- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erre mit mondtok?! Méret szempontjából nem rossz, sőt elvileg felrakható a tv hátuljára, így gyakorlatilag nem lenne szem előtt. Viszont mint laikus: ezen csak egy bemenet van antennának. Ez mit befolyásol?!
-
NyalokAA
senior tag
válasz
tylerddd
üzenetére
Vissza olvasol pár oldalt ajánlottak már itt páran beltériket
többet között én is.
Hd-s Humaxot a legközelebbi forgalmazói pontban igényelhetsz , ha van Hd\Hbo maxpack előfizetésed lecserélik a hagyományosat(beviszed ami most van és már az újakkal a hónod alatt baktatsz hazafelé) kisebb ráhatással neked Hd-s Humaxra(ami ugye feltétel lenne , hogy a szolgáltatást korlátok nélkül élvezhesd) , ha nincs akkor is tudod cseréltetni , de ebben az esetben elvileg számlázhatnak neked 6000Ft-ot mert az ügyfél saját kérésére lett kicserélve a készülék! -
NyalokAA
senior tag
válasz
tylerddd
üzenetére
Árukészlet függő... mi ezen olyan bonyolult? A héten most pl a mi árukészletünk úgy alakult , hogy kaptunk 15x annyi szürke ( dsr4101 ) beltérit mint Hd-s Humaxot amiről te is beszélsz , megvan határozva hova kell bekötni Hd-sat ( ha rendel az efi hd csomagot is vagy hbo maxpackot valószínűleg azt kap ) ezen felül persze nekünk forgalmazóknak úgy kell dolgozni , hogy nagyjából együtt fogyjon ki a készlet!.
A szerelők megkapják a készletüket onnantól saját mérlegelésük szerint dolgoznak .. az adott kereteken belül.
-
lalakov
senior tag
Sziasztok!
Ma szomorú hibába ütköztem.
Ilyenkor mit lehet csinálni, hol a hiba? Rengeteg csatornánál "jelenleg nem elérhető"-t ír. HBO2 meg angol nyelvű. Eddig jók voltak. UPC direkt, kártya a tv-ben. Hiba kód: e133-4
Egy beltéribe bedugva viszont működik a kártya.
Kihúztam és visszadugtam a modult és most jó. Ezt hány naponta kell eljátszani?
Ez a modulom: Irdeto -
Nem értem akkor sem a logikát. Ugyanaz a tag kötötte be nagymutternél ugyanazon a napon, mint unokatesóéknál. A mama alap beltérit kapott a katódos tévéhez, unokatesóék szintén katódossal nyomják, de ők hdmi-s gépet kaptak mindhárom helyiségbe! HD előfizuja természetesen egyiküknek sincs, hiszen semmi értelme nem lenne.
-
Hello! UPC előfizuhoz szeretnék saját beltérit venni. Milyen márkákat ajánlotok?! A legtöbb helyen Strong, Amiko, Alma stb márkákat látni.
- Ami nekem kellene: HDMi kimenet, minél jobb képminőség, jó lenne ha gyors lenne a csatornaváltás is és majd valamikor szeretnék egy másik tükröt feltenni, h elsősroban ingyenes német adókat tudjak nézni. Tehát olyan cuccos kellene, amivel a UPC előfizetés és az ingyenes adók is letudhatók.
- Ami jó lenne, de nem létfontosságú: felvételi lehetőség külső meghajtóra
- Ami egyáltalán nem kell: média lejátszó képesség, utp csatlakozás, vagyis netezési lehetőség
Mindezt pedig jó lenne minél olcsóbban megúszni, tehát egy best buy, jó ár/érték arányú cucc kellene.Kérdés: mitől függ, h milyen beltérit kapsz a UPC-s szakembertől?! Nekünk Direct+ csomagunk van és egy alap szürke kulát kaptunk mindkét helységben, pedig LCD tévéink vannak. Korábban volt HD vevő, de mivel nem néztem a HD adásokat, lemondtam. A Philips beltéri sokkal jobb képet adott hdmi-vek összekapcsolva, mint a scart és a hang is jobb volt. Most erősebbre kell állítani a tévén a hangot is!
Jah, unokatesómék viszont most köttették be a UPC-t, egyel kisebb csomagjuk és katódos tévéik vannak, erre ők valami kis dizájnos fekete beltériket kaptak, hdmi-vel, usb csatlakozóval. Milyen alapon megy ez?!Köszönöm!
-
csab2
veterán
A TV beépített S2 tunerével nézem a UPC direct-et. Mi lehet a gond, hogy néhány csatorna nem jön be? Nem találom pl. az MTV dance, rock, hits csatornákat. Ezen kívül több csatorna bejön, de mikor odakapcsolok mindig megjelenik egy ablak, hogy ellenőrizzem a smart cardot. Ezt leokézom és akkor jö, csak mindig beadja ezt az ablakot. Kicsit idegesítő.
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Az egyik beltérimen nem jönnek be a HD csatornák. Azt írja, hogy kódolt. Tudok vele valamit kezdeni, vagy hívjam a ügyfélszolgálatot? (Humax HD)
Köszi! -
csab2
veterán
Nemrég vettem egy S2 tuneres TV-t (Samu UE40ES6560). UPC direct előfizetésem van, Cryptoworks kártyával. Megvettem a szükséges modult. Automata kereséssel nem talál semmit a TV.
Kérdésem, hogy ilyenkor meg kell adni valami adatot? Azt tanácsolta itt valaki, hogy be kell állítani a Thor 5-6 műholdat. Nálam csak Thor Intelsat 0.8W van a listában.
Tudna valaki segíteni? -
bluobluo75
őstag
....most látom, hogy csak 6 hónapig él a 790Ft
akkor nem éri meg sajna -
bluobluo75
őstag
Üdv!
Nekem UPC direct+ előfizetésem van 3 beltérire sima Humax UD-FOX beltéri mind a 3, a UPC direct+ honlapján láttam akcióban, hogy a Direct HD csomag 3 beltérinél 790Ft és olyan kérdésem lenne, hogy ha ezt megrendelem:
- kicserélik mind a három beltérimet HD csatornákat fogható beltérikre?
- ez a csomag ha megrendelem meddig érvényes?
(a UPC-vel 2 éves hűséget kötöttem ami tavaly májusától indult)
Köszönöm előre is!
-
vkp
aktív tag
Valaki írt a napokban egy Anysee kártyáról (http://www.anysee.com/eng/product/anyseeE30S2Plus.php)
Azóta szereztem én is egyet, megtalálja a csatornákat, de nem nyitja ki őket, annak ellenére, hogy van benne egy UPC Direktkártya.Van valakinek ötlete, hogy merre induljak?
Köszi
-
bogabi
őstag
Már kifutottam a szerkesztésből: a legtöbb ilyen eszközben ráadásul kapcsolóüzemű tápegység van, ezek pedig elég jól tolerálják a primer oldali fesz. ingadozást.
-
bogabi
őstag
A legtöbb - normális - szünetmentesen állítható az alsó és a felső határfeszültség. Bár az is igaz, hogy ezek nem feltétlen 10 ezernél kezdőd(het)nek. Nekem már egy őskövület APC 300VA-es legegyszerűbb szünetmentes is tökéletesen tette a dolgát, ilyet pedig már elég olcsón lehet szerezni, max. akksi kell bele. De hogy szünetmentes miatt tönkremenne egy PC vagy egy TV, az szerintem elég ritka, hiszen ezeket pont ilyen esetekre találták ki. Persze vannak nagyobb tudású, folyamatosan online kettős konverziós full szinusz kiementű UPS-ek, de egy TV-hez, STB-hez szerintem nem kell ilyen technika.
-
Laca0
addikt
Arra azért figyeljetek, hogy a sima "back" ups-ek nem igazán védik az eszközöket!
Nagyon széles a beavatkozási tartománya: 190V-260V. Csak akkor avatkozik be, ha ettől alacsonyabb, vagy ettől magasabb. A tartományon belüli hirtelen ingadozás pedig gyorsan tönkre tud vágni egy számítógépet vagy akár tévét is.
Tehát egy ilyen ups-el semmire sem menne a kérdező, neki mindenképpen komolyabb eszköz kellene! -
bogabi
őstag
A túlfeszültségvédő egy esetleges fesz. ingadozás esetén nem fogja pótolni a "kimaradt" feszültséget. Az arra való, aminek hívják: túlfeszültség ellen. A leírásod alapján nálad feszültség esés történt (ennek tipikus jele a hunyorgó lámpa, amikor a névleges 230V feszültség lecsökken annyira, hogy azt már hagyományos égő esetén szemmel észre lehet venni), ez ellen pedig a túlfeszültség védő nem ér semmit. Ha nem stabil a hálózat, akkor javasolt a szünetmentes tápegység legalább az értékesebb elektronikai eszközök elé. Ezek közül is van rengeteg típus (átkapcsolós, online, kvázi sinus, full sinus, stb.). Az okosabbak a drágábbak természetesen.
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Ma kiírta a beltéri, hogy "új csatornák".
Tudja valaki, hogy milyen új csatornák vannak? -
bogabi
őstag
A kérdés, milyen gyakran van fesz. ingadozás? De mondjuk elég lehet egy is, amitől tönkremegy valami... Ez ellen szünetmentes tápegységet lehet beiktatni a fogyasztók és a 230-as hálózat közé. Ha csak a beltéri és egy kisebb fogyasztású TV menne róla, ahhoz elég lehet a legkisebb teljesítményű is, amik már kb. 10 ezer Ft-tól elérhetőek.
-
tolvad
csendes tag
Sziasztok!
Minap csendes szép estén néztem a tv-t, egy pillanatra elhalványodott a lámpa, és abban a pillanatban azt írta a beltéri, hogy megsérült a kártya, keressem fel a szolgáltatót!
Szerencsére a sima ki-be kapcsolással, kártya ki-be rakással visszajött minden, de megijedtem mert külföldön használom, és nem olyan egyszerű hazaugrani vele.
Ez gyakran előfordul áram ingadozásnál? Érdemes lenne vennem egy fesz. ingadozás mentes elosztót (vagy mi a neve)?
-
törölt tag
Segítséget kérek:
Otthon upc direkt előfizetésem van 2 beltérire. Most szeretnék váltani az egyik helyen, mert ott alkalmas a tv direkt hd.vételre.
A kérdésem a következő: ha kicserélem az upc pontban a beltérit hd-s humaxra, akkor a nem hd-s csatornákon semmi nem változik a tv-n és jön hozzá az új 11 hd csatorna ? Képméret, minőség stb.
Valaki????
Köszönöm Csaba
-
gigi21hu
csendes tag
Dobna valaki egy linket, hogy milyen is az a bizonyos felvevős Humax amit a Philips helyett adnak, ha az ratyi? Mert a UPC oldalán ugye ez még nem nyilvános. Köszi. A Humax oldalán vannak termékek, de nem tudom, hogy a freesat, a freeview, vagy a youview termékeket nézzem.
Egyébként ennek szebb képe, mint a Philipsnek? A kis FOX HD igen jónak tűnik, gondolom a tesó is szuper lehet. Apropó: a FOX HD...minden bekapcsolásnál megy egy 15 másodperces szórakozás ( ami alatt ugrál a kép és a UPC felirat látható ), majd mindig azt írja ki, hogy új csatornák. Aztán már minden OK. Ez miért van?
-
poli27
veterán
válasz
prime77
üzenetére
Ilyennel igen ha veszel.Csak lesz minőségromlás sztem !
-
prime77
aktív tag
válasz
gejzinho
üzenetére
Szervusztok!
Elírtam.orion Orchidea a TV neve és azt hiszem 66 centis.
http://aprod.hu/hirdetes/orion-orchidea-mukodokepes-szines-tv-taviranyitoval-IDDM6j.html
Ő az.Az irányítóján van egy sárga gomb is.
Nagyon régi tv kb 1987-es lehet.
Sajnos nem pár ezres mert akkor 72 cm-eset vennék és már normálisat.Nézegettem olyan 20-30 ezer között van ez.És hát plussz a 13 hónapos hűség idő is ott van.Az 34 ezerre jön ki.Olyan 60 ezer minimum ez a fejlesztés.De meg kellene csinálni mert szegény ahogy áll.Tavaly még 83 év helyett 60nak nézték a kórházba de mióta elesett és a fejét nagyon beverte elég nagy bajok vannak nála.
Szédül reszket nem tud aludni.
Legalább ez lenne neki még életében.Sosem volt normális adása mindig rossz UHF antennája volt neki.
Valami jó kis TV kellene.72 cm-es azért kell mert messze van a tv-től.Ez az orchidea sem olyan nagy és 66cmes.
Mindegy azért köszönöm az információt!
Üdv!
Jani!!!!!!! -
gejzinho
csendes tag
Az Orion féle Jácint?
Amihez még távirányító sincs, és az előoldalon egy lehajtható ajtócska mögött kis piros műanyag csavarhúzóval lehet hangolni a csatornákat?
Abból volt 72 centis?
azt hittem azok 55-56 centis képátlójúak. Akkor az lehet vagy 30 éves
Nagyon retro . 
Abban azért nem vagyok biztos a 2012-es Samsung led tévém 5--6 évet kibír majd....

-
prime77
aktív tag
Szervusztok!
Egy kis segítséget kérnék.Nagymamámhoz szeretnénk beköttetni a UPC Direct Medium csomagját.Csak a TV adásokat.64 csatorna.
Na most a kérdésem a következő lenne.Nagymamámnak egy régi 72 cm-es jácint márkájú Tv-je van ,sima, UHF koaxális csatlakozással.Ilyen Tv-re rá lehet kötni ezt a szolgáltatást?
Vagy most venni kell egy LCD vagy LED Tv-t ,hogy tudja ezeket nézni?
Vagy jó egy sima CRT Tv is csak legyen rajta scart vagy RCA?
Előre is köszönök minden segítséget!!!!!!!
Üdv!
Jani! -
gigi21hu
csendes tag
válasz
Kardi70
üzenetére
Én is így jártam. Ugyanez a csomag, ugyanez a beltéri. A válasz: azért, mert szar a beltéri. Egy lebutított ócskaság. Nekem folyton elmegy a kép, egy film alatt 30-szor legalább. Ma kicserélték ugyanolyanra és a fickó azt mondta: vicces, de az LG TV-kkel nem kompatibilis a beltéri. Még ilyet! Minden harmadik házban LG TV van! BEszóltam a központra és megerősítették, hogy LG-.vel akadnak a 8111-esek. Frankó. Mi a teendő? Várjak egy hónapot, míg jön az első számla a vevőkóddal. Az alapján majd írnak Pestre, hogy küldjenek Humaxot. Mondom nekik: tehát ez lesz 2 hónap. Válasz: igen. Erre én: akkor ezt oldjuk meg másképpen, mert havi 7000 forintot fizetek és nem tudok TV-zni, ráadásul az LG TV-m mellett iratták alá az 1 évet, akkor senki nem jelezte előre a bajt. Azt mondták erre, hogy akkor majd a kártyaszámom alapján és a TV típusát megjelölve küldenek másik gyártmányt. A hálóban egy kis Humax HD van, rögzítés nélkül és az sokkal komolyabb a 8111-nél. Egy csomó állítás, tetszetős menü, átláthatóbb információk. Remélem hamar meglesz a Humax-om.
-
Kardi70
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap kötötték be az superpak csomagot, a Philips 8111 beltérin nem tudja beolvasni a műsorújságot, mindent próbáltam már, kikapcsolás, árammentesítés, kártya ki-be, új telepítés, semmi. Viszont ha nézek egy csatornát, akkor alul kiírja mi megy rajta. Van esetleg valami ötlet mi lehet a probléma? -
stmiklosi
tag
válasz
epsilon3
üzenetére
Szevasz!
Látod, hogy hiányos volt az információ...
Olvasd el a 2626-ot ott le van írva a miért is.
Nem biztatlak, de (nekem) semmiből se áll TWIN fejre cserélni, ha gond van visszarakhatod az eredetit.
Ha jobban megnézed képemet, ott két fej TWIN, és egy mono, és van 2 DISEQ kapcsoló a tükör mögött, amellyel a holdak válthatók, mindkét beltérin külön-külön természetesen nézhető bármi (az egyiken van csak ASTRA is).
Azért van ott annyi "drót"...
Üdv: StMiklos -
epsilon3
csendes tag
válasz
stmiklosi
üzenetére
Szia!
Megtaláltam a hiba forrását.
Az elosztással volt a baj, kihúztam a szüleim digi beltérijéből a kábelt és máris volt jel 80 - 85%-os minőséggel.
Visszadugtam elünt.
A probémám most jelenleg az,hogy nem akaróznak megengedni hogy egy két kimenetes fejet rakassak fel szakemberrel , mert ,ha valami baj lesz a digivel és kijönnek a szerelők észreveszik,hogy kicserélték a fejet stb. (szerintem nem nagyon foglalkoznának vele)
Jó lenne tudni van-e még más megoldás is a monyákolás helyett,mert jelenleg csak egy elosztóm és egy jelerősítőm van. -
stmiklosi
tag
válasz
epsilon3
üzenetére
Szevasz!
Akkor nem V/H hiba..
0,2 fok nem számít semmit, ember meg nem különbözteti, komolyan. Meg ha szőrözünk, nem is 2 tized fok..
Azok elméleti (kívánt) értékek, a pillanatnyi eltérés (amely idő folyamán változik és korrigálásra kerül) a neten megtalálható, de nincs értelme vele foglalkozni. Feltéve, ha a DIGIre pontosan be volt állítva!
Még ami sokat számít, a fej forgatása, de ha eddig jó volt, csak óvatosan nyúlj hozzá.
És akkor egy kuriózum:
Nálam van Dreambox is (Ariva mellett) hálózatba, WiFis routerre kötve (nem részletezném miért).
Androidos WiFis telefonomra, Dreamboxomat IP címével meghívva, EnigmaSignalMeter progit használva küldi utánam az antenna beállítás adatait.
Ez pedig BER értéke. (BitErrorRate= annyit jelent, hogy a bitfolyam hibajavító bitjeiből hány bitet használ fel esetleges javításra).
Így, ha hozzányúlok a fejhez, tükörhöz, mozdítok rajta, rögtön látom kell-e állítani rajta.
Fókuszban a Thor, (itt 0 a BER érték, még esőben is), jobbra fókuszon kívül a HotBird (itt néha van bit hiba), még jobbra az ASTRA (itt ritkán 0 a BER, átlagban 500-4000 között, hibátlan a kép, 7000 felett már kockák olykor), időjárástartalék kevés.
-
stmiklosi
tag
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Pénteken be lett kötve a tányérostévé!
A szerelő a helyszínen is ugyanolyan korrekt volt, mint a telefonban. Hozta a 4db Humax HD-t, a meglévő hálózatra sima toldókkal rákötötte a vevőfejeket.
Ócsó, egyszerű árnyékolású kábelek voltak behúzva és ezeken is megy 85% jelerősséggel és 100% jelminőséggel!
Gyönyörű, akadozás-mentes az összes HD csatorna!
Egyetlen negatívumot tudok csak említeni, ami számomra szokatlan volt: az SD csatornákon gyors mozgásoknál észrevehető a kockásodás. Érdekes, hogy a HD csatornákon ilyet nem figyeltünk meg. -
poli27
veterán
válasz
epsilon3
üzenetére
Ebben vagy tévedésben. a UPC a Thor 5-6 ról sugároz, míg a Digi az Intelsat 10-02 ről,csak pár csati megy a Thor holdakról, nem ugyanaz! Sőt míg a Upc 0.8°w addig a Digi 1°W on van ami majdnem megegyezik de mégse,pici beállítás kellhet hozzá

A UPC csak a HD csatikat tolja s2-ben a többi dvb-s simán! [link]
-
epsilon3
csendes tag
válasz
stmiklosi
üzenetére
Sajnos nem ilyen egyszerű.
A progdvb-ben alapban benn a lista,de az adott transponder-en csak a csatorna lista van fenn jel vagy minőség nélül.A lényeg hogy semmi nem jön rajtuk.
Ezeken a tp-ken nem talál semmit.11766.00
11804.00
11843.00
11996.00
12015.00
12034.00
12073.00
12111.00
12188.00
12226.00
12265.00Általában nincs jelszint,az előre beállított tp-n.
Viszont,ha én állítom be automatikus kereséssel vagy kézi ill. vak kereséssel akkor alapban nics se jel se minőség.(A csatorna listát se találja meg)
Szinte csak a digi csatik jönnek.
Arra gondolok lehet hogy egy lnb csere kellene?
Nem tudom. -
stmiklosi
tag
válasz
epsilon3
üzenetére
Szevasz!
Mit értesz azalatt, hogy be akarod állítani a transzpopnder listát?
Nincs rajta beállítani való.
Vagy benne van a listában és kiválasztod, célszerű a feleslegeseket törölni, ha meg nincs benne, mert régi a listád, akkor meg Neked kell felvenni és persze lekerestetni.
http://hu.kingofsat.net/pos-0.8W.php
Itt a teljes hold lista, ebből kerestesd ki a UPC transzpondereit.
Vagy innen: http://www.betacom.hu/service2/digi/1_W_Intelsat_10-02_Thor_5_6tv_UPC%20Direct.htmÜdv: StMiklos
-
epsilon3
csendes tag
Sziasztok!
Talán valaki segít nekem,mert már 1 hete szívok a beállításokkal.
Le lett mondva a digi tv és vettem egy upc direct+ kártyát(84 csatorna)
Nekem kb 10 csatorna jön belőle.
Igaz pc-n használom anysee e30 s2 plus usb-s vevővel smart card slottal.
Progdvb-t használok acamd pluginnal.
Amikor beakarom állítani a transponder listát akkor kb 4-5 transponder jelét nem érzékeli amin
a csatornáknak kellenének,hogy legyenek.
jel:0°%
minőség:0%
ilyenkor mi a teendő?Örülnék nagyon,ha valaki segítene.
-
sepsi0
őstag
válasz
lalakov
üzenetére
Szia!
Elvileg az összes elérhető csatornát bekeresi! Nekem azt mondták, hogy ilyenkor a Upc más országaiban sugárzott csatornáit is nézheted, ergo lesz egy pár új csatornád.
Amúgy a keresés szerintem ugyan úgy megy mint a free beltérin. Ráböksz a műholdra a menűben aztán bekeres mindent és amit tudsz nézni ott lesz kép és hang egyszerre.
-
lalakov
senior tag
Csak azt nem sikerült írnom, hogy milyen tv
, Samsung UE40ES7000S. Tudja az S2-öt. Annyit tudok, hogy be kell állítani neki a Thor holdat és utána mehet az automata csatorna keresés. A kérdésem az lenne, hogy a Thor hold beállításáig hogy jutok el? Vagy első indításnál automatikusan ezt is megkérdezi? -
lalakov
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Smart tv-t veszek a jövőhéten. A UPC Direct kártyáját közvetlenül a tv-be szeretném tenni. A szükséges modult megrendeltem és a kártyát is sikerült kicseréltetnem a megfelelőre.
Le tudná írni valaki a beállításokat, amiket végre kell hajtani amikor először bekapcsolom a tv-t, hogy megtalálja a csatornákat? Vagy ebben az esetben is elég az automata csatornakeresés? Nem kell semmit állítani azért mert benne van a kártya?
Ha van a neten leírás az is jó, én nem találtam. A tv kézikönyvét leszedtem, de az csak addig írja, hogy hogyan kell behelyezni a kártyát.Köszönöm,
lalakov -
stmiklosi
tag
Szevasz!
Nemcsak a Vertikális-Horizontális váltás okozhat problémát.
A fej 4 uzemmódban dolgozhat, ehhez a vezérléseket a beltéritől kapja és azt az adott csatorna határozza meg.
Alsó és felső sáv (itt a fejben az oszcillátorfrekvencia változik) és függőleges és vízszintes polarizáció.
De vezérlést csak az egyiktől kaphat, mert ha két beltéri nem egyformát "parancsol", akkor baj van, mint tapasztalod.
A másodbeltériben (mindegy melyik az) ki kell kapcsolni a fej tápfeszültségét, ezzel csak a fő beltéri határozza meg mit kap a fej.
És akkor a főbeltérin azt nézel amit akarsz korlátozás nélkül, a másodbeltérin meg csak azokat a csatornákat, amelyek ugyanabba a fejmódba esnek, amit a fő meghatároz.
Ebből következik, ha kikapcsolod a fő beltérit, a másodon nem láthasz semmit, mert a fejnek akkor nincs tápfeszültsége. Ha mégis be van kapcsolva mindkét beltérinél, akkor a 13 vagy 18 V feszültségből, amit a beltérik kiadhatnak a 18 lesz az "erősebb", a másik vezérlés 0Hz (azaz nincs), vagy 22kHz jel megjelenése a fejvezetéken. Ekkor meg a 22kHz lesz az erősebb. (Ezek váltják az alsó/felső sávot és a V/H polarizációt)
A végleges megoldás, mint azt említették:
Fel kell tenni egy TWIN fejet (ca. 4000) és behúzni még egy kábelt (ca., 60ft/m).
Ekkor bármelyiken bármit nézhetsz.
Laca0
addikt
Hozzám holnap jönnek bekötni. Telefonon beszéltem a szerelővel. Mondtam neki, hogy mindenképpen Humax HD beltériket kérnék. Az mondta, hogy oké, félre is teszi, mert nagyon fogy.
Eddig korrekt. Remélem, holnap is csak pozitív dolgokról tudok beszámolni. -
sepsi0
őstag
Szerintem igen, a szerelők is így csinálják! Elvileg már én is kérdeztem itt a fórumon és azt mondták, bár csak hasonló problém volt, hogy összeakadhatnak a beltérik (horizontális, vertikális válltásoknál). De várd meg egy szaki véleményét!
Ha esetleg nem volt igazam akkor bocs! -
pr0bi
senior tag
Szakmai kérdésem volna a műhold bekötésével kapcsolatban. Alapvetően 3 db beltéri egységre volna szükségem 3 különböző szobába (tv-hez). Jelenleg egy szabványos koax kábel fut végig a falban (padlásról kiindulva ) ami az egyik emeleti szobába három fele ágazik egy ponton.
Ez esetben a tányértól mindenképpen 3 db különböző (új)szálat kellene lehozni és szétosztani a helységekig vagy használható valahogy a meglévő rendszer mindenféle körülményes falbontás, fúrás nélkül?
-
bogabi
őstag
Amíg a meglévő Philips boxok úgy-ahogy bírják, nem nagyon fogják szórni az új Humax PVR-eket. A Philips-ekre már nem kell sokat költeni (max. külső ház meg távirányító szinten - pár ezer Ft - ami jóval kevesebb, mint egy új Humax). Gondold el: egy ilyen PVR-es box alsó hangon kb. 40-50 ezer. Ha a UPCD rendel belőle x ezer darabot, akkor mondjuk megvan 30-40 ezer között/darab. Egy átlagos UPCD felvevős előfizetés kb. 4500 Ft/hó (Direct+ és DVR opció). Ez azt jelenti, hogy egy évig az előfizetés csak a box árát termeli ki, addig profitról szó sem lehet... majd csak egy év után. Ráadásul egy évig benne áll a pénz, nem forog. Ha most ki kellene osztani pár ezer ilyen boxot, az elég sok pénzt levenne a számláról, ami kb. egy évig nem is hozna hasznot.
-
Palika71
őstag
Ameddig nem próbáltam ki a PVR, és a Timeshift funkciókat, addig nem is tudtam, hogy én ezt mennyire szeretem.
Így kb. minden műsort meg tudok nézni ami érdekel, és nem kell a szabad időmet a az adásokhoz igazítani.
Legalább olyan jó dolog, mint a HD az SD képest.
-
bogabi
őstag
A PVR-es Humax boxot egyelőre nem akarják széleskörűen terjeszteni. Valószínűleg mivel nem olcsó, így próbálják a meglévő Philips boxokat kifuttatni, amíg ezek bírják (ezek ugye meg már "ingyen" vannak).
@laci laci: mondjuk ha írnál pár szóban arról, mik az igényeid, miért gondolkozol a cserén, úgy könnyebb lenne javasolni valamit a kis Humax helyett (ami szerintem jelenleg a legjobb nem rögzítős box).
-
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek.Érdemes lecserélnem a mostani beltérit ud-fox/hd?És mire?
mindenkinek. -
poli27
veterán
Nah ma kicserélték az egyik 8111-et, PVR Humaxra, ez sokkal jobb így elsőre
Érdekes az van a dobozon hogy Made in Hungary 
A hálózat mire lehet való tudja valaki? csatlakozni csatizik a netre de semmi ilyen funkció nincs benne ami használná ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox tulajok OFF topicja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Medence topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- iPhone 12 Mini 64GB Blue-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5319
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
többet között én is.
Illetve ad egy fullos beltérit annak, akinek nincs semmi előnye belőle, mert az volt nála?!

akkor nem éri meg sajna
Szédül reszket nem tud aludni.