2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Fotózás rovat

Yongnuo YN467 Nikon

Olcsó redszervaku, Nikonhoz

[ ÚJ TESZT ]

Előszó

Talán más is volt már úgy hogy digitális tükörreflexes fényképezőgépéhez szeretett volna vásárolni egy rendszervakut. Két megoldás van: vagy egy gyári méregdrága vakut vásárol az illető, vagy más gyártók olcsóbb, de hasonló tudású vakui közül választ.
Mivel nekem nem volt pénzem még a legolcsóbb gyári vakura, a Nikon SB400-ra sem és tudásban ennél komolyabbat szerettem volna, körülbelül hasonlót, mint a Nikon SB600. De SB600-ra még annyira se lett volna pénzem, ezért más gyártó megoldása után néztem.
Maximum 30ezer forintban húztam meg a keretet.
Néztem sok félét, Metz, Sigma, Nissin stb. de egyik márkából sem találtam olyat, ami tudásban megfelelő, és az ára is baráti. Pedig nem voltak nagy elvárásaim, legfontosabb az volt, hogy ha már külső vakum lesz, akkor annak feje legyen dönthető és forgatható is, hogy a lehető legjobban lehessen vele indirekt módon villantani gépen való használat során, kulcsszáma meg legalább legyen 25-ös.
Továbbá szerettem volna, hogy TTL és manuális módban is működjön. Manuális módra leginkább a gépről levett használat alatt van szükség, és mivel én szeretném úgy is használni, ezért kell, hogy legyen benne.
Nem volt nekem feltétlenül szükségem zoom fejre, Nikon CLS-re, és még egyszerű slave vakuként való működésre se (gondoltam majd veszek hozzá távkioldót). De sajnos egy modellt se találtam, ami megfelel szerény kívánságaimnak. Vannak egész jó árban lévő vakuk, viszonylag jó tudással, relatív olcsón, de például, kispórolják belőlük a forgatható fejet, és csak dönteni lehet azt. Ez elég idegesítő szerintem, mert már majdnem jók lennének a célnak.

Tovább keresgélve rábukkantam a kínai gyártású, Yongnuo márkájú vakukra. Találtam néhány videót és néhány rövid írást, főleg a YN467-es típus tetszett meg. Láttam, hogy belefér a keretbe és úgy döntöttem, hogy nekem kell egy ilyen. Beszereztem, és elégedetten használom. Jöjjön egy kis bemutató!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.