- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz
bluobluo75 #8754 üzenetére
Ok....akkor ezt benéztem.
Már azt hittem, hogy ellopták az account-odat és azzal trollkodnak.
Bocs. -
zsoika
addikt
válasz
bluobluo75 #8748 üzenetére
Nem is neked írtam! Azt meg pláne nem, hogy ideges v.ki. Szidni sem szidtalak....csak finoman céloztam rá ,hogy neked úgy látszik semmi sem elég segítség. Több lehetőséget vázolt a kolléga ,épp hogy a helyedbe nem viszi a kész kábelt. Lehet troll vagy, nem tudom
..mindegy is.
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
bluobluo75 #8748 üzenetére
Bemész az első forgalmazói pontra vagy távközlési\antenna boltba és megcsinálják a kábelt neked 1 perc alatt.
-
frovery
senior tag
válasz
bluobluo75 #8745 üzenetére
Nem érted?
Kész kábelt tutira nem fogsz kapni, max 1-2m-ert, azok is alapból gagyi, vékony max 2×-es árnyékolásúak.
Telefonálsz, vagy írsz a Betacomnak, hogy neked kell X méter és nyomjanak rá krimpelhető F csatlakozót mindkét végére, + kell 1db F toldó is.De ha gondolod csinálok neked, írj rám privátba és megbeszéljük. Antennaszereléssel foglalkozom, van mindenféle cuccom itthon.
-
frovery
senior tag
válasz
bluobluo75 #8742 üzenetére
Betacom, korrekt, régi jó cég. Vedd fel velük a kapcsolatot, biztosan megcsinálják. Ha igen, akkor krimpelhető csatlakozóval, vagy kompresszióssal. Ez utóbbi a legstabilabb kötés.
-
frovery
senior tag
válasz
bluobluo75 #8740 üzenetére
Veszel akár villanyszaküzletben 3×-os árnyékolású, réz belső erű koax kábelt.
Annak a külső átmérője 7.2mm-er. Ezért az F csatlakozónál figyelni kell a lyuk átmérőjére, mert többféle van. Ebből 2db kell.
Majd vegyél egy F toldót is.
Ami most F csatlakozó a beltériben van, kitekered, beletekered az F toldót. A koax két végére szereled így az F csatlakozókat. Egyiket az F toldóra, a másikat a beltéri új helyén a boxba.
Videó segítséggel. -
frovery
senior tag
válasz
bluobluo75 #8234 üzenetére
Nem tudom mi lehet a háttérben de más szolgáltatónál is volt a napokban ilyen hír.
Mióta már nem jobbos a Hírtv tulajdonosi köre és piszkálják is a kormányt, lehet Vajna apó hírtv-t is indít, ezt meg kikell tolni mindenhonnan. Szerintem elakarják lehetetleníteni a Hírtv-t. -
Gyurka6
őstag
válasz
bluobluo75 #3173 üzenetére
Hali!
A fekete csík a nem megfelelő képarány miatt van, 4:3 -ast nézel 16:9-en kb, meg még lehet letter box, pan scan(?). -
lupus_l
aktív tag
válasz
bluobluo75 #6593 üzenetére
Eddig is volt RTL Klub HD, viszont csak a HD csomagban
-
csab2
veterán
válasz
bluobluo75 #6582 üzenetére
A mai tendenciákat nézve örülhetünk, hogy az m1, az m2, a Duna, a Duna World és az m4 HD-ban jön külön előfizetés nélkül.
Mondjuk ezeket a csatornákat - finoman szólva - elég keveset nézem. -
válasz
Azt elfelejtetted közölni, hogy nem vagy hajlandó fizetni a HD csatikért...
-
nababika
aktív tag
válasz
A kérdésed így szolt. "Van néhány + HD csatorna mióta átállás volt néhány napja, és olyan kérdésem lenne, hogy várható még több HD csatorna? (pld.: RTL Klub, TV2)" nem írtad hogy HD csomag nélkül akarod fogni.
-
válasz
bluobluo75 #6577 üzenetére
Ha előfizetsz a HD csomagra vagy a Superpakra, ezeket a HD csatikat tudod majd nézni.
-
nababika
aktív tag
válasz
RTL Klub HD mar most is van.
-
tylerddd
veterán
válasz
A közszolgálati csatornákra gondolsz?!
Egyébként korábban írta itt valaki, h ezeknek a HD csatornáknak a minőségét szokták állítani. Gondolom akkor ezeket is takarékra vették, mert pl. a 2012-es foci EB-n csak bámultam, h mennyire jó ez a HD, tavaly a VB már jóval szerényebb volt. Ez meglátszik a Forma 1-es közvetítéseken is és szerintem már az M1 is csúnyább a reboot óta.
Lehetséges ez vagy rosszul látom?!
-
golya87
őstag
válasz
bluobluo75 #6535 üzenetére
Focus Sat Info van helyette. Áttették ide:
86 Eurosport 2 Direct Medium Thor 5 BSS12 11.938 H DVB-S 28000 7/8 Sport Simulcrypt
-
tylerddd
veterán
válasz
bluobluo75 #6532 üzenetére
Az M4-nek pl. megy valami visszaszámlálója a Dunán, tizenvalahány napot ír.
-
gabaly
tag
válasz
bluobluo75 #6532 üzenetére
Szia.
Csak annyi, hogy még nem indították el egyiket sem. -
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #5327 üzenetére
Bocsánat, rossz postra válaszoltam. Én az automatikus kikapcsolásra írtam, hogy kikapcsolható.
A lassú bekapcsolásra is van orvosság: nem kell kikapcsolni. Nem fogyaszt sokat. (ezt mondta egy ügyfélszolgálatos hölgy a telefonban)
Egyébként mértem, 15W-ot fogyaszt. -
bopeti98
őstag
válasz
bluobluo75 #5327 üzenetére
Sajnos nem lehet kikapcsolni a sokáig tartó bekapcsolást. Én is kerestem már erre utaló opciót a menüben de nem találtam.
-
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #5324 üzenetére
A beállításokban kikapcsolható.
-
bopeti98
őstag
válasz
bluobluo75 #5322 üzenetére
Ha sokáig nem nyúlsz hozzá ( hangerőt sem állítasz ) akkor automatikusan kikapcsol alapbeállításon. Legalábbis a Humax UD-FOX HD ezt csinálja.
A beállításokban le lehet tiltani ezt a funkciót. -
Watt25
veterán
válasz
bluobluo75 #5316 üzenetére
Én nem látok különbséget egy beltéri és mondjuk egy Blu-ray lejátszó között. Ez utóbbihoz sem szoktak a tápkábelen kívül bármi mást alapból csomagolni.
-
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #5314 üzenetére
Ha HDReady tévéd van, azzal sem tudod kihasználni a HD csatornákat, mégsem cserélnek tévét nálad.
-
csab2
veterán
válasz
bluobluo75 #5302 üzenetére
És amikor a nyomtatóhoz nem kapsz kábelt?
-
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #5302 üzenetére
Ma ez a divat, hogy mindent külön kell megvenni.
Egyébként meg ha valaminek többféle csatlakozása van, akkor adjanak mindenféle kábelt? Ez sem logikus. Pl. van itthon egy tucat sohasem használt mobil headset. Adták. Megy az elektronikai hulladékba. -
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #5300 üzenetére
Mi még kaptunk mindegyikkel. Mármint hdmi kábelt.
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
bluobluo75 #5297 üzenetére
A piros pöttyös a scart csatlakozóval csomagolt változat.
-
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #5281 üzenetére
Egyébként UPC forgalmazónál is lehet venni CI modult, kb olyan áron, mintha máshol vennéd (egy picit drágább csak). Műszaki hiba esetén tudnak segíteni, mivel ismerik a modult.
Van vagy 50 féle modul, nem ismerhetik mindegyiket. Ezért írják mindenhol, hogy ha saját magunk szerezzük be a CI modult, akkor nem vállalnak felelősséget a szolgáltatásra. Ez szerintem érthető. -
zsolt6
csendes tag
válasz
bluobluo75 #5281 üzenetére
Én egy budapesti UPC pontban kötötöttem szerződést alig pár hónapja, mikor felvetettem, hogy sattuneres tévén szeretném majd használni, egyből felvetette, hogy tud adni (normál csomaggal) olyan boxot amiből kivehetem a kártyát. Nem kérdeztem meg, hogy melyik box, mert nekem mindenképpen DirekKártya csomag kellett inkább. Szóval feltételezem, hogy ezt meg lehet oldani, ha nem is minden viszonteladónál.
"A külön CI+ modul beszerzése sem jó, csak úgy ha a szolgáltató adja, mert ha én szerzem be azért a tévésugárzásért felelősséget nem vállalnak!"
Ezt egy picit részletezzük, bár nem teljesen értem mit értesz tévésugárzás alatt, a UPC-nek ugyanúgy szerződéses kötelezettsége fellőni a műholdra a műsorokat normál ill. DirekKártyás előfizetés esetén is.
Parabola: ha a UPC telepítette, arra ugyanúgy csak egy év garanciát vállal, mint egy átlag antennaszerelő. Azaz ha a felszerélés után másfél évvel fújja el a vihar az antennát (vagy vágja tönkre a villám), hiába sírsz a UPC-nek, hogy nincs adás, ki fogja számlázni a szerelést.
Beltéri és CI: nyugodtan vehetsz újonnan, sajátot, x év garival. Csak nem a UPC-nek kell utána panaszkodni ha elromlott, hanem akitől megvetted. Ennyi. Amúgy azért egy CI modul jóval egyszerűbb szerkezet egy beltérihez képest. Nem szokott csak úgy hébe-hóba elromlani, mint mondjuk a gagyi szolgáltató boxok."Itt csak az fog menni, (már ha végre a józan ész fog dominálni a UPC-nél) hogy cseréljék le díjtalanul azokat a beltériket ahol olyan tv készülék van, ami már képes modult fogadni"
Na jó, még egyszer leírom. Ha nem is minden részletében úgy ahogy te szeretnéd, de ez már most is így megy a UPC-nél. Efi befárad a meglévő boxával a UPC-hez, új szerzdést köt DirektKártyára, megkapja a kártyáját, kevesebb havidíjat fizet, örül. Aki nem tudja, hogy utána mit kell kezdenie a kártyával (és lusta megkérdezni) annak egyértelműen nem való a saját kártyás történet, ő továbra is inkább a UPC boxot használja."az ára luxus ahhoz viszonyítva, hogy lehet nem működik"
??? olyat vegyél ami működik!!! -
zsolt6
csendes tag
válasz
bluobluo75 #5278 üzenetére
A Direct honlapján valóban szinte semmi infó nincs, hogy milyen modul kell hozzá, de sok viszonteladónál forgalmaznak modulokat is és segíteni is tudnak, hogy milyen kell.
Amúgy a CI+ lefelé kompatibilis, tehát nyugodtan bele lehet gyömöszölni a CI-s modult is. -
zsolt6
csendes tag
válasz
bluobluo75 #5275 üzenetére
"mert nem értem a beltériket miért nem lehetne lecserélni CI+ modulra, a beltéri kártyáját meg a modulba illeszthető kártyára?"
Értem én a problémád, de ezt a sort akkor is helyesbítenem kell, a Directnél lehet csak kártyát igényelni (a modult pedig te magad veszed meg, de ez részletkérdés), sőt a legtöbb beltéri kártyáját vidáman kiveheted és használhatod saját cuccodban.
Egyetlen különbség a többi (azaz csak a Digihez képest), hogy a DirektKártya külön konstrukció és új előfizetés kell hozzá, cserébe a havidíj is jóval alacsonyabb. Véleményem szerint ez így teljesen fair.A te problémádra amúgy, továbbra is állítom, hogy marha egyszerű megoldás. Nem tudom milyen beltérieid vannak, de max. bekullogsz valamelyik UPC viszonteladóhoz és kicserélteted ősrégi Philipsre (6111, 4111), azokból tuti, hogy kivehető a kártya. Utána szerzel egy szuper Cryptoworks CI-t (sőt pl. ez is elég http://olx.hu/hirdetes/cryptoworks-ci-modul-ID2l9xJ.html#0bb30fb18a ) és abban nézed az adást amiben akarod. Maradhat a 3 készülék.
-
Gyurka6
őstag
válasz
bluobluo75 #5275 üzenetére
Hali!
Sima CI modul nem lenne jó?
-
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #5268 üzenetére
Így van! Számomra is teljesen érthetetlen, hogy miért nem tudja megoldani a UPC, hogy box helyett kártyaolvasó modult adjon. Szerintem még olcsóbb is lenne neki a beszerzés. Vagy abban nem tudja a csatornalistát frissíteni?
Inkább arról van szó, hogy abban nem tud korlátozni!!!
Pl. műsor felvétele. A kártyaolvasós megoldással a tévé rögzíti az adást, nem lehet plusz pénzt kérni ezért az opcióért!
Ez az igazi indok, nem a technikai kérdések! -
molvany
aktív tag
válasz
bluobluo75 #5263 üzenetére
1. Ha egy szolgáltatás nem tetszik, nem szidni kellene, hanem nem kellene igénybe venni.
2. A Kártyás megoldás miért is " baromság " ? -
válasz
bluobluo75 #5260 üzenetére
Itt is van már ilyen.
Amúgy nem látok összefüggést a beltérik és egy TV GO-hoz hasonló alkalmazás fejlesztése között. Ez utóbbit nyugodtan megléphetné a UPC Direct, de nem kevés pénzbe kerül a megvalósítása. -
Watt25
veterán
válasz
bluobluo75 #5260 üzenetére
De nem értem, miért kell a CI+ -ra ráizgulni. Van már kártyás megoldás. Sima CI kell csak hozzá.
-
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #5212 üzenetére
Mindenki ugyanarról beszél, csak te nem érted valószínűleg: LM széria utáni LG tévék tudnak felvenni scart forrásból.
-
Watt25
veterán
válasz
bluobluo75 #5210 üzenetére
Mi olyan érdekes ezen? Elolvastad a blogbejegyzést, amit linkeltem múltkor? Le van írva egyértelműen, hogy csak az LA-tól tudják az LG tévék. (Az LM pedig az LA előtt van.)
-
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #5154 üzenetére
LG LM620S-en nem megy scart-ról a felvétel, kipróbáltam. Valószínűleg ez az újabb tévék sajátossága.
csab2:
Nekem is ugyanez volt a múltkor. Cső póznán van az antenna, amin el tud mozdulni a bilincs. Kicsit fordítottam rajta jobbra és már 100% lett a minőség. A fiam nézte közben a jelmérést a tévén, telefonon tartottuk a kapcsolatot. -
Watt25
veterán
válasz
bluobluo75 #5148 üzenetére
megy-e a felvétel Humax ud fox hd beltérivel a válasz: igen de csak Scarttal, HDMI-n nem
Nem! A pontos válasz az, hogy ez nem függ a beltéritől, csak a tévétől... (Illetve az, hogy HDMI-ről nem megy, az semmitől sem függ.) -
makoss
veterán
válasz
bluobluo75 #5141 üzenetére
Kipróbáltam, működik!!! király!
-
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #5141 üzenetére
Akkor scart-ról megy a felvétel a tv-n? Mi a tévéd pontos típusa?
-
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #5135 üzenetére
Az SD csatornáknál lehet, hogy kicsi a különbség, de a HD-nál ég és föld.
-
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #5131 üzenetére
A tévé csak digitális tévéadásból tud felvenni. Egyéb bemenetről nem. Ha fel akarsz venni a tévével és van benne S2 Sat tuner, akkor venni kell bele egy megfelelő kártyaolvasót és direct+ előfizetést a UPC-től.
Másik megoldás, hogy a Humax scart kimenetére egy DVD felvevőt kötsz. Nem lesz tökéletes a felvétel, de ha megfelelő csatornára állsz a Humax-en, akkor a DVD felvevőt simán tudod időzíteni is. -
válasz
bluobluo75 #4344 üzenetére
nem digi műhold hanem digi szolgáltató
ugyan úgy a thorrol szórja mint a upc csak kicsit kevesebb frekivel gazdálkodik mint a upc emiatt, többet tömörít és emiatt lesz gusztustalan a képe, főleg nagy tévéken(#4345) kaboska: természetesen a muzsika tévének szarabb a képe mint az rtl sdnek
-
kaboska
aktív tag
válasz
bluobluo75 #4340 üzenetére
Hát nagyon nem sajnos
Esetleg: Menü-Beállítások-Videó-Felbontás-1080i vagy 1080p!
Jel erősség,minőség mennyi? -
kaboska
aktív tag
válasz
bluobluo75 #4338 üzenetére
111-es csatorna az M1HD
-
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #3709 üzenetére
Nem szeretnék ebből itt vitát indítani, de én is olvasgattam más topicokban a tapasztalatokat, javaslatokat. A mi tévézési szokásainkkal a mai plazmák is hamar beégnének. Egyébként a barátomék Panasonic plazmája éppen nem nevezhető olcsónak a maga 400e forintos árával... szép volt a képe, de nekem sötét. Tehát ízlése válogatja, kinek mi tetszik. Van, akinek pont ez tetszik, mert "mély a feketéje". Viszont ha nincs besötétítve teljesen a szoba, sötét jeleneteknél alig látszódig valami a képen.
Amúgy sem nagy tévézősök a barátomék, de mivel teljes sötét kell hozzá, ritkán ment a tévé adás rajta. Inkább csak filmeztek.
Mivel a beégést nem tartotta a szerviz garanciális problémának, nem javították meg. Ez a tévé átkerült egy másik szobába és vettek egy LED-es LG-t, amit azóta is nagy örömmel használnak.
Mi úgy szeretünk filmezni is, hogy van egy kis fény, hangulat világítás valamerről. Tévézés meg mindig teljes fényárban történik, mert nem köt le egy csatorna sem annyira, hogy átadjuk teljesen magunkat a műsornak, mingig csinálunk valami mást is közben......
úgyhogy nálunk szóba sem jöhetett a plazma.
Részemről a téma lezárva, mindenki azt vesz, amit akar. -
csab2
veterán
válasz
bluobluo75 #3695 üzenetére
A hűséget csak azért kérdeztem, hogy esetleg átválts DirektKártyára.
-
Laca0
addikt
válasz
Tévézni nem jó a plazma a beégés miatt. Hacsak nem vagy olyan mazo, hogy óránként más csatorna adását nézed, hogy a logók beégését megakadályozd!
Barátomék méregdrága Pana plazmája alig 1 évet bírt beégés nélkül, pedig náluk a tévé nincs folyton bekapcsolva. Azóta ők is LG LED-en nyomják! -
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #3696 üzenetére
Én határozottan kértem, hogy UD-FOX HD-t adjanak, csak akkor érdekel a szolgáltatás. Kérdezték, hogy milyen tévékre lesznek, elmondtam, meg azt is, hogy ne is próbáljanak másra rábeszélni. Mindenki ezt ajánlotta itt a topicban, nincs kedvem szenvedni más típussal. Pláne, hogy megrendeltem a HD csomagot is.
Egyébként nem kellett sokat győzködni őket. Csak annyit mondott a szerelő, hogy akkor gyorsan el is teszi valahová nekem a boxokat, mert "nagyon fogy"... -
Watt25
veterán
válasz
bluobluo75 #3700 üzenetére
Ezt a szolgáltatást kérd. Így abba teszed a kártyát, amibe akarod. (S)Akár a tévéd is tudhatja a rögzítést, abban is működnie kell.(/S) Ja, de most látom, hogy olyan tévét néztél ki, amibe nincsen DVB-S2 tuner. Akkor marad a saját felvevős box. (Én mondjuk ha tévé vásárlás előtt állnék, inkább DVB-S2-set vennék.)Mindegy, ezeket az infókat már leírtam pár napja...
-
molvany
aktív tag
válasz
Ha az anyagid engedi, maradj a Samsungnál ( LED )
Nekem van egy 40" - os és egy 60" - os.
Mindkettöben DirektKártya modullal ( Fö kártya és Társkártya ). + HD Csomag.
Tökéletesen müködnek ( úgy a TV - k mint a bennük lévö Kártyák ). -
válasz
Szerintem nézz szét az LCD és a Plazma topikokban is, mielőtt TV-t vásárolsz. Úgy tűnik, hogy a technikai háttér eléggé hiányos, nehogy beleugorj olyan vásárlásba, amit később meg fogsz bánni.
-
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #3692 üzenetére
Humax UD-FOX HD. De nem értem a kérdésed. Ezt én arra írtam, hogy nem tudod mire kihasználni a tévéid antenna bemenetét. Azt használhatod a földi digitális (DVB-T) (közkedvelt néven: mindigTV) adások vételére.
A tévé forrás kiválasztásával válthatsz a HDMI portra kötött Humax box adása és a mindigtv adása között.
Mivel a "kis" Humax nem tud felvenni, ezért a mindigtv adásait a tévével rögzítheted. Ha nem elég ott a 7 csatorna, akkor előfizethetsz a mindigtv extra-ra, amihez a dekódoló kártyát bedughatod a tévéd CI aljzatába.A 2 tuneres tévék úgy néznek ki, hogy van egy "hagyományos" antenna bemenete, ami analóg és (a legtöbb tévénél digitális kábeles és légi) csatornák vételére alkalmas és van egy másik antenna bemenete is, ami CSAK műholdas adás vételére alkalmas. Ha ilyen tévéd van, akkor annak a CI aljzatába műholdas dekódoló kártyát is tehetsz. Persze csak egyet, tehát nem lehet egyszerre mindigtv extra és műholdas egyszerre benne.
Remélem elég szájbarágós voltam. -
csab2
veterán
válasz
bluobluo75 #3692 üzenetére
Mindenképpen olyan TV-t válassz, amiben van DVB-S/S2 tuner.
A UPC Direct-nél van hűséged? Ha nincs, akkor szerintem az egyik kártyát simán át lehet váltani DirektKártyára. Ha van hűség, akkor kérdéses. Szerintem biztosan le lehet valahogy beszélni az ügyfsz-tal. -
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #3688 üzenetére
Nálam úgy van, hogy a tévéken hdmi-n a humax boxok, a régi koax-os kábelezésre meg rákötöttem egy tetőantennát. Így minden tévénél van upc és mindigtv is.
Ez azért jó, mert ha valamit fel akarok venni a 7 ingyenes csatornán, nézhetek bármi mást közben. -
Watt25
veterán
válasz
bluobluo75 #3688 üzenetére
A földfelszínin HD-s az M1. Viszont nem értem, mire vársz, már 5 éve sugározzák. (Az átállás nem azt jelenti, hogy akkor kezdik el digitálisan sugározni, amikor lekapcsolják az analógot.)
-
cs-robert
csendes tag
válasz
bluobluo75 #3686 üzenetére
Ebben a három TV-ben nincs DVB-S tuner. Úgyhogy nem tudod kiváltani a beltérit. A Humax-ba való kártyák meg párosítva vannak, csak abban a beltériben működnek.
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
bluobluo75 #3681 üzenetére
Azt mondtad 3 készüléked van , ha van közötte szürke(Philips 4101) vagy nagy fekete(Dsx6010) azokból kiveszed a kártyát és tudod használni modulban , ha egyik se akkor is van köztes megoldás . Ezért új előfizetést felesleges kötni
-
csab2
veterán
válasz
bluobluo75 #3670 üzenetére
Összefoglalva:
1. Tudd meg, hogy van-e a TV-ben DVB-S tuner (felhasználói, internet, ügyfsz)! Ha nincs, akkor sajnos így jártál.
2. Ha igen, akkor kérdezd meg a UPC Direct ügyfsz-tól, hogy az előfizezői kártyád párosítva van-e a boxhoz! Ha igen, akkor át kell váltanod DirektKártyára! Modult azonban nem adnak vele, azt neked kell megvenned.
3. Ha nincs összepárosítva a kártyád és a box, akkor csak simán át tudod tenni a kártyát a TV-be (persze modult venned kell). -
cs-robert
csendes tag
válasz
bluobluo75 #3678 üzenetére
Akkor meg vegyél olyan TV-t, amiben DVB-S tuner van. Vegyél mellé egy CI modult. Utána meg fizess elő a Directkártyára, és meg van oldva a gondod.
-
molvany
aktív tag
válasz
bluobluo75 #3675 üzenetére
Lehet neked érdekes. De a TV - ket nem csak MO - ra gyártják. Gonodolm ezt tudtad ?!
Van ahol Kábelszolgáltatóhoz kell Kártyát venni bizonyos szolgáltatása vételéhez.
Erre jó a CI bemenet.
Vagy Pl. Németben a KabelDeutschland Kábeles müsorait nézheted Kártyával és Modullal ha nem akarsz a külsö Dekódert ( ami + áramfogyaszó ). -
cs-robert
csendes tag
válasz
bluobluo75 #3675 üzenetére
Írtam, hogy a MinDig TV Extrát lehet fogni vele, ha van benne CI bemenet. Az az értelme.
UPC Directet meg csak akkor, ha DVB-S tuner is van benne.
-
Watt25
veterán
válasz
bluobluo75 #3670 üzenetére
Nem így nem működik, mert párosítva van a kártya a box-szal. Viszont ha ezt a szolgáltatást kéred, akkor igen. Ebben az esetben nem csak modult kapsz, hanem kártyát is, amit belerakhatsz.
-
Rick4
félisten
válasz
bluobluo75 #3310 üzenetére
Gondoltam, sőt, neked lehet új lesz, de át is éltem. Megköszöntem, és legközelebb is kérdeztem. De mikor úgy jártam mint az egyszeri, nem topogtam itt azonnal, megvártam, míg érdemi választ kapok.
-
molvany
aktív tag
válasz
bluobluo75 #3310 üzenetére
Ha valaki cinikus próbál lenni, nem biztos hogy az elöny
-
Rick4
félisten
válasz
bluobluo75 #3305 üzenetére
Gondoltál már arra, hogy ha 14 óra alatt nem érkezik válasz a kérdésre, esetleg nem tudja senki, vagy aki tudja, nem ül folyton a gép előtt?
-
molvany
aktív tag
válasz
bluobluo75 #3221 üzenetére
Sajnálom, de nem tudom a választ.Ekkora Technikai tudással azért én sem rendelkezem
Ezt vagy szerelö ( mühely ) vagy ha a beltéri az UPC - é ( ezek szerint igen ) akkor velük kell egyeztettned a hibát és az esetleges javítást ( vagy beállítást ). -
molvany
aktív tag
válasz
bluobluo75 #3209 üzenetére
Mivel nekem TV - ben van a Kártya, így csak a TV - n ( vagyis a TV - t ) tudom állítani.
A menüben a képbeállításnál. De ez a TV - re vonatkozik álltalánosságban. Nem külön csatornára. -
molvany
aktív tag
válasz
bluobluo75 #3207 üzenetére
Vagy a beltéri beállításainál vagy a TV - nél.
Mivel nekem Modullal van a Kártya a TV - ben így a beállítások csak a TV - n lehetségesek.
Ilyen jelenség nálam sincs. Tehát valószínü hogy csak nálad kell valamin változtattni. -
kaboska
aktív tag
válasz
bluobluo75 #3205 üzenetére
Szerintem valamelyik beállításod nem
-
poli27
veterán
válasz
bluobluo75 #2704 üzenetére
Jha de nézd meg pl a skynál igaz van 40 csatorna az alapban 23HD vel de 21,5 font ami kb 8000ft!! Itthon 3500ft az alap előfizetés kevesebb mint a fele.... nem tudom mit szólnának az emberek, ha azt mondaná a szolgáltató mostantól 6500ft a díj és ingyen van a HD??Lehet sokan bontanának, mert az emberek többségének még nemhogy HD tvje sincs, de azt se tudja mi a HD!!!Kimerül nekik a HD logóban, és azt hiszik az a HD......
-
csab2
veterán
válasz
bluobluo75 #2701 üzenetére
Egy jó ideig nem lesz ingyenes. A HD adások előállítása és továbbítása többszöröse az SD adásokénak. Ezt a különbséget nem fogják a szolgáltatók benyelni.
-
poli27
veterán
válasz
bluobluo75 #2701 üzenetére
Te el vagy tévedve, még mindenhol fizetős a HD tartalom!! Nem csak itthon hanem külföldön is.....
-
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #2412 üzenetére
Hát mondanám, hogy köszi, de .... egy szót sem értettem belőle!
Most akkor azt mondod, hogy szar az SD digitális TV adás az UPC-nél?
Láttál már HD TV adást a tévéden?
Mert az gondolom teljesen világos neked is, hogy a tévéhálózaton töredéke a bitráta, mint amit a médialejátszód tud! Nagyon erőteljesen tömörítik a tévéadásokat, hogy beleférjen a sávba.
Én konkrétan az UPC-s SD és HD adás különbségére lennék kíváncsi, mert az releváns.
Köszi! -
Flevo
tag
válasz
bluobluo75 #2399 üzenetére
Neked legalább adtak. Régi előfizetéshez nincs ilyen cserekészülék, csak újak kaphatják.
-
Laca0
addikt
válasz
bluobluo75 #2356 üzenetére
Milyen az SD digitális adás a Humax UD-FOX beltérivel?
Szerintem ha nem 2m-ről nézed, közel HD minőségűnek (hatásúnak) kellene lennie. -
Flevo
tag
válasz
Üdv! Ki szerelt neked ilyet, melyik forgalmazó?
-
Watt25
veterán
válasz
bluobluo75 #2361 üzenetére
Márpedig ingyen van.
-
Lacpac
őstag
válasz
bluobluo75 #2365 üzenetére
Pénzért cseréli ki a beltérit? (úgyértem a HD-s beltérit ki kell fizetni?)
Lásd 1 el feljebbNem hsz, hanem bekezdés.
Ez a válasz rá:
Igen amennyiben előfizetsz Hd csomagra vagy Hbo ra ebben az esetben mind3 készüléket kicseréltetheted Hd képesre !ingyen! -
NyalokAA
aktív tag
válasz
bluobluo75 #2365 üzenetére
annyi amit 1 mondattal felette írtam , ha előfizetsz Hd vagy Hbo prémium csomagra ingyenes a csere Hd képes készülékre , ha nem akkor 6000 ft\ készülék
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
bluobluo75 #2359 üzenetére
Kicserélik a beltérit HD vevős beltérire?
Igen amennyiben előfizetsz Hd csomagra vagy Hbo ra ebben az esetben mind3 készüléket kicseréltetheted Hd képesre !ingyen!Pénzért cseréli ki a beltérit? (úgyértem a HD-s beltérit ki kell fizetni?)
Lásd 1 el feljebbHa kicserélte de nem váltok a UPC honlapján feltüntetett Direct HD csomagra csak az m1 HD csatornát tudom majd fogni?
kb igen , max 1-2 demo\reklám csatornát be szoktak rakni tesztelgetni Hd minőségbe.Havonta a HD-s beltériért is fizetni kell akkoris ha nem fizetek Direct HD csomagot?
Nem is cserélik ki ha nem fizetsz elő Hd-ra \ Hbo-ra ( saját külön előfizetői kérésre kicserélt készülék , prémium csomagok rendelése nélkül 6000Ft/db áron megyszóval ha előfizetsz jobban kijössz)
Csak a felvevős beltérinek van + havi költsége. Összesen 2 lehet belőle az első 1000 pénz havonta a második 1900pénz / hó. -
kaboska
aktív tag
válasz
Mikor kötötted a szerződést?
Be menni se kell telefonon egyszerűbb -
válasz
Legegyszerűbb, ha bemész a helyi UPCD forgalmazóhoz, és megbeszéled vele. Szerintem (a honlap alapján) ha kérsz HD csomagot a jelenlegi Direct+ mellé, akkor térítés nélkül kicserélik (legalább az egyik) beltérit HD-s verzióra. Ha nem kérsz HD csomagot, akkor szerintem az M1-et sem tudod HD-ben nézni (mivel a nem HD-s csomaghoz csak SD stream van - meg ugye a box sem HD-s), marad a MindigTV (ha tudod fogni).
-
válasz
A legolcsóbb a MindigTV 7 szabadon fogható adása, amiből az MTV1-en (királyi 1-es csatorna) szoktak lenni nagyon jó HD műsorok. Ha UPCD-ben gondolkozol, akkor szerintem igényelni kell a meglévő Direct+ csomaghoz a HD kiegészítést (vagy szétnézni, hogy FTA-n van-e HD csatorna, ezt nem tudom).
-
stmiklosi
tag
válasz
bluobluo75 #2265 üzenetére
Nem a UPC.. Mind, pedig rendelet van rá hogy ne..
Kimegy utánad a konyhába, ha sörért mégy, nehogy még véletlenül lemaradj a fontos infókról!
StMiklos -
bopeti98
őstag
válasz
Nem a UPC tehet róla, a csatornák így sugároznak.
-
kaboska
aktív tag
válasz
Az azért van hogy ha elalszol a filmen a reklámra biztos felébredj
Viccet félre téve én is tapasztaltam! -
Rick4
félisten
válasz
bluobluo75 #2052 üzenetére
Írj nekik egy mailt.
-
Rick4
félisten
válasz
bluobluo75 #2050 üzenetére
Jópofa hogy belinkeled az előző hozzászólásodat, de van egy jó tanácsom: hívd fel a upc-t, megmondják.
-
Rick4
félisten
válasz
bluobluo75 #2047 üzenetére
A másik megoldást is elmondtam már.
-
Rick4
félisten
válasz
bluobluo75 #2045 üzenetére
mindigtv szóra keress rá a google-lal..
-
Rick4
félisten
válasz
bluobluo75 #2043 üzenetére
Ha HD csomagot rendelsz, akkor kell hogy HD-s beltérit adjanak, majd 2-3 hónap múlva lemondod, nem fognak érte kimenni nagy valószínűséggel. Vagy marad a DVB-T vétel szintén HD-ben, ingyenesem egy 10 ezresért megvehető vevővel.
-
hr2
őstag
válasz
bluobluo75 #2014 üzenetére
Nem olvastam az utasítást, de szerintem nincs.
-
hr2
őstag
válasz
bluobluo75 #2012 üzenetére
Lépj be a egyéni beállítások/kép és hang állítgasd, hátha..... de nem valószínű, hogy ennél jobb lesz. -
hr2
őstag
válasz
bluobluo75 #2010 üzenetére
Nekem Samsung LCD TV-m van, nálam biztosan nem érdemes.
-
hr2
őstag
válasz
bluobluo75 #2008 üzenetére
Most néztem meg, nálam mintha picit gyengébb lenne mint scart-al.
szerk.
kb. ugyan olyan, nálam. -
Amarth
aktív tag
válasz
bluobluo75 #2005 üzenetére
Ami a Digi csatorna kiosztásában van,pl Dilisport,azt nem tudod nézni,más a kódolása mint a UPC-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged