- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petzval
senior tag
válasz
Játékos
üzenetére
Amit a talpponti feszültségről írtam vedd figyelembe
A fényképezőgép nem biztos hogy középérintkezőn villant el. És meg kell mérni a talpponti feszültséget. A digitális vakuknak 10V alatt van. Lehet hogy úgy jártál jól hogy nem villant el. Nekem a Pentaxon a vaku 4,7V-os -
Játékos
addikt
-
Petzval
senior tag
válasz
Játékos
üzenetére
A lyuk inkább a fénymérő érzékelő ami a meglevő fénnyel csökkenti a vaku fényét villanáskor.Adhattál volna linket. A vaku egy slavet a fényével iniciál. Ha a vakun van egy domború ablak is az az elvillantásra szolgál. Akkor a vaku tudja a slavet.
A digitális gépek tirisztorral zárnak rövidre vigyázni kell hogy a régi filmes vakuk talpponti feszültsége 300 V is lehet ezért tönkreteheti a gép elektronikáját. -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az FL-36R elején lévő "lyuk" az mit "tud"? Jól gondolom, hogy azzal másik vakut lehet villantani? Vagy rossz nyomon járok?

Illetve a régi vakuk szinkronkábeljét a gépek rövidre zárják, vagy feszültségimpulzust adnak nekik?
Köszi a segytséget!
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Mert van Metz és Sigma vakum is (igaz Canonra), így van összehasonlítási alapom. Konkrétan: az építési minősége egyiknek sem a legjobb, viszont ami nagyon számít, hogy a Metz sokkal pontosabban exponál, mint a Sigma. Utóbbinál elég sűrűn előfordulnak alá-, illetve föléexpózások. Meg, ha jól sejtem, a Metznek usb-n keresztül frissíthető a programja.
-
Ozek
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Vaku vásárlás előtt állok. Van két kiszemeltem, csak nem tudok dönteni közöttük.
Anyagminőség, használhatóság, tudás szempontjából megéri e a 15.000 árkülönbséget a Metz.
Ez a kettő lenne:
Metz mecablitz 50 AF-1 digital [link] 70.000HUF
Sigma EF610 DG ST [link] 55.000HUFA gép amin használva lenne egy Pentax K200D lenne.
A segítséget előre is köszönöm szépen!

-
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
Panasonic FZ30-hoz szeretnék vakut. Milyet ajánlanátok? Semmi extra felhasználási igény nincs..: nagymama, baba, macskák, zuhanó Concorde, ect.. -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Köszönöm az érdemi hozzászólásokat, de nem akartam kockáztatni, inkább befektettem egy FL-36R-be. Nagyon nem bánom, szuper kis kütyü!

A kínai "csodáról" meg én is hallottam, hogy szeret korán halni, így az nálam nem volt alternatíva egyáltalán.
Köszi mégegyszer!
Béke!
-
Frigetrus
aktív tag
-
csakb
őstag
válasz
Játékos
üzenetére
Ha tudsz konkrét típusokat, akkor vatera, expressz, ebay stb. Vagy fotósbörze ahogy írták, meg használt fotóscucc kereskedések. Pl. a Soós, ha Bp. környékén laksz.
Arra vigyázz, hogy a régebbi, filmes korszakban készült vakuk talpfeszültsége igen nagy lehet, és adott esetben megsütheti a digitális vázad. Már ha azt használsz.
Sok kispénzű amatőr kísérletezik a kínai ipar remekeivel, a Yongnuo vakukkal. Egy próbát megérhet, ha új cucc kell, és elég az manuál/slave, esetleg korlátozott TTL mód. Nekem nincs tapasztalatom velük.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy hol/mennyiért lehet hozzájutni olyan vakuhoz (használtan, olcsón) amiegyszerű középérintkezős, és el tud villanni egy másik vaku fényére (slave mód) ?
Köszi szépen! -
pempellini
senior tag
Sziasztok.
Nem tud esetleg valaki segíteni vaku javíttatás ügyben?
Szerviz kellene vagy hozzáértő emberke.
Yongnuo YN460-rol lenne szó.
Feltölt ,hallani is látni is minden üzemel , de utána semmi kézzel sem tudom elsütni. -
aginor
veterán
A Sigma EF-530 DG ST Nikon vakuról mi a véleményetek?
-
*Ropi*
félisten
-
dabgergo
őstag
Ilyen egész alakos stúdióban készült képekhez milyen háttértartót (vagy nem tudom hogy hívják) ajánlotok? Meg hol lehet olcsón fehér vagy egyéb színű egész alakos képekhez is elég nagy hátteret?
-
Ijk
nagyúr
Attól függ, milyen iso-ról és milyen rekeszről beszélünk. De egyébkét igen, az baromira erős beltérbe, beégés problémáid lesznek. Semmiképpen nem vennék fix villanású vakut.
BTW. nem tudja valaki hogy a radiopopper TTL-es kioldóját itthon forgalmazza valaki, ill. egyáltalán beszerezhető?
-
04ahgy
nagyúr
Stúdiószobába, ernyőfókuszba egy 500Ws manuális, nem szabályozható teljesítményű (ergo csak 500Ws-os villanásra képes) vaku nagynak számít?
HGyu
-
szabi-kopy
csendes tag
sziasztok!

lenne egy kérdésem hozzátok aki tud az segítsen légyszíves!
Van egy panasonic dmc fz20 as gépem.+Van még egy soligor dg 340 az külső vakum. Valahogy összkéne hoznom a kettőt, de nem tudom egyszerűen beállítani (pl.s mode-ban nem is működikmeg ilyenek). Szóval ehez kérnék tőletek segítséget. -
C^^
őstag
Sziasztok!
Nagy segítségre lenne szükségem.
Sajnos rossz a rádiós kioldóm, viszont hétvégén kéne az Off-Camera vaku, úgyhogy keresek valami olyan szinkronkábeles megoldást, ami gyorsan beszerezhető (esetleg házilag összeüthető), és az egyik vége vakupapucs, vagy METZ csatlakozó (ide tenném a vakut), a másik vége pedig a vázon lévő papucsra illeszkedik. (Sajnos szinkroncsati nincs a vázon).
TTL mód nem fontos, megelégednék, ha annyit tudna, hogy Manualban elsüti a vakut.Ha valaki tud ilyenről (és itthon beszerezhető), vagy esetleg tud más megoldást, kérem szóljon.
Köszönöm.
-
brutte
aktív tag
Csáo.
Nikon SB-600 nál mire kell vigyázni ha használtan vesszük?
Nikon d90-el mennyire jól szinkronizál jól? (18-105mm VR) -
D4rkm4n
őstag
Hali!
Olyan problémám lenne az EF-500 DG Super vakummal, hogy a szorító csavarját nem tudom teljesen meghúzni. Valami miatt a menetben megakad a kerék, ezért nem is tudom rendesen fixálni a vakut a vázon.
Mit lehetne vele tenni ilyenkor?

-
*Ropi*
félisten
válasz
pocsaiandras
üzenetére
Arra vigyázz, hogy a zárat nem elég csak kicserélni, kalibrálni is kell az elektronikához, különben meg azért lesznek ERR99-eid (nem pontos lefutású zár esetén).

-
pocsaiandras
csendes tag
Köszönöm a vakus tanácsot. Még kitalálom a pontos felhasználási területet.
De tulajdonképp bármi. Partyfotóztam a sima beépítettel, de tényleg, bármi...Zárcserére én ezt találtam, mint lehetőség innen Dániából. Ja, igen, jelenleg Dániában vagyok (és leszek is egy jó darabig):
http://cgi.ebay.com/CANON-EOS-400D-SHUTTER-UNIT-REPLACEMENT-REPAIR-SERVICE-/390226108386?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5adb49dfe2#ht_2146wt_807
De remélem nem ez lesz a baki...
drew
-
*Ropi*
félisten
válasz
pocsaiandras
üzenetére
Először is megvárnám, hogy behal-e a vázad, mert akkor nem vakut fogsz venni, hanem azt javíttatni / újat venni.
Ez tipikusan lehet az objektív és a váz közötti hibás kommunikáció (Pucold meg az érintkezőiket!), gyenge akkumulátorból / markolati kontakthibából fakadó energiaellátási hiba (Pucold meg az érintkezőiket, a markolatnak meg húzd meg a rögzítőjét!), vagy akár a kezdődő zárhalál is...Zárcserével és garanciával kapcsolatban...
Ha majd eljutsz oda, hogy vakut vegyél, akkor azt tartsd szemelőtt, hogy mit fogsz fotózni: ha főként csak családi eseményeket, akkor bőven elég a 430-as. Ha rendezvényeket, kültéri eseményeket, sportot, akkor kelleni fog az 580EX (II), vagy a Metz. Egyébként ha megnézed (most magamért beszélek, mert én árulom a Metzet
), a Metz az 580EX II árának a 2/3-ába kerül, de többet tud nála. Csak picit lassabb. De ha csak kisteljesítményen derítesz vele, akkor ugyanolyan gyors.
Ha nyári nappal szemben akarsz deríteni, akkor megintcsak szükséges a bika teljesítmény, mert az 580EX II / Metz is csak kb. 3 méterig hatékony ilyenkor (mindkettő 58-as kulcsszámú). -
pocsaiandras
csendes tag
Sziasztok.
Elég új vagyok errefelé, mint fórumozó. Végigolvastam - nagyjából - az elmúlt 120 év hsz-eit ebben a témában, de egy-két kérdésre mégis szeretnék vitára bocsátani itt. EOS 400D-m van kit-, illetve egy fix50-es obival. A gép lassan két éves, teljesen meg voltam vele elégedve az elmúlt két hónapig.
Ugyanis kb. azóta ERROR 99-es hibát kapok teljesen véletlenszerűen. Ami a Canon álláspontja szerint ugye lehet akármi is. A hiba "hangja" alapján szerintem a zárnak lesz baja. Amikor sikerül a gépnek - vagy nekem, nem tudom ki a hibás - összehozni egy ilyen hibát, a zárhang kb. félig megy végbe. Utána ki-be kapcs, és megint jó N mennyiségű képig. Kb 30.000 expo van a gépben, lehet, hogy lassan megérett egy zárcserére, bár állítólag ezek a példányok 100.000-et is bírnak. Ha valakinek van némi ötlete erre a problémára, akkor szívesen venném.
A másik, hogy szeretnék venni hozzá egy vakut. Kezdő vagyok még, meg csóró főiskolás is, szóval nem gondolkodtam semmilyen nagy tételben. Az ára, és a használat hiánya miatt a speedlite 58ex vagy exII, de akár még egy 430ex II vagy amit láttam itt eladásra a metz 58AF felesleges lenne szerintem. Amiben gondolkodtam, az ezen három vakuk valamelyike:
- Speedlite 420ex
- Speedlite 430ex
- Nissin di622Olvastam véleményeket, olvastam pozitív- és negatívumokat. Körberágtam többször, de NEM TUDOK DÖNTENI... Amit max ki szeretnék adni az olyan 30-35. Ebay-en nézelődöm rendszeresen, a nissin-t meg lehet venni 125 $ és ingyé posta. Most licitáltam egy METZ 48 AF-re (130$ plusz 45 posta)de nem hiszem, hogy megmarad azon a szinten. A Speedlite-ok nagyjából 125-150 $ között mozognak.
Egyszóval: Ti mit csinálnátok?
A válaszokat nagyon szépen köszönöm!
drew
-
dabgergo
őstag
Sikerült vennem jó áron egy sb600ast az sb800 mellé. Az lenne a kérdésem, hogy milyen olyan oldalakat ismertek amelyekről tudnék tanulni a többvakus fotózásról? stribisz.com-oit ismerem, de vmi olyasmi kéne ahol főleg arra mennek rá h milyen jó kis beállításokat lehet 2 külső vakuval, de jöhetnek ilyen alapok is.
-
Degeczi
nagyúr
passz... digitális kommunikáció zajlik a vakupapucson, nem lenne egyszerű rájönni hogyan folyik
a vezeték nélküli CLS villogáskommunikációt itt elemzi egy srác nagyon ügyesen (fényérzékelőt kötött egy hangkártya bemenetére, így "digitalizálta a fényimpulzusokat", amit utána hangszerkesztő programban elemzett ki, fejtett vissza részben)
rádiós vakukioldókat pl. innen vehetsz olcsón (itthon nem érdemes, simán 2x annyit kérnek érte a viszonteladók)
a fényszinkron slave adapter pedig ilyesmi (de kényelmesebb, stabilabb,, és legföképp: kültérben is jól használható a rádiós adapter. Fényszinkron igazán csak beltérben jó, kinn irányítani kell)
-
*Ropi*
félisten
"Hol lehet a következőket (no és milyen néven) emberi áron kapni:
- slave fény-kioldó
- TTL vakupapucsba való hosszabbítókábel (mondjuk 1m hosszú).
- rádiós kioldó." -
04ahgy
nagyúr
válasz
Degeczi
üzenetére
Jajj... Hát most alaposan felsültem itt a fórum egésze előtt.
1. Nikonék a hangzatos ismertetőkből csak azt hagyják ki, hogy fény vezérli a wireless lighting systemet is. A wireless, a csatornák, meg a mindenség pedig, párosítva a számtech előmenetelemmel meghozta a téves asszociációt...
2. Értem teljesen, miért lett az alulexpó. Nálam is érvényes az infraszűrő a vakura trükk?

Stúdióban lesz valóban...Hol lehet a következőket (no és milyen néven) emberi áron kapni:
- slave fény-kioldó
- TTL vakupapucsba való hosszabbítókábel (mondjuk 1m hosszú).
- rádiós kioldó.Semmiből nem kell eredeti. Jó bármiféle utángyártott is, nem ezen fog múlni a dolog. (Nikon TTL kábel pl. 20e-től kezdődik. De mi ilyen drága abban a 4+1 szál drótban?
)Még egy kicsit a TTL vezérlésről...
Tehát mérő elővillantás van, felméri a váz a terepet, és már előre tudja, hogy mikor (mennyi idejű villanás után) kapcsolja le a vaku villanását.
Egy diagramot szeretnék találni a vezérlésről, vagy ilyesmiről. Villan, hamar lekapcsol, villan és lekapcsol. A második lekapcsolást határozza meg a TTL fénymérés. Nikon vakupapucson melyik érintkező a TTL kommunikációért felelős? Ha nem találok vezérlési leírást, legfeljebb oszcilloszkóppal megmérem.HGyu
-
Degeczi
nagyúr
jajj...
1. nem WiFi! A Commander módra képes vázak mindegyike (akár Nikon, akár más gyártó) a beépített vaku fényével vezérli a távolit. Tehát még csak nem is rádiós módon, nemhogy vezeték nélküli hálózaton (az a wi-fi)
A D40-ből tehát nem is jeladó hiányzik, egyszerűen a beépített vakujának a szoftvere nem kapta meg az ehhez szükséges részt.(viszont fontos hozzátenni, h nem egyszerűen, egyetlen villanás van ilyenkor, hanem digitális kommunikáció, fénnyel elvillogva. Így tudja közölni pl. azt is a távoli vakukkal, h azoktól mekkora teljesítményt vár el. És persze mérő elővillanásokat is kér. Így aztán ebben a Nikon CLS módban előre teljesen megjósolhatatlan, hány villanás lesz a tényleges előtt. De mindez számodra mindegy, a vázad nem tudja, és gondolom a nem Nikon vakud sem)
2. Dehogy nincsen elővillanás: iTTL-ben mindig van! Digitális vázon villanás közben nem lehetséges a TTL fénymérés, mert a CCD/CMOS felületéről nem verődik úgy vissza a fény, mint annak idején a filmről. Ezért még a tükör fölcsapása előtt küld egy mérővillanást a vaku, amit így a normál fénymérő lát, ez alapján számolja ki mekkorára van szükség a ténylegeshez. Tehát iTTL módban mindig legalább két villanás van - és ha itt már az elsőre beindul a távoli vaku, akkor persze nem járul hozzá a képhez (ellenben a vázon lévő vaku mérését alaposan megzavarhatja, hiszen az - nem tudva a távoliról - azt hiszi, h "hű de nagyot villant ez a mérés, itt nagyon kicsi tényleges teljesítményre lesz szükség" - és már valszeg érted is, miért lett annyira alexpós a kép...
(nem csak a távoli sült el rosszkor, de még a vázon lévő is teljesen visszavette a teljesítményét)Ennek nincs köze a vörösszem miatti elővillanáshoz: az egy viszonylag nagy villanás, sokkal korábban, mint a mérő elővillanás!
(azért korábban, mert szándékosan időt hagy arra, h az áldozat szeme reagálhasson. Gyakran szoktak is panaszkodni, h "vakuzáskor sokat késik a gépem, miért?" - olyankor ez a válasz, a vörösszem csökkentést kapcsolja ki)(És persze valóban, más vázak AF segédfényéhez sincs köze)
Ha nagyjából fix, műterem jellegű helyzet (gondolom az, ha távoli vakuról van szó), akkor vegyél egy filléres slave fény-kioldót a Metz-hez, a Nikont hagyd ebben az SU-4-ben, a váz vakuját pedig tedd manuálisan a beállítható legkisebb teljesítményre.
Így az nem fogja zavarni a képet, a két külsővel viszont úgy játszol ahogy akarsz...(persze még jobb egy rádiós kioldó, és az sem túl drága)
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Degeczi
üzenetére
SU-4 a master vaku villanásával vezérelt. A másik remote mód a Nikon Wireless Lighting System. Az WiFi... Az D40-nél nem játszik, legalábbis külön WiFi adó nélkül.
Nikonnál nincs elővillantás. AF segédfénnyel fókuszál. (Kivétel a vörös szem csökkentő ugyebár...)Mindenesetre kipróbálom a beépített vakut, de az meg nem hajtható a plafon fele, szóval esély nincs a közvetett villantásra. Én meg oldalról szeretném a fényt, 75%-ban a slave SB900-ból és 25% szórt master vaku.

HGyu
-
Degeczi
nagyúr
nem ismerem a SU-4 módot, de mivel kézenfekvőnek tűnik a kompatibilitási gond, próbáld ki mi van, ha a beépített vaku (akár manuálisan, akár iTTL-ben) indítja az SB-900-ast
(az, h mindkettő villan, még semmit nem jelent: szemmel nem veszed észre, ha túl korán, még vmelyik mérővillanásra indul el a távoli vaku)
-
04ahgy
nagyúr
Nos, olvasgattam kicsit vissza, és ugyanilyen problémám van!
Metz 36AF-4N van a vázon, i-TTL módban. SB-900 slave remote módban, SU-4 type. Akár M1/1, akár Auto az SB-900 beállítása, alulexponált lesz a kép.
Pedig mindkét vaku villan.Mi lehet a megoldás?
MOD: Aperture-priority-ben fotóztam, a vaku bekapcsolásával a D40 vázam szépen áttette magát 1/60s záridőre. A remote vakut (SB-900) nem tudja külön kezelni, ha a vázon is vakuzok, azt pluszban tettem oda. Kvázi a váz nem "tudta" hogy van másik vaku is...
HGyu
-
Degeczi
nagyúr
(de nem "fix erős villanás", mert az lenne a manuális, ha lenne olyan. A "forced flash" nem "erős"-et, hanem "kierőszakolt"-tat jelent, vagyis mindenképpen villan, ha esetleg a kamera szerint nem is lenne rá szükség. Tipikusan pl. ellenfényben derítésre jó. De a mértéke ilyenkor is automatikus, nem manuális)
-
biker
nagyúr
válasz
Degeczi
üzenetére
nem, az external beállítás a saját külső vakupapucsa, ahova azért nem tehetem a vakut, mert 40V-ig szavatolt, ez meg 200V-os
és igen, nincs manuális vaku módja, csak normál AUTO, fix erős villanás, és Slow sync
de mind3 módban szabályozza a villanás erejét. teszteltem közel-távol villantás módban -
biker
nagyúr
a fényképező manuálisban is szabályozza a vaku erejét, a régi vaku meg analóg, beállítom a legnagyobb erőre (itt kék érzékelő állás), és kész.
de az a baj, hogy a fő vaku fényét is érzi a slave vaku érzékelője, és a slave erejét is a gép.ennél manuálisabb mód nincsen.
mert ha kikapcsolom a teljes érzékelőt a slave vakun, akkor kisebbet villan, mint a kék állásban (szűk blendéhez való) önmagában
-
Degeczi
nagyúr
válasz
csab001
üzenetére
megtaláltam miért gondoltam: eredeti állapotában nem volt wirelessre képes a K10D, csak egy firmware frissítéstől
a vakupapucsos vezérlő viszont nyilván nem TTL - bár ez nem minden fölhasználásban gond, de tény, h sokkal kényelmesebb a vázról állítani a távoli vakukat, mint odabattyogni hozzájuk
-
biker
nagyúr
hogy lehetne összehangolni 2 vakut, hogy ne zavarják egymást, és a gépet?
mostanság tesztelgettem a HS10-emen lévő vaku+egy analóg Philips vakut, infrás kioldóval.
A gond az, hogy a gépen a vakut szabályozza az elektronika, meg a vakun is van szenzor, a villanás erejéhez.
és hiába a két vaku, mindkettő kicsit villan. Tehát erősebb megvilágítást kapok egy vakuval, legyen az csak a belső, főleg ha csak a külső, mintha két vakuval villantok. -
csab001
tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Szia!
Tud wireless vezérlést. Legalábbis van olyan opció a beállításokban.
Gondolom egy exponálatlan, előhívott diát könnyű beszerezni.
(vagy csak nekem nincsenek ilyenek a polcon?)
De gondolom ez a vakupapucsos infra vezérlős megoldás is jó lehet, nem?
Nem nagy összeg, 2400 pénzért osztják. -
Degeczi
nagyúr
válasz
csab001
üzenetére
mert úgy rémlik a K10D saját maga nem tud wireless vezérlést, csak mezei master/slave módszert
olyankor pedig a beépített normál módon, nagyot villan
a wireless módra képes vázakon beállítható, h a beépített ne járuljon hozzá a kép tényleges megvilágításához, és olyankor csak egy nagyon rövid impulzust fog megereszteni (ami még mindig észlelhető lehet a képen, hiszen a zár ilyenkor már nyitva kell legyen, de többnyire ez már nem zavaró, csak közeli tárgyaknál vehető észre)
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
csab001
üzenetére
Talán mert fénnyel kommunikál, és nem rádióval. Nikonnál például úgy van, hogy a beépített vaku adja a jelet a külső vakunak, de a fénye nem jelentkezik a képen, mert csak "kommunikáló" fényjelet küld. Azért a Nikont hoztam fel példának, mert csak ezt a rendszert ismerem. De valószínűleg a te esetedben is így van.
Ha hülyeséget írtam majd valaki javítson ki. -
csab001
tag
Hiába pucolom, ha egyszer nincs is a vázon.

A beépített a jelátvivő? Akkor hol itt a wireless?
Pont azt szeretném elérni vele, hogy a gép felől ne érkezzen fény, csak a máshová helyezett rendszer vaku villogjon.
Lehet, én értelmezem félre a dolgot és rádiós kioldó nélkül nem megoldható? -
csab001
tag
Sziasztok!
Hozzáértőktől kérdezném, hogy vajon miért nem sikerülhet összeházasítanom a K10D-Samsung vaku párost wireless? A gép beépített vakuja elvillantja a slave-re állított vakut, de hiába próbálkozom, a beépített vaku nélkül nem reagál a rendszer vakum.
Elvileg minden azonos értékre van állítva és mégsem megy.
Valami ötlet? -
Grentsó
tag
Sziasztok!
Műszaki analfabéta vagyok, a segítségetekre van szükségem. Eddig kifogástalanul működő Pentax AF-540 FGZ vakum kb. 2 hete szokatlanul viselkedik. Egész pontosan vagy működik a P-TTL, vagy nem, ahogy kedve tartja. Amikor megy, akkor hibátlan. Előfordul, hogy az auto zoom sem használható. A többi móddal nincs probléma. Kívülről sérülésmentes. Próbálgattam, hogy összefügg-e valamivel (vakufej állása, vakut horizontálisan vagy vertikálisan tartom), de teljesen random, mintha valami érintkezési hiba lenne. A vakuval semmi említésre méltó nem történt, időnként odaverem véletlenül valahova a cuccom (tokban és táskában tartom), de ez szokványos.
Hasonló jelenség valakinél? Mi lehet a baj? Javítható? Hova forduljak vele (Debrecen, Szolnok, Miskolc környékén elsősorban)?
Hozzáértő válaszokat előre is köszi!
Grentsó
-
-
04ahgy
nagyúr
Mindenki isteníti az SB900-at. 100e Ft újonnan. Kulcsszáma meg kevés, csak 34. Azt olvastam, azért, mert a 35mm-es elosztású fejre adják meg, jobban fókuszálva nagyobb a kulcsszám.
Kérdésem, hogy a D5000 váz a rekeszértékeket tudja közölni az SB900-zal?HGyu
-
JóGéza
aktív tag
Szia!
[DiyPhotography.net]
Itt van egy cikk róla. Van folytatása is, ha jól emlékszem. -
Cancer
senior tag
Tud valaki vaku kapcsolási rajzot?
Mármint, ha magam építenék egyet.
-
máyköl
veterán
Pixinfo cikk: Yongnuo vakuk
-
*Ropi*
félisten
válasz
killerjohn
üzenetére
Az egy dolog, hogy újként vetted őket a boltban. Ki tudja, meddig álltak előtte a raktárban (akár hónapokat is), ami jelentősen ellustítja a cellák kémiai szerkezetét...Meg lehet gyári hibás is a cella, akkor már alapból gyenge és le is merül pillanatok alatt. Ezt meg csak olyan töltővel tudod kiszűrni, ami egyenként felügyeli a cellákat, pl.: IPC-1(L), vagy a Charge Manager sorozat tagjai.
Amúgy meg, ahogy C^^ mondja: az alacsonykisülésű celláknak kissebb a belső ellenállása, ezért gyorsabban töltenek velük a vakuk.
-
C^^
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Ne nagyon, legalábbis "normál" akukkal ne.
Vakuhoz inkább valami alacsony kisülésű akkut nézz, ahogy *Ropi* is mondja. (Pl. Sanyo Eneloop)
A másik dolog pedig az, hogy ne tárold a vakuban az akkut. Ha nem használod, vedd ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z690 i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 XT 16GB Aerocool P500B Digi ARGB 850W
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium használt, karcmentes 95% akku (344 ciklus) 6 hó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 256GB,Használt,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ezek szerint nem tudom a gépemmel elsütni ezt a vakut?! Nagyo kár...

)

), a Metz az 580EX II árának a 2/3-ába kerül, de többet tud nála. Csak picit lassabb. De ha csak kisteljesítményen derítesz vele, akkor ugyanolyan gyors.