- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Kinek, milyen tapasztalata van UHD tévére váltással kapcsolatban? Lehet-e minőségi javulást látni egy fullHD-ról UHD-ra váltáskor?
Köszi! -
Laca0
addikt
válasz
tylerddd
üzenetére
Nagyon jó, gyors boxod van, de nem arra való. Nagyon szuper az enigma2 tévézésre, stream-elésre, felvételre és bizonyos szerveres feladatokra, de netezésre nem. Több okból sem.
Ha erre vágysz, akkor egy minipc linux-al vagy Windows-al a jó megoldás.Rosszcsont88!
Kérlek ne reklámozd tovább azt az ipari hulladék PRISMCUBE RUBY boxot!!! Én beleugrottam a vásárlásba múltkor, amikor ajánlottad. Kidobott pénz! Ráadásul a szlovákok sz..rtak bele az egészbe!! Sok éve nem támogatja már a gyártó sem és az égvilágon semmi sincs hozzá! Beismerték, hogy vakvágány! -
Laca0
addikt
válasz
Baliboy1979
üzenetére
Én a Dogsettings nevű programmal szoktam rendezheti PC-n. FTP kapcsolattal tölti be és vissza a program a listákat. Nagyon kényelmes.
-
Laca0
addikt
válasz
BornToBePuli
üzenetére
Ma már nekem is sikerült. Nagyon tetszik az app! Gyors, szép és akadozásmentes a lejátszás. A nem élő adások lejátszásában villámgyors a tekerés, ugrás. Szóval pirospont a upcd-nek!
Egyszerre hányan lehet benne lenni 1 előfizetéssel? -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Regisztrált már valaki a MyUpc-n? Kér egy ügyfélazonosítót és egy vezetéknevet. Mindkettőt jól beírom, mégsem fogadja el:
Az ügyfélszám és / vagy felhasználónév helytelen, kérjük, próbálja meg újra -
Laca0
addikt
válasz
tylerddd
üzenetére
Pedig ha belemész a manuális csatorna keresésbe, akkor ott vannak ezek az adatok. A 11785 a frekvencia a H és V pedig az orientáció. Mert van "V"ertikális és "H"orizontális sugárzás is. Továbbá még van 2 adat, amit meg kell adni: symbol rate és a FEC.
Ez a 4 adat kell ahhoz, hogy lekeress egy TP-t. Egy ilyen TP-n egy tucat csatorna is lehet. Innen lehet hozzáadni a kedvencekhez csatornákat, majd a kedvencek listában tudod őket sorba rendezni.
Ez elsőre kicsit több munka, de ha utána elmented egy programmal a csatornalistádat, hiba vagy sima reset esetén könnyű visszaállítani.
Ill. elég gyakran van olyan, hogy áttesznek 1-1 csatornát más frekvenciára, akkor az új TP-t kell csak lekerestetni a megadott módon és újra hozzáadni a kedvencekhez. Ez már ha rutinos vagy, 2 perc alatt megvan. -
Laca0
addikt
"nem okoz valami sugárzást? Vagy jobb ezt minél távolabb rakni az ember fejétől?"
Egy parabola antenna nem sugároz semmit, csak vesz. Maximum a fejnek lehet némi elektromágneses hatása a közvetlen környezetében. Pár cm.
A különböző rádióhullámok beborítanak mindent a földön, körbevesznek akkor is, ha semmilyen vételi eszközt nem használsz. Csoda, hogy ennyi beteg ember van mindenhol? Milliónyi frekvencián bombáznak minket a műholdak, a földi rádió- és tévéadók, a wifi hálózatok, mobilhálózatok, stb... -
Laca0
addikt
Vidéken, peremkerületeken van már csak szükség rá. Társasházakban már sok helyen kifejezetten tiltják a parabolák felszerelését. Ill. pár különcnél marad még meg, ahol bár van kábeles szolgáltatás is, de kevesli a csatornák számát. Én pl. kábelről váltottam parabolára, mert kivették a csomagból azokat a tudományos csatornákat, amiket szeretek nézni. Itt meg minden megvan.
-
Laca0
addikt
válasz
eketomy
üzenetére
Én anno megmondtam, hogy csak akkor rendelem meg a szolgáltatást, ha mind a 4 box HD. Sőt azt is megmondtam, hogy milyen típust kérek.
Amikor a szerelő hívott, neki is elmondtam. Nem volt náluk 4 ilyen. Mondtam, hogy akkor jöjjön, ha megvan mind. 1 hét múlva telefonált és 2 nap múlva már be is volt szerelve. -
Laca0
addikt
válasz
Gyurka6
üzenetére
A dishpointer szerint Budapestről nézve:
Satellite Data
Name: 0.8W INTELSAT 10-02 | THOR 5 | THOR 6 | THOR 7
Distance: 38430km
Dish Setup Data
Elevation: 32.1° (Ez a szög a vízszinteshez képest)
Azimuth (true): 206.1°
Azimuth (magn.): 201.4°
LNB Skew [?]: 17.3°Ezért mondtam, hogy a parabolától kb. 32 fokban kell felfelé nézni, mert a jel onnan jön. Nem 45 fokról.
Az offset tányérok úgy vannak kitalálva, hogy ne kelljen 32 fokban fölfelé állítani a dőlésszöget, ezért csak pár fokot kell megdönteni magát a parabolát. De a jel attól még 32 fokban érkezik.
-
Laca0
addikt
válasz
Gyurka6
üzenetére
Az app csalós lehet, mert nem biztos, hogy offset parabolához van. Nekem pl amiket néztem, nem voltak jók. A tányért alig kell billenteni a függőlegeshez képest, talán 1 fokott, de az 30 foknak felel meg. Tehát az offset eltolást hozzá kell adni.
Mindenesetre a 45 fok akkor is sok, mert az inkább 30. -
Laca0
addikt
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
SELFSAT H30D4 lapantennát használ valaki?
Jó ez egyáltalán a UPC-hez? -
Laca0
addikt
Skacok!
Pont most akartam ide írni, hogy tud-e valaki egy jó szerelőt a környékünkön, aki műszerrel beállítaná az antennát! Egy ideje már nálunk is kockás, akad, pedig saját, linux-os box-om van. Úgyhogy biztosan nem a szolgáltatói box-ok a hibásak!
Ezek szerint a szolgáltatással lesz a baj! Na akkor ebben az ügyben lehet, hogy össze kellene fognunk. -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Mit lehetne tenni ezzel az LNB-vel, hogy ne fagyjon le mindig?
Mert most is esett egy kis havaseső és már megint elment az adás... de ez érdekes, hogy az első 2-3 évben nem jelentkezett... pedig biztos volt akkor is havazás... Évente 1*2* ment el csak az adás rövid időre, ha nagy vihar jött délről. -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Egy ideje nincs epg pár csatornán: cool, comedy central, duna world, m+, discovery channel és még pár.
Saját box-om van. Csak nálam nincsen, vagy másnál is előfordul?
A szolgáltatói box-okon van? -
Laca0
addikt
válasz
rocco021
üzenetére
Hogy pontosan hogyan adod be a tévédnek, azt nem tudom, gyártó és típusfüggő.
A frekvenciákat itt találod: [link]
Én anno úgy csináltam, hogy excel-be kimásoltam ezt a táblázatot és ott frekvencia sorrendbe rendeztem. Utána már könnyebb volt végigmenni.
A Frekvencia, Polarizáció, Formátum, SymbolRate, FEC adatokat kell megadni a keresésnél és ott a TP keresést választani. -
Laca0
addikt
válasz
draco31
üzenetére
Tegnap rosszul értelmeztem a kérdésedet szerintem.
Most újra elolvasva az ismerőshöz akarod a Nagyi beltérijét átvinni.
A lényeg ugyanaz. A quad fejtől le kell hozni egy kábelt a szabad csatlakozóra kötve, majd simán át kell hozni a Nagyi beltérijét és rákötni.
Ha 3 boxra van az előfizetés, akkor biztosan 4-es fej van a tányérnál. -
Laca0
addikt
-
Laca0
addikt
Amúgy meg nagyon egyszerűen be lehet tenni egy 90fokos toldót és az már el is fordítja a kábelt. Van koax-ra és hdmi-hez is.
-
Laca0
addikt
Bár konkrétan a K1-et nem ismerem "személyesen", de androidos telefonokkal párhuzamot vonva az 1 és 2 GB ram-al felszerelt egységek közti különbség itt is megvan. Nagyon gyors boot, villámgyors csatornaváltás, akadásmentes film lejátszás usb-ről és hálózati stream-ről is. A Kodi is pár mp alatt indul!!!
Összehasonlítás képpen van egy Raspberry Pi2-m is, annak a sebessége kőkorszaki a KII-höz képest.
Nekem fontos volt az 5GHz-es wifi is, bár annak voltak stabilitásbeli problémai. Nem a KII a ludas benne, hanem a router. A notimon is gyakran előfordul, hogy 5GHz-en lekapcsolódik, de 2,4-re átváltva megy.
A KII viszont sima 2,4-es wifin is akadásmentesen játsza le a filmeket a router-re kötött hdd-ről.
Viszont a K1 már széles körben elterjedt, jobban van fórum támogatás is. A KII még elég új. -
Laca0
addikt
A linux-os klón box-ok teljesen jól el vannak látva szoftverrel! Legalább 10 féle, népszerű rendszerből lehet választani. Magam is használok ilyet (Zgemma Star 2S). Csatlakozván Frovery szavaihoz, a kis android-os kütyük is jól használhatók, bár azokkal egy kicsit többet kell játszani. Persze van, hogy a gyári szoftver is teljesen elég (nálam egy KII Pro gyárival fut, minimális szoftverbuherálással).
-
Laca0
addikt
Most nekem is megállt minden. Pedig szemre nem is havas a tányér és a fej sem...
Az ónos eső ráfagyhat annyira, hogy 0 a jel? -
Laca0
addikt
válasz
Elvagyok
üzenetére
+1
Én is szinte csak a tudományos csatornákat és a természetfilmeket nézem.
Az igaz, hogy szinte mindenkinek elérhető a net, időseknél is lehet. De az még nem jelenti azt, hogy profi a használatában.
Anyósomnak adtam egy laptopot, fent van már az "arckönyvben" is. De ha véletlenül kilép a chrome-ból, felhív, hogy baj van... -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Nálam a NGC HD-nek és a Nat Geo-nak ugyanazt a programot mutatja már egy pár hete az EPG. Nálatok is ez a helyzet?
(saját box-om van) -
Laca0
addikt
Lehet, hogy volt itt egy kis félreértés: a upc-től interneten, telefonon megrendeltem a szolgáltatást. Majd 1 hét múlva megkérdeztem, hogy kinek van kiadva a beszerelés, hogy egyeztessek vele. Megadták a telefonszámot. Így tudtam a szerelővel leegyeztetni, hogy mire is van szükségem (és mik a feltételeim
). -
Laca0
addikt
Nekem volt (még megvan) egy Amiko Alien 1 is, de az csak 1 tuneres box. Van még 3 cryptobox. 1db 400HD és 2db 500HD mini. Mind a 3 ma is működőképes! A Crypto-k számomra nagyon stabil, gyors, könnyen kezelhető eszközök. Soha nem fagyott le egyik sem. A csatornalista szerkesztőjéhez kellett egy kis idő, mire megtanultam, de egy nagyon jól paraméterezhető rendszer! Viszont nem tudnak mást, "csak" a műholdas csatornák lejátszását (megjegyzem, a képminősége nagyon jó!).
Én elmentem a hálózati média megosztás és stream irányába, ezért nem használom már őket. -
Laca0
addikt
Semmi gond.
Őszintén szólva már nem emlékszem pontosan, de biztosan nem voltam 3 hónapig tévé nélkül...
Annyi biztos, hogy a kártyát nem a központtól kértem, hanem egy kereskedőtől. A boxokat is ott adtam le, amikor megjött a levél, hogy vigyem be. Addig amúgy használhatók voltak. (korábban már bevittem, de a kereskedő nem tudta átvenni, mert a rendszerük még nem engedte)
Az egyik egy dupla tuner-es Zgemma Star 2S típusú, Enigma2-es rendszerrel, a másik meg egy Cryptobox 500HD mini. -
Laca0
addikt
Kicsit olvasgathatnál itt, kérdezés előtt... elég gyakori téma.
A legtöbb esetben nem választhatsz. Ha DVR-es csomagot rendelsz, akkor DVR-es boxot kapsz. Bár már "alap a HD", mégis hallani olyat, hogy valaki nem HD-s boxot kap. Sokan panaszkodnak arról, hogy nem választhattak.
Én viszont néhány éve, amikor UPC-s lettem megmondtam, hogy csak akkor köttetem be, ha minden boxom Humax UD-FOX HD lesz (akkoriban az volt a legjobb). Meg is kaptam a vadi új eszközöket.
Viszont hamar elértem a gyári boxok korlátait és szabadságra vágytam
Azóta kártyáim vannak és saját boxok. -
-
Laca0
addikt
válasz
mckangi
üzenetére
Bopeti98-nak van igaza! Nekem próbáltak volna meg sd boxot adni hd előfizetés mellé...
Én még azt is megmondtam, hogy konkrétan milyen típust kérek, különben ki se jöjjenek beszerelni...
Ha valaki hd-ra fizet elő, kutya kötelessége a szolgáltatónak elérhetővé tennie a vételét!!!
Ez most olyan, mintha a netszolgáltatónál előfizetnél 150 mbps netre, de olyan routert vinnének ki, amelyik csak a 100 megát tudja... fejükhöz is vágnám! -
Laca0
addikt
válasz
zsola32
üzenetére
De hiszen tudod a választ! Beleütötték a szeget a kábelbe. A legjobban azzal jársz, ha veszel 15m jó minőségű réz vezetős kábelt (110-130ft) és kicseréled az egészet. Ami a falban van, azt falsíkban levágod és kész.
Van olyan parketta szegő egyébként, amiben van kábeleztető csatorna gyárilag. -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Saját box-om van.
Egy ideje nem megy az universal channel és a sorozat+. Nem tudom, hogy mi lehet a gond, mert a frekvencia és a többi paraméter stimmel.
Valamint olyan probléma is van, hogy az axn egyik csatornáján sincs kép csak hang.
Van valamilyen ötletetek valamelyik problémára? -
Laca0
addikt
válasz
zsoca29
üzenetére
De az. A gyári visszaállításkor elméletileg megnézi műholdon a frissítéseit, hogy van-e és a kártya aktiválására is ellenőriz. Lehet, hogy úgy kellene, hogy kérsz telefonon egy aktiválást/frissítést a kártyára és amíg az aktív, akkor csinálod meg megint a gyári visszaállítást (factory reset).
Ha így sem indul el, akkor csak a forgalmazó marad. Ott rákötik a tányérra és addig nem hozod el, amíg jó nem lesz. Jártam már így korábban én is, egy zsír új Humax nem indult el, adtak másikat. -
Laca0
addikt
Nem tudok akkor mit mondani. Esetleg próbálkozz még telefonon, hogy küldjenek frissítő kódot, és legyen folyamatosan bekapcsolva a box és ha van a cam menüjében valami frissítési opció, akkor azt nyomogatni folyamatosan. De ha abszolut rossz a kártya, nem mész vele semmire.
-
Laca0
addikt
válasz
frovery
üzenetére
Az icsekk egy androidos (postai) alkalmazás. Bármilyen QR kódos csekk befizethető vele és a díjnet-ről is átirányíthatók ide a számlák. Több bankkártya is hozzárendelhető az alkalmazáshoz, ha valaki esetleg pl. céges számlákat is fizetne ezen keresztül. Továbbá kártyás mobilra is lehet feltölteni vele. Pár pillanat minden befizetés.
-
Laca0
addikt
Nekem anno a Humax HD box + Philips DVR páros működött scart-on. Úgyhogy szerintem a felvevőd túl erős másolásvédelem terén.
De elárulom, hogy nem sokat használtam, mert nem erre a minőségű felvételre vágyik már az ember a 21. században...
Most felvevős box-om van. Sokkal jobb megoldás.
A DVR meg egy drága digitális óra a nappaliban
-
Laca0
addikt
Szia zsoika!
Nyugi, Rick4-nek ez a stílusa, nem személyes... Ő az a fajta kiskutya, aki a vízdíjast és a nyugdíjat hozó postást is ugyanúgy megugatja és letépi a nadrágját
Valami oknál fogva sajátjának érzi a topic-ot és úgy gondolja, hogy itt csak az ő játékszabályaival és engedélyével lehet hozzászólást írni. Valószínűleg félti a fórum tárhelyét, hogy betelik a sok kérdéssel
Ilyenek is vannak egy publikus fórumon, de mindig akadnak segítőkész emberek is, akiknek nem derogáló századszor is leírni bizonyos dolgokat.
Javasolni fogom, hogy írjunk egy összefoglalót a topichoz, amiben a gyakran ismétlődő kérdésekre megadjuk a választ, így elég odairányítani az alap kérdéseket. -
Laca0
addikt
válasz
Pazolini
üzenetére
Ha jól gondolom, akkor ez bérelt, upc-s box.
Nekem is volt anno ilyen, csak nem dvr-es. Időnként az volt a megoldás, hogy áramtalanítani kellett egy időre és utána már letöltötte az új csatornalistát. Az ügyfélszolgálat mondta ezt a módszert.
A másik általuk ajánlott módszer a box gyári visszaállítása volt. Ők mondták meg akkor a kódot is hozzá. Talán 0000 volt... de ez nem biztos. -
Laca0
addikt
válasz
Lacikatona
üzenetére
Nekem is ez volt a tapasztalatom. Hiába kalibráltam a telefont előtte, volt amelyik a földre irányította volna az antennát. Szerintem nem csak az app-okkal van a baj, hanem a telefonok gps-e, giroszkópja nem túl pontos, nem túl megbízható. Ezekkel inkább csak a horizontális irányt lehet kb. beállítani, hogy merre is keresd a holdat.
-
Laca0
addikt
Senkinek sincs velem baja, csak te kötözködsz itt állandóan!
Én megkérdeztem más valakitől, aki már behangolta az új Filmbox csatornát, hogy melyik frekin van.
Te meg válaszolsz erre, de nem adsz választ a kérdésre, hanem csak trollkodsz!
Úgyhogy kérlek, hogy ha mástól kérdezek valamit, te ne válaszolj. Megígérem, tőled nem fogok semmit sem kérdezni. -
Laca0
addikt
válasz
19ati93
üzenetére
Szia!
Nem akarok senkit sem reklámozni, előre jelzem.
Ez egy android-os, elég sokoldalú box olcsón: [link]
Ez egy megbízható box kicsit többért: [link]Ill. olcsóbban több Amiko box kapható, ami szerintem egytől-egyig okosítható!
Igazából a Cryptobox 500HD minit akartam neked eredetileg javasolni, mert az egy megbízható, gyors box és korábban 15 ezerért meg lehetett venni. Ez is okosítható és tökéletesen kezeli a upc-s irdeto kártyát. De most nem találom sehol. -
Laca0
addikt
-
Laca0
addikt
Na figyelj ....
Én nem vagyok olyan alpári p... mint te, hogy itt köcsögözzek!
Olvasd el a 7204-es hozzászólást, ugyanis én arra reagáltam eredetileg!
Az, hogy te képtelen vagy elfogadni, hogy nincs igazad a te jellemhibád!
Szerintem itt a fórumon rád sem kíváncsiak többen, mint rám!
Olyan ember segítségére jelentetted ki, hogy hülyeség (frovery), aki sok-sok éve műholdazik és tudja miről beszél! Ez biztos, mert pl. nekem is nagyon sokat segített! A hozzászólásaidból ítélve egyáltalán nem néztél utána a témának, úgy állítottál dolgokat (pl. többféle EMM csomag van).
Úgyhogy én javaslom, hogy ha valamit nem tudsz, akkor inkább kérdezz okosabbtól (nem tőlem persze), és bölcsen fogadd el. -
Laca0
addikt
Biztosan tévedsz, mivel már többször csináltam azt, hogy az egyik box-omból (Amiko Alien) áttettem a másikba (Cryptobox) a kártyámat, mert nem frissült. 10-20-30 percig ott hagytam a paprika tévére kapcsolva és MINDIG lefrissült! Gyakran ebédszünetem alatt végeztem el ezt a műveletet.
Ha az ügyfélszolgálaton kérsz frissítést, akkor szerintem (de ez tényleg csak szerintem) más tipusú EMM csomagokat (is) küldenek egy adott ideig. Továbbá akkor kell kérni, amikor a kártyád már régen lejárt, ekkor valamiért nem fogadja a normál EMM csomagokat (biztos valami kódolási dolog lehet). Ezért is gondolom, hogy az ügyfélszolgálat más típusú csomagokat (is) küld. -
Laca0
addikt
válasz
galaxytab
üzenetére
A digi és a upc ugyanazokról a holdakról sugároz, úgyhogy biztosan jó lesz. Ráadásul a digi 80-as tányért szerel a upc meg csak 60-asat, úgyhogy ha neked a digi 80-ast tett fel, akkor még jobb is lesz a vételed.
A upc ICE kártyát ad, tehát olyan CI modul kell, ami ezt kezeli. Irdeto, cryptoworks ilyen feliratok vannak rajta, de a legbiztosabb, ha a kereskedőt megkérdezed, hogy jó-e a upc-hez! -
Laca0
addikt
Bár nem engem kérdeztél:
Először szerintem meg kellene próbálni cseréltetni a boxot egy hdmi-sre. Továbbra is bérletes lenne, de a díjcsomag legalább nem változna. Elvileg 3000 Ft-ért kicserélik, de előfordulhat, hogy csak HD csomag esetén hajlandók cserélni. Akkor meg kell próbálni másik forgalmazónál.
Ha mégis visszamondod, akkor az új szerződést már úgy kösd, hogy csak kártya. Akkor biztosan nem lesz párosítva és neked sem kell párosítani semmivel sem. Egy megfelelő boxba csak be kell dugni a kártyát és már megy is. Csatornahangolás-beállítás után persze, mert akkor ezekről már neked kell gondoskodnod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Látásjavító szemműtét
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Dell notebook topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Gyúrósok ide!
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, egyszerűen, OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Lenovo X1 Carbon G11 Core i5 1335U 16Gb Ram 256Gb NVMe Touch Gyári Lenovo Garanciás
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest