Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Santiagain
őstag
Egy átlagos vaku (pl. Metz) nagyságrendileg hány villanásra van tervezve? Nem egzakt számra vagyok kíváncsi, gondolom, a szórási is nagy lehet, hanem nagyságrendre.
-
Zozzer888
addikt
-
Cancer
senior tag
válasz
Santiagain
üzenetére
IPC-1L -el töltöttem akkukat, és (az alap 1,2V-os) akkukba 1,57-1,63-at is beletöltött...aztán vakuba be, és nulla!

Nálam ez a halál.. -
-
*Ropi*
félisten
válasz
Santiagain
üzenetére
Mondjuk, hogy 0 volt feszültséget mérsz rajta. Vagy, hogy kiveszed a töltőből, beteszed a használandó elektromos kütyübe és az kb. 10 másodperc után "low battery" státusszal kikapcsol.

-
*Ropi*
félisten
A Pentax vezetéknélküli vakuvezérlését nem ismerem, tud olyat mint a Nikon CLS commander módban, hogy a váz vakujának villanása átviszi a korrigációs értékeket is, vagy csak simán elvillantja buta vakuként azzal az értékkel, amit a slave-n beállítottál?
(#3188) Zozzer888: végül milyet vettél?
-
Cancer
senior tag
Én most vettem egy csomag eneloop glittert (8 db) ezekről csak jókat hallottam. Otthon van 8 db 2300mAh-s Instant. Na, azok még nagyon jók!! Imádom őket.
4 GP akku is szoláglatban van (2500 mAh) azokal elégedett vagyok. Van valami kínai (nem jut eszembe a neve, 2900 mAh-s) azok most haláloztak el...
Az Energizer-ek pedig vagy már félholtan érkeztek...de kaputo mindegyik. (rossz tapasztalat)Amúgy hiába a 2500-2700-2900 mAh, sőt láttam 3500 mAh-sokat is, 2000 felett ritkán tölthetőek. A súlyuk sokat elárul a kapacitásról.
-
Anubis_9
addikt
Értem. Én ezekkel használnám. Korábban volt ilyen töltőm és újra ilyet használnék az ilyen aksikhoz.
-
Cancer
senior tag
válasz
Anubis_9
üzenetére
A felsoroltak közül a legnagyobb fényereje a Trioponak volt. (természetesen), bár a dupla IFK-tól többet vártam)
Amúgy 3x5 méteres stúdió"körülmény" között másodpercenként is ment a kép. Igaz portré, TTL üzemmódban.
Amúgy ISO 100; 1/200-ad mp és legalább f10-12-es blende kell zárt térben (3-5 méteres távolság), hogy ne égesse ki a képet. Ha nagy belmagasságra plafonról kell, én akkor sem tapasztaltam 7 mp-et, ha jófajták az akkuk.
De mivel az előzőben csak fényteszt volt, csinálok majd egy feltöltés tesztet is. -
Anubis_9
addikt
-
Anubis_9
addikt
Na, akkor lehet mégis a Triopo TR-980 lesz a vakuja a D3200-esemnek.
Most már annyi jó olvastam róla... De: van itt egy teszt, hogy arról számolnak be, a feltöltési ideje 7 mp, ami nagyon sok.
(Mind a TTL verzió, mind pedig a manuális verzió esetében, maximális erejű villanás esetén közel 7 másodperces feltöltési időt mértem.) Neked erről mi a tapasztalatod? -
Cancer
senior tag
Bocsi, a "hangos gondolkozásért", de összefoglalom, hogy mivel jövök neketek, ha végre lesz egy szemernyi időm.
Review a Triopo TR-980C-ről. (abszolút pozitív benyomások)
Illetve múlt szombaton csináltam egy 6 vakut összehasonlító villanási tesztet, ami ugyan hagy maga után némi kívánni valót, de kiinduló alapnak talán nemrossz. TR-980, YN-460, Sunpak 240, Amity 840, és hátom saját épített. (Az egyik 3 villanócsővel, a másik egy IFK-120-assal, a harmadik 2 IFK-120-szal)...
-
Cancer
senior tag
válasz
Anubis_9
üzenetére
e-bay (bondscamera) Kicsit lassabban jött meg mint reméltem (~3-3,5 hét okt.17-es rendeléssel), de pl a portrémarkolatra 5 hetet vártam.
-
padi68
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
megrendeltem, itthonról és 6 hó garanciával... :-)
49eFt postával
-
*Ropi*
félisten
Ha expozíció korrekciót (EV) állítasz, akkor a záridőt vagy a blendét állítja a gép attól függően, hogy milyen módban vagy.

Ha vakukorrekciót (FEC) állítasz, akkor állítja a vaku villanásának erősségét.

"Slave módban próbálom a vaku ex.korr. -t , de semmi különbséget nem látok... Most a slave vaku csak a rendszer vaku villanására villan.... csak így tudom slave ben használni."
A rendszervaku villanása nem viszi át a slave vakunak az információt, hogy kisebbet kell villannia. Ehhez vagy infra vezérlést tudó váz (7D, 60D), vagy infra vakuvezérlő (ST-E2) vagy rádiós E-TTL vezérlő (pl.: YN622, Pixel King) kell.
-
Rota
tag
Sziasztok. Egy kérdésem lenne.
Jól gondolom , amikor expozíció korrekciót használok akkor a vaku villanásának erejét befolyásolom.
Tehát ha negytív az érték kisebbet villnat....Slave módban próbálom a vaku ex.korr. -t , de semmi különbséget nem látok... Most a slave vaku csak a rendszer vaku villanására villan.... csak így tudom slave ben használni.
-
A Zéé
addikt
válasz
Anubis_9
üzenetére
elég régi törvény az. Elvileg 22 eurónál nagyobb értékű dolgokra vonatkozik.
Nem is a vám a drága (sőt elektronikai cuccoknál mintha nem is lenne), hanem az ÁFA, az meg 27%.
Ennek ellenére gyakran nem kell fizetni a kisebb értékű cuccokra. Általában nem is szokták ráírni a cucc teljes értékét, és még ajándékként is adják fel.ó, bár az utóbbi időben a sok hasonló dolog miatt olvatam már több helyről is, hogy nagyon átnézik azokat is.
Nekem jött már be postával együtt 120 dolláros cucc (cipő) is minden gond nélkül. A 200 dollárost viszont már megvámolták. Arra 14k-t kellett ráfizetni (szintén cipő, de ezek voltak eddig a legdrágábbak)A megoldás az lehet, ha nem akarsz kockáztatni, hogy ebay.co.uk-n, vagy ebay.de-n keresel olyan lerakatot, ami EU-n belülről küld.
-
Anubis_9
addikt
Na igen, az imént hallottam, hogy van egy nem is olyan régi törvény, ami sújthatja az EU-n kívülről érkező termékeket, de csak sújthatja... Hát, necces, nem tudom megéri-e kockáztatni, de mégis csak 22e-et spórolnék.
A másik kérdés, hogy ekkora összegnél mekkora lehet a vám... 
-
Anubis_9
addikt
Ezt nézzétek, Triopo TR-980, nálunk ez 2x ennyibe kerül...

-
padi68
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
155€ az jó ár és nincs se vám se áfa...

-
A Zéé
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
Bizony ezt már én is néztem innen, Angliából meg nem is különösen drágább, mint Hongkongból, és talán hamarabb ide is ér, és elvileg áfa+vám sincs rá. Csak kaptam egy 30k-s fotót a szombethelyi rfk-tól, aztán így most kicsit kivárok, amíg kiderülnek az új típus gyermekbetegségei

-
padi68
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Szia, kösz!
Hol és mennyiért?
Mennyi erre a vám ill. az egyéb költség? -
Real_Necro
veterán
Yongnuo YN-568EX újan.

-
padi68
senior tag
Sziasztok, melyiket ajánlanátok?
YN-565ex: 43eFt új 6 hó garancia
vs.
Nikon SB600 használt, garancia nélkül 46eFt
Kösz

-
bubi92
őstag
régebben vettem egy ilyen pt-04 occókínai kioldó pakk-ot. gyárilag szar volt az adó, szétszedtem, de csak rontottam rajta. most nézegettem ebay csak adókat, de nem nagyon találok ugyanolyan "márkájút". mennyire valószínű, hogy egy ilyen kioldja a vakukat?
vagy nem is fogják érzékelni a vevők a jelet
illetve, ha van valakinek kioldója vevő lennék rá! -
Real_Necro
veterán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Yongnuo-t nem nagyon ismerem, de fotós talin egy korábbi típus valahogy nem győzött meg sem menüben, sem fényerőben. Sajnos az Oloongom auto FP-t nem tud, és ha ezt előre tudom, lehet lemondok wirelessről és inkább a sima SP-690-et rendelem, de beltérre szerintem jó szolgálatot fog tenni.
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Nikon D3100-ra kellene nekem vaku. Maximum 50 ezret szánnék rá. De ha kevesebb még jobb. Hivatalos bulifotózásra,és ezenkívül is leginkább emberek fotózására használnám. Mit ajánlanátok? Köszi.
-
*Ropi*
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Bármilyen egyszerű középérintkezős vakut rátehetsz a mai digitálishoz készítettek közül (kis talpfeszültség), a slave pedig olyan legyen, amelyik tud optikai kioldást (vagy veszel alá egy optikai kioldó kockát). Ha csak portréztok vele, akkor nem is kell nagy kulcsszám (~33), tehát olcsóbb vakuk is megfelelnek.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Alapvetően vakus a kérdésem, de talán a másik topikot többen nézik.
Esetleg aki hozzá tudna szólni, kérem segítsen.
Kérdésem.Köszi.
-
tgulyas
senior tag
Üdv
Mi a véleményetek egy Nikon SB 400 vakuról ?
-
bszotak
tag
Sziasztok!
Triopo TR-980N vaku kapcsán szeretnék kérdezni. Egy olyan probléma lenne vele, hogy 20mp után energia takarékosságból kikapcsol, s az exponáló gombbal sem indul újra, ismét be kell kapcsolni.
Van valakinek tapasztalata, megoldása erre? Sajnos a leírásban, beállítások között semmi állíthatósági lehetőséget nem találtunk.Köszi!
-
*Ropi*
félisten
-
j.bravo
addikt
Nem akarom ám telespammelni a fórumot, még ha ez is a látszat

Kedves Villanj körte tulajok,
jövő hét vasárnap, azaz december 2-án, nem tudna valaki nélkülözni egy-egy lámpaállványt illetve (főleg) villanjkörte-foglalatot?A körte (vaku) nem kellene most, nem fotózáshoz használnám, hanem (nem fotózási célú) világításhoz; rendes villanykörte vagy kompakt fénycső kerülne bele. Ernyő is legfeljebb díszítésnek.
Olyan lámpaállványból amit a körtéhez adtak, nekem van 3+2 = 5db (3 db körtéhez kapott, + 2db külön vette McGoat-féle lámpaállvány, ami ugyanolyan), ellenben csak 3 db foglalat (értelemszerűen).
De bármi más, "mobil", normál világítótest rögzítéséhez használható készség jól jönne arra az egy napra (csipesz spigottal, csíptetős írósztali avagy könyvespolc-lámpa, stb).
Aki megszán, az írjon PÜ-t, legyen szíves!
Köszönöm előre is!

-
Real_Necro
veterán
Anno technikusos koromban egy telefon trafót a rossz színjelölés miatt rosszul kötöttünk be. Hülye voltam, mert két kézzel tapogattam a kábeleket és mértem a szekunder oldalt, aminek az lett az eredménye, hogy átvezettem több mint 750V-ot két kéz között. Az akkori 19 évem elég gyorsan lepörgött előttem, azóta mindent alaposan áramtalanítok.

-
spanyoll
addikt
Annyira jó ilyen tapasztalatokat olvasgatni, azt hiszem megyek a garázsba zéró tapasztalattal és hozzáértéssel nyalogatni a kondit a vakuban, megjött a kedvem hozzá, köszi a jó tanácsokat

-
Cancer
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
A kondik kisütögetése (csavarhúzóval) akkorát durrantgatott, hogy garázsból egy fürdőszobán és folyosón keresztül a nappaliban is hallották.
...Persze ilyenkor mindig parázok, mint állat, ezért szemüveg, kesztyű, kabát van rajtam. (NEM SZABAD KOCKÁZTATNI, FÉLVÁLLRÓL VENNI) Illetve fontos, hogy kisütés, durranás után még 2-3x hozzá szoktam nyomni a csavarhúzót és szokott még olyankor is szikrázgatni!!! Emberek, itt 3-500V-ról is lehet szó, úgyhogy nagyon óvatosan, vagy inkább sehogy.
Amúgy is a kondin is nyoma marad, ha így sütjük ki...olyan ez, mint a pontheggesztés! -
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Nem raktam elég Szmáj Lee-t?

-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Egy vakunál mindig új értelmet nyernek az "ezt jól benéztem" és az "ebbe jól belenyúltam" kifejezések.

-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Az IFK 120-as cső (a fiatalon épített "játszós" strobikban) ha jól emékszem 120 Ws és már az is elég nagyot tudott ütni, nem a csipkedős kategória...
Egy valós 58-as kulcsszámú vaku ~300-350 Ws-nak felel meg... -
Zozzer888
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
Eleve nem bölcs dolog bármilyen nyilvános fórumon azt hirdetni hogy nyugodtan nyúljon az ember elektromos töltés alatt levő cucchoz

-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Ezt most nem mondtad komolyan, ugye? Ha peched van, az EKG-dat is kivasalja örökre.

-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Az inkább Megás nagyságrend, kaszkáddal.

Ha jobb minőségű kondi, a csavarnyúzód le is olvad.

-
Cancer
senior tag
Huh, fentebb valahol írtam...
A sok max teljesítményű villantástól "eloldott" a forrasztás a vakucső végén. Valószínűleg a főchip is kiment, mert korábban letiltotta, ha túlmelegedett...Szétszedtem és bucival visszaforrasztottam. Azóta parádés. (kop-kop-kop)
Mondjuk annyit nem lövök vele, hogy kigyulladjon.

-
*Ropi*
félisten
-
Santiagain
őstag
Párom száz Forintért turkált Nikon (még japán) ss-22 bőrszütyőt. Mint az új, pedig gondolom, nem mai darab.

Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Star Citizen
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- 27% - ÚJ - Captiva 16" Notebook! Ryzen 9955HX / RTX 5090 / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- AKCIÓ! Asus B250M i3 6100T 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RX 6700 XT / B450 / 16GB 4000MHz / 500GB NVMe / 750w Gold! BezsámítOK
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szóval az Eneloop az egyik legjobb megoldás?
A 430EZ-m feltölt 5sec alatt energiser akksikkal...pedig az egy 23éves múzeum szökevény
(Mind a TTL verzió, mind pedig a manuális verzió esetében, maximális erejű villanás esetén közel 7 másodperces feltöltési időt mértem.) Neked erről mi a tapasztalatod?
A másik kérdés, hogy ekkora összegnél mekkora lehet a vám... 

Kell kell kell kell kell!
De a csavarnyúzó is megteszi, bár elektrolit kondi annyira azt nem szereti.