Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Tökéletes töketlenség
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
válasz hiperFizikus #29619 üzenetére
Kezdem újra a válasz adást. Miért? Elsősorban a megbékélésem miatt.
A 4. adventi hét van és a SZERETET gyertyáját fogjuk meggyújtani.
A hozzászólásod jelenleg is irritáló számomra mert lekezelő.
Tehát. Még mindig ajánlom a linket amit egy kicsit kiegészítek a gondolataimmal.
Kijelentettem, hogy az ember felépítése test-lélek-szellem. Ezek a részek önállóan is tevékenyek, azaz van a léleknek és a szellemnek fizikai szinttől eltérő tevékenysége. A test-lélek-szellem valóságát az Isteni rend határozza meg. Ha megismered külön külön a testet, lelket és a szellemet a maguk teljességében és össze-matekfizikakémiabiológiastb-zed akkor sem ismered meg a testlélekszellem egységének valóságát. Miért? Mert meg kell hozzá ismerned az Isteni rendet.
Visszakanyarodva. El kezded a test megismerését. A test hármassága: fizikai test-élet test-asztrál test.
Lélek: érző lélek-értelmi lélek-tudati lélek.
Szellem: manasz-buddhi-atman.
Az ember egysége igencsak bonyolult. Remélem a kíváncsiság tovább sarkal a megismerésben.
Ha a wikipédia lélek=szellem? kérdésen áthaladtál és a fentiek nem lohasztottak le, ajánlom: Váradi Tibor (Szellemtudomány) Az ember és a létezés titkai könyvet.
(Most már a Szeretet gyertyája amit meggyújtok, remélem egyenes lánggal fog égni.)kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz zolivissza #29624 üzenetére
Az eredeti csak ennyi, azaz miért tetűzől velem lépten nyomon. Élvezed?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz hiperFizikus #29619 üzenetére
[link] Ha gondolod felhő formájában is számolgathatod.
Egyébként mit is akarsz tőlem? Azért kérdezem mert nem építed hanem leépíted a bizalmam.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz MageRG #29621 üzenetére
Nem kaphatunk sokkal teljesebb képet, ha más, eltérő véleményekkel is találkozunk?
De igen.
Azt kérdeztem, miért gondolod, hogy burokban kell élni az önmegismeréshez, a fejlődéshez.
A szabadság nem a kell művészete. Ismerkedj ahogy szeretnél. És azt is gondolhatod, hogy te nem élsz burokban.
Mi a gondod Paul Coelhoval vagy akár Oshoval, Dan Millmannal, Anasztáziával?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz hiperFizikus #29616 üzenetére
Úgy gondolom [link] elindulhatsz a Wikipédián.
kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz MageRG #29613 üzenetére
Te egy fizikai vetületről beszél, azaz a fizikai testről és azzal megismerhető fizikaiságról.
Nekem az ember test-lélek-szellem hármassága az ember teljessége. Az identitás és önismeret nem azonos kategória. pl. rovar, bogár összehasonlítás.
Az önismereted része az identitásod, de az identitásod ismerete nem az önismereted teljessége.Vajon te ezt tudod-teszed? Mi neked a bölcsesség és mi a bölcselő zöldség?
Maradjunk a vallás témakörében.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
A vallás feladata, hogy életünket megújítsa és megszentelje, hogy összekösse az isteni élettel. Ez elsősorban az Istenség feladata, de nélkülünk ez nem végezhető el: életünk nem újulhat meg tulajdon közreműködésünk nélkül. A vallás isten-ember kérdés, és önmagunk számára is az. V.SZ.SZ.
Vajon az isten-ember kapcsolatban milyen szerepet tölt be az IMA?zolivissza:
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Senki mással nem kell birkóznom (már a korom miatt sem) csak magammal. Ja még magammal sem.
-
aktív tag
válasz MageRG #29604 üzenetére
Rudolf Steiner, Váradi Tibor, antropozófia.
Az identitást ne mosd össze a pontosan körül írt: A delphoi jósda felirata: Ismerd meg önmagad!
Csak valahonnan elindulva tudod magad megismerni. És ez mindig a külvilág megismerésével kezdődik. Akkor amikor elhagyja a szájat az én szó. Az identitásod a külvilághoz való viszonyod. Az önvalód egy más fogalom.
Az anyai méhben is burokban vagy. Ha megszülettél, megtestesültél a külvilág burkában vagy. Ha vallásos vagy az Istened ölén, "kebelében" élsz.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz MageRG #29602 üzenetére
Tudják kicsodák és mire képesek, nem vágynak az állandó elismerésre, helyeslésre.
Ez egy nevetséges óvodás képzelgése.
A delphoi jósda felirata: Ismerd meg önmagad! ( a delphoi jósda egyébként a kor beavatási centruma lényegét tekintve, nem jósda).
A lényegét, már mint a megismerésnek az önmagad szó adja.
A kamaszkori megismerésnek a tükör ad lényeget, azaz amit lát a tükör elé állva és a külvilág tükre a képzelgés alapja. Az önmagad belül van. Kívül és belül nem hamarabb mint 28 éves korodra leszel teljes egység. Csak utána kezdődhet az önmagad megismerése. Hát ez alapján baromság amit érveltél.
De ha már képzelegtél én is megteszem. 66 évesen, bár úgy gondolom széles körű az élet tapasztalatom, azt állíthatom magamról, hogy igen csak keveset tudok önmagamról.
(egy kis utálatos "szopkodás" következik).
Állítom, hogy az önismereti úton közöttünk Miklós315 jár az élen.
Visszatérve. Igen csak naívát játszól.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz MageRG #29599 üzenetére
Tudod ha a szűk környezetedben (burkodban) sem tudod magad helyre tenni (megismerni önmagad), ne vergődj az ismeretlenben. ( persze ha téged csak a valós és trancendens pofonok "nevelnek" akkor bocsi) Jó tanács az öregtől (tőlem): ha a saját burkodban elismert leszel, jól fog esni a elismerésben való fürdőzés és talán majd abba sem akarod hagyni.
-
aktív tag
válasz BE4GLE #29593 üzenetére
Pedig a többi vallást ember alkotta tévedésnek tartjátok.
Ez szemenszedett hazugság+rosszindulat. Kifejhetném, de egyszerűen csak kijelentem. Talán még annyit. A kényszeres legyőzni akaró viselkedéseteknek a hozománya a valóság ferdítése, hazugságok gyártása.
Többször is elmondtam, hogy én kerek perec ki merem jelenteni, hogy nincs Isten.
Eddig is elhittem. Tehát választottál alap személyiség meghatározást. Mit görcsölsz itt velünk. Fejlődj a magad választott "burokban". Ott hetvenkedj.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz zolivissza #29591 üzenetére
Az örökkévaló nem matematikai fogalom.
-
aktív tag
válasz BE4GLE #29588 üzenetére
Te el vagy kalibrálva.
Természetes szelekció. Hány milliárd hívő él jelenleg? Hát így működik a természetes szelekció. Mint apró gyerek hiszek a szüleimnek, átveszem értékrendjüket mert abban a környezetben mindent megtesznek, hogy gondoskodjanak rólam. Majd a természet rendje szerint lázadok és alakul ami alakulhat.
Amikor a vallások alapját összehasonlítottam a tudománnyal szíven döftem magam. Miért? Mert a tudomány az élet egyes részletével matematikailag foglalkozik. Ami nem 0 meg 1 az áltudomány. A részletek összessége nem az egész. Szükségszerű a matek, de nem adhat választ az élet produkálta valóságra. Ha ezt valaki nem látja be, azt mondom rá, hogy el van kalibrálva. A vallás az élet teljességére adja meg a válaszait.
... a hit szükségtelen. Baromság, valahol nagyon félre vezetted magad.Egy kérdést szükségszerű mindenkinek az alapjai tisztázására feltenni. Számára Isten van vagy nincs. Ha ezt a kérdést szőnyegalásöpri a világban kóvájogmintgólyafosalevegőben.
Te az alap kérdésre mivel válaszoltál? Ha szégyenlős vagy ne válaszolj. Tudod: szabadság és nem szabadosság az élet sója.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz BE4GLE #29576 üzenetére
hogy a hit hiányát nem kívánatosnak tekintik.
Ezt ide írtad de hogyan értelmezed?
Gondolkodás és kérdés nélkül támadó voltál velem szemben ebben a hozzászólásban.(idézve Szevamtól bocsi)
Mivel szeretném elkerülni a fent jellemzett hozzáállásom ezért kérdeztem és gondolatot is fűzök hozzá. A gondolat: Mielőtt cselekednék hiszek a szomszédnak, apámnak a szűkebb és tágabb környezetemnek. Hiszek esetleg a megtapasztalásomnak. Hiszek Einsteinnek, bármilyen vallásnak, azaz az általam választott "megmondók"nak. Cselekszem és létre jön a tény. A tény tapasztalata igazolja vagy hamissá teszi amiben hittem. És újra és újra kezdem. Hiszek-tény-hiszek-tény.
Én így látom a hétköznapok megélését, azaz nem csak kívánatos hanem szükségszerű feltétele az értelmes életnek a HIT.
Te hogy látod? Hogyan éled meg a mindennapjaidat?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
Ne görcsöljetek. Itt a [link] mindent is megoldó. Hozd meg az első döntést: Isten nincs, vagy legyen számodra. A többit bármelyik mesterséges intelligenciával összeállíthatod és önmagad sikerét programozhatod. Ha nem jött be, töröl-töröl ahogy a művelt ezoterikus mondja és jöhet a másik személyiség. Az élet játék. Élvezd. (Ja, ne)
-
aktív tag
válasz hiperFizikus #29567 üzenetére
Benoit B. Mandelbrot, a fogalom névadója[2] szavai nyomán: „a fraktálok geometriája a skálafüggetlen (akárhányszoros nagyítás után is megmaradó) egyenetlenség tudománya.[3]
Az egyenetlenség tudománya az Isteni rend lenne? Nem tartom valószínűnek. Persze ha ez egy valóságos paradoxon lenne ... .kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz zolivissza #29557 üzenetére
Az ugye meg van , hogy a két gondolatot üres sor választja el egymástól. A két gondolat lazán kapcsolódik egymáshoz a H.B.- ben.
( Hamvas B. ismeri a dharma törvényét amit keleti útján Helena B. is megtapasztalt. Szerintem H.B. inspirálhatta H.B.-t )
"Az ember életének legnagyobb ajándéka, hogy megtalálhatja az isteni rendet, ami az egész világot áthatja."
Kolja58 szabadon: Az ember életének legnagyobb ajándéka, hogy Jézus megismerésén keresztül megtalálhatja a benne élő Krisztust és szabad akaratából választhatja az Isteni rend megélését.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz MageRG #29558 üzenetére
Emlékszel, egy kis időre török megszállás alatt volt a magyar nép. Mindent elvettek ami számukra tápláló volt. Mit nem evett a muzulmán? Más: Mit nem lehet sabbathkor csinálni? Amikor Jézus, Krisztus szellemét hordozta, azaz az Isten fiát aki a törvény egyben, nem gondolom, hogy jogos volt a kritika. Krisztus utáni időkben minden ember hordozza az Isten fiának csíráját a saját lelkében. Ő a zsinormérce, a többit a karma törvénye elrendezi.
-
aktív tag
válasz zolivissza #29552 üzenetére
[link] Helena Blavatsky, igyekszem tárgyilagos lenni, hogy ne kapjam meg az orkszopkodó billogot itt is. Egy csodálatos személyiség ( utódjáról ezt nem mondhatom el). Kutatta a nyugat szellemi útját és kelet misztikáját személyes tapasztalat útján. Saját kijelentése szerint megtalálta keleten a SAMBHALA-t. Odaát már biztosan rájött, hogy egy nepáli szellem börtönben tévesztették meg. Érdemei felbecsülhetetlenek a világ számára.
"Az ember életének legnagyobb ajándéka, hogy megtalálhatja az isteni rendet, ami az egész világot áthatja."
MageRG: a politikához hasonlóan, a morál kifejeződése. Ha ezt te bevetted, azaz a politika morális akkor te egy másik bolygon élsz, aminek erre a bolygóra semmi valóság tartalma nincs. A többi megjegyzésedre maradok tisztelettel Besenyő Pista bá billog viselője.
Miklós315: Az élvezem a saját életemben a legjobban, hogy a tetteim (amik kaotikusnak látszanak) értelmet nyernek a világszemléletemben.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz zolivissza #29548 üzenetére
Hiányos a valóság képzeted. A lét és az élet van. Független a személytől aki a szabadsága által fogalmakat gyárt vagy mások által gyártottat fogad el. Azaz a VAN személyválogatás nélkül van. Nemde?
Miklós315: ... móg és demagóg ...
hiperFizikus: én is szeretek mindent ami a saját helyén van a saját idejében
-
aktív tag
válasz Szevam #29546 üzenetére
Látom semmit nem jelent egy összefoglalást sejtető név a topiknak. VALLÁS
Direkt leszek alpári. Advent 3. vasárnapján meg gyújtva a 3. gyertyát az adventi koszorún melynek jelentése az öröm. Szűz Máriát jelképezi, aki megszülte Jézust. Ki a f@szomat érdekli a van még itt fraktál.
Az az érzésem is elképzelhető, hogy egy csapat akik ha nem nekik hódoló irányt vesz itt a téma a renitenst ki akarják golyózni azzal az ügyeskedéssel, hogy nem asszimilálódik a fősodorhoz. Most komolyan! Mi a f@szt kezdjek advent idején a kvantum fizikával.
Moderátori kettős mérce. Miért mondom ezt? Mert egy másik topikban amikor a témától, azaz a topik jellegétől elrugaszkodott a csapat (sokk volt az off) bezárta egy időre a topikot. Szóval nem értem miért kell lealacsonyodni az óvodás szintre. Amikor anno rátaláltam a prohardverre büszke voltam arra a sok számítógéppel kapcsolatos tudásra amit felszívhattam.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz hiperFizikus #29537 üzenetére
Az már nem is érdekes, hogy ki(k) is hozták fel a témát. Meg válaszolom, hát ti. Viszont ti nem vagyok "dedikált" hívők, sőt ... . Krisztus, Jézus "hangján" tudatta, hogy az embereket testvéreinek tekinti (elsősorban nem alattvalóknak) és sors közösséget vállalt a testvéreivel az idők végezetéig. Az idők végezetéig nem végtelen természetű időt jelent.
A VAN, téren és időn kívüli. Isten a SZERETET. A VAN az Isten emanációja, a SZERETET szellemi "tere". Itt léteznek a kerubok azaz a szeretet angyalai. Ezek az angyalok az Isteni terv szerint élnek a szellemi térben. Ennek a szellemi térnek az a tulajdonsága, hogy minden élet jelenség mindenütt létezik. A hely fogalma nem értelmezhető . Ezt a létet az örökkévalóság jellemzi, azaz az idő sem értelmezhető. Az anyag akkor jön létre ha a szellemi lét egy része elveszíti a szellemi jelentőségét, azaz kiesik az örökkévalóságból. Az anyaggal létre jön a közismert téridő.
Ennyit az én konteómról ebben a témában. Az ateisták ne turkáljanak az örökkévalóság Isteni létében. Döntsék már végre el, hogy hívőként vagy hitetlenek szerint élik a saját életüket. És ha hitetlen, ne vegzálja a hívőt pl. ebben a vallás topiknak nevezett helyen.
Csak mellékesen jegyzem meg ha a topiknak olyan vehemens moderátorai lennének mint a politika-külpolitika-ukrajnai háború topiknak, már rég rend lenne a topikban, azaz ami nem ide tartozik az ki lenne tiltva.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz zolivissza #29535 üzenetére
Talán ha tennél hozzá kontextust is. Pl. A hely változtatáshoz szükséges idő hiányzik.
Mi van, nincs a prohardveren téridő topik? Ha nincs, egy "rákattant" igazán nyithatna.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
Ha már haladunk a karácsony felé. [link]
Ne olvasd ha a karácsony neked nem ünnep, főleg ne ha csak rád kényszerítik a megélését. Legyél nyugodtan szabados.
Mert árthat az "egészséges" világszemlélődésednek.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz hiperFizikus #29523 üzenetére
Beszállok egy (veletek biztos nem) + -vel.
-
aktív tag
válasz zolivissza #29508 üzenetére
(vicces próbáltam lenni) De nem vagy az.
Idő végtelensége Te miről beszélsz? Az ugye megvan: Veletek maradok az idők végezetéig.
ha teremtett lényeim imával simogatják A megközelítésedből (mert véleménynek nem nevezhető a tudatlanságod) süt az ima lényegének meg nem értése.
El kell ismernem hangulat keltésben "profi" vagy, de a megnyilvánulásaid lényegtelenek. Nem segítenek A-ból B-be jutni.
(bár ez meg így enyhén ellentmondásos) Válogas: paradoxon, oximoron.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Ha már bele csaptam a tűrőképesség közepébe. Az ördögűzésről. 2014-ben a Szentszék elismerte a Nemzetközi Ördögűzők Társaságát, mely 250 ördögűzésre jogosult papból áll.
[link] Bevallom az eredeti forrást nem kerestem. A femina.hu inkább bulvárlap mint tudományos értekezések tárháza, de talán ebben a természetfeletti témában a hatásvadászattól eltekintve tényeken (bizonyos tapasztaláson) alapulhat a közlésük.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
Ha valaki nem járna a konteo topikba, meg hogy a sátánról és az ördögről véleménykedtem, ide is teszem. [link]
Szevam Nem helyesbítettem, tényt közöltem. Az imádkozomban teljesen igazad van. Nem a tárgyeset a lényeg, hanem a lény imádata. Mivel minőséget akartam egyébként is a kapcsolatban kifejezni.
-
aktív tag
válasz zolivissza #29493 üzenetére
Ilyen a személyválogatás nélküli szabadság. Fürdőzzetek benne ha kedvetek tarja.
-
aktív tag
válasz Szevam #29486 üzenetére
Az esszénusok híresek-hírhedtek voltak arról a tulajdonságukról, hogy nem voltak megfélemlíthetők akár az életük megszüntetését célzó műveletekkel sem.
A jó rómaik ha keresztre feszítéssel akarták a környezetüket rendszabályozni, előszeretettel esszénust húztak karóba mert tőlük nem számítottak a család-közösség bosszújától. Miért is? Talán a Holt-tengeri tekercsek választ adhatnak a kérdésre. De Varga László (Tapolca, 1956. augusztus 17. –) katolikus pap, a Kaposvári egyházmegye püspöke élettörténet dióhéja is tanulságul szolgálhat. Ami a fenti linken #29485 megtalálható.Ide teszek egy ima értelmezést (kölcsön vettem)
Az imádkozásnak sokféle módja, témája és célja lehet a Szentírás tanítása szerint. A hálaadás, könyörgés, dicsőítés, imádás, közbenjárás, áldásmondás mellett a Biblia olyan imatípusokról is beszél, amelyek közvetlenül az Isten munkájának megrögzött ellenségei, akadályozói, valamint a felkentjeinek és népének tönkretevésén, elpusztításán fáradozó erők ellen irányulnak. Ilyen például a démonűzés vagy a „szellemi harc” nevű imafajta, a Sátánnal való konfrontálás.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
[link] Ne kattints rá. Először olvasd végig amit hozzá teszek kommentként.
BE4GLEk és azoknak akik úgy gondolják, hogy de mégsem eredményez semmilyen statisztikailag kimutatható előnyt az ima.
Szevamnak a történetem érdekességéhez és azért mert a link történetét itt feszegethetjük ha ... .
Kedves Illető, ne kattints rá ha nincs szándékod-kíváncsiságod a lélek szava podcast tartalmára.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz BE4GLE #29483 üzenetére
A véleményed megfogalmazásából úgy tűnik ehhez a témához még nem értesz. Mivel a téma kibontása-megértése egyéni feladat, jó és sikeres munkát kívánok neked. Ahogy látom az igyekezetedet, reményre adhat okot.
-
aktív tag
válasz hiperFizikus #29480 üzenetére
Igazából nem. Ha valaki Isten(ek)ben vagy valamilyen transzcendensben hisz imád-imátkozik mert van kihez. Ha ez nem része a személy személyiségének, akkor csak nyavalyogni-nyávogni tud. Ezek alapján te hova sorolod magad?
#29481Szevam És igen: Igazából de. A Jó Isten mind a kettőt megérti
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Miklós315 #29474 üzenetére
Az én válaszomat már ismerheted. Nekem régebb óta az a kívánságom ("imátkozok" érte, de úgy tűnik még nem jött el az ideje), hogy a szimbolikus jászol alatt a kettő Jézus gyermek legyen a családjával és az egyik mellett a Pásztorok, a másik mellett a Mágusok legyenek. Talán ha a világ túltolja a Jézus megismerést kipattanhat a megfelelő szikra, hogy a még felmerülő kérdésekre is válasz kellene.
-
aktív tag
válasz BE4GLE #29466 üzenetére
Az esemény valószínűsége is számít. Hát ezaz. Ha őszintén alkalmaznátok a valószínűség számítást akkor még ti is beláthatnátok, hogy Isten létezésének vagy nem létének (ateista alaptézisek) valószínűsége legrosszabb esetben is azonos. És ha ez igaz állítás, márpedig igaz akkor Jézus(Krisztus) valószínűsége is elfogadható.
-
aktív tag
-
aktív tag
válasz Miklós315 #29454 üzenetére
egy mély hiányérzeten át valami makacs elhívásig, amivel nehezen tud kibékülni, megvívni az egyén...
Ezzel most telibe találtad és megsemmisítetted MegaRG-t. (látom ahogy "vergődik", jön részéről a kiselefántmódszer)kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz Szevam #29450 üzenetére
Ne legyél naiv, olvassák. A provokatív viselkedésemmel igyekszem tenni róla.
Megérdemli, hogy ugyanúgy elismerjék, mint más hiteket, például a humanizmust és az ateizmust – áll az NVS sajtóközleményében." Hogy a vegetáriánizmus hitként létezhet az nekem meredek és úgy, hogy szertartások rendje is kapcsolódik hozzá az élet területeiről hát szószó. Ez nekem ugyan olyan szabadosság mint a nud-izmus vagy a hippi élet viselkedés normái. De azt be vallom ha ezek a túltolások nem lennének gyengébb lenne a világnézetem alapja. ( Ja, hát ezeket na ne már)kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz zolivissza #29449 üzenetére
A szemüveged túl szűk látókörű. Az élet és a geopolitika megismeréséhez szükséges a széles látókör. Az életben élni és élni hagyni (ábeli modell) az általam erkölcsösnek tartott viselkedés. Hitem része.(pl. sok minden mással egyetemben ezért is vagyok eutanázia ellenes, azaz pontosítva nem szavazom meg és nem alkalmazom, nem leszek semmilyen módon részese). A geopolitikában az élni és élni hagyni nálam úgy működik, hogy amit csak tehetek megismerek (oldal-ellen oldal) és véleményt alkotok. Világ életemben utáltam ha valakik csak az egyik oldal túltolásán fáradoznak és ész érvekkel (történelmi háttérre fittyet hányva) ügyeskednek a káosz teremtésben. Nem gondolom, hogy hogy te nap mint nap, egy agressziót elkövető orosz politikát éltetsz, ezt tenném. Nem éltettem az orosz agresszort és nem is fogom. Hogy vannak geopolitikai érdekei amit "illik" figyelembe venni (hamár atomhatalom) ezt ez után is szóvá fogom tenni.
Egy szó mint száz, legalább a szemüveged töröld meg, hogy ne legyen még homályos is.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz Szevam #29447 üzenetére
Csak annyira vettem magamra, hogy megírjam a hszt. Ez a tartalom, azaz a link már itt, szembe jött velem.
Az ész mint alkalmazott persze, hogy fontos. Az ész egyik hasznos megnyilvánulása a politikai szintér. És bizony egyre jobban nyilvánvaló, hogy a politika gátlástalan, erkölcstelen de igen hasznos ha a háborút kell elkerülni. Nem szaporítom tovább. Ha valaki azt gondolja, hogy hit nélkül él az becsapja önmagát, vagy leplezi gátlástalan viselkedését. Az erkölcs a hit alapja. Az egyik ember sem lehet vallástalan mert a vallásossága vele együtt teremtetett. Nem tud nélküli létezni-élni. Nem lehet belőle kiszakítani.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Szevam #29445 üzenetére
Vajon tényleg ennyire az ész a fontos? Ha érvelési hibát ejtek a másik meg nem akkor legyalul és nem lesz igazam? Ha a vitában felül kerekedik akkor már igaza is van? Vajon nem elég a kanonizált hit a mindennapok kérdéseire? Akik a jó érvelés technikákat kidolgozták nem volt hitük? Vagy a hitük és az alkalmazott eszük alapján jöhetett csak létre a hibátlan érvelés? Mi várható el egy hétköznapi embertől? Mi várható el erkölcsileg egy érv bajnoktól? Az ész kézen fogva jár-e az erkölcsös magatartással? Ha nem akkor miért nem? ...
-
aktív tag
válasz Miklós315 #29437 üzenetére
Kettő megjegyzésem is van.
Itt "illetlenség" Magyar Nemzetből linkelni. Az eredeti V4NA cikk linkje kevesebb vizet kavar, talán. És mivel a fordítás lehet ferdítés is, igazán érdekelne az általad kiemelt szöveg valóban hűen van-e fordítva. Ha igen és van az eredeti cikkhez komment lehetőség, igen csak érdekesnek tartom az ateizmus hithez tartozó kommenteket.
Ez itt a vallás topik. Ha minden rovar bogár, vajon minden hit vallás-e? Ez eddig a cikkig nem volt hangsúlyos számomra. Csípőből megkérdőjeleztem, hogy ugyan az ateisták miből kiindulva érzik olyan otthonosan itt magukat. Csak nem hiányos alapokra hagyatkozva érvelgetek ebben a témában?
Remélem a topik nem jár úgy mint Németország Angela Merkel félreértett meghívójával.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Kajafás, mielőtt meghalt, megtörte hallgatását Jézusról, és feltárt egy szörnyű igazságot [link]
Azért tettem ide mert bizony jön a kanyar és a felkészületlenek el fognak szállni.
Ez nem egy gyenge, itt forumozó ateista kísérletének egy része. A youtube egész nap bonbázott ebben a témában (már mint vélt vagy valós apokrif történetekkel). Igen jó kísérletnek tartom dezinformálásra. Bibliai KÁOSZ teremtésre. Még talán becsülhetném is a próbálkozást. Szóval vigyázat jön a kanyar. Ez rémisztőbb (számomra) mint az oresnyik. Ja, nem.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
-
aktív tag
De nekem az jött át,
Jogosulatlan, jogtalan, a szó tartalmát meg nem értve használt érv helyettesítés.
csak hogy ne lógjon a levegőben: ahhoz, hogy az az jött átnak realitása legyen természet felettinek kell létezni, te csak értelmezhetsz belátásod szerint. Ha nincs rádiód, rádión sugárzott adást sem tudsz "fogadni" .[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz zolivissza #29426 üzenetére
Írd meg légyszi mivel is léptem a lelkedbe (mondjuk privátban).
-
aktív tag
válasz kolja58 #29425 üzenetére
Legnyilvánvalóbb módon éppen Pál mondja ki, hogy a házasság misztérium: Krisztus és az egyház kapcsolatának a képe (Efézus 5,22-32).
Remélem Pál valóban használta a misztérium szót és nem félre értelmezés. Vegyük ténynek, hogy így van. Mit jelent ez a szó: misztérium? Ha kapcsolódik, hogyan a Logoszhoz? Mit jelentenek a hétköznapokban? Segít-e a mindennapok küzdelmeiben ha tudom róluk az igazságot? Kapok-e jobb munkát, nagyobb fizetést mert ezzel tisztában vagyok? Ha nem, mégis miért érné meg mégis a drága időm erre pazarolni?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
hogy kapcsolódnak a tények és értékek, hogy jelenik meg a Logosz a materiális valóságban? Szeretnék itt leragadni.
Tudom, hogy az én boldogságom az én, csak is az én problémám. De, igen csak boldog lennék ha itt kifejtenénk a fenti kérdést. Az ateisták véleménye nem érdekel ebben a témában. Miért? Nem azért mert bármilyen személyes problémám lenne velük. Ezt határozottan itt is megszeretném erősíteni. De akkor meg miért is? Logikus érvelés, hogy hát akkor miért is. Hát azért mert a Logoszról ebben a "büdöséletben" nem fogunk még parányira hasonló fogalmat sem alkotni. És inkább nem szeretnék újra meg újra beszélgetésnek mímelt egymás mellett elbeszélést művelni. Remélem ez megértésre talál kedves ateisták.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
Majd szólj ha elolvastad a könyvet és találtál benne valami hasznosat az ateistákkal beszélgetéshez.
Javíts ki ha nem mondanám jól. Ez a vallás topik. A vallás feltételez az embernél magasabb fokon létező lényt-lényket akik az élet törvényeit irányítják. Ilyen lényt-lényeket az ateista nem fogad el beszélgetései során. Lelke rajta. Majd szólj ha igazából beszélgetni akarsz és nem kioktatni, hogy miért nem léteznek azok a lény-lények akiknek az életvezetését a vallásos elfogadja. Te itt nem vagy otthon meg itthon sem. Kápísse?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz MageRG #29405 üzenetére
Beleugatok a partvonalról ha már odavalóvá tettetek.
Amíg Jézus meg nem jelenik testi valójában (nem álomként, nem látomásként), nem lehet eldönteni ezt a vitát.
Egy egyszerű kérdés. Azokkal a tapasztalatokkal amik a stigmákat megélő emberekkel kapcsolatban köztudott, még is mit kezdetek? És csak, hogy fel forrósítsam a hangulatot. Van valaki aki hűen kommentálhatja Karsai Dániel utolsó óráit? Mert nekem a története igazából ezzel kezdődik. Miért? Mert azt állítom, az Isteni gondviselés attól az állapottól amit az eutanáziával el akart kerülni, megkímélte. Természetesen a bizonyságom indirekt természetű, azaz ha nem így lett volna a média a "ziccert" nem hagyta volna ki.
Jézus az ember fejlődésének idők végezetéig tartó folyamatának csúcspontja. Nincs újabb fizikai testet öltés, azaz ami neked bizonyosság kritérium az nem jöhet létre. Ha bekövetkezhetne, minden egyéb lényeges dolog súlytalanná válna. Aki ezt a véleményt elsőként megszülte legalább annyira tisztában van vele mint ahogy leírtam. Ti csak átvettétek mint jó szolgák. De hogy visszautaljak tényekre. Az ember igen bonyolult lény. Test-lélek- szellem. Valamint fizikai-éter-asztrál -szellem lény. A fejlődés csúcsán lévő Jézus is rendelkezett éter, asztrál és szellem testel. Mivel ő a csúcs prototípus az anya páholyban ezeket a rész elemeket hétpecsétes lakat alatt őrzik és akinek leszületési feladatának teljesítéséhez szükséges, megkapja az éteritását vagy asztrális eszenciáját Jézus lényének. Mivel erről még hitbeli megközelítésed sincs, elmész a bizonyítékul szolgálható ember mellett. Szóval igen csak szegényesen élitek azt az ateista szerű életeteket. De ez nem ítélkezés mert az idők végezete még igen csak messze van és mivel Krisztus velünk (ti is benne foglaltattok) van az ideig, akár nektek is bemutatkozhat a ti elvárásaitok szerint is. Ezt én szívből remélem.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
Tetszik ez a csörte. Mielőtt nagyon belemelegednétek tennék néhány kérdést az asztalra. Vajon van számotokra értelme a magyarországi létezésnek? Vagy csak a felmenőitek bűne? Tételezzük fel, hogy van értelme pont itt és pont most a létezés(etek)nek. Vajon miért nem a manicheizmusról szól a diskurzus? Miért nem a veleméri templom csodálni való létezés titkairól? Miért nem az Aranybulláról? Vajon miért kellett azt ami addig íratlanul is törvény volt megerősíteni? Annyi itteni (Mo.) lét kérdés van. Miért nem Szántai, Pap a téma vezető?
De legyen. Tekintsünk ki a világunkra. Minden ember választ magának élete vezetéséhez segédletet. Turkál a lehetségesek között és választ. Ő dönt. Felelősséggel, ez nem vitatható. Azaz az az érv, hogy valaki agyhalott, ebben a vonatkozásban (de másban sem) nem állja meg a helyét. Mivel az ember a vallásosság színes csokrából érdemei szerint válogatgat, számomra az élni és élni hagyni magyar gyökerű élet vezetés kívánatos. Köszönöm szépen nem kérek a Káini modell ótörténelmi vagy bármelyik modern változatából.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz Miklós315 #29382 üzenetére
Egyszerű ember vagyok. Nekem a dolgok az Isteni rendben vagy a Káoszban erednek. Szellemileg jól elhatárolódó "területek" amit az ember a köztesléttel hidal át. A közteslét "mindenki" prédája. Az ember szabad akaratával töltögeti. Ha úgy kívánja "úrikedve" Káosszal, ha van embersége Isteni rendel tölti. Akarva fogalmaztam így az előző mondatot, hogy állásfoglalásom is legyen, ne csak a "pofázás".
Hogy mi is a Krisztus Egyháza része azt az ember csak feltételezheti. Én azt feltételezem, hogy Krisztus minden emberben létező reális lénytag (gondolj a tenger és cseppje analógiára). Ezért elsősorban nekem Krisztus Egyháza az ember fizikai teste. Mivel a szabadságod, szabad akaratod az én(ed) irányítja, ezért te (az én "tulajdonosa") vezeti a testet és csak az akaratod engedheti át az irányítást más "erőtérnek", ha úgy döntesz Krisztusnak. Visszakanyarodva.
Ami az Isteni rendben fogant az örökéletű, a fény hatalmának szülöttje. A közteslétben csak az árnyéka jelenik meg. mivel kiléptek/elszakadtak/eltávolodtak a valódiságban nem létezik mert hát az öröklétezés ott a létezés. Csak illúzió, hogy valamiből (ami az Isteni rend része) kilépsz/elszakadsz/eltávolodsz. A valóság csupán annyi, hogy a szabad akaratoddal élve kivontad magad az "erőtérből" bármit jelentsen is az.
Az én álláspontom szerint, bennem a "világfik" nem dönthetnek meg semmit. (jól esik a "nagyképűség").kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz hiperFizikus #29381 üzenetére
Ha a Bibliát elsősorban nem olvasott irományként értelmezed, igazad is lehet. Az olvasmány csak segít fókuszálni a témára. Benned életre kelti azt a komplex valakit aki vagy. A hithűben kiteljesedik a hite. Ilyenkor a külvilág elhomályosodik (értsd, befolyásoló ereje visszaszorul) és a hite, azaz az önvalója lép birtokába. Akinek nincs hithű része az játékszere mindenféle szélnek.
-
aktív tag
válasz Miklós315 #29378 üzenetére
Azt hittem eltévedtem, azaz a politikai topikban vagyok. (globális anglikán közösség- mi van?) Ja nem tévedhettem el mert ott perszóna ... vagyok egy félévre és hát látszik, hogy ide tudok írni. Az angliai anyaegyház csak "felső" engedéllyel azaz Isteni jóváhagyással jöhetett létre. Ezt világfik nem dönthetik meg. Ha a teljes közösség "ateista" is lesz, nem tudják az anyaegyház szellemiségét elbitorolni. Elég egy hithű és a szellemisége él a fizikaiságban és nem egy ember hanem a teljes szellemiség erejével. Ez a világ velejéig romlott, nincs kivétel.
-
aktív tag
válasz Szevam #29365 üzenetére
Nem értem, hogy hogyan következik ebből Neked?
Reinkarnáció. Gondold azt, hogy te már sok-sok évezredet leéltél itt és odaát is. A jelenlegi életed az egész eltöltött időnek egy kicsi szelete. Most is rengeteget tapasztalsz (megismersz). Az összes megismerésed veled van. (cipeled magaddal mint a púpot) Kicsiny része tudatos, a többi tudat alatti-feletti és még tudattalan is lehet. Tehát a jelenlegi elsőlátásra, egyáltalán nem biztos, hogy régebbi megismerést nem tartalmaz. Igenis figyelmeztetés számodra minden "féle" érzékelésed.
Abban igazad van, hogy az élet szemlélése Kisherceg módján bizonyosan szerencsés tevékenység.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz Szevam #29363 üzenetére
Talán enged meg, hogy itt elidőzzek egy kicsit.
A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
Jól értelmezem, hogy számodra nem létezik a reinkarnáció, sem a Krisztus előtti értelmezése sem az utáni, azaz a keresztényi értelmezése?
Miért teszem fel ezt a kérdést? Mert ha létezne, akkor több bizalmat szavazhatnál a ránézek valamire és hiszek valamit az által, a hagyom, hogy megmutassa önmagát., között nincs semmilyen ellent mondás. A reinkarnáció nem csak megerősíti, hogy bármi megmutatja magát az emberi megismerésnek, hanem magyarázatul is szolgál.
Itt vagy elválnak a beszélgetéseink jövőbeni szálai vagy egymásba gabalyodnak mint a "cicák" fonalai. A világ vallásossága a virágok színeiben pompázik. A Taoizmus is ilyen.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz BE4GLE #29356 üzenetére
Igazad van. A fehér fehér, a fekete meg fekete. Ugyan már, minek vannak a szürke árnyalatai és az a néhány szín.
Nem kell meghunyászkodni, hogy "nem tudható" stb. hanem egész nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy "nincs".kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz MageRG #29332 üzenetére
Azért vagy értetlen mert számodra csak a fizikai test mint az ember teljességét meghatározó valami létezik. De ez nem így van. Az sem létezik számodra, hogy van az emberiséget (fejlődését) vezető isteni gondoskodás ami a mindenkori időnek megfelelően történik. A 4. kulturkorszak emberének beavatása a Máté evangélium, az 5. kulturkorszak (azaz amiben jelenleg élünk) beavatási "szertartását" a Márk evangélium rejti magában, a 6. Lukácsé, a 7. Jánosé. A János evangélium mindent is visz, azaz bármelyik időszakban hasznosan forgatható.
Már az első században módszeresen "kasztrálták" a Jézus-Krisztus életmód alapjait.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz MageRG #29330 üzenetére
Mikortól beszélhetünk hivatalos keresztény egyházról?
Attól a pillanattól amikor Jézus utolsó leheletét ki-lehelte.
Milyen írásos emlékek vannak az 1. századból?
Az evangéliumok?
Miért Pál levelei vannak a Bibliában, és nem Péteré?
Pál maga a "szellem" ember, azaz aki a maga hitének elhagyása nélkül talált rá Krisztusra.
Pál, a Krisztus testet öltése előtti beavató centrumoknak írt levelet. Feltárta, hogy merre van nekik a tovább.
A későbbi egyházatyák (tisztelet a kivételnek) inkább félre vezetőek számomra mint nem.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz MageRG #29328 üzenetére
Közelítsük meg az 1házat a háztól. A ház csak úgy építhető ha (fizikai valójában), hogy fundamentuma (alapja) van. A római katólikus egyház alapja (fundamentuma) Péter apostol. A folytatás kikövetkeztethető, nem ragozom.
-
aktív tag
válasz MageRG #29321 üzenetére
Nem tudom miért is kell újra és újra megerősíteni, hogy az első században a kánon is a test-lélek-szellem hármasságát fogatta el. Ahol a lényeg a hármasságból volt ki bontható . A jelenlegi kánon mindent, de mindent a test-lélek kapcsolatában értelmez, az önálló szellem létezéssel kapcsolatosak nekik nem léteznek. A szellem árnyékát ha a lélekben vizsgálódva megtalálják csak az fogadják el a lélekhez tartozóan. Lekorlátozták magukat azzal a kijelentéssel, hogy a Pünkösd a Szentlélek kiáradása. De nem helyes ez a megközelítés de szükségszerű volt ahhoz, hogy abban az időben az emberek helyesen fejlődhessenek. Befog következni az az idő amikor a kánon csak a testet fogja elfogadni. Már tapasztalható a Jézus-Krisztus egységéből "kikoptató" Krisztus elhalványításából.
Lesz mit kifogásolnod a jövőben is.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz Miklós315 #29319 üzenetére
Annyira örülök, hogy ismerek egy mentálhigiénés szakembert aki főfoglalkozását tekintve pap is.
Remélem a sérültek (akiket kifejezetten sajnálok) az Istenben való hitet találják a kisiklott életük gyógyírjának.
A másik út csöbörből vödörbe vezet, azaz akik a transzmozgalmon nyerészkedtek (piszkos módon) most a pszichológia-pszichiátria csapján fognak gazdagodni. Milyen érdekes fejlemények derülnek ki az ateista világszemlélet sötét bugyraiból.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
Kedves zolivissza. Hoztam neked [valamit] 4:45-5:18 Nem én beszélek a videón.
Remélem számodra is hiteles forrás. #29268
+
Nem a szó, a név, az ősök, az élet
Magyarra csak a szív tesz és a lélek. KÖLCSEY FERENC[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz kolja58 #29312 üzenetére
Kedves hsz számvizsgálok. Legyetek szívesek egynek venni a manicheizmusról idézett véleményeket mindaddig míg nincs diskurzus.
Idézet: "K. Rudolph hangsúlyozza, hogy Máni rendszere integer egész, egyetlen részletét sem lehet kicserélni anélkül, hogy az egészet meg ne változtatnánk.91 Úgy nyilatkozik, hogy Máni független, merész és következetes gondolkodó volt, aki a legeredetibb és legtudatosabban megteremtett világvallást hozta létre a gnosztikus szellemből kiindulva."..." L. J. R. Ort úgy véli, hogy bár Máni tanainak nagyon sok eleme más vallásokban is megtalálható, nem árt emlékeznünk arra, hogy az összes vallási vezető ugyanazokból a liturgikus, etikai és hierarchikus lehetőségekből választhatott.93"[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Ha már kezdek belemelegedni a manicheus világszemlélésbe, idehozok egy el nem hanyagolható véleményt.
"Közismert tény, hogy a manicheizmus hihetetlen gyorsasággal terjedt el a Hispániától Kínáig tartó területen, és nem elképzelhetetlen, hogy ha nem indítanak ellene ilyen nagyságrendű irtó hadjáratot, akkor egyes olvasók ezen cikk letétele után esetleg egy manicheus misére sietnének."kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
-
aktív tag
Ha már betértem a Pálos könyvtárba, hoztam egy idézni valót.
"IMÁDSÁG
A SZENTSÉGLÁTOGATÁS VÉGÉN
Szeplôtelen Szent Szûz és anyám, Mária,
aki az én Üdvözítôm anyja, a világ Királynõje, a bûnösök szószólója, reménye és menedéke vagy, ma én is hozzád menekülök,
aki mindenkinél nyomorultabb vagyok. Leborulok elõtted, ó nagy Királynõ, és megköszönöm eddigi kegyelmeidet, különösen azt,
hogy megszabadítottál a pokoltól, amit anynyiszor kiérdemeltem.
Szeretlek, szeretetreméltó Úrnõm, s az
irántad való szerelembõl ígérem, hogy mindig neked akarok szolgálni, és amennyire
képes vagyok, másokban is föl akarom ébreszteni szerelmedet. Beléd vetem minden
reményemet, rád bízom egész üdvösségemet; fogadj szolgáddá és boríts be palástoddal, irgalmasság Anyja! És mert Istennel
együtt oly hatalmas vagy, szabadíts meg
minden kísértéstõl; vagy legalábbis szerezd
meg nekem az erõt, hogy halálomig le
tudjam azokat gyõzni. Tõled kérem a Jézus
Krisztus iránti igaz szerelmet. Tõled remélem, hogy jól tudok majd meghalni. Anyám,
Isten iránti szerelmedre kérlek, légy mindig
segítségemre, de leginkább életem utolsó
14
pillanatában. El ne hagyj mindaddig, míg
csak nem látsz az üdvözültek között az égben, hogy áldjalak téged és énekeljem a te
irgalmasságodat az örökkévalóságon át.
Amen. Ebben remélek, így legyen. Amen."
Miért hoztam ide? Mert a lélek létezésének, működésének alapjai tárulhatnak fel az ima rejtekéből. Szörnyűségesnek tartom, hogy csak Besézni meg istentudjamizni tudunk zsigerből, elfelejtve az alapot adó lényeget, azaz a lelki békénk ápolását. És csodálkozunk a betegség statisztikánkon, szív és érrendszeri betegségeinken.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz zolivissza #29307 üzenetére
Nincs prémiumod, hogy 5 perc helyett 15 percig szerkessz?
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz zolivissza #29305 üzenetére
Az ős tudás a benned élő Krisztus. Megtestesülése óta minden emberben ott van a Krusztusi csíra amit ha "dédelget" maga is az ős tudás részévé válhat. Az ős tudás birtokosa pl. Mani, Rózsakereszt Krisztián, Rudolf Steiner. ( bocsi a többiektől)
(tudtám én, hogy "kedvességed" "határtalan")kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
Husz Jánost"hazájában 2014-ben minden idők negyedik legnagyobb cseh személyiségévé választották. II. János Pál pápa 1999-ben sajnálkozását fejezte ki Husz kivégzése miatt," [forrás] Husz Jánost manicheista eszmék hirdetése miatt ítélték máglya halálra. (remélem valaki hitelesen megcáfolja) A manicheizmus az Ujgur birodalom államvallása volt. A wikipédia megállapítása szerint: Ez az egyetlen világvallás, amely teljesen kihalt.[1]
Remélem ez nem igaz. Álljon itt egy idézet ( ha már rengeteg idézet van ebben a topikban) a Manicheus Zsoltárokból.
...Öltsd fel az igazság ruháját,
add át magad a benned lakozó isteninek.
Tökéletesítsd belátásodat.
A tanácsot kérőkkel légy türelmes,
Megfontolásaidban tartsd meg a bölcsességet.Űzd ki a haragot lényedből.
Légy alázatos a vágyaidban.
Győzd le a szenvedélyt, mely téged mindenbe belevisz.
Higgy rendeltetésedben!
Töltsd be tökéletesen, türelemmel, belső megértésben.
Őrizd meg elhivatottságod mindörökkön, örökké.
ÁMEN[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Ma verselő kedvem van. És visszahúzódok ide, talán Istenhez is közelebb vagyok itt.
Rapszódia
Nincs, ahova hazatérjek,
ténfergek, mint a kísértet
éjszaka.
Süt a napfény, mégse látnak,
a magyar a nagyvilágnak
árvája.
Megy az élet, jő az élet,
ebek vagyunk és cselédek,
bolondok.
Jajgatok, de nincs, ki hallja,
vizes a kalapom alja
a könnytől.
Jaj, ha szám egyet kiáltna,
kitűzném a kapufára
szívemet.
Csak csöndesen, szívem, aludj,
jó nekem így, jó nekem úgy,
akárhogy.
Így végezték bús hatalmak,
olcsó víz a magyar harmat,
sárba hull.
Mit bánják ők? Nevetnek ők,
várnak akácos temetők
mireánk.
Édesanyám, minek szültél?
Elhervadtál, megőszültél
hiába.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz stefi76 #29302 üzenetére
Ha kutakodnál picit mélyebben az iszlám vallás radikálisnak nevezett szárnyának tetteiben és hogy mi sarkalja őket ezekre a tettekre, talán nem értenénk egymást félre. Semmivel sem hasonlítható egy lapon. Még a sorozat gyilkos tetteivel sem. Abban igazad van , hogy finomkodtam amikor radikális muszlimot írtam.
-
aktív tag
válasz zolivissza #29299 üzenetére
és közben segítesz neki azzal, hogy elmondod neki, hogy ez a pejoratív hozzáállás miért helytelen; márha erre van energiád
Egy farkas falka ellen egy bárány. AHA.
radikális muszlimokkal nehezebb megoldani
Nem nehezebb, lehetetlen. Direkt tettem a radikális jelzőt a muszlin jellemzésére.
Örülök, hogy "beszélgetsz" velem mert megnyilatkozhatok, de ez csak az egómat hizlalja. Nem túl előnyös számomra.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz kolja58 #29297 üzenetére
Nem kell nekem sarkítani.
No meg valaki cigó folyamatosan ordibált, hogy kárásztény tázsvérám, így nehéz volt érteni a dagadtnak a hazudozásait.
ugyanazt várjuk el minden embertől
Megmagyaráznád ebben a szituban, hogyan is működteted az ugyanaz várhatom el elvét?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz zolivissza #29296 üzenetére
Sarkítok. Várd el a radikális muszlimtól a keresztény érték rendet? Nonszensz.
Poénkodni a vélt erkölcstelenségemen vélt politikai véleményem alapján inkább erkölcstelen viselkedés mint nem az. Szóval ne erőlködj, ebből nem jössz ki jól.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz zolivissza #29294 üzenetére
Ez csak lózung.
-
aktív tag
Vajon ha valaki a "hitét eldobva" ateista szerűvé válik, az mit tudhat az erkölcsről?
Bocsi. Csak azért írtam mert övön alul próbálkozol, ugye kedves z...a.
Az igazi kérdés, vajon hívőtől jobban elvárható és vélelmezhető, hogy az erkölcs az alapvető tulajdonságai közé tartozhat?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz zolivissza #29279 üzenetére
Búcsú
Téged mikor lehet "komolyan" venni?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
Kipp-kopp.
Kérem szépen ez a vallás topik?kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
Abból az indíttatásból kiindulva, hogy itt igen csak bővében vagyunk a "sáros víznek", merítek belőle és tisztítva adom vissza.
Tehát: Ahura Mazda, Zarathusztra, Hermész, Mózes.
A Napszellem a szellemi látó Zarathusztrának Ahura Mazda. A fizikai Napban az embereknek Ahura Mazdát kell látniuk.
Zarathusztrának két tanítványa volt. Az egyikkel közölte szellemi úton mindazt, amit szellemi látó asztrális szervekkel látni lehet. Ez a tanítvány Hermész néven testesült meg újra.
A másikkal közölte mindazt, amit egy szellemi látó étertesttel tudni lehet, az Akasha Krónika bölcsességét, ez volt Mózes.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
válasz zolivissza #29273 üzenetére
Messzire merészkedtél. Fejezd be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest