Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzz
aktív tag
Na ugye mondtam, hogy nem tudok keresni
Találtam azért infókat és kiderült, hogy a 8 elemesek között is van, amiben csak egy áramkör van, tehát nevesebb kínai gyártók termékeit kell megvenni, nem a név nélkülieket. A DP-n volt pár szétszedve/lefotózva. Neewer, Godox, Yongnuo, JJC rendben van! -
*Ropi*
félisten
Ami 8 elemes, az mind 2 körben tölt (ezért kell bele a 2x4 elem).
-
dzz
aktív tag
válasz
Haffeybu
üzenetére
Mivel nem tud Pana/Oly nyelven beszélni a kioldód (a vakudnak is kompatibilisnek kell lennie), én lépésről lépésre végigpróbálnám ezt:
A vezérlő a gépre, a papucsba bele a vaku és elvileg megy TTL-ben, már ha amúgy Pana/Oly rendszerű.
Ha megy, akkor legalább a TTL-t átengedi magán, ami ugyanaz, mintha nélküle lenne a gépen csak el tudsz sütni vele messzi manuálist.
Ha nem megy, elővennék egy kis celluxot, mert azonos protokoll hiányában ütközés van (ugyanazon a porton megy a kommunikáció csak nem azonos nyelven és a canon érintkezőkkel van kontakt, míg a nikonnal nincs, így nincs vele baj sem). Leragasztanám az összes érintkezőt a középső kivételével és akkor talán a fényképezőn minden marad ahogy volt, mert észre se veszi, hogy rajta van.
Ekkor megy az első/második szinkron, de nem tudsz a gépről mást állítani, mindent a vakun kell. Ezzel már együtt lehet élni!Egyébként semmi értelmes leírás nincs róla sehol a neten, még rendes fényképet is alig találtam. Ha még időn belül vagy, vidd vissza és vásárold le az árát, a Panádhoz ha távoli vakuzni akarsz vegyél egy Godox (TTL-ben nyomott áron nincs más alternatíva) szettet vagy ha megelégszel az optikai távvezérléssel, akkor Pana/Oly vakut.
-
dzz
aktív tag
Amit néztem az 8 elemes, de honnan tudhatom, hogy 2 körben tölt? Van a Godox CP-80 és valami Neewer több tipusszámmal, gondolom a csatlakozás miatt, mert a kép mind ugyan az. (a Neewer MK-SD8A csak 6 elemes és 12€) amit hirtelen kinéztem. Mindkettő 20-25€ körül van, de igazán rendes leírást nem találok róluk. (vagy csak bénán keresem, mint a csatlakozót és 10 perc múlva sikítok, hogy megvan, mint az előző hozzászólásnál
) -
Haffeybu
csendes tag
-
dzz
aktív tag
Godox TT600-hoz szeretnék külső nagyfeszültségű egységet rendelni. A kérdés, hogy milyen csatlakozása van? Canon kompatibilis?
-
Haffeybu
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Panasonic G7 fényképezőm, hozzá egy mecablitz 36 AF-5 vakum. Fényképezőn tökéletesen működik.
Beszereztem hozzá egy Allacax Lumox 520 rádiós kioldót(adó+vevő is van).De sajnos sehogy se tudom működésre bírni. Próbáltam már többféleképpen. Ha az adón és vevőn Flash-re állítom 1x kioldja a vakut, de utána egyszer sem.
Valaki tudna segíteni, hogy mit csinálhatok rosszul?
Előre is köszi! -
mazsi70
őstag
Sziasztok !
Dilemmában vagyok .
Makró fotózáshoz érdemes lenne venni körvakut vagy szerezzek be a külső vakumhoz egy rádiós kioldó szettet és azzal oldjam meg a világítást ? -
McDuglas
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Godox TT685s vakum, amit alapvetően megelégedéssel használtam, de egy fotózás közben kijött (kihúzás közben a kezemben maradt, szakadás és törés nélkül) a kis fehér derítőlapkája. Valakinek van tapasztalata, hogyan lehet visszatenni?
-
Grga_Pitic
aktív tag
Ami még szóba jöhet, az Olympus FL-36 használtan, kb. 20 ezerért. Jó vaku, de azért a Godox sokoldalúbb.
Meikét én nem választanám a TT350o-val szemben. -
Vladislav
tag
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat! Nem lényeges az USB töltés.Tulajdonképpen a kis gépemhez egy megfelelő ár-értékarányú vakut keresek. Először a gyári, panasonic vakukat kezdtem el nézegetni, de itt a fórumon azokat senki nem ajánlotta. A Godox-ra érkezett egy ajánlás, és már egy kicsit kiokosítva nekem is jó választásnak tűnik. Úgy látom, hogy a gyári vakuk túlárazottak. Nekem elsődleges szempont, hogy ,,felhasználóbarát" legyen a készülék, mivel teljesen amatőr vagyok.
-
Zinho
aktív tag
válasz
Vladislav
üzenetére
Szerintem a Meike Mk320 tölt USB-ről, a Godox talán nem. Viszont én emiatt nem venném a Meike-t, a Godox drágább, de lényegesen többet tud (A Meike ugyanakkor zseniálisan kicsi a kulcsszámhoz képest, baromi kényelmes egy kicsi vázon). Talán a m4/3ad topikban is volt róla szó, m4/3hoz sokszor ajánlják, kicsit olvass vissza.
(nem akarok beleszóéni, de nagyon fontos az USB-ről tölthetőség? Elég jó, nem túl drága kínai töltőket tudsz venni + Ladda akkuk hozzá és rugalmasabb vagy, mintha a vakut töltenéd...)
-
*Ropi*
félisten
válasz
Vladislav
üzenetére
Egyetlen olyan vakut sem ismerek ami USB-ről töltene, ennél sem írnak sehol ilyen funkcióról.

"Szerinted, hasonló ár-értékarányban van jobb vaku a piacon? Ezt a márkát nem ismerem, sőt egyetlen vaku márkát sem ismerek a gyáriakat (pl.: Panasonic) kivéve. Megbízható a Godox gyártó vagy célszerűbb Panasonic vakut vásárolni? Ár-érték arányban esetleg tudsz javasolni jobb készüléket?"
Erre nem tudom a választ: majd valaki segít, aki jártasabb a m4/3 témában.

-
Vladislav
tag
Szia!
Köszi az infókat!
Ez alapján Godox TT350O elég sok követelményt kielégít. A TTL, a forgatható fej.
Azt viszont nem tudom megállapítani, hogy usb-ről tölthető-e az akkumulátora vagy usb-ről csak a szoftvert lehet frissíteni?
Szerinted, hasonló ár-értékarányban van jobb vaku a piacon? Ezt a márkát nem ismerem, sőt egyetlen vaku márkát sem ismerek a gyáriakat (pl.: Panasonic) kivéve. Megbízható a Godox gyártó vagy célszerűbb Panasonic vakut vásárolni?
Ár-érték arányban esetleg tudsz javasolni jobb készüléket?
Üdv:
Laci
-
*Ropi*
félisten
válasz
Vladislav
üzenetére
"A TTL funkció automata vaku állítást jelent? Magyarul a kamerán keresztül a vaku önmaga állítja be a fényerősséget?"
Igen.
"Vaku vásárlásnál egyáltalán mire kell odafigyelni?"
Minél nagyobb kulcsszám és ezzel párhuzamosan minél nagyobb leszabályozhatóság, a fej ne csak dönthető de forgatható is legyen, ha 360 fokban nem is, de 270-ben. Ne betekerős leszorítós saruja legyen viszont fém talpa, meg jól érintkező lábai. Li akku igény szerint, de pótolhatóbb az AA.
"A rádiós vezérlésnek van értelme?"
Persze: megbízhatóbban működik, mint az infra fénnyel történő.
"Gondolom wifi-vel nem lehet a készüléket irányítani."
Nem, valóban nem lehet (bár általában ugyanazokat a frekvenciasávokat használják, csak más kódolással).
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
Egy másik topikban a panasonic gx7 gépemhez ezt a vakut ajánlották:
Hobbifotós vagyok, kérdésem az lenne, hogy ár-értékarányban tudnátok-e jobb vakut ajánlani?
A TTL funkció automata vaku állítást jelent? Magyarul a kamerán keresztül a vaku önmaga állítja be a fényerősséget?
Vaku vásárlásnál egyáltalán mire kell odafigyelni? A rádiós vezérlésnek van értelme? Gondolom wifi-vel nem lehet a készüléket irányítani.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Üdv:
Laci
-
dzz
aktív tag
A jövőben minden újabb fordítás itt lesz elérhető.
-
dzz
aktív tag
-
dzz
aktív tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Nekem nem sürgős, én beszélek, írok, olvasok németül, angolul és kicsit még oroszul a magyaron kívül. (12 évig tanultam oroszt, de hasznát nem vettem 8 évvel ezelőttig. Amikor ide jöttem először dolgozni, megkérdezték, hogy tudok-e oroszul vagy törökül, mert úgy olcsóbb a villamosjegy, akkor nevettem, de nem sokáig, mert majdnem igaz.) Ezt csak úgy mindenki javára gondoltam, esetleg összedobhatunk neki egy weblapot aztán elfelejtjük, hogy van
vagy oda adjuk Godoxéknak és kérünk támogatást a többi doksi fordításához, stb. A többit privátban. -
Grga_Pitic
aktív tag
-
dzz
aktív tag
Elkeztdtem a Godox TT350O 20171012 kézikönyv fordítását, van kedve valakinek segíteni? Egyedül lassan haladok

-
dzz
aktív tag
A kioldókat eddig is arról járattam és amikor megjött a Godox 350-ese, azt kapott ő is. Valószínűleg ezért nem tűnt fel a „hiba”. Aztán később az eneloopokkal néha segített az aksi ki-be játék, néha nem. Érdekes, hogy más nem panaszkodik rá, csak az „O” tulajdonos
Sajnos nekem nincs módomban más verziót kipróbálni.A korábban linkelt fórumon is gyengének tartották a HSS lehetőségeit itt
-
*Ropi*
félisten
Annak a javítása kétesélyes, mert az eséstől valahol megszakadt a panelen a fólia, ami az elektromosságot vezeti (ezek több rétegű panelek, így ha egy belső ponton van a szakadás, akkor nem javítható). Egyelőre csak kontakt hibás, de lehet, hogy egy szétszedéstől rosszabb lesz, sőt mi több: további pontokon is megszakad, amit megint csak nem biztos, hogy meg lehet csinálni (lukgalvánban pl.). Szóval úgy add be szervizbe, hogy ha jó lesz jó lesz, de lehet rosszabb is: pl. soha többet nem kapcsol be.
Mikrosat vakuszerviz pl.
-
Tatter
csendes tag
Sziasztok! Tavaly leesett az állványról a yongnuo 600 EX RT vakum, az lett a baja, hogy mozgatásra újraindul a vaku. Ha nem nyúlok hozzá képes működni. Érdemes javíttatni, ha igen Budapesten hol, kivel érdemes?
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Godox Xpro vezérlővel vannak itt tapasztalatok? Az enyém kb 3 óra alatt lemeríti az akksikat (Eneloop), illetve kikapcsolt állapotban is ha benne hagyom, pár hét után már be sem kapcsol. Több akksival is próbáltam, ugyanaz... Illetve amikor beteszem a teletöltött akksikat, akkor már nem telinek jelzi.
Interneten alig találni még valamit erről a tipusról, egyetlen helyen olvastam olyan kritikát, hogy "újratölthető akksival szinte használhatatlan".
Ez normális így, vagy hibás, küldjem vissza gariban?
Köszi!
Laci -
*Ropi*
félisten
Ez nem pörög-forog, de attól még érdekes: Cactus RQ250.
-
_seth_
veterán
A legjobb, hogy a videóban ugyanonnan fotózva is mozog össze-vissza...

-
kopi120
tag
válasz
bandhajon@
üzenetére
Nekem is X1T van, sok tapasztalatom nincs mert kb 4 napja jött, de müxik

-
randras_83
addikt
válasz
bandhajon@
üzenetére
X1T, nekem ilyen van, frankó,vagy XPRO ami egy 10-essel drágább itthon
-
*Ropi*
félisten
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
És tényleg: a 320-at kellett volna linkelnem.

-
*Ropi*
félisten
-
Melyik a legkisebb létező külsős vaku nikon dslr-re? cél az, hogy kb legyen egyenértékű egy beépítettel vagy egy kicsit erőősebb annál, fontos, hogy kicsi legyen.
-
pufancska
tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem. Szeretnék venni rendszervakukat. Tárgyfotózásra szeretném használni. Amire szükségem lenne, egy kioldóra minimum 4, de inkább 5 vakut kezeljen, (már van két vakum Nikon SB600, SB800 ezeket is tudja használni), illetve lehessen a vakukat állítgatni a vezérlőről. Vakukkal kapcsolatban pedig olyan kéne, ugye ami kompatibilis lenne a vezérlővel. Sohasem fogom őket a gépre tenni, oda jó lesz nekem az SB800. Előre is köszönöm a segítséget, illetve a szakértelmet.
-
AlBundy
aktív tag
Adott egy D90 amire vettem most egy METZ 54 MZ-3 vakut.
Ha ezt a külső vakut szeretném használni, akkor is felugrana a gyári vaku.
Mit állítottam be rosszul? -
*Ropi*
félisten
válasz
stickyfreak
üzenetére
Mit fotóznál szabadtéren: lepkéket + bogarakat, vagy kamiont?
-
stickyfreak
csendes tag
Sziasztok!
Canon eos 1200d fényképezőgéphez milyen vakut ajánlanátok szabadtéri fotózáshoz? Válaszokat előre is köszönöm.
-
*Ropi*
félisten
válasz
fecsö76
üzenetére
Erre a kérdésre is van válasz a Canon EOS topik összefoglalójában.

-
fecsö76
csendes tag
Sziasztok!
Yongnuo YN560 III vakum van. Mindenhol âllitâk h mindenhez, de az én Canon eos 60D-m nem ismeri fel, de érzékeli, mint külsö vakut.
Jol tudom, h az egy pontos érzékelöjével van gond? A vâzamon 4+1 pontos van. Mâs vakuvezérlövel dolgozik, de ezzel nem.... -
pergabb
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem mondani megbízható márkájú vakut, ami lefedi a 14mm-ert és rácsaphatnám a D750-re? Többnyire valszeg plafonra fog menni mondjuk a fény, szóval nem lenne baj, ha erős is lenne, lakások befotózásához kellene, amikor pedig fényfestés van akkor jól jönne, ha le lehetne szabályozni, anno canon rendszeren volt vakum (yongnuo 500ex) ami 1/64 alá már nem ment.
-
Sleek
senior tag
Köszönöm közben megérkezett pdf fájlban.
-
Sleek
senior tag
Sziasztok szép estét. Lenne valakinek YN-560 IV hez magyar nyelvű leírása ? Nem kaptam sajnos a boltban.
Én még elvagyok vele de apu nem tud angolul és el szeretné olvasni.
Köszi -
dzz
aktív tag
válasz
itouchfan
üzenetére
Azért ne vesd el a TTL lehetőségét. Legtöbb esetben TTL-el fotózom ahol nem érek rá molyolni, ahol kézzel állítottam és a kijelzőn szép volt, szinte mindig utána meg kellett emelni a világosságot a képeken. Most inkább fölé lövök kicsit, de van, hogy nagyon jó, hogy lehet TTL-el fotózni! Már várom a Godox X1Pro Oly verzióját, ott elég lesz egy TTL próba kép és már teszem is át az értékeket manuálba. Azután lehet tovább játszani...
-
itouchfan
őstag
Ez egy jó kérdés. Maradnék a manuálisnál, amennyit használnám, nem hiszem hogy megérné a TTL. Valószínűleg elnapolom a kérdést, mert jelen pillanatban más kiegészítőket szeretnék még beszerezni, de nem annyival drágább a Youngnou 560 IV, hogy ne érje meg azt venni (hosszú távra). Köszi

-
*Ropi*
félisten
válasz
itouchfan
üzenetére
Ha nem kell TTL, akkor igen - bár a "nagy fényerejű" és a "33-as kulcsszámú " egy mondatban kissé viccesen hat. Tény, hogy nagyobb fényerejű, mint a vázak beépített 13-14-es kulcsszámmal rendelkező mókusvillantója, de egy átlagos, 58-as vagy 60-as kulcsszámú rendszervakuhoz képest nem sok.
Mi a fontosabb: a tudás+minőség, vagy az ár? YN560 IV, vagy 660?
-
itouchfan
őstag
Sziasztok!
Most kezdenék bele a portréfotózásba, eddig táj- és városfényképezés volt főleg. Ehhez az ismerkedéshez keresnék vakut, lehetőleg minél olcsóbban. Követelmények: állítható, forgatható, dönthető vakufej; manuális beállítási lehetőségek. [Ez] esetleg megfelelhet vagy ennél komolyabb darabokban kéne gondolkodni? (A gép Nikon D3200). -
*Ropi*
félisten
-
marcitp
őstag
Ez a ceruzaakku (vagy nem ez a gondod, félreértettem?) kérdés nem akkor szívás. *KEÁ-s akkuk állítólag elég jók, és olcsóak. Hozzá egy normálisabb töltő ami regenerálni is tud cca 12e. Gyerekjátékba, távirányítókba egyéb vackokba... - sztem megéri beruházni. De van még olcsóbban is akksi, kétezeré nyócdarab 2500mAh a Lid*-ben.

-
Sleek
senior tag
Sziasztok szép napot. Olyan kérdésem lenne ,hogy létezik arra valami képlet ,hogy mekkora pl 24 mm en a vaku kulcsszáma ? Neten nem nagyon találtam róla táblázatot.
Adott egy Youngnuo 560IV vakú aminek azt tudom ,hogy 105mm en 58as iso 100as on.
Köszönöm a segítséget.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Goliat8207
üzenetére
Kösz a visszajelzést, örülök, hogy megy a vázzal gond nélkül.
-
törölt tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére

-
Goliat8207
csendes tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Sziasztok,
A mai napon megérkezett a vakum, a vártnál gyorsabban, és többet kaptam. mint vártam
LCD kijelző, manual, TTL, multi mód. A vaku tökéletesen működik TTL módban a Panasonic FZ 82-vel. A vaku elején találtam egy kis derítő lapkát, amivel a vakut kissé a mennyezetre világítva, deríteni tudtam a témát
Sokkal élethűbb képeket sikerült készíteni, mint "direkt" vaku módban. TTL módban is engedi alul és túlexponálni a képet, amit a raw rögzítés is tovább enged finomítani. Összességében minden pénzt megért, csak ajánlani tudom így pár órás használat után... -
Grga_Pitic
aktív tag
Család fotózásához (hobbi célra) bőven van előnye a ceruza akksiknak. A lítiumos akkumulátoroknak nem tesz jót, ha lemerülnek, vagyis ha nem használod folyamatosan, akkor figyelni kéne arra, hogy ne engedd állásában lemerülni. Ha elfelejted tölteni, elég hamar kinyírhatod az akksit. Az NiMH Eneloopokkal ilyen gond nincs, alacsony az önkisülésük, nyugodtan tárolhatod hónapokon át a fiókban, sőt célszerű lemeríteni töltés előtt.
Ha meghal a ceruza akksi 5 év múlva, akkor is biztosan fogsz tudni venni hozzá másikat. Kínai vakuhoz spéci lítiumos akksit biztos fognak még árulni?kovacsen222: Amazon.de 113 euró, nincs +áfa, nincs +vám, ingyenes szállítás?
Ropi #8007: húúúúú...

-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Nikon D5300 vázra milyen vakut lenne érdemes venni ami valamivel erősebb mint a sajátja (nagyobb beltérben kevésnek érzem). Nincsenek extra igényeim, családot fotózok vele, annyi hogy li-ion akkust szeretnék mert nem akarok a ceruza akkukkal szívni.
-
*Ropi*
félisten
"Vaku vásárláson gondolkozom, de nem tudom Meike-t vegyem meg?"

-
dzz
aktív tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Megtaláltam, de nem segít
Talán igazuk van a fórumon és kevés a kicsike a HSS-hez 
-
dzz
aktív tag
Van valakinek letöltve Godox X1T-O használati utasítása? A Godox oldalán 404 fogad az angol verzióra a kínai meg nekem kínai

Godox DownloadsA tesztelések során odáig jutottam, hogy a tt350o on-camera módban jól megy 1/4000-ig (néha nem, de akkor akku ki/be és megint jó egy darabig) HSS-ben viszont a legfrissebb X1T-O firmware-el a kép felső kb. tized részén világos csík van, mint a korábban linkelt fórumon. Hmmm. Máshogy emlékeztem, de a lényegen nem változtat igazán. Lehet, hogy valami késleltetést lehetne beállítani az Fn menüben, de ehhez kellene a kézikönyv valami számomra emészthetőbb nyelven.
-
törölt tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
-
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Anubis_9
üzenetére
Én az Amazon.de-t szoktam ajánlani, mert kedvező áron beszerezhető onnan, ingyen van a szállítás (39 EUR felett) és EU-n belülről jön, tehát se vám, se áfa (bár ha az Amazon az eladó, akkor a magyar és német áfa közti különbözetet meg kell fizetni, ez még kb. +4% a kiírt árhoz képest, csak fizetés előtt látod a végső árat).
A Yongnuo 685 ott 89 euró. Onnan 28 ezerből megvan (vagy 29 ezer Ft, ha valamiért a magyar áfát kell fizetned).
Mondjuk én inkább a Godoxot ajánlanám, igaz valamivel drágább.Garanciában persze valszeg nem vagy beljebb, mintha Kínából rendelnéd...
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni időjárás-állomás
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Crimson Desert
- Monitor hiba topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Phanteks Eclipse P360A 650W
- Acer Nitro 5 - 15,6"FHD IPS 144 Hz - i5 10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen- MS4674, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Találtam azért infókat és kiderült, hogy a 8 elemesek között is van, amiben csak egy áramkör van, tehát nevesebb kínai gyártók termékeit kell megvenni, nem a név nélkülieket. A DP-n volt pár szétszedve/lefotózva. Neewer, Godox, Yongnuo, JJC rendben van!
)