor már nem csak melegíteni lehet a kávét, hanem főzni is :D

(#7550) Coyot válasza Male (#7549) üzenetére


Coyot
őstag

Simán, instabil is volt... 3 fázis nem quadnak való, főleg nem húzva :D

Má' nem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.