Hirdetés
- gerner1
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Ráengedtem az egyik Eneloop akku csomagomra az IPC-1L töltővel a frissítési műveletet. Több mint 24 órája dolgozik.... Tudja valaki meddig tart ez a művelet? Amit viszont nem értek, hogy az egyik akkunál a kijelzőn úgy látom, hogy a töltésnél elakadt, vagyis 1.51v van a kijelzőn, és töltési állapotban van 14 órája, míg a többinél épp kisütést végez, bár ott is eltérőek az idők amióta az adott foglalatban folyik a művelet, de csak minimálisan.
Lehet hogy az egyik akkuval valami gond van? Okozhatta ez azt, hogy bazi lassan töltődött ezzel a 4 akkuval a vakum? -
JohnyBlue
addikt
A stúdió vaku állványoknál a légrugó mire való? Nem zuttyan le egyből és könnyebb kitolni magasra?
-
vadkörte
addikt
A D70(s) minimális vakuszinkron ideje TTL, de nem HSS vakuval 1/500s, HSS vakuval szinkronizál a minimális 1/8000s-ra is. (tudom, mert kipróbáltam!) A D80 szinkron ideje 1/200s, míg a legrövidebb záridő 1/4000s.
Mindkettő képes a kisvakuval a CLS rendszerben master lenni, a D70(s) csak egy csoportot tud kezelni, a D80 talán kettőt...(#3994) gab.m:
Kihagytad a megfelelő vaku használatával részt.
Egyébként a D40-nel már nem. A D70(s)-nek is azért lehet 1/500s a szinkronideje, mert kombinált mechanikus + CCD elektronikus a zárszerkezete. 1/500s-ig a mechanikus zár, az ettől rövidebb időknél a CCD elektronikus zár képezi a záridőket. Pl 1/2500s-nál a mechanikus zár 1/500s-mal fut le, a "maradékot" elektronikusan képezik. Ezért ugyanaz a zárhang 1/500s-nél is, mint 1/8000s-nál.
-
L4mie
veterán
válasz
szattila64
üzenetére
D70 vagy D80 nem tudom melyik tudja a 1/4000 es szinkront is

-
*Ropi*
félisten
válasz
szattila64
üzenetére
Ezt a kérdést magadnak kell megválaszolnod, hogy megéri-e neked...

-
szattila64
csendes tag
-
*Ropi*
félisten
válasz
szattila64
üzenetére
Látom, az Indexen is feltetted a kérdést: ha itt is elmondtad volna, hogy ultranagy sebességű tárgyakat szeretnél fotózni, akkor én is mást válaszoltam volna. Ugyanis van "nagy sebesség", meg "annál is nagyobb sebesség".
Általában a kezdők akik itt kérdeznek nem azzal kezdik, hogy vízbe csapódó tárgyakat, puskagolyót meg hasonlóan perverz dolgokat akarnak fotózni.

-
Zozzer888
addikt
válasz
szattila64
üzenetére
Szia!
Van olcsóbb megoldás, alairasomba lévő linken ha megkeresed a "Bikulás"-os bejegyzést ott ki van fejtve.
(EBay - blazzeo - flash trigger) -
*Ropi*
félisten
válasz
szattila64
üzenetére
YN622N.
-
szattila64
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék egy kis segíséget kérni. Van egy Nikon D5100-as gépem és vettem hozzá egy SB-600-as vakut. A vakut úgy szeretném használni, hogy nincs a vázhoz rögzítve, viszont ezt most nem tudom megtenni. Próbáltam utánna olvasni, hogy milyen eszköz kell, hogy ezt meg tudjam tenni, de elég drága megoldásokra találtam.
Aki kicsit jobban ért a vakukhoz, kérem segítsen, hogy mi a legolcsobb megoldás , hogy ezt megtehessem, milyen eszközt kellene beszereznem hozzá. Jó lenne ha nem vezetékes lenne, de amennyiben a vezeték nélküli megoldás többszörösen drága, úgy megkötném azt a kompromusszumot.(Az is jó lenne, ha tudnám 1/200 as záridőnél kisebbet is használni, mert most a vázra rögzítve csak ennyit enged, de ez lehet, csak egy beállítás kérdése ami elkerülte a figyelmem)
Segítségeteket előre is köszönöm,
Józsa Attila -
mcgoat
aktív tag
Én kb 2006-ban vettem egy öreg használt 420 Ex vakut. Azóta is azt használom melózni is. Szóval vedd meg bátran az SB 600 vakut használtan, pláne ha nem profi használta. Lehet látni ha leharcolt. pld sárga a frensenlencse, repedezett feketés a cső stb...
Tudom, hogy ez nem az a topic, de most pörög és én meg most fogok tárgyasztalokat rendelni. Aki még egy órán belül jelzi annak 11180 Ft ért még oda tudom adni 22000 Ft helyett.
-
aleister
veterán
válasz
vadkörte
üzenetére
Nekem Nissin Di866 Mark II van.
Teljesen meg vagyok vele elégedve, de volt itt olyan fórumtárs, akinek eléggé sípolt töltéskor, így melegibe megvált tőle.Nemrég járt le a garija...kíváncsi lettem, hogy kell-e aggódnom?

(#3962) *Ropi*:
Van pár ötletem. Majd, ha elkap a kreatív 5perc megvalósítom, és átküldöm jól.
-
A Zéé
addikt
ajj b@sszus ezek mindig elbizonytalanítanak :/
forrasztani nem tudok, kondikhoz nem értek, de a használt SB-600-aktól meg félek nagyon. SB-700-ra meg nincs pénzem... De ezek a leírások után meg a kínaiaktól is megint elment a kedvem
SB-600-ról tudsz valamit? De igazából mindenkinek szól a kérdés.
A legnagyobb bajom, hogy ugye nem igazán lehet megállapítani róluk, hogy mennyire használtak, hogyan használták őket... Mégis csak elektronikai cuccok, amik nem is a legegyszerűbbek, ráadásul már régiek is. Van valami ismert rákfenéjük, ami esélyes, hogy cserés/javítandó lenne?
Nézegettem már ebayen, de hát a licit nélküli árak nevetségesek, és a licitesek is elég magasra mennek fel. Az itthon 40-45k-ért árultak milyenek lehetnek? -
mcgoat
aktív tag
válasz
Santiagain
üzenetére
Keress rá a neten és megtalálod a sok felrobbant Canon 580 EX II vakut.
-
mcgoat
aktív tag
Tudod, hogy mikor kellett tekercset cserélnem?
Amikor a kínai küldött egy ajándék patentot. Viszont a petent az nem zacskóban volt, hanem a vakufejben. Kis kínai beleejtette és nem foglalkozott vele, bent maradt. Én elküldtem a vakut a viszonteladónkhoz, majd hívtak, hogy megkapták, de visszaküldenék, mert nagyot szólt. Sőt ha jól emlékszem a másikat is visszaküldték, mert alexpózott nekik.
Szóval ebben a vakuban volt kár rendesen, itt a trafó is bánta a dolgot. A másik trafócserém meg azért volt, mert én voltam a béna és nem volt kisütve a kondi. -
vadkörte
addikt
Vélemény 568EX-ről? Azon kívül, hogy szar. Mire kell/érdemes figyelni.
Azzal én is tisztában vagyok, hogy 568 EX nagyon nem= az Sb910-zel. Annak az árából 2 568-at kapok. Nyilván valamin spórolnak.
(#3960) aleister:
Használtam Nissint. A Di622 MkI-et. Nekem nagyon tetszett. Egyszerű, mint a bot. TTL/elővillantásfigyelős slave/manual 1:1-1:32 között szabályozható teljesítménnyel.
Aztán minden előjel nélkül úgy döglött meg, hogy mindene jó volt, mégsem villant.
Eladtam donornak egy ugyanilyen vaku mellé. Legalább nem a kukában végezte... -
mcgoat
aktív tag
Futoz sosem dicsérte agyon a Yungit. Ugyanis a régi kioldói is nagyon vacakok voltak, aztán amikor megjött az első akkumulátorcsomag phottixtól ami persze alapból szar volt, kiderült, hogy az is yongnuo. Az első vakukat személyesen vittem vissza a yongnuonak. Persze néztek, mint Marci hevesen. Utána már úgy adtuk el őket, hogy kicseréltük a gyárilag hibás alkatrészt. Tudott róla a gyártó is, hogy szar amit beletesz, de azért rakta. Most már nem azt teszi bele, de forrasztani még mindig nem tudnak. Tény, hogy közkedvelt vakuk. És az is tény, hogy viszonylag sokat kellett javítanom belőle. Olyan apró hibákkal, mint pld, leszakad a csőről a vezeték.
Az első 565 EX vakum is szar volt, de vele párhuzamosan kaptam másikat is javításra ( azt nem tőlem vették)
Nem sokat adtam el az ST-E2 klónból, talán 1-2 db ot. Azt is hozták, hogy megdöglött, IGBT csere és ment szépen, majd most idén tavasszal, megint szóltak, hogy megint megadta magát. Most is az IGBT a ludas.
A minap kaptam egy levelet
" Néhány napja vettem egy YN565 vakut, de kb. 30 villantás után megadta magát. Bekapcsolás után nem tölt fel, a próbavillantás sem működik. Fórumokon utánaolvasva a kondenzátorra tudok gyanakodni.Kérdésem, hogy vállalják-e a javítást, és ha igen, mennyiért. Mivel külföldön vettem, ezért nem garanciális.
"
Ez nem a yongnuo szidása, csak úgy érzem, hogy fent leírtak miatt , valamint az miatt, hogy boldog boldogtalan ilyen vakukat árul nem éri meg nekünk foglalkozni vele. Különben engem ha valaki felhívott telefonon, hogy milyen vakut vegyen, mindig azt mondtam neki, hogy a "gyári" vakut, akár használtan, de az 580 EX II megint csak elég gyengécske
A Viltroxnál van egy kedves ügyintéző, ők kapásból felkértek minket, hogy legyünk a magyarországi irodájuk stb...
Sajnos a Viltrox sem tökéletes, nekem már fagyott le a gépen, de nem tudom az okát. -
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
-
*Ropi*
félisten
válasz
Santiagain
üzenetére
A legöregebb majdnem 6 éves. Biztos el tudnak romlani ők is, de szerencsére még egyik sem mutatta be, hogyan csinálja.

-
vadkörte
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
cinizmus on:
Ááá... Ami nem YN, az nem tud elromlani.
Nem tudtad?
cinizmus off: -
*Ropi*
félisten
válasz
akela91
üzenetére
Csak az árakat néztem...El kell dönteni, mi fontosabb: a garancia vagy az ár.
Én nem mertem még 3rd party vakut használni (kivéve a Metz 58AF-1-et), mert égne a fejem ha letérdelne egy fotózáson és emiatt buknám a képeket...Max. bulifotókhoz vennék, ahol amúgy is be van tervezve, hogy felrúgják: inkább ezek törjenek 1/3 vagy 1/4 árért, mint az 580EX II-ők...

-
akela91
addikt
válasz
Telomanikus
üzenetére
Yongnuo 565EX ebayről, vagy apródon esetleg beleférhet az árba. Esetleg 468II.
-
Telomanikus
senior tag
totál megkavartatok.
ezt a rendelést lemondtam(onnan rendeltem volna..eddig minden fotós cuccot onnan vettem)
Na szóóóval. akkor 30...max 40ezerért nem kapni nemtudomhogyhívjákmár vakut? célom elsősorban az lenne, hogy pl este buliban tudjak fotózni. És esetleg akkor tudtok olyan oldalt mutatni, ahonnan érdemes rendelni?
-
gabor_01
őstag
válasz
Telomanikus
üzenetére
bocs
de most látom, miket írtál.
1. A manuális vaku az nem rendszervaku.
2. Ennyi pénzt adni egy manuálisért?
-
scream
veterán
válasz
Telomanikus
üzenetére
Rendszervakunak én TTL-est vettem volna, nem manuálisat.
-
vadkörte
addikt
válasz
Telomanikus
üzenetére
Másodvaku alatt mit értesz? Van egy rendszervakud ésaz mellé kell valami egyéb díszítőfénynek, vagy a gépre szeretnél egy rendszervakut?
Másodvakunak - tehát meglévő rendszervaku mellé - én valami manuális (nem TTL) vakut ajánlanék (típus nélkül) amin van szenzor, hogy indulásnak ne kelljen még azt is venni. A Nissin, rendszervaku, tehát TTL. Az 622 Mk II nem rossz vaku, de a 866 jóval komolyabb, igyaz 1,5x drágább is. -
Telomanikus
senior tag
oks akkor a triopo lesz. köszi

-
*Ropi*
félisten
válasz
Telomanikus
üzenetére
Triopo vagy Nissin. A Magnumról még senki sem hallott, nagyon noname...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Telomanikus
üzenetére
pf, én is jó láma lehetek, egyedül a nissin-t ismerem, azt is az idei tipa díjak miatt...

-
A Zéé
addikt
esetleg még YN500ex? Az van Canonra is. Tesztekben dicsérik, meg olyanokat emlegetnek, hogy talán a legjobb anyaghasználatú YN vaku. De az 565-öt pl. nemrég valami német újság tesztgyőztesnek hozta ki.
Amúgy kicsit tényleg rizikó tud lenni, de ha lenne az 500-as Nikonban, akkor én megpróbálnám magamnak. Használt SB-600-aktól valamiért jobban tartok, mint ezektől
-
The DJ
addikt
Hmm, ezek szerint itt nem favorizáljátok a Yongnuo-kat annyira.
Érdekes, mert én mindenütt pozitív teszteket és véleményeket olvastam róluk a neten. Sajnos annyi keretem nincs, hogy drágább vakut vegyek, ezért ebben az árkategóriában kell nézelődnöm. Jó lenne TTL-es vaku, mert ha már képes rá a gépem, akkor miért ne használjam ki? Jelenleg a Yongnuo YN-468 II és az YN565EX között vacillálok, de nyitott lennék más vakura is ebben az árkategóriában, ha van megbízhatóbb. A linkelt Viltrox sem tűnik rossznak, de úgy látom nem TTL-es. -
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
Santiagain
üzenetére
Aki itthon vette garival az gariztatta: kapott helyette olyan Canon talpast, ami Nikon protokollal (is) működik CLS-ben...
A külföldről vásároltakat meg inkább megjavíttatták itthon pár ezresért, ha meg lehetett javítani. -
Clemi
veterán
Nem full ETTL-ről beszélek, vagyis azt pontosan tudom, hogy a távirányított vaku csak "M" módban működhet, és max 1/200 a zárszinkron sebesség.... Arról beszélek, hogy a vaku papucsba dugott adó tetején lévő papucsba csúsztatott vakunak elvileg pont úgy kellene működnie mintha direktben a gép tetején lévő papucsban lenne a vaku, mivel az RF-603 tappancsán, és a tetején lévő papucsban is az összes érintkező ott van a helyén.
-
Clemi
veterán
Nézegettem ezt a Viltrox családot.... de vajon ez a kínai miért lehetne jobb, mint a Yongnuo? Listáztam, keresgéltem, számolgattam, és .... találtam 52 $-os áron JY-680-at, amihez vennem kell egy darab RF-603-as egységet, ami 18 $, így árban pont ott vagyok, mintha az YN-560III-at választanám 70$-os áron. Kérdés csupán, melyik lehet a jobb választás? Sajna eléggé elvesztem a részletekben, és néhol nekem nagyon angol a leírás, így a paramétereiket nem is igazán sikerült összehasonlítanom, mert gondolom azért így elsőre az a mérvadó, és nem a megbízhatósági tapasztalat, hiszen a Viltrox család még meglehetősen friss.
Nem akarok egy újabb beírást, viszont meg akarom kérdezni már egy ideje. Van nekem ez az YN RF-603C távkioldóm, ami elvileg ETTL átviteles, és a papucsain is minden tüske és érintkező a helyén van, de nekem ha a vaku és a gép közé teszem a gép nem érzékeli hogy vaku van a papucsában, bár a vakut elvillantja, de full fényerővel, vagyis mégsincs ETTL átvitel az egységen keresztül. Lehet ennek valami trükkje, hogy legyen ETTL átvitel, vagy csak kamu az egész, meg a sok láb is a papucsokon?
-
gab.m
senior tag
Tudom, olvastam en is hasonlokat errol a legujabb nyeles Metzrol, hogy ez a pukkanosok koze tartozik. Nekem 60-ct4eseikm vannak, ezekrol azt mondja az altalanos tapasztalat, hogybirjak a strapat rendesen. Es eddig igy is van, teszik a dolgukat rendesen, a teljesitmenyuk meg valami elkepeszto.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Santiagain
üzenetére
Volt nem egy, amelyikbe csak pár száz villanás került: nem általánosítható.
-
*Ropi*
félisten
Az biztos, hogy a YN nem a vakuival fog bevonulni a fotótörténelembe, mint megbízható termékekkel.

De a Metz név sem garancia már 2 db 76MZ5-ből 3 szállt el csőrobbanással (nem elírás: egy kollégának 2 volt, az egyik felrobbant, a szervízben nem javították, hanem egy az egyben cserélték egy vadonat új vakura, majd a csere is ugyanúgy felrobbant), aztán az eredetileg meglévő másik is eldurrant...Végül mindkettő (mindhárom) helyett kapott újat, azokat meg eladta jobb a békesség alapon.

-
gab.m
senior tag
Akkor a nyeles Metz vakuim ehhez jó partnerek lesznek..

Az ismerőseid melyik YN vakukat használták? Szerintem típusonként is változó a halálozási arány, meg hát ugye k*rva nagy lehet a gyártási szórás. Úgy néz ki én eddig belenyúltam a tutiba (több YN-t már nem veszek). Nekem a yn-560asból van egy első és egy második szériás, meg egy asszem yn-465ösöm, de azt nem nagyon használom, mert kisebb a teljesítménye az 560ashoz képest, nincs benne slave meg zoom-olni se lehet a fejét. -
*Ropi*
félisten
Én elég sok YN vakuval találkoztam, ami meghalt. Konkrétan 50% ismeretségi körömben az arány, de lehet még rosszabbodni fog, mert a másik 50% még nagyon friss.

Akkor megy, ha a vaku T5 ideje elég hosszú. Ezek pedig jellemzően nagyobb teljesítményű (1200 Ws+) és régi (nem IGBT) vezérlésű vakuk.
-
gab.m
senior tag
Futoz is ezeket ajánlja most, illetve újabban a yongnuo-t szidja... Érdekes. Vajon ez a Viltrox meddig lesz népszerű? Másfél év múlva megint jön egy új név, és akkor az lesz a sláger? Én annyit tudok, hogy a 3 yongnuom (a legrégebbit majdnem két éve vettem) még mindig villan, úgyhogy én elégedett vagyok velük.
Ropi, egy kérdés: a YN-622esekkel akkor ha jól értem "sima", nem HSS képes vakuval is megy az 1/200-adnál rövidebb szinkron?
-
*Ropi*
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- gerner1
- Konteó topic
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- Horgász topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Óra topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- 27% - ASUS TUF Gaming VG27AQ1A IPS Monitor! 2560x1440 / 170Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- iPhone 15 Plus 256GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Asus Chromebook C423NA, 8GB RAM, N4200 Pentium, 180 Kihajtható
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon RGB Slider 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)