Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A topik célja, hogy a félresikerült üzleteket itt megbeszélhessék a felek, ha azt nyilvánosan szeretnék megtenni.

További tudnivalók >>>

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1951) patomi válasza Weaver (#1950) üzenetére


patomi
őstag

Jelentsd, az adminok segitenek

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#1952) b0bcat válasza Weaver (#1950) üzenetére


b0bcat
addikt

Lehet jelezni itt az adminok felé, ha igazságtalannak tartod a negatívot.

Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r

(#1953) Weaver válasza b0bcat (#1952) üzenetére


Weaver
senior tag

igen, kezdeményezte az értékelést, ott leírtam az adminok felé röviden mindent. köszönöm.

(#1954) gordiusz01 válasza fatpingvin (#1942) üzenetére


gordiusz01
csendes tag

Ha már itt tartunk Én normálisan vissza küldtem volna neki a rossz alaplapot de ő ebben nem volt társ.Ennyit erről a tagról.Én biztos,hogy nem veszek tőle semmit sem ezek után.

(#1955) Weaver válasza gordiusz01 (#1954) üzenetére


Weaver
senior tag

visszaküldted volna az alaplapot, ami nálam működött, erről több fénykép is készült. a hírdetésben is van róla kép, közvetlen postázás előtt van róla újabb kép. eljutott hozzád, összeraktad, te is készítettél róla működés közbeni képet, ami meg is van a privát levelezésben. meg azt is megírtad, hogy abszolút nem értesz hozzá. részemről bárki végigolvashatja a levelezést, abból mindez kiderül. utána kb fél órával később írtad, hogy se kép, se hang. ezek után abban biztos vagyok, hogy visszaküldted volna a rossz alaplapot, és simán visszakérted volna az árát. szóval ennyit a tagról, azaz rólad.

(#1958) fatpingvin válasza gordiusz01 (#1954) üzenetére


fatpingvin
őstag

nekem tök feleslegesen írod...

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#1959) V.Milán


V.Milán
tag

Egy pár napja egy NITRO+ RX 480 4GB kártyára érkezett reklamáció, én próbáltam nyugalmasan rendezni az ügyet, végig higgadt voltam, de mégis egy igen kellemetlen negatív értékeléssel akar végződni a dolog, mivel a vevő nem tudja elfogadni, hogy az átvételtől 3 nap próbagarancia, az tényleg 3 napig tart, és nem X órával utána. A hiba megerősítésével sem foglalkozik sokat mondván, hogy "úgysem venném vissza". Az esetről bővebb leírás itt: [link]. Erre a vitára szeretném felkérni Zolpisg tagot.

K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆

(#1961) gordiusz01


gordiusz01
csendes tag

Én csak szeretnék kérdezni egy két dolgot
nyár közepén eladtam egy üzemképes Robogót 250000ft volt hirdetve szinte egyből rám írt egy tag,hogy Őt érdekli már jön is érte megbeszéltük az időt mikor találkozunk jött is körbenézte kiprobálta mondjuk úgy jött hogy bukosisakott sem hozott Kipobálta mondta kell neki .oké mondom menjünk hozzám és meg írjuk a adás vételt akkor már kezdett alkudozhni,hogy legyen 230000ft mondtam neki legyen a kettő közti ár ami ugyebár 240000ft (szerintem Ő mondta nem 235000ft m.Mondtam neki hogy az 240000ft de ha nem jó neki akkor hadjuk az egészet .De ő kifizette .Segitettem neki útánfutóra rakni mondjuk nyilván csak gumipokott hozott meg valami madzagott .na mind egy felpakoltuk elvitte rá egy ét napra elkezdet irogatni,hogy fizessek neki vissza 30000ft vegyem vissza .Én írtam neki ez nem így müködik nézted kiprobáltad elvitted ez így ment egy darabig végén már Én irtam neki hakell a pénz gyere el érte mert Én nem tudok útalni csak Kp val fizettni ezzel Ő nem élt igy Ő jelentette ,hogy jelent írtam neki jelentsél ha kell a pénz gyere érte .Az a lényeg Engem meg sem halgattak csak Letiltottak így nem tudok eladni csak venni .Ezzel kapcsolatban kérdezem ezzel lehet e valamit kezdeni.Köszönőm ha elolvassa valaki.

(#1962) V.Milán válasza V.Milán (#1959) üzenetére


V.Milán
tag

Sajnos a vitát elutasította a kolléga, mivel ő lezártnak tekinti az ügyet. Nem tudom ilyenkor mit kéne csinálni, töröltessem a HSZ-t?

K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆

(#1963) hito


hito
nagyúr

Sziasztok! Bár nem feltétlenül tartozik a témához, de hátha tud valaki segíteni. Kérdésem:

- tudok-e értékelni (természetesen hatalmas negatívval) egy olyan tagot, aki több hétre félretetetett valamit és utána még csak válaszra sem méltatott? Ez idő alatt többen vitték volna, ilyenkor mindig írtam neki egy üzit, hogy érdekli-e még vagy valami közbejött esetleg, mert vinnék. Erre mindig hatalmas igen és már-már kínosan nyálas hálálkodás volt a válasz. Mire odaértünk, hogy vinnie kéne már, eltűnt, nem válaszol. Kicsit unom a gerinctelen "embereket" és szeretném most már ezeket negatívval jutalmazni, hogy kisebb eséllyel játszhassák el ezt mással.

Köszi a segítséget!

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#1964) domperke válasza hito (#1963) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

Szia.Sajnos erre nincs mód.Az értékelés csak létrejött üzlet után adható.Ha nincs üzlet nincs értékelés.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#1965) hito válasza domperke (#1964) üzenetére


hito
nagyúr

Köszi a választ! Múltkor láttam egy olyan negatív értékelést, hogy: "hiába beszéltük meg, eladta másnak". Elvileg itt sem jött létre az üzlet.

Ezektől a selejt emberektől hogy védjük akkor magunkat, illetve a közösséget? Miért nem lehet ilyenkor negatívat adni? Ilyen erővel ezt napi szinten 3x eljátszhatja bárki mással, következmények nélkül. Millió eset van, hogy az adás-vétel létrejötte nélkül is megkárosíthatja a másikat.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#1966) b0bcat válasza hito (#1965) üzenetére


b0bcat
addikt

Nagyon egyszerű. Én pl. csak akkor teszek félre valamit, főleg ha az nagyobb értékű, ha az illető utal bármekkora "foglalót" rá. Ha erre nem hajlandó, akkor a szándékai sem igazán komolyak. Ez évek óta jól működik nálam.

Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r

(#1967) domperke válasza hito (#1965) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

A gond ezzel az ,hogy ha te értékelsz akkor neki is joga van viszonozni.Szerinted mit fog adni?Ráadásul nem turkálhatunk más buxájában ha valami közbejön nem kötelezhetjük,hogy megvegye.Bosszantó és engem is dühít de ezért nem jegelek max 1-2 napot. :R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#1968) hito válasza domperke (#1967) üzenetére


hito
nagyúr

Persze, ezt értem. Sosem szóltam meg senkit, ha több hét jegelés után korrektül írt egy üzenetet, valamiféle magyarázattal (pl. nem úgy jött ki a lépés anyagilag). Megköszöntem, hogy szólt és ennyi. De ez a fajta magtartás nem tolerálható részemről (eltűnik, nem szól, sőt privát üzenetre sem válaszol). Ez egy egészen más fajta kategória. Mind1, tudomásul vettem, hogy eszköz nélkül maradtam. Tanultam az esetből (bár volt ilyen más 10 és még mindig félretettem bemondásra én hülye) :).

b0bcat: most már ez lesz ;)

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#1969) Weaver válasza hito (#1968) üzenetére


Weaver
senior tag

ezt egy módon lehet kivédeni (mert az üzlet nem jótékonysági intézmény):
én is van úgy, hogy jegelek valakinek eladáskor, de mindig hozzáteszem, hogy csakis addig, míg meg nem jön rá a következő vevő. ha közben elviszik, én írom meg az illetőnek, hogy sajnos lekésett róla. jobb így a dolog, mint fordítva (pláne ha nem is szól a "vevő", hogy mégsem kell neki).

(#1970) fatpingvin válasza hito (#1963) üzenetére


fatpingvin
őstag

távol álljon tőlem a kioktatás de ebben legalább annyira sáros voltál te is, hogy nem tisztáztad a jegelés feltételeit. ez természetesen nem menti fel a másik felet, de ennek a kivédése ahogy már előttem is írták ott kezdődik hogy nincs jegelés foglaló nélkül, maximum annyi hogy már úton van érte vagy már a postázást tárgyaljuk.

aki csak érdeklődik meg tologatja az még nem vevő. nem akarok álszent lenni, én is szoktam érdeklődni úgy hogy még nem vettem meg vagy át kell gondolnom, viszont erre nyilvánvalóan nem kérek jeget és külön ki is emelem az eladónak hogy ha közben jön aki fizet és viszi akkor ne is pocsékoljon időt arra hogy engem megkérdez, csak adja el.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#1971) hito válasza fatpingvin (#1970) üzenetére


hito
nagyúr

A jól ismert áldozat hibáztatás még mindig nemzeti ügy, jól van :o Nem olyan bonyolult ez az ügy, bárki számára könnyen megérthető. De látom sikerült kiforgatni. Leírni még 1x nem kívánom a történteket. Ha neked ebből ennyi jött le...a felütés meg aztán már tényleg nagyon kemény:

"legalább annyira sáros voltál te is"

Értem :CSőt, igazából teljes egészében az én hibám. Megágyaztam a lehetőségnek, egyenesen kiprovokáltam.

A második bekezdés mégis hogy jön ide? Szerinted itt ez történt? Elejétől a végéig teljesen fölösleges volt a postod, de köszönöm a fáradságot!

[ Szerkesztve ]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#1972) Wyll válasza hito (#1971) üzenetére


Wyll
őstag

Ha ez vigasztal, én egy éve elautóztam Bp-ről Nyíregyházára egy nagyon jó árú videókártyáért, de a csávó visszavonulót fújt mikor már ott voltam, nem reagált, így nem is találkoztunk. Én sem értékelhettem, mivel nem jött létre üzlet. És utólag még én voltam a naiv hülye, hogy "hagytam átverni" magam. :B Elhiheted hogy milyen nehéz volt lenyelni...

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#1973) hito válasza Wyll (#1972) üzenetére


hito
nagyúr

Ezt még olvasni is fájt :(

És utólag még én voltam a naiv hülye, hogy "hagytam átverni" magam.

Itt kaptad meg?

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#1974) Wyll válasza hito (#1973) üzenetére


Wyll
őstag

Itt, de hosszú sztori. Utólag már tényleg gyanús lehetett volna a dolog, de ettől még nem érzem magam hibásnak. Viszont jó volt olvasni, hogy nemcsak bennem van meg ez a fajta naiv jóhiszeműség az emberek felé. :P Én továbbra is fenntartom, hogy ez egy jó hozzáállás, és nem bánom hogy ilyen vagyok, és azért az emberek messze nagyobb része nem is okoz csalódást.

Ugyanakkor azért a leckéből igyekszem okulni. Ráadásul ennél sokkal nagyobb pofonok is jöhetnek az életben... :UNyilván nekünk "károsultaknak" is érdekünk, hogy ezeket elkerüljük ha lehet. Azóta amúgy már kirakták a srácot, persze hogy miért, arról ma már nem adható ki infó.
De a karma azért dolgozik. ;)

Tipp: írd ki a nick-jét, hogyha valaki rákeres, azért megtalálja.

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#1975) Darth_Revan


Darth_Revan
veterán

Egy kis tanácsot szeretnék kérni, mert elbizonytalanodtam.
Eladtam egy hardvert személyes átvétellel, ami alapesetben hiba nélkül működik, azonban a vevő nem támogatott OS alatt akarja használni (senki nem mondta, hogy működni fog alatta), ezért csak részben működik neki.
Felvette velem a kapcsolatot és ezt elmondta és kérte, hogy vegyem vissza. Én mondtam neki, hogy utána nézek a dolognak.
Pár ezer forintos dologról van szó, de nem akartam bajban hagyni, ezért órákat eltöltöttem azzal, hogy utána nézzek mi a baj és van-e megoldás. Sajnos megerősítést nyert, hogy az általa használt OS-el csak részben kompatibilis.

Megírtam neki, hogy ez nem olyan probléma ami miatt vissza kellene vennem, de összeszedtem neki több megoldást amivel tud segíteni a problémán, amik közül a leggyorsabb és legegyszerűbb az volt, hogy annál az egy specifikus feladatnál amihez használni akarja, használja kompatibilis OS-en, dual bootban simán tudja használni a gépét.
A vevő kijelentette, hogy ő nem akar más OS-t használni, főleg nem régebbit a mostanihoz kjépest és a többi megoldási javaslattól is elzárkózva azt írta, hogy én egy becstelen genny szarr*gó vagyok és jelenteni fog.

Röviden: eladtam áron alul egy terméket, amit a vevő hivatalosan nem támogatott OS-en akar használni és ezért csak részben működik neki, viszont ő nem hajlandó régebbi, de támogatott rendszeren használni és amikor e miatt nem vettem vissza tőle, akkor felháborodott.

Tényleg hibáztam és kérdés nélkül vissza kellett volna vennem a dolgot ?

[ Szerkesztve ]

(#1976) babcehh válasza Darth_Revan (#1975) üzenetére

Szerintem nem hibáztál. Kompatibilitási hiba az egy másik témakör. Képzeld el,hogy pista vesz egy processzort, majd közli, hogy nem indul vele a számítógep. Később kiderül, hogy AM4-es processzort vásárolt, míg az alaplapja lga 1700. Itt sem az eladó hibája.

(#1977) Silent77 válasza Darth_Revan (#1975) üzenetére


Silent77
veterán

becstelen genny szarr*gó vagyok

Innentől kezdve nincs miről beszélni.
Az idő is pénz amit Te kereséssel töltöttél el.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#1978) #65537792 válasza Darth_Revan (#1975) üzenetére


#65537792
törölt tag

Alap esetben vissza vehetnéd, hisz nem túl drága dologról van szó. Újra eladod.
Viszont ez után: "becstelen genny szarr*gó vagyok". Engedd el.
Köszönj el tőle.

(#1979) fatpingvin válasza Darth_Revan (#1975) üzenetére


fatpingvin
őstag

nem hibáztál, sőt, már azzal is a kötelességeiden felül segítettél neki hogy utánanéztél.

a felhőbörödés semmilyen szempontból nem jogos, amennyiben nem vállaltál kompatibilitási garanciát is, a kompatibilitás ellenőrzése MINDIG a vevő felelőssége, elvégre ez lényegében a "kiderítem hogy pontosan mire is van szükségem" kérdéskör alesete, magánszemélyként meg a 14 napos elállás nem játszik.

ha valamit nem gyári speci alapján akarsz használni, akkor vevőként a te dolgod utánanézni hogy tényleg alkalmas-e. itt egyedül azt lehet az eladóra terhelni ha mondjuk rákérdezel valami pontos típus/revíziószámra vagy egy konkrét műszaki adatra, és arra nem elégséges vagy téves információt kapsz válaszként, de ugye itt ha jól értem nem erről van szó.

én lezárnám annyival hogy legközelebb ha custom OS-t akar hákolni akkor nézzen utána hogy amit vesz az alkalmas-e rá, ezzel eladóként nem tudsz mit kezdeni. nem sokban különbözik ez attól mint ha mondjuk egy indukciós főzőlapot akarna visszavinni azzal hogy nem melegszik rajta a rézkanna.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#1980) Darth_Revan


Darth_Revan
veterán

Köszönöm a válaszokat, részemről lezártam a dolgot, illetve most írt a vevő, hogy ő is lezárta résézről a dolgot. Azért még hozzátette mégegyszer, hogy sz4rrágó vagyok.

95 pozitív értékeléssel rendelkező, 17 évvel ezelőtt regisztrált embertől nem ilyen stílust vártam ... megértem, hogy benézte a dolgot és ha picit tovább győzköd lehet hajlottam is volna arra, hogy visszaveszem, de ezzel a stílussal leírta magát.

Na mindegy, úgy tűnik mindkét oldalról lezárva a dolog. Köszönöm mégegyszer a válaszokat !

[ Szerkesztve ]

(#1981) 5teve


5teve
senior tag

Na, ez hosszú lesz. De még mindig értelmesebb mint bosszúnegatívokat osztogatni.
A fórumtárs beleegyezett a privát beszélgetés közzétételébe, ezért "vágatlanul" bemásolom.
Véleményeket kérek. Köszönöm.

Előzmény:
Vevő megrendelt egy VGA-t, kifzette a postaköltséget, amit 2 nap után utánvétellel át is vett. Eddig minden szuper.

Ezután ez következett:

2023-04-19 21:13:25 Vevő:
Szia! Te tesztelted a kartyat? Furmarkon 89 fokig felment full hdban... Az mar sok... Hetvegen lesz idom tesztelni kivsit jobban, csak erdekel h te tapasztaltal e melegedest ezert adtad e el stb... ?

2023-04-19 21:43:13 Én:
igen, én is furmarkkal teszteltem mielőtt beszámítottam, de csak 10 percig.
65fok volt a max.
bár a hirdetésben nem írtam, de a gyári garancián felül, átvételt követően 1 hétig, ha úgy érzed, bármi gond van, küldd vissza és visszautalom a vételárat. (!! Postaköltséget nem tudok visszautalni, mert azt nem én tettem zsebre!! ) :R

2023-04-19 21:45:47 Vevő:
Köszönöm rendes tőled, hétvégén megnézem közelebbről akkor lesz időm... Utana kereslek..

2023-04-19 21:47:13 Én:
soha nem volt célom átverni bárkit. :R

2023-04-20 18:23:22 Vevő:
Szia! Teszteltem ma, a gpu hűtése 0-
A furmark teszten 5mp-n belül 89 fokra hevul 100% venti mellett.
Beszéltem Dr Vga-val, youtubon van videója is pont egy ilyen kártyáról, kb 20e lenne az újrapasztázása.
Nekem tetszik maga a kártya, nem szívesen küldeném vissza ezért, úgyhogy mit szólnál hozzá ha megfeleznénk ezt a költséget?!
Ha visszautalsz a számlámra 10ezret, részemről lezártnak lesz tekintve az üzlet.

2023-04-20 18:27:24 Én:
tudnál küldeni egy képet a tesztről?

2023-04-20 19:25:00 Vevő:
Visszatettem a regi kartyat, de ha gondolod szombaton atviszem pasztazasra akkor ott lefuttattatok egy tesztet elotte. Igazsag szerint annyit rakerdeztem h igy hasznalhatom e, de azt mondta a srac h inkabb ne fozzem meg...
Probaljak ra azert?! Holnap delutan (kb6ra vegzek) visszarakom akkor a gepbe ha szeretned...
Ma mar nem lesz ra idom... :(

2023-04-20 20:27:16 Vevő:
Atgondoltam, nem kockaztatom meg h megpukkanjon, elviszem szombaton ujrapasztazni, ott csinalok videot/kepet azt elkuldom, ha ugy gondolod akkor utana akkor kuldj kerlek egy 10est ha nem erzed jogosnak akkor igy jartam....

2023-04-21 09:22:30 Én:
Nyugodtan rápróbálhatsz, és készíts 1-2 képet.
Ismétlem, nálam semmi ilyesmi nem jött elő, ezért szeretném látni a hőfokot.
De mielőtt bárhova is viszed, szeretném tisztázni, hogy bár ha jól tudom az ASUS garancia akkor is él ha el van távolítva a csavarmatrica, de ha szét lesz szedve a kártya én utána semmiképp nem veszem vissza.
Utánanéztem közben, a padolást 10.000ből ki lehet hozni, ha gondolod ennek a felét állom ha valóban ennyire elszállnak a hőfokok.

2023-04-21 20:46:14 Vevő:
Holnap felhivlak és küldök képet mielőtt szétszedetem. Épp azt írtam, hogy megtartanám, mivel ezt a típust keretem (asus TUF) azért se álltam neki alkudozni. Az ember szakember nem a sarki kocsmából a haverom, megkérem rá h mielőtt szétszedi csináljon ő egy tesztet. no akkor felhívlak, ha gondolod messengeren vagy viberen videóval és akkor élőben láthatod h mit dob a gép, illetve besélhetsz vele is. Én mindenképp megcsináltatom, mert 99% h elöregedett a paszta és ez 5-10 évre biztosítja majd nekem. Elvileg a matrica nem fog sérülni, de majd meglátjuk. Sztem ezt a kártyát már nem küldöm vissza, csak a 10e üzemanyag és a várható 20e javítást sokallom egy 150e kártyára, de mint írtam ha nem akarsz kompenzálni akkor benyelem én. Buktam már többet is ilyen világot élünk. :(
Akkor fogom visszaküldeni, ha az ember azt mondja ez nem a paszta miatt van, de akkor nem is szedetem szét....

2023-04-21 21:02:50 Én:
Alkudozni hiába is alkudoztál volna.
Ezek nem pasztával vannak összerakva, hanem hővezető padokkal. A hővezető padok ára ha te rendeled meg, kb 5000Ft + ha valóban a haverod, akkor ingyen vagy max 5.000Ft-ért megcsinálja.
30-50 perces meló.
Ezért írtam hogy kb 10.000Ft a reális költség aminek állom a felét ha gondolod. (A benzinköltséget belevonni kicsit mosolyogtató, mert ilyen alapon akár bérelt limuzinnal is lehet menni és akkor a költség már meg is haladja a kártya árát.) :D
És természetesen ha nem akarod költségekbe verni magad, szerdáig, továbbra is visszaküldheted, ameddig nincs szétszedve. :R

2023-04-21 23:33:55 Vevő:
Rendben köszönöm.
https://www.youtube.com/watch?v=N_f-KI7xPCY
Ezt azért kukkantsd meg. Hozzá megyek, hogy megnézze. NEM A HAVEROM. A videóban láthatod hova kerül a paszta és hova a thermál pad.
https://www.pcx.hu/arctic-mx-6-hovezeto-paszta-4g-actcp00080a-00484674?gclid=CjwKCAjw6IiiBhAOEiwALNqnceOSXaZBn-ZjCwe3TvNGn-fHTQibIJWv_TIuQuCLxEkHkq45Vg3bKBoCx3cQAvD_BwE
Ez paszta. 2500.
https://hardverapro.hu/apro/legjobb_ar-ertek_arany_gelid_thermal_pad_15w_mk_12/hsz_1-50.html
Ez csak a thermálpad. 12000.
nem küldenek belőle olyan keveset amennyi nekem kell, meg kellene vennem az egész táblát amivel aztán nem tudok mit kezdeni. Egyszerűbb, ha megcsinálja nekem vki aki már rutinból csinálja..
A benzint NEM IS KÉRTEM pusztán megemlítettem, hogy Nekem ez is növeli az árát. A paszta + thermálpadra + munkadíjra kér elvileg15-25 ezret ezt közöltem meg 20re..
Annak a felét gondoltam esetleg netalántán megkérdezlek állnád-e. Nem parancsoltam, nem könyörögtem, megírtam ha majd úgy érzed belátásod szerint egy 10est visszautalhatnál, de lassan már én érzem kellemetlennek, hogy egy túlmelegedő kártyát próbálok megoldani magamnak.
Vissza csak akkor küldöm ha a szétszedés előtt kiderül, hogy más okozza a problémát.

2023-04-22 11:20:56 Vevő:
Hat ez kaka...
Meg a muanyag vedofolia sincs leszedve a kartyarol, ra volt sulve :Y
Szoval ez igy szegyeny...
Gyari paszta szinte nuku. Te ezzel akkor mertel 62 fokot ha sziberiaban tesztelted az tuti. Gondolom azert is zartad le gyorsan a jegelest. Mindenesetre a visszakuldest felajanlottad ezt respektalom, ugyhogy reszemrol lezartnak tekintem a bizniszt. Ha van lelkiismereted beszalsz az ujra pasztazasba ha nem akkor igy jartam ez van...

2023-04-22 12:18:40 Én:
Nem volt rásülve, direkt maradt rajta a hátlapon, símán lehúzható, nincs köze semmihez.
A hirdetés jegelését azért szüntettem meg (és archiváltam) mert átvetted a VGA-t és ez a rendje.
Ne haragudj, de mostmár kezdek én is kifogyni a béketűrésből.
Megnéztem a videót, Ez a "Dr VGA" arra megy rá, hogy minél több pénzt húzzon ki a naív fanatikusok zsebéből.
Nem tudom észrevetted, de a videóban szereplő VGA is 65 fokon üzemelt, FULL terhelésen.
Az a VGA is eldolgozott volna még 1-2 évig így.
Amit tőlem kaptál is kb. ugyanezeket a paramétereket hozta nálam. Egyszerűen érhetetlen számomra miért nem vagy képes pár képet vagy videót feltenni, csak ekézed itt a kártyát, de visszaküldeni nem akarod, csak úgy néz ki az én költségemen akarod felújíttatni.
Nyilván ha szétszedeted és felújíttatod az pénzbe kerül, de ez már a te döntésed, és had le legyen már az én költségem!
Nézd én itt befejeztem a vitát, ha engedélyezed, hogy betegyem a beszélgetésünket az üzleti vita topikban, akkor beraknám, és meghallgathatjuk más véleményét is.
És végül!
Szerdáig továbbra is ott a lehetőséged, hogy visszaküldd a kártyát, de kizárólag bontatlanul, sértetlen állapotban. Többet nem ismétlem önmagam, én itt befejeztem.

2023-04-22 13:57:02 Vevő:
Engedelyezem kerlek rakd be az uzleti topicba..
Ha elolvasnád vagy értelmezned amit írtam akkor meg írtam hogy
nem volt celom visszakuldeni
"Ezek nem pasztával vannak összerakva, hanem hővezető padokkal" - ezzela mondatoddal a szakmai tudasodat lennullaztad a szememben
Ha szerinted a fém hátlapon a fólia nem oszt nem szoroz semmit hát legyen úgy, szerintem szamit (ra is van irva h le kell venni)
A 89 fokos kartyaval en nem fogok szórakozni, ha megpukkan nalam bukom a 150et
Az ujra pasztazott karta mar tenyleg csak 62 fokot mutat de amikor megvettem tőled akkor nem volt ennyi
!! Nem érdekel ne is küldjél vissza mar pénzt!!
A megvasarolt termeket miutan atvettek meg szoktak hagyni jegelt idot hogy a vasarlonak legyen ideje ertekelni teged mint eladot, ebbol lett az 1000+ pontod, igy h archivaltad mar nem tudok ertekelest kezdemenyezni
ÉS IGEN, KÉRLEK TEDD NYILVÁNOSSÁ A PRIVÁT BESZÉLGETÉSÜNKET majd mindenki levonja maganak a tanulsagait.
:))
[kép]

2023-04-22 17:41:01 Én:
Rendben, köszönöm az engedélyt.
Szakmai tudás: sosem állítottam, hogy VGA guru vagyok.
Örülök hogy az újrapasztázott VGA kevesebbet mutat, annak viszont egyáltalán nem, hogy továbbra sem kaptam semmilyen bizonyítékot arról, hogy egy használhatatlan VGA-t kaptál volna.
Se egy kép se egy videó, pedig sokadjára kértem.
Elég gyanús, hogy az egyetlen "támadási" pontot ellenem, azaz egy képet vagy videót én kell kikunyeráljak nemde?
Nekem mint eladónak egyetlen feladatom lett volna.
Ha reklamáció érkezik fizessem vissza a vételárat miután visszakaptam a terméket.
Ezt felajánlottam, te pedig elutasítottad.
Ez után, hogy te mennyit költesz tuningra, felújításra, pasztázásra, az már a te privát ügyed, semmi közöm hozzá.
Amúgy a hirdetés a mai napig tudod értékelni, ami nem bosszúnegatívot jelent, főleg nem, hogy te utasítottad vissza a rendezési lehetőséget.
De halgassunk meg másokat is.

(Hibáról képet/videót nem kaptam azóta sem...)

tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2.

(#1982) Silent77 válasza 5teve (#1981) üzenetére


Silent77
veterán

Te minden elkövettél, nincs miről beszélni.
Semmi nem jár így vissza. Már az is nagyra becsülendő, hogy felét átvállaltad volna.
Használt cucc, nem volt hibás. Évikig elment volna még.

Szerk: Nekem már az sem tetszik, hogy rád akarta terhelni a felét. :(

[ Szerkesztve ]

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#1983) opr válasza 5teve (#1981) üzenetére


opr
veterán

Nincs itt semmi kérdés. Ennél többet eladó nem tehet. Sőt, nekem már kicsit sok is volt, bőven túl kedves vagy... Vevő nevét megjegyezni, jövőben kerülni, ezt a bizniszt értékelés nélkül zárni, hogy ne kelljen potenciális bosszúnegatívval szívni és kész.

Ami viszont nagyon pozitív, az a kulturált hangnem mindkét oldalról a vita ellenére. Az nagyon tetszik, azért mindkét oldalnak jár a pacsi.

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#1984) Trailblazer válasza 5teve (#1981) üzenetére


Trailblazer
addikt

Egyébként ez a Dr. VGA simán javít repedt pcb-s vga-t is, nem kezdő a csóka. Ha ilyen tudással rendelkeznék, magam is megkérném az árát. Még így is jobb, mint kidobni a százezres videokártyát...

Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V

(#1985) Rénszarvas24


Rénszarvas24
csendes tag

[Piko82]
Moderátoroknak, ajánlom figyelmébe a pm. beszélgetüsünket, sajnos nem tudom hova kell pontosan írni, de , speciel én kaptam figyelmeztetést ez a gyökér miatt, aki össze hord minden féle kamut mert nem tetszett neki a termék!!
A terméket, nem küldi vissza, a terméket személyesen sem hozta vissza és pénzt követel!! Azé megállhat a menet szerintem!! Nem fizetek semmit amíg nem látom a termékemet épségben egy darabban!! Köszönöm a rá pillantást a modiknak első sorban thx.

Van zsákjában minden jó!!

(#1986) Bélaaaa válasza Rénszarvas24 (#1985) üzenetére


Bélaaaa
őstag

PM-et NEM lát senki, a modik sem! Csak az érintett felek!

[ Szerkesztve ]

Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!

(#1987) Rénszarvas24 válasza Bélaaaa (#1986) üzenetére


Rénszarvas24
csendes tag

M1 már nem lényeg, gyökerekkel nem szabad le állni... mert úgy is nekik hisznek a szelíd bárányok!! :D
Rendezve lesz aztán megy a tiltás, többet nem tehetünk!

Van zsákjában minden jó!!

(#1988) Jeanne d'Arc

Sziasztok!
Mielőtt figyelmeztetést kapnék, mert állítólag jelentve lettem, leírnám a történetet. Egy iphone 11 készüléket adtam el.
Figyelmetlenségem miatt hibáztam, amit az érintett tagnak miután kiderült, jeleztem is. Kettő privát üzenetet küldtem neki, hogy hogy oldjuk meg, mert rossz kábel van a dobozban. A hirdetést valóban töröltem és nem azért, mert el szerettem volna sunnyogni valamit, hanem azért, mert elkelt a termék. Nyilván nem írok rá ha sunnyogásról lenne szó.
Erre ma érkezik az üzenetet hogy valóban rossz tartozék van a dobozban ügyfél részére lett értékesítve és töltő sem volt a dobozban, holott erről szó nem volt, hogy a lapos dobozos iphone 11 mellé lesz töltőfej, amikor maga az Apple sem ad egyetlen készülék mellé sem adaptert. Direkt emlékszem hogy megnéztem a hirdetést hogy mellékelnem kell- e adaptert.
Továbbá a vevő sérelmezte, hogy ő ezt tovább értékesítés céljából vette és így nem keres rajta, mert egy 5w adapter és egy kábel 10 ezer forint. Ha valóban kereskedő, akkor gondolom én a fiókból elővesz egyet és nincs gond.
Én továbbra is ahhoz tartottam magamat, hogy küldök kábelt, a másikat sem kell vissza küldeni.
A kedves vevő az alábbi stílusban “ küldjed a rendes kábelt hozzá
az fenti címre küldjed” kommunikáció folytatta le, és hozzá tette hogy ne legyen több trükközés. Valóban oltári nagy trükközés van abban hogy valaki rossz kábelt küld el, majd mehet feladni még egyet saját költségen.Nem is értem. Ezután én megkérdeztem tőle hogy “Te gondolom nem szoktál tévedni soha igaz?”
Válaszul azt kaptam, hogy ő kereskedő, sokszor téved, de rossz szájízzel tőle még nem távozott ember illetve hogy jelentette a hirdetést hogy módosításra került a hirdetés eladás után Persze hogy módosítottam hiszen elkelt. Nem tudom amúgy milyen kereskedés lehet az, ahol egy szem ligtning kábel nem akad.
Ha valóban jelentve lettem, akkor itt szeretném tisztázni az egészet hogy ez így történt ahogy van, mindenki döntse el maga hogy ez a fajta stílus ami irányomba lett tanúsítva mennyire korrekt és jogszerű.
Én vagyok az az ember az oldalon, aki sokszor inkább benyel hol kisebb, hol nagyobb anyagi veszteséget csak hogy ne legyen konfliktus. A vevő az értékelés kezdeményezést elindította, ha azért negatív értékelést kapok, mivel a levelezésben feketén fehéren benne van, hogy elküldöm a kábelt, nem szeretném elfogadni.
A levelezés vége részemről azzal zárult, hogy a jó isten mentsen meg ilyen embertől. Ez lehet nem volt szép, de ha valaki a kákán is a csomót keresi, arra csak ezt tudom írni.
A vevőm profilja : [link]

[ Szerkesztve ]

iPhone felvásárlás előfizetéses is!

(#1989) domperke válasza Jeanne d'Arc (#1988) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

Szia a hirdetésben szerepelt a töltőfej az #1 telefonnál a #2 nél valóban csak kábel.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#1990) KROK640 válasza 5teve (#1981) üzenetére


KROK640
veterán

Elolvastam. Nekem ebből az jön le, hogy a vevő eleinte bizonytalanul, majd stílust váltva (szerintem külső hatás nyomására) megpróbálja a kártya felújításának költségeit (vagy egy részét) rádterhelni.
Mivel nem küldött képet a magas hőfokokról, ez az egész így "bemondásra" megy. Az mondjuk becsülendő, hogy vállalta a facebook beszélgetést mikor DR VGAnál van, bár ez számomra inkább azt mutatja, hogy nem alkudni akart, hanem féláron kártyát felújítani.

Egyébként a képet amit küldött nem nagyon értem, az látszik, rajta, hogy egy VGA szétszedve valakinél (aki lehet DR VGA), számomra maximum azt bizonyítja, hogy tényleg elvitte a kártyát, de az nem, hogy korábban melegedett, hova tovább így már utólag kb sehogy sem bizonyítható az igaza. Azért ha tényleg melegedett volna, taktikus lett volna lefotózni/videózni.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#1991) Jeanne d'Arc válasza domperke (#1989) üzenetére

Akkor én vagyok ennyire sügér sajnos, mert maga a készülék amit küldtem, az bizony vékony echo dobozos volt, nem volt helye töltőfejnek, csak kábelnek. Bár a vevőnek ezt is megírtam hogy küldök töltőt hozzá, komplettet, de ő kifejezetten c-s kábelt kért. Holnap küldöm neki.
Bár azt, hogy miért kellett nekem támadni amikor én írtam neki, hogy gond van és hogy megoldást szeretnék, nem értem továbbra sem.

[ Szerkesztve ]

iPhone felvásárlás előfizetéses is!

(#1992) domperke válasza Jeanne d'Arc (#1991) üzenetére


domperke
HARDVERAPRÓD

Rendben. :R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#1993) Bengio


Bengio
tag

Sziasztok!

Tagtól vettem előre utalással 10.000. ft-ért cpu-t. Megbeszéltük, hogy bubis borítékban, levélben jön a cucc, belealkudtam az árba ennek költségét (pont ő írta, hogy párszáz forint, így a legolcsóbb). 2 nap múlva jön a postás, hogy jött egy üzleti csomagom, 3.955. ft lesz… Az eladótól jött. Visszautasítottam, hisz nem értettem mi ez az összeg. Postát felhívtam: üzleti csomagként küldte a tag a processzort, “küldés díját címzett fizeti” opcióval…. :W
5 munkanapom van átvenni a postán, ez azt jelenti, hogy csütörtökön visszaindul a cucc a feladóhoz.
Azonnal írtam neki, hogy valami nem kerek, egyeztessünk, hogyan tovább. Belépett, de válasz nem jött. Azóta több privátot küldtem neki, egyetlen választ nem kaptam tőle, pedig minden privátom után bejelentkezett, feltételezem olvasta is azokat.

Most ilyenkor wtf? Ennek mi értelme? Poén, szándékos kib.szás? Ha elküldi levélként, 5-6-700 ft-ért ugyanígy, még ki is fizetem, belefér. De üzleti csomagként egy levelet, közel 4.000.ft-ért, amit én fizessek?

Gyakorlatilag rá vagyok kényszerítve, hogy vegyem át, és fizessem ki a csomagküldést, hisz, ha nem teszem, visszamegy hozzá, kifizeti ő, és “nyert” kemény 6.000. ft-ot, én pedig buktam 10.000-et.

Ki csinál ilyet, ráadásul ilyen kevés pénzért?????? :F

Van értelme jelenteni a hirdetést?

[ Szerkesztve ]

Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.

(#1994) Bengio válasza Bengio (#1993) üzenetére


Bengio
tag

Ja, és ezek után közel sem biztos, hogy ha átveszem a küldeményt, az lesz benne, amit megbeszéltünk…

Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.

(#1995) KROK640 válasza Bengio (#1993) üzenetére


KROK640
veterán

Ha előre utaltál neki, akkor gondolom előtt telefonon is beszéltetek.
Egyszerűen fel kell hívni telón, persze nem a te számodról, hogy fel is vegye.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#1996) b0bcat válasza Bengio (#1994) üzenetére


b0bcat
addikt

Ezek után biztosan nem venném át a csomagot, ha még pluszban kellene fizetnem érte.

Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r

(#1997) Bengio válasza b0bcat (#1996) üzenetére


Bengio
tag

Ha átveszem, és az van benne, amit várok, akkor 4k mínusz. Ha átveszem, és nem az van benne, amit várok, akkor 14k mínusz. Ha nem veszem át, akkor 10k mínusz.

Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.

(#1998) b0bcat válasza Bengio (#1997) üzenetére


b0bcat
addikt

Értettem a sztorit. A bizalom elveszett. Én ezért nem tennék ebbe több pénzt, hanem megpróbálnám visszaszerezni tőle azt, amit elutaltam korábban. Nagyobb az esély a 14K mínuszra szerintem, mint a 4-re. :U

Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r

(#1999) Yamaha R1 válasza Bengio (#1993) üzenetére


Yamaha R1
tag

Ne húzd az időt, jelentsd a hirdetést. Írd le a moderátoroknak hogy pontosan mi történt, ők majd eldöntik mit kell tenned.

Amíg emberünk nem tisztázza a helyzetet, én tuti nem venném át. Az egy dolog, hogy “véletlen” elrontja a feladást. Megtörténhet. De mivel nem válaszol az üzeneteidre + nem is próbálja meg rendezni a helyzetet, ez mindenképpen szándékosságot feltételez.

És nyugodtan írd be ide a nevét. Nem baj, ha ilyen ügyeknek nyoma marad. Amennyiben majd normálisan rendezi a helyzetet, maximum egy modi törli.

[ Szerkesztve ]

(#2000) Bengio válasza Yamaha R1 (#1999) üzenetére


Bengio
tag

Jelentettem, kapott értesítést, hogy vegye fel velem a kapcsolatot, és rendezzük.

Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.