Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Talán nem kellene beretválkoznom?
Mi hiányzik [link] innen? Ebből a matematikából? -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
mindenki szeret mindenkit
Boldog Karácsonyt, ja még van egy kis idő a kívánságra. -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Betartanád ezt magadra nézve!
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Azt a zsidó és a muszlim se hiszi. Mégse ateisták. Na meg ez a címke amúgy sem tesz túl népszerűvé a hívő emberek körében. Én ezt bevállalom, mert fontosabbnak tartom leszögezni, hogy hányadán állunk. Akkor is, ha sokak számára van egy negatív töltete ennek a szónak. De neked tök fölösleges ezt a céltáblát magadra tűznöd. Az elmondásod alapján, te inkább a kereszténységtől próbálsz elhatárolódni.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Szerintem ne használd ezt a címkét magadra. Én azért szoktam ateistának vallani magam, mert úgy gondolom, hogy nincs. És ezt elég magabiztosan ki merem jelenteni. Általában az ateisa alatt ezt értik. Az emberek többsége hamis képet alkot rólad, ha ateistának vallod magad, miközben az a személyes véleményed, hogy van Isten.
-
Yodamest
veterán
válasz
zolivissza
üzenetére
De ha istenben hiszel, akkor tagadnod kell az univerzum természettudományos létét, hiszen a keresztény hit szerint isten teremtett mindent, köze nem kéne legyen a természettudománykhoz. Szóval ezek ellentétes állítások.
-
Yodamest
veterán
válasz
zolivissza
üzenetére
"én spec ateista családban nőttem fel, lényegében mai napig az vagyok."
utána:
"én tudom, hogy van isten."nem értem két ellentétes állításod hogy kapcsolódik
-
Yodamest
veterán
válasz
zolivissza
üzenetére
Hát vagy egy konkrét élmény/tapasztalás vagy valami olyan reprodukálható esemény, ami által ez bizonyítható bárkinek. (emberek feltámasztása konzisztens módon akár kérésre, könnyező Mária szobrok kérés alapján bármikor a néző szeme láttára stb.)
-
Yodamest
veterán
válasz
zolivissza
üzenetére
A jelenlegi állás szerint megcáfolhatatlan igen, de nyilván aki hisz, annak van valami oka erre, szóval ezeket az okokat várom.
-
Yodamest
veterán
válasz
zolivissza
üzenetére
Hát amennyiben az ellenoldal valós érveket tud felmutatni akkor van, de ilyen elvont "mivan ha" dolgokról tényleg nincs.
-
Yodamest
veterán
válasz
zolivissza
üzenetére
Ez csak trollkodás, a feltevésekből nem élünk meg, egy vita alapját csak a tények képezhetik.
-
Yodamest
veterán
válasz
zolivissza
üzenetére
De nem tudjuk, ez megint csak egy teoretikus feltevés, ilyen alapon bármi is megtörténhet a jövőben, erre nem lehet alapozni. Amúgy meg kizárt, mert ajelenlegi ismereteink is már erősen cáfolják a létezését.
-
Yodamest
veterán
válasz
zolivissza
üzenetére
Mármint? ahhoz egy állítást kell tenni előbb, hogy cáfolni tudjak. A default az az, hogy isten nincsen, mivel amíg valamit bizonyítani nem tudunk, addig arra úgy kell tekinteni, hogy az nem létezik. (isten, lélek stb.)
-
Yodamest
veterán
válasz
zolivissza
üzenetére
Nem.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Ezt, mármint azt, hogy kotykotykoty nélkül nincs kukuriku sem, semnem megcáfolni, semnem megerősíteni nincs szándékomban.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Szép kort megélt (88 év).
Így gyorsan rákeresve az a benyomásom, hogy ez általában igaz a pápákra. Gondolom ebben az is közre játszhat, hogy relatív idős korukban kerülnek hivatalba. Szóval ez már kapásból leszűkíti a kört azokra, akik fizikálisan jobban bírják a strapát.
-
MageRG
addikt
válasz
zolivissza
üzenetére
Fun fact: az éticsiga is böjti étel.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Az örömhír egy olyan kifejezés, amely alapvetően a keresztény teológiában használatos, és Jézus Krisztus életét, tanításait, halálát és feltámadását összefoglaló üzenetet jelenti.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Én nem igazán követem, amit máshol csinál. Ezek szerint ez az a topik, ahol "jól viselkedik"?
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Nem figyelsz a szóhasználatodra. örömhír Ennek a szónak van egy mindent is visz (jelentős kontextusa) használata (talán a te életedben is), azaz ne használd (úgy gondolom nem célszerű) általánosan. A jó hír megfelelőbb lehetett volna.
#29960 rendben Tartsd magad az ígéretedhez.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Úgy látszik menthetetlen a mi "házasságunk". Váljunk el civilizált módon. (menni fog?)
Mivel amit teszel és ahogyan teszed, zaklatásnak élem meg, nyomatékosan kérlek, hagyd abba. -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Netto hazugság. Ismételt III.10.7-8. Ismételt trollkodás és közösségrombolás: III.10.1, III.10.7 flame, III.10.8 trollkodás, III.10.9 off. Topikrombolás és durva személyeskedés miatt. Ezek között nincs a hazaárulás szó.
Kérem figyelembe venni, hogy a tisztázás miatt osztottam meg.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Váradi és Gellér is tud rólam. Ha ennek ellent mondó forrásod van, virítsd. (de nem fogadok veled abban, hogy találsz, mert úri ember(fair play) biztosra nem fogad.
Kezdem unni az alaptalan hazaárulózásodat.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Hát te ki vagy? Őszinte megítélésed alapján (ami persze nem várható, feltételezhető rólad)
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Egy kicsit sem nyilvánvaló.
(nem lehet 'túlmutatni' a kereszténységen; ezoterikus maszlag az egész)
Milyen jó lenne ha valaki behoz egy új fogalmat akkor azt bizonyíthatóan definiálná (ezoterikus maszlag).
(nem lehet 'túlmutatni' a kereszténységen Igen, nem lehet. De, attól, hogy valaki földhöz ragadt és ritkán vagy/és soha nem néz a csillagos égre (kozmosz), attól az még létezik. Állj meg és akkor a földi göröngyök nem zavarnak és nézd a csillagos eget. A káldeusok még "érezték" a csillagos ég üzenetét (káldeus asztrológia, amit volt szerencsém magam szempontjából megismerni egy élő káldeus asztrológiát művelőtől).
Tehát, nem túlmutatni hanem a lélek és szellem kapcsolatában megmutatni szándékoztam.A slendriánságod nem magyarázható ilyen, nem is tudom jellemezni, módon.
( erre mondta kedvenc tanárom, ülj le fiam ... ) -
válasz
zolivissza
üzenetére
ennek kiderítéséhez nem kell sok idő... nyilvánvaló.
(nem lehet 'túlmutatni' a kereszténységen; ezoterikus maszlag az egész)
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Ugyan mit tudhatsz te erről? Ennyi idő alatt nem szerezhetted meg a könyvet, nem olvashattad el, nem nézhettél a hivatkozások hátterébe. Ja, hogy ez téged hidegen hagy, hogy úgy teszel, pedig dehogy. Ezt már kezdem megszokni tőled. Tudod mit ne fáradj.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Miről beszélsz? És mi alapján?
-
Miklós315
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
"Lényegében meg is válaszoltam magamnak a kérdést."
Igen
A Miatyánk ima Jézus Krisztus által nekünk megtanított ima. Mondjuk úgy: nem lehet vele mellélőni.
Az ima célja egyébiránt mindig az Istennel való kapcsolat keresés, akár ha egy kérdésen merengsz, akár ha segítséget kérsz, akár ha áldást, köszönetet mondanál, stb., stb.
A hitvallás a hitigazság megóvása céljából van: pl. Krisztus az Újszövetség közvetlen forrása (hiszen tanított), ha eltérünk e tanításától, akkor gyakorlatilag olyan, mintha sosem lett volna itt, elvégre valami más egyebet hiszünk. A hitvallás a Bibliára hivatkozva (a Bibliából kiindulva) rögzíti a sarokpontokat (dogmatikai alap; a vallástörténet/egyháztörténet rengeteg hitvitát rögzített, ezért praktikussá vált az eredendően "csak" tanítás-továbbadás - tehát misszió, igehirdetés - funkció mellett egy világos zsinórmérték alkalmazása, amely a lehető legrövidebben összefoglalva a lényeget segít meghatározni a viszonyulást, hogy ki mit mond, mit képvisel, hogy az Krisztusi/Isteni kinyilatkoztatás-hű vagy valami egyéb tartalom). Krisztus is hivatkozik rá, hogy lesznek tévtanítók, az apostolok is leveleznek e tárgyban, stb.
Persze pl. az apostoli (vagy pl. a nicea-konstantinápolyi) hitvallás is felfogható imaként is (slendrián egyszerűséggel: minden hitvallás ima, de nem minden ima hitvallás - bár, ezen lehetne vitázni...). -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Tudod, lassan (igen lassan) szerethető figura is lehetsz. Igaz, hogy olyan színben tünteted fel magad mintha "döglöttróka" lennél, de nem baj.
Nem állítottam, hogy én lennék professzor feletti szinten. Az van azon a szinten aki belelát a szellemvilág tényeibe. Leírtam (nem sok hsz-t kell átnézned), hogy nem gyakorlom, nem célom a professzor feletti képességek megszerzése. Talán majd egy másik életben.
Érdekes a hozzám való "ragaszkodásod". Főleg, hogy tudnál ignorálni. -
Miklós315
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
(Keresztény) elmélkedés és szemlélődés
(keleti) jóga
Másra irányulnak (cél és út megélése is más hangsúllyal bír - pl. nem a dopaminlöket a lényeg, ami inkább testi, max. pszichés/közérzeti igényt elégíthet ki)."mindkét esetben ugyanaz történik: a szívverés lelassul, csökken a vérnyomás, a légzés mélyebbé válik, a szervezet oxigén ellátottsága megnő, így többnyire mindkét meditáció felszabadítólag hat abban a pillanatban, amikor elönti az agyat az 'oxigén' - dopamin."
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Ne piszkáld a Miklós315 bajszát.
Gondoltam arra, hogy véleményt alkotok (mert van). De nekem feléd értelmetlen viselkedés volna. Ezért csak egy [link] -et kapsz.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Köszönöm a figyelmet és a "törődést".
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Úgy teszel mint aki nem figyel, pedig hát figyelsz.
Nem a meditációt promózom. Hanem a transzcendencia mint tudományosan bebizonyított tényét. Azaz azt állítom, hogy nem kevés olyan dolog van a transzcendens körében ami a tudományosság feltételeit kiállja és nem abortálható Occham borotvájával. -
MageRG
addikt
válasz
zolivissza
üzenetére
Ha valaki pszichopata (azaz magas pontszámot érne el egy ilyen teszten), az nem feltétlen ezt jelenti. A cikkben olyan, mintha összegyúrnák a narcisztikus és szociopatikus vonásokat.
Sok pszichopatának jó az önkontrollja. Sokkal jellemzőbb vonás, hogy náluk az empátia nem ösztönös, hanem érdekük szerint kikapcsolják/mímelik. -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Látom szeretnéd a 60 percet feltornászni. Remélem nem jön be a számításod.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Nem tudom mi a szándéka a "jószándékolásodnak", de minden tanácsod igyekszem megfontolni.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Az eredeti csak ennyi, azaz miért tetűzől velem lépten nyomon. Élvezed? -
BE4GLE
aktív tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Hehe! Nekem van pár olyan dolog az életemben, aminek nem szívesen futnék neki újra. Kellene ebbe egy olyan funkció, hogy ezeket a részeket át lehessen ugrani.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Az örökkévaló nem matematikai fogalom.
-
válasz
zolivissza
üzenetére
Szevam, üdv; nem tudhat mindenki a kereszténységről, illetve ha csak egy ember is él úgy, hogy még sosem hallott istenről, szerintem jogos kérés/elvárás lenne isten felé
-
válasz
zolivissza
üzenetére
Ha már reméled, és szeretnéd, akkor már ott vagy.
Tényleg ne görcsölj rajta.
Mivel remélsz ezért hiszel is szerintem. -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Az ugye meg van , hogy a két gondolatot üres sor választja el egymástól. A két gondolat lazán kapcsolódik egymáshoz a H.B.- ben.
( Hamvas B. ismeri a dharma törvényét amit keleti útján Helena B. is megtapasztalt. Szerintem H.B. inspirálhatta H.B.-t )
"Az ember életének legnagyobb ajándéka, hogy megtalálhatja az isteni rendet, ami az egész világot áthatja."
Kolja58 szabadon: Az ember életének legnagyobb ajándéka, hogy Jézus megismerésén keresztül megtalálhatja a benne élő Krisztust és szabad akaratából választhatja az Isteni rend megélését. -
BE4GLE
aktív tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Szerintem ne görcsölj nagyon ezen. A vallások esetében is történik egyfajta természetes szelekció. Hosszú távon azok a vallások életképesek, amelyek lefektetik a következő alapszabályt: vagy hiszel ebben, vagy rossz lesz neked. Ha liberálisabban viszonyulnának a saját hitükhöz, akkor az emberek szétszélednének, és a vallás megszűnne.
Arról élő embernek semmi fogalma nem lehet, hogy Isten mit kezd majd veled, ha nem hittél benne. Szóval, sokkal valószínűbb, hogy a hitetlenekkel szembeni szigorú bánásmód, a fentebb említett természetes szelekció eredménye. Nem azért hisznek ebben az emberek mert így igaz. Csak a liberálisabb verzió már rég kikopott, ha létezett egyálatlán.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
[link] Helena Blavatsky, igyekszem tárgyilagos lenni, hogy ne kapjam meg az orkszopkodó billogot itt is. Egy csodálatos személyiség ( utódjáról ezt nem mondhatom el). Kutatta a nyugat szellemi útját és kelet misztikáját személyes tapasztalat útján. Saját kijelentése szerint megtalálta keleten a SAMBHALA-t. Odaát már biztosan rájött, hogy egy nepáli szellem börtönben tévesztették meg. Érdemei felbecsülhetetlenek a világ számára.
"Az ember életének legnagyobb ajándéka, hogy megtalálhatja az isteni rendet, ami az egész világot áthatja."

MageRG: a politikához hasonlóan, a morál kifejeződése. Ha ezt te bevetted, azaz a politika morális akkor te egy másik bolygon élsz, aminek erre a bolygóra semmi valóság tartalma nincs. A többi megjegyzésedre maradok tisztelettel Besenyő Pista bá billog viselője.
Miklós315: Az élvezem a saját életemben a legjobban, hogy a tetteim (amik kaotikusnak látszanak) értelmet nyernek a világszemléletemben.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Hiányos a valóság képzeted. A lét és az élet van. Független a személytől aki a szabadsága által fogalmakat gyárt vagy mások által gyártottat fogad el. Azaz a VAN személyválogatás nélkül van. Nemde?
Miklós315: ... móg és demagóg ...
hiperFizikus: én is szeretek mindent ami a saját helyén van a saját idejében
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Talán ha tennél hozzá kontextust is. Pl. A hely változtatáshoz szükséges idő hiányzik.
Mi van, nincs a prohardveren téridő topik? Ha nincs, egy "rákattant" igazán nyithatna. -
BE4GLE
aktív tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Vagy arról gyárt elméleteket, hogy őt ki a franc teremthette...
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
zolivissza
üzenetére
A fizikai modell szerint az idő egy négy dimenziós koordináta rendszernek a része. Ez a téridő. Ha elhagysz két térbeli koordinátát akkor könnyebb megérteni. Akkor az univerzum története egy fagyitölcsér lenne egy papíron. A nagy bumm pedig a fagyi tölcsér alja. Nem azt mondja a modell, hogy az idő akkor keletkezett, hanem azt, hogy a fagyi tölcsér aljánál nincs tovább. Régen azt hitték, hogy a dolgok (pl. a fény), egy úgynevezett éterben haladnak, és hogy az idő egy ettől függetlenül mérhető dolog. Ezt kísérleti úton már többszörösen cáfoltuk. Istent a téridőn kívülre helyezni, kb. olyan mint újra bevezetni az éter fogalmát. Isten még hipotézisnek is gyenge. Ezzel szemben az ősrobbanás egybevág a megfigyelésekkel, a legpontosabb fizikai modellekkel. Nem szerencsés a kettőt vegyíteni. Akkor hol van Istennek ebben helye? Nos, szabad azt is mondani, hogy "fogalmam sincs".
-
MageRG
addikt
válasz
zolivissza
üzenetére
Az ősrobbanást sokféleképp szokták értelmezni, de egyik sem az, hogy akkor keletkezett a világegyetem. Nem tudjuk hogy keletkezett a világegyetem, vagy hogy egyáltalán keletkezett-e, nem csak "van".
De úgy látom te is elég nonszensznek tartod ezt az időn kívüli létezést. -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
(vicces próbáltam lenni) De nem vagy az.
Idő végtelensége Te miről beszélsz? Az ugye megvan: Veletek maradok az idők végezetéig.
ha teremtett lényeim imával simogatják A megközelítésedből (mert véleménynek nem nevezhető a tudatlanságod) süt az ima lényegének meg nem értése.
El kell ismernem hangulat keltésben "profi" vagy, de a megnyilvánulásaid lényegtelenek. Nem segítenek A-ból B-be jutni.
(bár ez meg így enyhén ellentmondásos) Válogas: paradoxon, oximoron. -
MageRG
addikt
válasz
zolivissza
üzenetére
Ezt meg hogy raktad össze?
Mit jelent hogy időn kívül létezik valami?
Egyébként nem tudjuk hogy "keletkezett-e" az idő. Csak azt hogy ez a legkorábbi időpont ami értelmezhető a jelenlegi fizikában. -
MageRG
addikt
válasz
zolivissza
üzenetére
Talán szerinted Isten unatkozni szokott?
-
válasz
zolivissza
üzenetére
Már úgy érted a tükörből visszaverődő fényenergia rezgésében?
-
válasz
zolivissza
üzenetére
Ő csak akkor esik hasra ha belenéz a tükörbe
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
"Nobel-díjas professzora", oszt akkor mi van, essek hasra tőle ?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Az ősrobbanás elmélet szerint a téridő nem végtelen !
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
? -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Ilyen a személyválogatás nélküli szabadság. Fürdőzzetek benne ha kedvetek tarja.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
A szemüveged túl szűk látókörű. Az élet és a geopolitika megismeréséhez szükséges a széles látókör. Az életben élni és élni hagyni (ábeli modell) az általam erkölcsösnek tartott viselkedés. Hitem része.(pl. sok minden mással egyetemben ezért is vagyok eutanázia ellenes, azaz pontosítva nem szavazom meg és nem alkalmazom, nem leszek semmilyen módon részese). A geopolitikában az élni és élni hagyni nálam úgy működik, hogy amit csak tehetek megismerek (oldal-ellen oldal) és véleményt alkotok. Világ életemben utáltam ha valakik csak az egyik oldal túltolásán fáradoznak és ész érvekkel (történelmi háttérre fittyet hányva) ügyeskednek a káosz teremtésben. Nem gondolom, hogy hogy te nap mint nap, egy agressziót elkövető orosz politikát éltetsz, ezt tenném. Nem éltettem az orosz agresszort és nem is fogom. Hogy vannak geopolitikai érdekei amit "illik" figyelembe venni (hamár atomhatalom) ezt ez után is szóvá fogom tenni.
Egy szó mint száz, legalább a szemüveged töröld meg, hogy ne legyen még homályos is. -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Írd meg légyszi mivel is léptem a lelkedbe (mondjuk privátban).
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Nincs prémiumod, hogy 5 perc helyett 15 percig szerkessz?
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Az ős tudás a benned élő Krisztus. Megtestesülése óta minden emberben ott van a Krusztusi csíra amit ha "dédelget" maga is az ős tudás részévé válhat. Az ős tudás birtokosa pl. Mani, Rózsakereszt Krisztián, Rudolf Steiner. ( bocsi a többiektől)
(tudtám én, hogy "kedvességed" "határtalan") -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
és közben segítesz neki azzal, hogy elmondod neki, hogy ez a pejoratív hozzáállás miért helytelen; márha erre van energiád
Egy farkas falka ellen egy bárány. AHA.
radikális muszlimokkal nehezebb megoldani
Nem nehezebb, lehetetlen. Direkt tettem a radikális jelzőt a muszlin jellemzésére.
Örülök, hogy "beszélgetsz" velem mert megnyilatkozhatok, de ez csak az egómat hizlalja. Nem túl előnyös számomra. -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Sarkítok. Várd el a radikális muszlimtól a keresztény érték rendet? Nonszensz.
Poénkodni a vélt erkölcstelenségemen vélt politikai véleményem alapján inkább erkölcstelen viselkedés mint nem az. Szóval ne erőlködj, ebből nem jössz ki jól. -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Ez csak lózung.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Búcsú
Téged mikor lehet "komolyan" venni? -
Attila2011
aktív tag
válasz
zolivissza
üzenetére
A kérdésben szentelményre utalsz csak, amihez nem kell felszentelt papnak lenni, még ha ezeket sokszor ők is intézik ünnepélyesebb keretben. De a szentségek is érvényesek maradnának, mivel ezek esetén a pap csak közvetítő. A gyónásnál lehet, hogy a pap adja a feloldozást, de nem ő a megbocsájtó.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Fura lenne ha nem volna maradandó. Képzeld el, hogy a munkahelyeden előléptetésre felterjeszt a felettesed, majd később őt kirúgják a cégtől. Ez után le kellene téged fokozni?
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Messzire merészkedtél. Fejezd be.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Forrás? Azt írod "többnyire" és, elfogadóan írod, hogy születési helye az akkori Magyarország. Ezt a kérdést lezártnak tekintem. Miért? Mert a te "forrásod" sem bizonyító erejű.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Hiányos az ismereted. Tökéletesen beszélt magyarul.
Rudolf Steiner Budapesti előadások. A magyarra fordítását ő maga lektorálta.
Van még valami, amiben segíthetek? Köszönöm az eddigieket, csak így tovább. -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Megint jót nevettem. Ez a nevetés most nem az amit LOLnak nevezünk.
-
stefi76
aktív tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Valószínűleg olyan, amit Isten teremtett, olyan nincs.
Olyan van talán, amit az ember magának teremt azzal, hogy olyan embertelenné válik, ami miatt a lényét Isten nem tudja befogadni arra a helyre, ami az a terület, ahol ő van.
Talán.De egyébként kb 15 éve olvastam egy híres embernek - már nem emlékszem ki volt, nagyon régen élt és ateistának is vallotta talán magát, ha jól emlékszem - egy mondását, miszerint:
(kb idézem)
"A legnagyobb bűn az lehet, hogy a legcsodálatosabb lényt - Istent - megvádoljuk azzal, hogy olyan helyet tart fenn és alkotott, mint a pokol." -
stefi76
aktív tag
válasz
zolivissza
üzenetére
"aki nem hallott és gondolt sosem istenre? "
Isten a szeretet.
És akkor ebből kiindulva vidd végig ezt a pokol témát szerintem.
-
Miklós315
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Nem, pont az a lényeg, hogy amennyiben valaki olyan elszigeteltségben élte le az életét a Föld egy adott pontján, hogy sosem jutott el hozzá a Bibliai tanítás, Jézus igéje, mozgalma, stb. (érted...), akkor is juthat azokra a következtetésekre, hogy van egy teremtő Isten (csak, hogy egy nyilvánvaló példát hozzak: görögök a mozdulatlan mozgatóval, korábbról - kiokoskodták; vagy akár az idézett inka példa), illetve erkölcsileg is juthat azokra a megfejtésekre, amiket a konkrét kinyilatkoztatott tanok hirdettek.
Szóval nem feltétlenül kell pokolra kerülnie.
Hasonló volt a probléma a gyermek/csecsemő halottakkal (ők milyen megfontolásból kerülnének a pokolra...?), ezért kb. ugyanez az érv.
A szabad akarat, döntés, morál, Isten meglelése/Istennek tetsző lelki élet, irgalom, alázat, stb. mind a pokolba vagy a pokolból kifelé vezető építőkockái az ember útjának.
Egyébként - nem tudom, hogy tényleg, de - talán jobban érthetővé válik a Teremtő Isten és az általa teremtett képmási ember viszonya ebből a beszélgetésből:
Rembrandt: A tékozló fiú hazatérése | Tűzfal #13(Szép, mert művészeten keresztül, egész líraian dolgozzák fel a teológiai igazságot: Isten szerető viszonyulását)
-
Miklós315
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Anonim kereszténység tétele (másokat is foglalkoztatott a dilemma a történelem során).
Másfelől:
"...»Pachacuti rámutatott arra, hogy a Nap, mint égitest mindig ugyanazon a pályán halad, bizonyos feladatokat lát el, és meghatározott időpontokhoz igazodik, mint egy munkás.« Vagyis ha Inti Isten, miért nem tesz soha valami alapvetően újat? A király elgondolkodott ezen. Észrevette, hogy »a napsugarak erejét minden elvonuló felhő gyengítheti«. Más szavakkal kifejezve: ha Inti valóban Isten lenne, akkor fényét nem homályosíthatná el, vagy gyengíthetné meg olyan dolog, amely csak teremtmény.
Pachacuti arra döbbent rá, hogy csak egy tárgyat imádott és nem magát a Teremtőt! Volt bátorsága, hogy tovább menjen és feltegye a kikerülhetetlen kérdést: Ha nem Inti az igaz Isten, akkor ki? Honnan kaphatott feleletet erre a kérdésre a pogány inka, akinek nem lehetett tudomása a zsidó-keresztyén istenhitről? A válasz nagyon egyszerű: azokból a régi hagyományokból, amelyek elfelejtve ott voltak saját kultúrájában. Pál apostol előre látta, hogy ez leetséges, amikor azt írta, hogy Isten »megengedte, hogy minden nép a maga útján járjon, bár nem hagyta magát bizonyság nélkül…« (Apostolok cselekedetei 14,16-17)."
(Philip Ainworth Means, Ethosz folyóirat 1991/2. száma)
https://divinity.szabadosadam.hu/pachacuti-inka-uralkodo-palfordulasa/ -
BE4GLE
aktív tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Ha érdekel, lapozz bele a Jelenések Könyvébe. A Biblia szerint nem lesz megértő:
Jel 21:8 "A gyávák, hitetlenek, gonoszok, gyilkosok, kicsapongók, csalók, bálványimádók és hazugok mind a lánggal égő kénköves tóba kerülnek. Ez lesz a második halál."
Az az isten, aki ilyen sorsot szán a hitetleneknek, egész egyszerűen méltatlan az emberek hitére és szeretetére.
-
Attila2011
aktív tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Mint érdekesség írom csak, nem kéne keverni az iskolai hitoktatást a missziós tevékenységgel. Persze hova lennénk gyenge provokatív hangulatkeltés nélkül

-
Miklós315
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
-
Miklós315
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Tehát NEM hirdeti Isten igéjét, ahelyett, hogy az iskolarendszer intézményes keretein belül (felteszem, de tévedhetek: az opcionális hittan tantárgyról lehet szó(?) - megj.: eleve a tantárgy eleve egy leíróbb jellegű ismertető, mint prédikálás-térítés) tenné, ahol fizetést kap, mint tanár...?
Nekem ez fura logika, de nem ítéletként, hanem "nem-értem" vonalon fura.Szerk.: vö. Assisi Szt. Ferenccel... (ha már lelkiismereti tényező, stb.)
-
Miklós315
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
...és akkor - felteszem - a sarkon/mezőn/mindenhol ingyen prédikál majd...?
-
Miklós315
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
-
Miklós315
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
A keresztény szemlélődés /Isten-keresés/ nem egyezik meg a keleti vallási rendszeren (hinduizmus-buddhizmus) belül értelmezhető meditációval, amely az embernek a személytelen univerzummal való egyesülését, az energikus megvilágosodást tűzi ki célul.
A két hit tartalma kizáró ellentétben áll egymással (antropológiai és a világmindenség mibenléte szempontjából való értelmezés tekintetében), ezért magától értetődik, hogy az eszköztáruk is más célrendszerrel operál.
Ha keresztényként nem-keresztény tevékenységet művelsz, elterelődsz, nem érsz célba.
Nagyon praktikus leegyszerűsítéssel szólva ennyi a lényegi ok.
Lehet még misztifikálni, hogy milyen erőket szabadítasz el, minek teszed ki magad, stb., de ezek további járulékok, nem maga a lényegi mozzanat.Tehát a rövid válasz: nem, nem meditálhatsz (gyakorlatilag megteheted, de minek tennéd?), ha komolyan gondolod (hiszed, vallod, gyakorlod) a Krisztus-követést.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
[tisztelettel] Szeretett barátomnak.
ezt élem át minden alkalommal, amikor meditálok
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Nagy a káosz, sok a préda, gyülekeznek minden szinten a farkasok, nyomukban a sakálokkal.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Talán több róluk a tudomásom mint szeretném.
De tudod veled nem "beszélek". Nem érdemlem meg a drága időd amit elvesztegetnél kolja58-ra. -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Talán a vécén ülsz?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Terelsz. Gugliz egy kicsit.
-
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Akkor nem vagy tisztában a halál valóságos folyamatával, és azzal, hogy mi is ami "fáj".
A kulcs az asztrál tested. A halál előtti 1-2 napban még itt vagy, de az asztrál tested, ami a fájdalom forrása, már alig érintkezik a fizikai testtel, szinte teljesen kint van belőle. A fizikai test nem "fáj".
Szóval, de igaz, és igen, normális vagyok. -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Hát az aham nem így, vagy úgy, van.
De erre a tudásra neked már nincsen szükséged. De ha mégis ....
Saját utat kívánok neked, böngészd a szellemtudomány.hu könyveinek összefoglalóit. -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Emlékszel, megkérdeztem, hogy az előző kultúrákban, pl perzsa, ki feleltethető meg Krisztusnak, ki hordozza azt a szubsztanciát. Rátaláltál a válaszra, Ahura Mazdā-n.
Akkor még a napon volt a "székhelye", ott találták meg a beavatottak. Az emberiség fejlődése, a Föld állapotaival is megközelíthető. 1. Szaturnusz lét. 2. Nap lét. 3. Hold lét. 4. Föld lét. És még 5.+6.+7. lesz. Ebben a 7-s Föld ciklusban jut el az emberiség, fejlődésének csúcspontjára. Jelenleg a Föld föld létében vagyunk. 1., 2., 3., 4., az Atlantiszt utáni alfaj 5. kultúrkorszakában. Szóval igen régi kezdetű az ember teremtése. -
kolja58
senior tag
válasz
zolivissza
üzenetére
Ne vedd komolyan.
Te nagyon h......., hűde mellé lőttél a sorrenddel.
A teremtés indítéka: a magam hasonlatosságára, mondja az Isten, teremtem az embert.
Minden más a teremtet lény létéből, életéből, létesült. Virágok, állatok, és az ellenerők is, akiknek az a feladata, hogy próbára tegyék az ember Isten kapcsolatát. Az emberiség fejlődésének kezdete után, tudod az alma és az ősbűn után, lépet be az ellenerő a fejlődés megakadályozására, és egy konkrét ideig lesz csak működés lehetősége.
Szóval, átmentem a vizsgáztatásodon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen autót vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 64GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Mivel remélsz ezért hiszel is szerintem.
?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)