- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clever0
senior tag
válasz
Watt25 #10318 üzenetére
Még annyit, hogy az 50i és a 25p ugyanannyi átvitt képpontot jelent másodpercenként, ettől még az 50i tűnhet szebbnek.
Az analóg korszakban találták ki az 50i-t, mert a 25p zavaróan villogott volna. A mostani tévék többsége már nem villog láthatóan, mert 100 Hz-en jelenítik meg a képet (Európában). Az adás továbbra is 50i, csak kiszámolnak köztes képeket, ami vagy segít vagy ront az élményen.
A filmek 24Hz-es képe még ennél is kevesebb tartalommal bír. Engem zavar moziban a villogás (72Hz 3 kép), sokak meg nem tudják a 48 Hz-es képet megszokni. -
Janika0610
csendes újonc
A történet az, hogy van egy plus hd tv előfizetésem 3 tv-re. Az egyik Humax HD beltérim 2 hónap alatt 3-szor lett rossz, mindig cserélték és kaptam másikat. Az utolsó cserés mediabox csere után egy héttel megint rossz lett és jó lett volna egy 4. mediabox is ( csak ugye az plusz 1200Ft) és mivel a tv-k alkalmasak CI modul fogadására felhívtam őket. Mondtam a hölgynek, hogy elegem van a mediabox-ok cserélgetéséből és szeretnék egy olyan kártyát ami nincs összepárosítva a box-al. Nagyon nehezen értette meg mit szeretnék de azért összejött neki. Kérte nevezzek meg a közelemben egy forgalmazót akinek elküldheti az igénylést. Így kaptam egy párosítatlan kártyát és még egy másik típusú mediabox-ot is. Így abba a tv-be rakom a kártyát amelyikbe akarom.
-
H.Tibor87
csendes tag
@BornToBePuli: Nem tudom milyen antenna, de ha felmászok a tetőre megigazítani egy elcsúszott cserepet, akkor megnézem, addig csak annyit tudok mondani, hogy olyan "pici" fehér, alig 2 éve felszerelve. :-D
@Watt25: A kábel szolgáltató a Tarr Kft lett, sokáig fél - egy évente csak ide oda passzolták a települést a környező kis szolgáltatók közt, mert egyiknek se kellet, túl sok gond volt az ősi kábelekkel és nem volt pénzük cserélni. A Tarr, mondhatni megmentette a helyi hálózatot és lecserélte villám sújtotta a vezetékeket, erősítőket.
Az antennás dolog engem is meglepett mert ugye az ég felé van irányítva, de csak a kábelen nem tud annyi nyereséget össze hozni, UPC előtt próbáltuk a MindigTV szolgáltatásait, de hagyományos antenna kevés volt, mivel völgyben van a ház, még analóg korszakban is erősítő kellet, hogy "nézhető" legyen.
Ami extra poén, hogy a DVB-T -s Turnerrel, ami a TV -ben van, 90% feletti jelszint, úgy hogy a Thor6 műholdra van állítva.Szóval ha lesz időm megnézem a típusát, meg esetleg csinálok képet is hogy, hogyan és merre áll. :-)
-
Clever0
senior tag
Sajnos tapasztalatom nincs, én is fórumokon olvastam. Az biztos, hogy egyik ismerősömnél PIP nem ment két kódolt csatival tévén és Németországban (a sok reklamáció miatt) forgalmaztak olyan Samsung tévét, amiben két CI+ hely volt. Ehhez persze két kártya kell, ami gazdaságtalan megoldás.
"Illetve az előfizetés megszűnésével..."
Az általános tulajdonság, hogy a rögzített adást csak azon a tévén, boxon tudod megnézni, amivel mentetted, bár ennek talán más oka is van. A szolgaboxok mind ilyenek és boltban vásárolhatók beltérik és tévék nagy része is. -
Laca0
addikt
Vidéken, peremkerületeken van már csak szükség rá. Társasházakban már sok helyen kifejezetten tiltják a parabolák felszerelését. Ill. pár különcnél marad még meg, ahol bár van kábeles szolgáltatás is, de kevesli a csatornák számát. Én pl. kábelről váltottam parabolára, mert kivették a csomagból azokat a tudományos csatornákat, amiket szeretek nézni. Itt meg minden megvan.
-
humigabi
aktív tag
Persze hogy nincs, mert ilyen nem is létezik. Vagy koax aljzat van (DVB-C, DVB-T), vagy F csatlakozó (DVB-S) és ezek mind bemenetek.
A DVB-S, DVB-S2 az egy szabvány, rosszcsontnak én a kártyára és az adók lekeresésére írtam, hogy "úgy van két éve". Akkor nem akartam a DVB-S2 kimenetre reagálni.
-
AstraCDX
senior tag
Ezt nem is lehet érteni .
Meg azt sem, amikor a humanoidok összekeverik a Volt-ot meg az Amper-t, és a feszültséget meg az áramot .
De boldogok a lelki szegények . . .
Jó, nem lehet mindenki ilyen tudományos, de a feszültség, és áram az általános iskolai fizika tantárgy része .
Üdv.
Astra
-
NyalokAA
aktív tag
Igen , csak nem tud vele mit kezdeni mert a felvételek dedikáltan csak azon a beltérin mennek amin készítve lettek
+ ha megbontja a plombát ki lehet neki számlázni a készülék árát és egyéb retorziókat is von maga után , de végülis igen ki lehet nyerni az adatokat amennyiben megéri
-
rosszcsont88
tag
DVB S2 alapból Mpeg4-es
DVB S2X is mpeg4es + 4k UHD multistream-es France Telekom(bistv és fransat) használja 5W nyugati műholdon UPC ugyan nem használja ezt a fajta jelet, de létezik és ezt DVB-S2 szerelt tv vagy DVB S2 HD műholdvevő nem keres le egyetlen csatornát sem ,tuner cserével lehetne orvosolni ezt a problémát a gyártóknak
müholdvevöböl
VU+ (Zero) 4K tudja és dreambox 900 DVB-S2X tunerel szerelt tudja lekeresni egyenlőre -
tylerddd
veterán
Linkelhettem volna ilyet is, csak ez már más árkategória. A másik linkelt darab pedig elsődleges céljára is kellene, ezért gondoltam kettő az egyben megoldásra.
-
Global
csendes tag
En is erre gondoltam, de biztosan tudja hiszen gyártó oldalán is fel van tüntetve, és a másik Philips DSR8111 beltérivel megy gond nélkül!
Viszont a Philips DSR8111 beltéri meg kell az én szobámba, mert nálam van Dual fejegység, meghát rajta számomra felvett műsorok, jelenleg ideiglenesen megcseréltem a két beltérit, de jó lenne mielőbb valami megoldás
Akkor nem sokat jutottam előrébb
-
-
Laca0
addikt
Óóóó nem bántódok én meg olyan könnyen!
Biztos, hogy a HD-s verziót néztem, már amennyire az 1440*1080 felbontást HD-nak nevezünk... A csatorna neve is M4HD.
Magam is meglepődtem, hogy mennyivel jobb a mindigtv-s adás!
Még amikor az M1HD-n volt a F1, akkor a műholdas adás volt a jobb minőségű.
Most meg mintha lefelezték volna a bitrátát, annyira gyenge volt a részletesség!Kábel tévé:
Nincs ebben sem félreértés, tudom, hogy te a UPC kábelről beszéltél, én meg arra a felvetésre reagáltam, hogy minden esetben jobb-e egy kábeltévés adás, mint a műholdas. Csak azért, hogy ne legyen általánosítva. Nyilván a nagy kábelszolgáltatók eredeti anyaggal dolgoznak, nem butítanak feleslegesen. De sztem kb 3 ilyen nagy van az országban. -
zsiz
őstag
Igen, ezt jól látod. Ezért is kérdeztem itt a hozzáértőktől.
Akkor összegezve:
- vagy kell nekem egy UHF antenna + DVB-T box,
- vagy az MTVA kártya, a UPC-s antenna, és egy "Conax CAS7 rendszerű kártyafogadó egységgel felszerelt műholdvevő"És mind a két esetben lesz m1, m2, stb..? Jól értem?
Köszönöm a segítséget!
-
Köszönöm a segítséget.
Kártyával kapcsolatosan nem egészen értem még a dolgot, de majd csak rájövök
Most a Philips DVR mellett egy raspi szolgáltaja a Kodit. Azzal nincs is baj, de gondoltam, jó lenne egyben tudni a kettőt.
A DVR pedig csak azt nem tudja egy ideje, amiért megrendeltem: a timeshiftet.
A többi nem annyira érdekel... -
MtHq
tag
2015.09.26.
Frissítettem a UPC Direct adatait innen. Nagyon időszerű volt, mert a legutóbbi adatok még abból az időszakból jöttek, amikor még a UPC Direct a HD csatornákat 1920-as felbontásban küldte fel, azóta azonban átálltak az 1440-es formátumra. Emiatt a HD sávszélesség-átlag nagyon lecsökkent, ami várható is volt. Ami viszont meglepő, hogy a SD csatornák sávszélessége is lecsökkent, a legrosszabb átlagot hozza most ezen a téren a UPC Direct. Szerintem olyan rosszak az értékek, hogy tulajdonképpen nem is merek ítéletet mondani. Lehet az előbb linkelt oldal megbízhatóságával lehet a gond? Mert, ha nem, akkor bizony ez nagyon csúnya... (Na, mégis mondtam ítélet...)Ennek utánanézek, de a képminőség alapján hihető.. Fogok egy pár tunert és megmérem, majd írok ide.
-
norrberth
addikt
Értem köszönöm szépen!
Ez most tudom nem ide tartozik de valakinek volt szerencséje összehasonlítani a mindig digi tv vel, a műholdas Upc-t? mindig digi már MPEG-4 és elméletileg szebben jönnek a csatik.
Képminőségbe mekkora különbség lehet köztük? Halljátok lehányom a tv-t olyan a UPC nek az MPEG-2 tiszta kocás! a foci meccsek nézhetetlenek! valamelyik homályos! agya úristen mondom mi ez??? nem rég vettem LG 47 LB 670V tv-t de iszonyat kiadja a csatornák minőségét! Az MTV Music, meg van pár olyan csati ami tényleg szép! akkor lenyűgöz a kép! De a régi 72Cm képcsöves tv el én ilyet nem vettem észre, eddig csak ez volt. tv k nem nagyon kötöttek le soha. De most zavar! mert ronda, Így is nagy nehezen szántam el magam, mert elkeserített a minősége, jó persze az a pár HD csati biztos jól jönne de hát az iszonyat kevés. -
frovery
senior tag
tylerddd @ Jó az a modul Direkt kártyához. A kártya amit adnak Irdeto de jelenleg cryptoworks módban működik. Ez ne zavarjon
Viszont azt tisztázni kellene, hogy most milyened van? A UPC-nél 3 kódolású kártya van. Fényképet dobhatnál a kártyáról, így kiszűrhető, vagy ha megmondod eddig milyen gyári készülékben működött.
Jelenleg a Direkt+ csomag 1620Ft/hó 6 hónapig. Majd a 7. hónaptól 3240Ft/hó lesz. Erre jön rá az elejétől a 2. kártya havidíja, ami 500Ft/hó. Tehát ha jól számolom, akkor 3240+500=3740Ft/hó lesz a havidíjad új hűségszerződés esetén. De ez kizárólag Direkt kártyával, tehát készülékek nélkül. Viszont azt tudnod kell, hogy így csak 2 db kártyád lehet, többre nem lehet előfizetni.
Gyurka6 @ Ezt most én nem értem, vagy te?
Én azt nagyon jól tudom, hogy 2 fok eltérés az sok, mert nemhogy gyenge lesz a jel, hanem egyáltalán nem lesz. Neki a tányérja az Amosra néz (3fok nyugat), és ugye a UPC-t akarja nézni, ami (1fok nyugat). Tehát elkell forgassa 2 fokot keletebbre azt a T-s antennát. -
-
guftabi96
addikt
Tehát, akkor amíg UPC Direct van, addig ez ilyen.
Nagymamám most vett karácsonykor egy FHD 102 centis TV-t, és ő a helyi kábeltévére fizet elő.
Állítólag nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben. Sok csatorna, és elvileg jó minőségű. Lehet megnézem majd a saját szememmel, hogy mégis milyen, mert akkor ezek szerint ezzel nem lehet csodát művelni sajnos. -
t.imi
addikt
Köszönöm a gyorsat.
Van már előfizetésem. Szombaton telefonáltam, azt mondták, ők nem adnak, nem forgalmaznak és garanciát sem vállalnak arra, hogy bármilyen CI kártyával működni fog. Naprakészek ezek szerint a telefonosok.
Tehát csak ezzel a megoldással lehet 100%-ban hiba nélkül fogni a csatornákat?
A mostani beltéri kártya + X típusú CI modul nem járható út? -
ekrisztian
őstag
Ezen túl vagyok
De nem az a kérdés milyen kódolást használ a kártyám, hanem, hogy a modulok leginkább a light tudja-e.
Mert van ahol azt írják conax van ahol azt tud mindent.
De akkor most mi az igaz?
Kb 2napot googleztam, de az egyetlen frissítés ami jó lenne az egyik modulra, már sehol nem elérhető -
csab2
veterán
Egy régebbi Panasonic TV-ről van szó. Ott VieraLinknek hívják, de nem aktív a funkció.
Lényeg, hogy akkor nem a beltéri a rossz, hanem úgy látszik nem tudja ezt.
Azért írtam, mert emlékeim szerint a Philips DSX6010 tudta ezt a Panasoniccal, a lakásban lévő másik TV-t (Thomson) pedig felkapcsolja és lekapcsolja.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! -
Gaben92
őstag
De a SimpLink se csak úgy magától működik.
Ahhoz olyan LG eszköz is kell.
Beltéri esetén a legnormálisabb megoldás (sőt ami azt illeti ha mindenképp van beltéri akkor az egyetlen elfogadható) megoldás az a Samsung TV-ken hátul lévő port amibe bele lehet dugni egy IR extendert. Na azzal elméletileg el lehetne érni azt, hogy a TV távirányítójával vezéreld a beltérit. Aki lusta megkeresni nézze meg hány kikapcsoló gomb van a távirányítóján. Amelyik TV-ken van ilyen lehetőség azokon 2 kikapcsológomb van (egy a TV-nek, egy a STB-nak). Bár nem tudom mennyire működik a rendszer jól.
-
-
törölt tag
-
nababika
aktív tag
Koszi akkor talán ez? [link] Bocs de nem értek hozza, a UPC meg nem válaszol. Norvégiában használom és itt nagyon nehéz ilyet kapni mert a szolgáltatók párosítva adjak csak a saját élőfizetésükhöz. Esetleg tudnál linkelni magyarországi forrást ami tuti jó hozza? Szerencsére nekem nincs párosítva, most is saját beltérivel használom. Az számít a modul eseteben, hogy hd adásokat is akarok fogni vele? Koszi előre is.
-
DougButabi
tag
Twin tunerrel kapcsolatban sajnos van tapasztalatom.
Egy nagy kalap fo.. Vagy én vagyok béna, a samsunggal együtt.Szóva h5500 2 F csatis a TV.
Ha műsort rögzítek, és el akarok kapcsolni, kiírja, hogy a felvétel le fog állni. Egyből semmi.
PIP-nél sem tudok másik csatornát nézni a kis ablakban. kettőből semmi....
Samsungot felhívtam, mondom nem tudok mást nézni mint amit felveszek, azt mondták, azért, mert ezt nem tudja a tévé (pedig a dobozára rá van írva), mondom akkor miért van rajta két F csati, válasz: a PIP miatt. Mondom célnál vagyunk, mert az sem működik. Felajánlotta, hogy kérhetek telefonos segítséget, ha TV előtt vagyok, passzoltam, mert napközben dolgozok, de talán egyszer megejtem, és beszámolok.
-
Batib
őstag
A tv valóban dupla sat tuneres, két F csatlakozóval. Itt a probléma szerintem ott van hogy a CA modul egyszerre nem kódol ki két csatornát.
Ami biztos: tud nézni és felvenni egy kódolt és egy kodolatlan adót, akkor is ha külön transzponderen van. Nem tudom létezik-e olyan CA modul ami kikódol egyszerre két adót, ill. lehet, hogy a tv nem kezeli ezt így.
A netboardon is kérdeztem már , ott sem jött fix válasz. Mindenki a beépített olvasóval rendelkező boxokat említette, hogy azzal jó. -
-
Rick4
félisten
Ezt a mondatot tényleg ki kellene venni:
A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a video stream sávszélessége nem konstans egyik szolgáltatónál sem.Ha egy mpeg2 vagy mpeg4 multiplexbe bepakolnak 6-8-10 csatit, miért is kellene hogy CBR-rel szolgáltassanak minden csatinál? Nem hogy nem konstans, a technológia miatt nem is kell, hogy az legyen, aki nem érti mi a technológia lényege, az az előnyeit sem akarja látni.... Kár félrevezetni az embereket azzal, hogy a szolgáltatók "árvernek, inkorrektek, meglopnak" mert nem konstans a bitráta. Nem az, mert nem erről szól a műholdas sugárzás a limitált sávszélességű transzponderekkel. A legjobb TP-k is max 30Mbit-et tudnak, ebben van némi tartalék, tehát max 27-28 a nettó sávszél. Írtam már neked ezzel kapcsolatban, akkor is, meg most is csak jószándékú jelzésként, de a felfogás úgy látszik nem akar megváltozni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged