Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz
Livius #95147 üzenetére
Azt nem értem, hogy ezt hogy volt képes a szerelő otthagyni? Nálam is a telekomos amikor elkészült, és megmutattam neki, hogy milyen magas a feltöltés, akkor láthatóan megijedt és kb. elszaladt, de mivel működik a netem, nem foglalkoztam vele. De hogy fel sem épül az ED3.1, és készre jelenti, az nagyon érdekes.
-
Livius
őstag
válasz
base-soft #95145 üzenetére
Mennyi a sebesség amúgy LAN kábelen? Szerintem ezzel, hogy 24 csatorna sincs a letöltésben, meg ED3.1-es sincs, kezdheted is a hibajegyet. Ha meg azzal jönnek, hogy ennyi a max, akkor meg ha nagyon kitartó vagy elmehetsz az NMHH-ig is, mert itt láthatóan egy olyan csomagot értékesítettek neked direkt, aminél tudták azt is hogy a hálózat képtelen a kínált sebességre de jó kis pénzt fogsz nekik hozni havidíjban.
A leglényegesebb hogy ha bejelented a hibát, és jön az infó hogy javításra került, de mégse látod a sebességben meg a csatornákban a többet, akkor mindig a régi hibajeget nyittasd újra, különben nem tudsz normálisan a sok-sok hét után a kötbérre reklamálni.
-
MadMancs
veterán
Ismét sziasztok.
Ilyenkor mi a nyűgje? Egyszer csak azt vettem észte net nuku, wifi hálók eltűntek, majf nézem cb ez fogad. Kb 20 perce diszkózik, néha pirosan (vodásodik
). 1270 persze elerhetetlen. Restart volt többször, ugyanez.
-
RBJ
addikt
500 Mb ide vagy oda sebesség teszten 130 fölé sose megyen.
Akkor mi értelme a csomagnak. 300 ról váltottam fel 500 ra mert 10e fizettem net és tv ért.
Igy lett 7e kb.
De már lassan hardveres gondra gyanakszok de az meg lehetetlen lenne.
Ez a garantált minimum és kész. ? -
janeszgol
félisten
Megnéztem a TV kínálatot. Végre. Normális árú csomagok (TV+net 7290ft meg 7790 ft, 115 csatorna, illetve sorban 160mbit, illetve 300 mbit), ráadásul a TV kínálat is bőséges (LG, TCL, Samsung a kiszemelt márka, de elsősorban inkább az LG és a TCL).
Most csak vezetékes netem van havi 3500-ért, de szerintem kérek majd TV előfizetést is. Most úgy érzem érdemes. -
MadMancs
veterán
Reggelt.
Mostmár kezd fura lenni. Vodánál tényleg lajhárok dolgoznak a webshop részlegen? Július 25 leadott és júli 27 visszaigazolt készülék rendelés sehol, ügyfélszolgálat csak azt hajtogatja hogy türelem, folyamatban majd egyszer érkezik, de hogy mikor azt nem tudja. Dilettáns egy banda... -
anglergab
addikt
válasz
szabogabor10 #95132 üzenetére
Ezért kellene csak IP / OTT, az mindent tud amit a DVB-C és még többet is. De most egymással versenyeznek az erőforrásokért/frekvenciáért. Így egyik sem lesz tökéletes. Ez nem optimális helyzet.
A TV-kbe pedig lehetne DVB-I és akkor mediabox / app nélkül is lehetne IP-n TV-zni. Lásd VoLTE, ahhoz sem kell app és IP-n megy a hang.
Addig is, amíg alap lesz a DVB-I, lehetne TV-s app.Az IP hordozó a technológia következő lépcsőfoka: analóg, digitális, IP, ez egyértelmű. A minőség pedig elsősorban nem a hordozón múlik, hanem a payload-on, azaz a kodeken és a bitrátán, illetve általánosan a kódoláson és a sávszélességen. Igen, az analóg kép elméletben lehet jobb mint az IP (ha több a sávszélessége és elavult a kodek), de ez ugye a gyakorlatban jelenleg kizárt.
-
-
kezo0
addikt
válasz
szabogabor10 #95132 üzenetére
Van viszont DD hang.
-
-
gduck
addikt
"Aki exUPC az bizony DVB-C-n sz0p,"
Miért is sz0p? Nálam pl. minden rendben van vele. Az, hogy tomp-nál éppen úgy billen a jelszint, hogy a Internettel nincs gond, csak DVB-C-vel az csak a szerencse kérdése. Ugyanezzel az erővel a Net is lehetne szar neki és a DBV-C meg tökéletes. Akkor meg az OTT-t szapulná
Egy rossz hálózati szakasz miatt, ne általánosítsunk már!
Az lehet, hogy az OTT-n a kódolás miatt szebb a kép, de attól még a DVB-C nem sz0pás!
Szerk:
(#95132) szabogabor10 : na ja, onnan nézve viszont van benne valami, bár azért a képminőség nem annyira rossz. Amíg analóg van, addig szerintem nem lesz több HD csati DVB-C-n. -
anglergab
addikt
Nem tudjuk biztosan hogy mi a terv.
Nem ismerjük a hálózat, szegmensek kapacitását, betápjait sem.
Ez alapján azt sem mondhatjuk, hogy mindenki OTT lesz és azt sem hogy DVB-C-s.
Kezdetben OTT volt, majd sok végpontot állítanak át DVB-C-re, eddig ezt látni. Bármi lehet ebből. -
cof
veterán
válasz
szabogabor10 #95124 üzenetére
Nem dehogy. Én tomp-ot is átdobnám IP-re minden szívbaj nélkül ha rajtam múlna. Csak anglergab-nál érzem ezt a csakazOTT lelkesedést. Pedig az olvasottak alapján nem arra megyünk. Aki exUPC az bizony DVB-C-n sz0p, ha nem ma holnap.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Április egytől vagyokUPCVoda előfizető.
Akárhányszor megnézem az aktuális csatornakiosztást ( ritkán fordult elő eddig ) mindig azt veszem észre, hogy kevesebb.
Passz hogy mit vettek ki, de megint eltűnt 5-6 csatorna.
Ez így szokott menni? -
-
cof
veterán
válasz
szabogabor10 #95122 üzenetére
Jó estét! SD-ről van szó. Ui. Te sem úszod meg.
-
-
-
cof
veterán
válasz
anglergab #95113 üzenetére
ish4d0w
Te most csak egy burokban vagy (ahh, az mekkora jó sorozat volt), de ez csak a te világod. Ez a jövő? Lehet, csak nem holnap. Most a pénz beszél, user b@szik. Majd egyszer biztos eljön az OTT ideje. De én nem látom azt, hogy ez lenne a fő irányvonal. Talán majd jövőre...
-
NoOne1976
őstag
Egyébként nagyon érdekes lett nálam a csatorna kiosztás így, hogy kivették az sd streameket, ahol van hd. Ugyanis a listában ott vannak, és mivel kedvenceket nem tudok csinálni, így ugrálhatom át a fekete képernyőket.
Ha már kivették, nem volna egyszerűbb törölni a listából is? Azt már csak halkan jegyzem meg, hogyha nekem is dvb-c járna (csak még szerencsés vagyok), akkor meg nem nyújtják a kellő szolgáltatást, hiszen csatornakiosztás szerint az sd is járna.
-
anglergab
addikt
válasz
#72445440 #95114 üzenetére
A mediabox a Huawei routeren keresztül csatlakozzon a kábelmodemhez, ne legyen más eszköz a Huawei routeren. A router NAT-oljon, azaz legyen dupla NAT. Mérj párat (Speedtest app vagy CLI) így miközben a mérő PC vezetékkel közvetlenül a kábelmodemhez csatlakozik és a mediabox ki van kapcsolva, más ne csatlakozzon a saját routeren és PC-n kívül a kábelmodemhez.
Majd ugyanez, annyi különbséggel hogy menjen közben folyamatosan a Műsorvisszanéző.
Mindkét esetben többször mérj, hátha kirajzolódik egy trend az ingadozó mérésekben.
Éjfél után lenne az optimális mérni ezeket, akkor gyorsabb a hálózat / kisebb a sebesség ingadozás. -
anglergab
addikt
válasz
viktorhu #95108 üzenetére
A technológia ebbe az irányba tart, hogy leválik a szolgáltatás az infrastruktúrától, pl. akár mobilneten "kábel TV" szolgáltatás (OTT IPTV), vagy kábelneten "mobiltelefon" szolgáltatás (VoWiFi).
Azaz tetszőleges infrastruktúrán tetszőleges szolgáltatás. Ez az IP-nek köszönhető, mint legkisebb közös többszörös, egységes alapot/hordozót ad. -
modi
tag
Szeptember 15-TŐL érvényes volt Upc ÁSZF
"ÁSZF 1. számú Csatornakiosztás melléklet - az egyes csatornák szerepeltetésének vállalt időpontjának lejárata miatt
a digitális csatornakiosztás csatornasorrendje módosításra kerül az alábbiak szerint: az STV2 műsorcsatorna a 43-as
csatornahelyről a 38-asra, az STV2 HD műsorcsatorna a 44-es csatornahelyről a 39-esre, a Mozi+ műsorcsatorna a 70-
es csatornahelyről a 43-asra, a Mozi+ HD műsorcsatorna a 71-es csatornahelyről a 44 – esre, a Izaura TV műsorcsatorna
a 63-as csatornahelyről a 58 – asra, a PRIME műsorcsatorna a 76-os csatornahelyről a 63 – asra, a TV2 Comedy
műsorcsatorna a 78-as csatornahelyről a 76 – osra, a Lichi műsorcsatorna a 256-os csatornahelyről a 253 – asra, a
Zenebutik műsorcsatorna a 360-as csatornahelyről a 354 – esre, a Sláger TV műsorcsatorna a 59-es csatornahelyről a
79 – esre, a Life TV műsorcsatorna a 79-es csatornahelyről a 59 – esre kerül. A 2020.09.15-től hatályos
csatornakiosztásban szereplő csatornák kínálatban történő szerepeltetésének vállalt időpontját 2020.09.30. napjában
határozzuk meg." -
anglergab
addikt
válasz
NoOne1976 #95103 üzenetére
Valószínűleg az számíthat, hogy a szegmensedben hány db Vodafone mediabox van, mennyire szokott torlódni a szegmensed, milyenek az SNR/MER értékek, átlagos terhelés, hányan vannak a szegmensben, hány csatorna van, hány MHz-es a szegmens, hány 150/300/500 Mbps-es előfizető van a szegmensben stb.
-
NoOne1976
őstag
Van még itt valaki, akit nem tettek vissza dvb-c-re? Mert én még mindig itt-n vagyok. Lehet, hogy azért, mert itt elérhető az 1gigás csomag és a rendszer bírja?
-
anglergab
addikt
válasz
vargalex #95097 üzenetére
Viszont akkor felmerül, ha egy mobilon megy a Vodafone TV / Horizon Go app, annak a forgalma is a TV Service Flow-ba kerül?
Ez megmagyarázza, hogy sokszor/legtöbbször a TV nem csökkentette az internetes sebességet.
Max. 2 db Vodafone mediaboxot adnak, a Service Flow-ja pedig 30 Mbps.
10 Mbps lehet egy eszközre, és egy streamelő telefon lehet a 3., innen jöhet a 30 Mbps. -
Csepel
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2
- Futás, futópályák
- Gumi és felni topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest