Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
G4bi89
senior tag
Nem tudja valaki,hogy az UPC (direct) tervezi-e betenni a EuroSport2 -t a csomagjába? Mert igaz,hogy most is van csak az nem az angol bajnokság (Premier League) foci meccseit adja
na meg angol ami mondjuk még nem is zavarna csak nem az megy rajta amit akarok 
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy most nem megy az rtlklub és a tv2, de minden más igen?
UPC-s vagyok... Net és teló is tőlük jön. -
G4bi89
senior tag
Hali
Mától én is UPC is vagyok.A kérdésem az lenne,hogy nálunk két TV-re van rákötve jobban mondva az egyik egy PC melyen tvtunner segítségével nézném az adásokat...
Szóval a boxot ,hogyan kössem össze a Tv tunnerrel? Scart RCA átalakított mondott a szerelő mikor itt volna na,de nekem ilyen kártyám van:
Pinnacle PCTV Alalog Pro PCI
és nincs rajta RCA

-
metaldog
senior tag
Hali az lenne a kérdésem hogy upc knetem van van a gépbe egy pinnacle pctv kártya de nem vagyok kábel tv-re előrefizetve ha a netes kábelt rádugom lesz vajon kábeltv-m?
-
törölt tag
sziasztok,
nalunk kb 5-6 napja nincsen tv2 meg mtv1, lehet tobb csatorna is hianyzik, de egyelore meg nem neztem vegig a kinalatot...
nalatok mi a helyzet?
lehet csak ujra kellene kerestetni a csatornakat? -
jesseoak
csendes tag
Sziasztok!
Odaadnám valakinek UPC Chello Extreme 10Mbit internet előfizetésemet,
mert új albérletbe költöztem, és oda nem lehet bekötni!
A havi ára 9400Ft és Október 31-ig tart az előfizetés!
A költöztetés ingyenes, odaadom a modemet, kábelt mindent.Jelentkezni: jesseoak@gmail.com
Üdvözlettel: Balázs
-
hoby36
senior tag
DSR 4101/58
beltérihez adtak kábelt amit a telefonhálózatra kell csatlakoztatni.Avval mit lehet letölteni?Mire jó? -
hoby36
senior tag
Most milyen beltérit adnak?Kinek mi a tapasztalata vele?
-
veber2
csendes tag
HI
A upc direct minőségéről tud nekem valaki valamit mondani, mert jelenleg a diginél vagyok és hát nem az igazi, kockásodik mind a barom?
-
BTO
őstag
válasz
STC Speed
üzenetére
több TV-s vételre jobb a CATV mint a DIRECT vagy bármely más müholdas szolgáltatás.
a két beltéris kiépitéshez -amugy is - 90-s lavór TwIN fej 2 beltéri amihez a lavórtol kel kábelezni.scart-os TV kell mert az uj beltérikben nincs RF konverter,amit még 1 Müködőképes videoval meg kell toldani.
az az beltéri scraton be a videoba és a video RF kimenete a TV-be ha nem Scartos a TV.
akkor itt 3 berendezés zabálolja a villanytot.
-
Drizzt
nagyúr
Van az astra műholdn két kódolatlan sportcsatorna, sport1, s sport2, cseh kiadás asszem, mert živé az élő benne amikor élő műsor megy. A kérdésem, hogy Feyenoord-Psv-t holnap közvetíti-e valamelyik, s honnan lehet megtudni a programot?
-
STC Speed
őstag
Üdv!
Nálunk 2 tv van,és egy asztali számítógép+ egy notebook.
eddig kábeltévénk van tehát semmi műholdas kellék.
Mennyibe kerülne mindezt megcsinálni?( a havidíj nélkül persze
) -
Tecoca
csendes tag
Sziasztok és boldog új évet mindenkinek!
Tudom,hogy most mindenki bulizik,de talán valaki tud nekem válaszolni.A mi körzetünkbe csak upc direkt szolgáltatást lehet igénybe venni és az érdekelne,hogy ezzel csak egy tévén lehet a müsorokat fogni? Ugyanis nálunk három tv van és így nem tudom,hogy külön külön lehet-e használni vagy mindegyiken ugyanaz megy. Szóval külön külön lehet-e tévézni. Köszi valaki ha válaszol -
ragazzo
őstag
Nekem kábel van, és évek óta használom.Szóval a stabilitásával semmi gond.Amennyire a fórumokban olvastam, a műholdasokkal csak annyi a gond, hogy nagyobb időjárási anomáliák zavarhatják a vételt, és ezáltal a képminőséget.Persze a direct még mindig stabilabb mint a digi.
-
birno
addikt
Biztos láma kérdés, de a Directet vagy a sima kábeltévét éri meg bekötetni?
Legfőképp gondolok itt arra, hogy milyen sűrűn nincs adás vagy rossz minőségű az időjárás miatt?
Mert a Direct jobb, hogy több csatorna van,de többe is kerül a bekötés meg az egységek, így meggondolandó. -
deakgyuri
tag
Üdv mindenkinek!
Lehet, hogy volt már a kérdés, de amin lapozgattam a fórumban nem találtam!
Akkor röviden:
- Szükségem lenne egy olyan "fej"-re amely képes a UPC-t által adott anyagot feldolgozni, és minimum 6 csatlakozási lehetőséggel van ellátva.Mit érdemes venni?Honnan érdemes?Milyen paraméterekkel?A műholdas tv nem igazán az a kör amiben rendszeresen és jól mozgok.
Segíségeteket köszönöm!
deakgyuri -
FNZ
őstag
hali!
gondolkodok azon, hogy digitális adást vezettetek be.
szerintetek melyiket érdemes:
UCP direkt
Digi-tvpróbáltam átböngészni a hozzászólásokat, de rengeteg
előre is köszi
-
Khelben
nagyúr
-
Majstor
senior tag
''Alap csomag kedvezményes 2690 Ft havidíjért, 2009 november 4-ig érvényes hűségnyilatkozattal, kedvezményes 3000 Ft-os szerelési díj''
Akkor ez a csomag most milyen csatornákat tartalmaz???
bocs de nem találom az ''Alap'' csatorna listátját -
macikos
addikt
Üdv!
Akkor pontosan mi is a helyzet a képminőséggel? Tömörítenek? Ha igen, akkor minden csatornát? -
Gordiann
őstag
Hali
1 vmit nagyon furcsállok a upc-ben:
Direct-es vagyok, és most járt le a Hbo előfizetés. De ha újra hűséget akarok hbo-sat, akkor először lemondom, aztán 1 hónap mulva bemegyek, hogy na most akkor megrendelem....
ennek mi értelme van?!
Sok fölösleges papírmunka...
Ez miért van? Vagy nem lehet ezt kikerülni? -
Nimrod
addikt
válasz
ballington
üzenetére
Ez mind szép és nem jó, csak az a gond, hogy ez a műhódas topic.

-
ballington
addikt
nemtom másnak is van-e gondja, de nálam mostanában az elvárt sebesség 10%-át kapom. ma lemértem a speedtest.net-en, bizony a ping 100 körüli volt, a letöltés fél megabit, a feltöltés 250-300 kbps körül mozgott. dolgozónetem van. felhívtam a 1221-et ott először egy hölgy segített, mondta h áramtalnítsam, majd dugjam vissza. lemértem, fel is ment a sebesség 2000 kbps körülire. mondtam neki, erre rendesen azt mondta, hát ez bizony kevés, továbbkapcsol valami ''értelmiséginek''. Ő is vacakolt valamit, kérte hogy teszteljem le, de ekkor meg visszament a sebesség 0,5 mbps körülire. sőt akárhányszor teszteltem, mindig mást mutatott, főleg a ping értéke bizonytalan. Erre csak annyit mondott, sajnálja a dolgot, úgy néz ki, h a ''hiba nem az én készülékemben van'', hanem vlaszeg a központnál. Legyek türelmes, remélhetőleg a kollégák megjavítják a dolgot.
HÁT REMÉLJÜK, nem ezért fizetek havi 7200 pénzt.
-
törölt tag
de egyszerre 3 keszuleken nezhetsz mast...
bezzeg mikor mi a masodik belterit akartuk kerni, kertek ert e jo par ezret...
egyebkent lesz a directen az hbo comedy?
nem tudom, hogy hbo max pack-unk van-e, de cinemax2 az tuti nincs ,az meg csak abban a csomagban talalhato...
szerk megneztem, sima hbo pack van
[Szerkesztve] -
Ygg
senior tag
Nem tudja valaki, TV tuner kártyába hogy lehet ezt beapplikálni?
Scart RCA kábellel a kép zölden bejön, hang nincs.
Ez valami védelem, gondolom.. -
Nimrod
addikt
Van most a Direct-re egy új akció, új előfizetőknek, ahol Alap csomag van feltüntetve. Szerintem ez megtévesztés, mert nem látok változást a csatornakiosztásban és ez úgy tűnik, hogy valójában a Családi csomag, csak Alap csomag néven. És még reális magyarázat is lenne rá, mivel sok leendő vagy meglevő ügyfelet érdekelné csak egy kisebb csomag, tehát be lehet őket etetni, ha nem figyelnek.

-
marcias
őstag
Remélem itt valaki tud segíteni. Visszaolvastam, és sokan kérdezték hogyan lehet upc beltérit tv-tunerrel összekötni. Ezt már valszeg meg is tudnám oldani, de ennek egy baja van: 2x-es minőségromlás és a csatornák között csak a beltérin lehet váltani.
Hallottam egy másik megoldásról, amihez szükség van egy DVB-S digitális műholdas tunerkártyára. Ha erre rákötöm a műhold kábelét, akkor elvileg be kéne jönnie az adásnak, viszont mivel nincs jogosultságom a upc kártya nélkül ezért vhogy közbe kell iktatni. Valahol olvastam egy soros portra köthető CI modulról, amibe bele lehet tenni a upc kártyát, és úgy működik az egész hogy a gépem a vevőegység. Valakinek van erről tapasztalata? Köszi -
Troy.
addikt
Utána rá egy napra megnéztem, jó volt!

-
Troy.
addikt
hello!
Hova tűnt a 60 illetve a 61-es csatornáról a Viva (magyar ) és az MTV europe?
[Szerkesztve] -
Szabacs
tag
Mostanában viszont leszokott a fekete képernyőről a cucc, remélem ez így is marad.
Nimrod, nem tudod, hogy a Eurosport2 lesz magyar hangsávval?
köszi -
-
deedee
őstag
hi!
kettő beltérim van:egy szürke és egy fekete philips.A philips esetében állandóan szaggat a kép és csúszik a hang...A másikkal soha semmi gond...Ennyire sz@r a philips beltéri vagy a fej a hibás esetleg?
-
phanfantom
senior tag
Van itt olyan akinek nincs társkártyája?
pü-t is nyugodtan lehet dobni nekem ezzel kapcsolatban
-
Nimrod
addikt
Ez furi volt most. Látom szaggat a kép szokás szerint, elkapcs-visszakapcs, és erre fekete képernyő.

Fél perc legalább kellett neki, hogy visszaadja a képet.
-
ivcsi86
tag
az lenne a kérdésem a többi UPC felhasználohoz,h nekik a 10000/1024(extreme) netelöfizetéssel,mennyi most a feltöltési sebességük?
mert nekem két napja már csak 500on megy a feltöltés,és nagyon idegesitö... -
plömplöm
őstag
válasz
Andrewhouse
üzenetére
sztem ezt itt [link] akartad megkérdezni...

-
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!!
Ügye van ez hogy bevezzették hogy nincs adatforgalommegminden sávsz. emelésis van, eztökjó örülökmegminden mertelmúlta30gb-oskorlátom
Deviszontez az adatforgalom''nincs''ez már éltebe lépett,mert ugyehalekérdezem azadatforgalmatakkor kimutatjavagy ahhoznincsköze????
Üdv.Andrew -
plömplöm
őstag
a euroscart csatin van egy láb amin kommunikáció folyik, ezt a beltérik (is) basztatják, ha ezen a lábon ''minden off'' jel van, akkor egy túlságosan lelkes tévé simán kikapcsolhatja magát mondván hogy minek kell ő még ide.
szerk: pontosabban kettő is, abból ez lehetett a fentemlített eset:
''Two pins provide switching signals.
Pin 8, the function switching pin, carries a low frequency (less than 50 Hz) signal from the source that indicates the type of video present.
0 V-2 V means no signal, or internal bypass
4.5 V-7 V (nominal 6 V) means a widescreen (16:9) signal
9.5 V-12 V (nominal 12 V) means a normal (4:3) signal''
[Szerkesztve] -
KBear
tag
válasz
plömplöm
üzenetére
Szia,
régen, még kábeltévés időkben tudtam a tv-n és a dekóder távitányítóján is állítani a hangot... ,most a Direkt-es távirányítón is van ilyen gomb, lehetőség... ,azért gondoltam.
Hogy a hang/zörej honnan jön... ,nem tudom. Ha a tv-t kikapcsolom (standbye), de a beltérit még nem, akkor hallani. A tv össze van dugva egy őskövület házimozival és az ő 5.1-ével... ,lehet abból hallani... ,vagy a tv hangszórókból... ,tényleg nem tom.
Persze az is lehet, hogy az ódon kastélyom zord falai között rekedt elődök... ;) -
KBear
tag
Sziasztok (még 1x megpróbálom),
a régi típusú, fekete beltérim van, és az a gebasz vele, hogy a hangerőszabályzó valami miatt nem szabályoz. A dekoder euro-AV-n keresztül csatlakozik a tv-hez. A tv távirányítóval tudok ugyan hangot állítani, de a két távirányítós megoldás nem az igazi.
Amikor kikapcsolom a tv-t, de a dekodert még nem, akkor valami nagyon fura zörej hallatszik, mintha az adott csatornán futó adás hangja akarna lenni, de szörnyen eltorzúlva.
Előfordult e már valakivel hasonló? Van-e ötletetek az orvoslására? Dekoder, kábel vagy esetleg tv (foglalat) hiba lehet?
Ha esetleg valakinek van ötlete, azt örömmel fogadom és köszönöm a segítséget!
Üdv,
KBear -
deedee
őstag
na máááá megint itt vagyok...
Most jött el az ideje,hogy foglalkozzak a videóra történő felvétel dolgával.Összekötöttem mindent/euro-csatival/ box+videó és azt vettem észre,hogy amikor a video be van kapcsolva,de az adókat a box-ról vezérlem...akkor sokkal jobb a képminőség,mint amikor még nem volt összekötve a video a boxhoz....Ezekszerint a video belső erősítője ennyire jó?De a boxból az adás közvetlenül ment a tv-be euro-csatin,akkor elvileg itt is penge képet kellett volna kapnom....
Ennyire sz@r a upc által adott euro kábel?Vagy az a kb 7-8 méter koax hossz a gond,ami az antennától a boxig ér?Hosszú az út a jelnek és ''bezavaródik''?Aztán ezt a kicsit rosszabb jelet a videó ''helyrehozza''?
Vagy mi a szösz? 
-
-
joey7
őstag
na, tegnap sikerült belőnöm a műholdat,-már szinte elsőre is,minden műszer nélkül!

a jelminőség kb. 95 %,a jelerősség meg kb. 60%, sokkal szebb,élesebb a kép mint Pesten volt.
a lavór meg tuti védett helyre került,köszönhetően a ház kiváló fekvésének.
köszi a segítségeket!
-
Nimrod
addikt
Jobbulást és természetesen nem zavarsz, akkor nem jönnék a fórumra.
Azt nem is feltételezem, hogy rádiócsatornára kapcsoltál és amiatt (ha visszafele pörgeted akkor azok jönnek be, amikor letölti a csatornákat akkor azokat a sor végére rakja, kivéve ha átrendezed manuálisan). Esetleg konkrét csatornát tudsz mondani? Az nagyon rikta, hogy csak a képet kódoloják le, még régen az analóg időkben láttam olyat az MTV-nél, szóval biztos, hogy nem kódolás, azt észrevennéd.
-
deedee
őstag
hi!
arcüreggyulladással szenvedek és nem foglalkoztam a dologgal
Viszont most mégvalamit észrevettem!Remélem nem baj,ha zargatlak vele?

Szóval a nem upc-s/tehát ingyenes/ adók közül párnak csak a hangja jön be,kép nem....Ez is egyfajta kódolás,vagy mi a szösz?A műsor címe,ideje stb infó olvasható,tehát valamiféle jel azért átjön....
-
deedee
őstag
hi!
gyerkőcnek kellene a minimax,de csak angolul jön be,hiába állítom át a nyelvet,nem lesz magyar....
Most akkor mi van? 
-
deedee
őstag
igen,a képminőség egyforma,csak furcsa volt,hogy az egyik kétszer annyi ''anyagot'' tartalmaz...

ja és az egyik tévém philips,úgyhogy a beltéri távirányítójával frankón müxik is...A tv távirányítója már amúgyis kopott,törött volt,úgyhogy most megint ''rendes'' táv van hozzá...Az asszony legnagyobb örömére,mert az utólag vásárolt előreprogramozott távirányító nem jött be neki...
[Szerkesztve] -
deedee
őstag
hi!
egy fekete philips és egy szürke kisegér upc-s beltérit kaptam a direct-hez...A ''nagy'' philips és a kicsi szürke doboz ugynazt a minőséget tudja?Mert az egyik kétszer akkora mint a másik...
-
joey7
őstag
válasz
phanfantom
üzenetére
ez jó hír! sajna emlékeim szerint nem pontosan déli irányba állítgattam,hanem inkább dél-nyugati, és fel sem szereltem,csak kiraktam a teraszra.
mindenképpen kipróbálom a módszert.
[Szerkesztve] -
phanfantom
senior tag
Nekem sikerült, pedig életemben nem nyúltam antennához.
A beltérin ott van a műholdkeresés funkció és az szépen mutatja a csíkozásával, hogy mekkora a jelerősség, jelminőség.
Szóval ez csak tévhit, hogy a digitálisat nehezebb belőni, szerintem...
Mindennek az alapja az, hogy fel kell szerelni először az antennát és délnek irányítani. Aztán már viszonylag könnyen megy. ( azt el tudom képzelni, hogy ha egy falitartón van, akkor nehezebb kézzel, mivel nem érzi úgy a távolságokat az ember, mintha a tetőn, pontosan az antenna mögött állva irányítanánk, mert akkor szerintem jobban lehet érzékelni mindent, bár ezt most csak úgy gondolom, nem tudom... én a tetőn csináltam és nagyon könnyen ment) -
Nimrod
addikt
A UPC beltérik egyébként is kicsit lassúak, nem azonnal ad képet/hangot mint egy analóg. Ha mindenképp szabadkézi hangolás akkor úgy lehet még, hogy beállítod vertikálisan, majd horizontálisan (jobbra-balra) lassan mozgatod és minden mozdítás után vársz egy picit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Precision 3581 i7-13700H / 32GB DDR5 / RTX A1000 6GB Workstation
- 27% - Erazer P20 GAMER PC! i7-14700F / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
na meg angol ami mondjuk még nem is zavarna csak nem az megy rajta amit akarok 

)

...akkor átrakom oda
Sok fölösleges papírmunka...

a lavór meg tuti védett helyre került,köszönhetően a ház kiváló fekvésének.
holnap ki is próbálom.