Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
plömplöm
őstag
a júpíszídályrekt bekaphattya...
több mint két éve vagyok ügyfél, rég lejárt a hűségem, havi 8240péézt kapnak tőlem jelenleg. decemberben valszeg nem jött meg a számla, francnak sem tűnt fel, (ez nem egy nyugis időszak szerintem senki életében), a következő számlában volt egy pótcsekk éshogy fizessem be, mondom hoppá, nézem, télleg nem lett az a hónap befizetve, befizettem. erre most rábasznak 70 forint késedelmi kamatot a mostani számlára... nem a 70 forint, ez remélem egyértelmű, de akkor is... -
Nimrod
addikt
Mindenki rendben megkapta a számláját?

-
BTO
őstag
a thomson TV csodákat tud . a kábeles analog konverteren ha hangerőt állitasz akko az 1-s programhelyre vált ha másik programhelyre volt beállitva a konverter. tény állás a thomson az 1-s gomb megnyomását érzékelte a konverter hangerő gombjára, tehát értelmes parancsot vett idegen távirányitótól.sajna ritkán de vannak ien esetek.
-
Ford2000
csendes tag
Egy kerdes: lehet az egyik csatonrsat felvenni videora, mikozben amasikat nezem a tv-n?
-
Szabacs
tag
SportKlubról még mindig semmi hír?
-
Nimrod
addikt
Elvileg jó más beltériben is, ami cryptoworks. Ha esetleg nem, de frissíthető a beltéri firmware akkor az is megoldás, de már lehet kérni forgalmazóktól kiegészítő kártyaolvasót.
Nyáron volt egy időszak, amikor nem volt új előfizetőknek szóló ajánlat. De az MGM még pl. él, határozatlan idejű. -
Gordiann
őstag
[link]
''Nekem már van is társkártyám.
Elsőre tudomásom szerint tesztüzem van csak.
Jó a dbox2 megoldás de néha bizonytalan volt és full idegesítő ha film közben fagy épp meg. Most mindkét boxomban benn a kártya és szépen múködik.
árak:
csak családi esetén: +1980ft
családi és bármely prémium esetén: 1500ft
családi és sextra esetén: 990ft
''
[Szerkesztve] -
Gordiann
őstag
Olvasgattam, és fórumban beszélték, hogy UPC-nél lesz lehetőség 2 dekóderre.... ki mit tud erről?
-
M412192
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy, milyen módon kell csatlakoztatni a DVD felvevőt UPC Direct beltéri egységéhez, hogy a DVD-re történő felvételkészítés közben lehessen nézni a földi adókat a TV-n. Elnézést, ha nagy hülyeséget kérdeztem. A beltéri egységem egy Philips, a DVD felvevőm egy Pana DMR-ES20. Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv M412192 -
Khelben
nagyúr
Pont ezért kérdeztem. Régebben volt egy thomson tv-m thomson videóval, az tudta ezt, hogy ha beraktam egy kazit bekapcsolta a tv-t is. De most meg a samsung tv b*szik bekapcsolni a philips beltéri bekapcsolásakor, tehát 2 távirányító kell ha tv-t akarok nézni...

Ha ezt tudom, philips tv-t veszek... -
Nimrod
addikt
Ezzel kapcsolatban eszembe jutott valami. Egyik ügyfélnek Thomson tv-je volt, a beltéri pedig valamiért képes volt ki-be kapcsolni a tv-t. Megnézte másik tv-vel, semmi hasonló, minden rendben. Nosza még egy Thomson, csak most másik típus, de ott is képes volt erre a beltéri. Igazából nem tudtuk az okát, kósza tippként a Thomson tunerjére gondolok még, lehet valami hasonlóság a Philips-el (mivel ha Philips tv-re kötöd, akkor jó a tv-hez a beltéri távirányítója is).
-
Khelben
nagyúr
válasz
tigriske
üzenetére
nem, én legalábbis nem látom. Se közelről se messziről.
Kérdés
Elvileg tudnia kéne a tv-nek olyat, hogy ha bekapcsolom a upc-s cuccot, akkor automatikusan bekapcsoljon. Ugyanezt dvd-vel. A upcs cucc meg a dvd is scarttal van összekötve a tvvel, de nem akar a tv automatice bekapcsolni... mit rontottam el? -
Szabacs
tag
Nimrod, SportKlub lesz Directen?
[link] -
Khelben
nagyúr
-
BTO
őstag
-
BTO
őstag
válasz
tigriske
üzenetére
felvételt meg ugy hogy az megy a müholdvevőn amit fel akarsz venni ,és a földi antennás müsort meg nézheted a fent leirtak alapján. időzitettet,meg beidőzited a videot av-re választod a felvenni kivánt csatornát a müholdast meg bekapcsolva hagyod,igy a bizti,hogy fel is veszi.de figyuzz oda mert van oan video -a thomsonom is oan-hogy az időzitést beállitod aztán készenlétre kell kapcsolni a videot, ha bekapcsolva hagyod akkor nem indul az időzitős felvétel.
-
tigriske
tag

-
BTO
őstag
válasz
tigriske
üzenetére
a müholdvevőkön 1xre csak 1 csatorna jön ki
a kábeles fejállomásokban minde cstornához tartozik 1 vevő és 1 modulátor és ott 7-8 Mhz-ként vannak egymás fölé pakolva a csatornák-frekvencia multiplex rendszer-
a direct sajna ien mint minden egyedi müholdvevő.
a szállodákban is van mini fejállomás, és valószinü ott nem direct van. -
tigriske
tag

-
tigriske
tag
Még 1 dolog: például egy hotelben ahol UPC DIRECT-et használnak,hogyan oldják meg,hogy a szobákban váltani lehessen a csatikat? mert ugye nincs minden szobában beltéri egység...tehát valami okosságnak lennie kell.

-
tigriske
tag
nem hiszem el,hogy nincs megoldás arra,hogy váltogassam a csatornákat.így nem működhet a rendszer.

-
tigriske
tag
Hali!
olvastam a topikot,de valamit sehogyan sem értek!
szóval azt kell minden táván néznem amelyik csatornán áll a beltéri?ezek szerint nem tudom a tévén programozni auz adókat?
mi van ha fel akarok vennni valamit,de közben másik adót akarok nézni?szerintem csak kell lennie megoldásnak mert ez így parttalan!
vagy én vagy
ok láma? -
BTO
őstag
meg nagy fejetek és nem fértek be az ajtón,és a kezetek a bilibelóg

-
BTO
őstag
válasz
CommanderK
üzenetére
a directen jobban be van tömöritve a kép mint a kábelen azeredeti helyről levett müsor.
-
BTO
őstag
válasz
CommanderK
üzenetére
a direct nem a kábeles szolgáltatás ellen készült.oda ahol nincs lehetőség a kábelre.
azért a kábeljobb minőséget tud biztositani. a müholdas tömöritésekbe belejátszik a transzporder bérlet és a kiván csatornaszám. -
CommanderK
csendes tag
''leszedi az UPC kicsomizza és ujradigicsomizza a saját kódjaival az astrára''
Az ok, hogy hozzáteszi a saját cryptkódjait, meg betitkosítja, a kérdés az, hogy újra-MPEG-elik-e nagyobb tömörítés érdekében, mert az az igazi katasztrófa.
Bitráta-adatokat nem találtam azon a linken, de köszi.
''100hz-s TV-ken jobban látszik a mozaikosodás mint az 50 hz-s TV-n''
Nekem plazma van, és azon még fokozottabb sajnos az ilyesmi. Egy szó, mint száz, fos lenne akkor nálam. Azt hiszem lenyugtatom magam, és maradok még egy kicsit a jó öreg kábelnél. -
CommanderK
csendes tag
''Félreértés ne essék, nem vagyok illetékes, csak ott dolgozom.''
Semmilyen félreértés nem volt
''HDTV? Ez most mit keres itt? Nem a kábellel kevered?
Ez ugyanis digitális, míg a kábel nem. Még.''
Na ezt viszont meg én nem értettem
Nem keverek semmit, jelenleg már fogható egynéhány műholdas-digitális HDTV-műsor (HD1, Sat1, Pro7 stb), a kérdésem arra vonatkozott, hogy átvesz-e majd a UPC néhány ilyet is a kínálatába (persze, ha azt is újratömörítik, akkor inkább ne vegyék át...) -
BTO
őstag
egyébként a 72-s tv-t azt illik 1-2 méterről messzebb nézni mint az 55-öst. mindbe 625 sor van.vagy 10 éve dumcsiztam 1 kőmivessel kint dolgozott a németeknél, bement ott 1 boltba tv-t venni, az eladó első kérdése az volt mekkora szobába lesz . ugy adott ajánlatot,nem minjá a legnagyobbat akarta eladni és a legdrágábbat.
-
BTO
őstag
válasz
CommanderK
üzenetére
eygébként semmi se tökéletes a 500000ft-os tv-n is mutatok hibát amit a tulaj még észre se vett.
-
BTO
őstag
válasz
CommanderK
üzenetére
nem az upc direckt csomagba sugároznak a kurrens csatornák,külön másik holdon.
leszedi az UPC kicsomizza és ujradigicsomizza a saját kódjaival az astrára.
a kábelesek az eredeti helyről szedik le.most itt nincs directem hogy megném a bitrate-t és az egyébb dolgokat a sávszélhez.ja http://www.lyngsat.com/ itt keresd meg ottvannak az adatok,ha jól emlékszem a tömöritésre vonatkozva, ja meg a frekik, az astrán.
a 100hz-s TV-ken jobban látszik a mozaikosodás mint az 50 hz-s TV-n.
a digitális kodolás indul a kábelen -digitális konverterres müsorok lesznekaz analóg szinkronkodolás helyett.nehezebbb lesz feltörni. -
Nimrod
addikt
válasz
CommanderK
üzenetére
Félreértés ne essék, nem vagyok illetékes, csak ott dolgozom.

Első kérdésedre passzolom a kérdést, ennyire nem vagyok még benne a témában.
Mi ''csak'' továbbítjuk a jelet Amszterdamból megfelelő cryptográfia mellett, semmi több.
HDTV? Ez most mit keres itt? Nem a kábellel kevered?
Ez ugyanis digitális, míg a kábel nem. Még. -
jerry311
nagyúr
válasz
CommanderK
üzenetére
Na ennyire nem értek a DTH-hez.
Nagybátyámnak van, jellemzően jó minőségűek az adások.
Amszterdamból lövik fel műholdra (ott van a nagy UPC-s műholdas TV-s központ, de ez igazából nagyon mindegy), ott kapja meg a UPC-nek megfelelő kódolást az összes adó, hogy ne tudjad előfizu nélkül nézni
Nem tudom terveznek-e HDTV sugárzást, de digitális sugárzást a kábeltv-re igen
-
CommanderK
csendes tag
Sziasztok, magam is Nimród illetékes elvtárshoz fordulnék.
Én kérek elnézést, az alábbiakat már nyilván ezerszer megtárgyaltátok itt.
Szóval:
- A múltban sok panaszt kiváltó sávszélesség-takarékoskodás még ma is érvényben van? Kb. mekkora adatsebesség jut most egy-egy műsorra?
- Az egyébként is műholdasként működő műsorok esetén hogyan működik a rendszer (bocsánat, ha hülyeségeket kérdezek):
a) ezeknek van egy saját sugárzási helyük, és a UPC csak hozzáférést biztosít ezekhez
b) az adatfolyam a UPC központon halad keresztül érintetlenül és a UPC valamely saját bérelt transzponderén sugárzódik ki
c) ugyanez, de a UPC még jól tömörít is rajta egyet, hogy az említett szar sávszélességgel sugározhassa ki?
- Utalnak arra jelek, hogy hamarosan hozzáférést biztosítanak HDTV műsorokhoz is? (Tudom, hogy házilagos hardverbuzerálással ez mostanság is megoldható, de mondjuk pl. nem akarok buzerálni, mert lusta vagyok, és inkább fizetek...)
Kérdezem mindezt, mert némileg türelmetlen vagyok a DTV egyéb irányú hazai bevezetésével kapcsolatban. A csatornaválaszték most talán az Antenna Digitalnál a legjobb, de hogy, hogy nem, sehogyse látszik az ablakomból az a rohadt hegy. A T-Kábel digitális csomagja pedig némileg nevetséges, és ráadásul nincs is (úgy volt, hogy ma indítják be az összes kerületben, de csodák csodája, mégsem). -
Szabacs
tag
Hi Nimrod!
Nem tudod a távirányítót ki lehetne cserélni? Mikor a UPC elkezdte a Directet, azóta vagyok előfizető, és a távirányító már nagyon haldoklik.
thx -
Hani
aktív tag
Helló!
A problémám a következő lenne: elő akarok fizetni, de a UPC azt mondta, 4-6 hét, míg valaki kijön és beköti. Viszont azt is mondták, hogy ha találok alvállalkozót, azzal azonnal meg tudják csináltatni.
Honnan lehet megtudni a UPC alvállalkozókat? Van erről valahol egy lista, vagy ilyesmi? -
Nimrod
addikt
válasz
phanfantom
üzenetére
Alapeset. Szerelő kimegy, szerel. Felhív kártya hot-line, csomagot aktiváltat. Ennyi.

Lényegében a kártyát kell beélesíteni, ha ügyes a szerelő akkor tudja manipulálni a csomagokat, bár most volt kártyacsere és most törik a fejüket.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Nimrod
addikt
válasz
phanfantom
üzenetére
Nem, hanem a kültéri mozdul el. Megesik, ha béna a szerelő.
Egyébként épp mostanában keresett meg valaki kártya kikódolással kapcsolatban, de sorry, nem tudok és nem is akarok ebben segíteni.
-
phanfantom
senior tag
Értem.. és esetleg a forgalmazónak is maradt a beltériből, onnan ahova ötször beszerelte...
Gondolom akkor a csomagokkal is lehetnek kóklerságok, tehát nem azt állítja be az előfizetőnek amit rendelt, hanem egy kis kenőpénzért többet ad. Bár én nem tudom, hol állítják be ezeket a dolgokat.
Az antenna állításán mit értesz? Változik a műhold poziciója? -
Nimrod
addikt
válasz
phanfantom
üzenetére
Azt nem tudom, hogy mit mondott, de hogy a forgalmazó is tudta, hogy ez nem klappol az tuti.
Lényeg. Emberkénk bemeny a gettóból forgalmazóhoz. Megrendeli, felszerelik, nem fizet, megunjuk, kergetjük (legalábbis próbáljuk) csak éppen az első három fázist megismétli még párszor a drága. Ezt ki lehetett védenni azzal, hogy be lett vezetve az, hogy szerződéskötéskor biza elő a személyi és egy közüzemi. Elég sok esetben ez működik is, hacsak nem őröl a saját malmára is a forgalmazó, mert akkor baj van. Sajnos vidéki forgalmazókkal elég sok baj van, arról ne is beszéljünk, hogy ha antennát kell állítani akkor bizony őket kell hívni, de mire kimásznak...
Tisztelet a kivételnek, mert arra is van példa. -
Nimrod
addikt
válasz
phanfantom
üzenetére
Persze, elég sok forgalmazó nyomta feketén és ugyanannak az embernek be lett kötve ugyanoda vagy ötször és egyszer sem fizetett, megy a kergetőzés a behajtással. Számtalan ilyen van, bár már egyre kevesebb. Sajna az ilyen eltűnt beltérikkel nem tudunk mit csinálni, max. központilag letiltják (elvileg), de ügyes ember úgyis kijátssza.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB White Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4448
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (3év Garancia) - GARANCIÁBAN CSERÉLT KÉSZÜLÉK - ÚJ!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)