- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
válasz
lev258 #39506 üzenetére
Még holnap érkezik a cuccos, csak előre fel karok készülni (P14s Gen1).
Csak eddig minden olyan noti esetében, ahol volt előtelepített ubuntu-s verzió (ez nem az, de létezik olyan verzió belőle), ott általában fel voltak pluszba téve cuccok meg repók. Tehát kicsit hozzá volt simítva a készülékhez, nem volt teljesen olyan, mint ha csak letölteném az official iso-t.
Amúgy i5-10210U
NVIDIA Quadro P520 -
válasz
ubyegon2 #39428 üzenetére
ubyegon@Precision-M4700:~$ inxi -Gxxx
Graphics:
Device-1: Intel 3rd Gen Core processor Graphics vendor: Dell driver: i915
v: kernel bus ID: 00:02.0 chip ID: 8086:0166
Device-2: NVIDIA GK107GLM [Quadro K2000M] vendor: Dell driver: nvidia
v: 460.91.03 bus ID: 01:00.0 chip ID: 10de:0ffb
Display: x11 server: X.Org 1.20.11 driver: modesetting,nvidia
unloaded: fbdev,nouveau,vesa resolution: 1920x1080~60Hz
OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 4000 (IVB GT2)
v: 4.2 Mesa 21.0.3 compat-v: 3.0 direct render: YesNo ez érdekes, már emlékszem, többszöri váltogatás után állt az Intelről is, mikor install után próbálgattam, szóval amit az appban próbálgatni kell a váltásokat és pár reboot után már ott is kiírta az Intel-t de az is lehet, hogy egyes váltásoknál hiába írja, hogy ki-be kell jelentkezni, talán csak a reboot csinál váltást.....
No mindegy, végülis működik akkor a váltás IGP és nVidia között.
Na most már az appban újra átváltottam Intel-re és most állt át rendesen, nem csak az OpenGL...
Graphics:
Device-2: NVIDIA GK107GLM [Quadro K2000M] vendor: Dell driver: N/A
bus ID: 01:00.0 chip ID: 10de:0ffb
Display: x11 server: X.Org 1.20.11 driver: modesetting
unloaded: fbdev,vesa resolution: 1920x1080~60Hz
OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 4000 (IVB GT2)
v: 4.2 Mesa 21.0.3 compat-v: 3.0 direct render: YesIgaz a zárt driver nem is ehhez a VGA-hoz való, de megy vele, szerintem ennek a régi hadvernek nem is a Linux Mint Cinnamon Edge verzió kéne, hanem a normál, ha lesz időm, felteszem és kicsit tanulgatom ezt a nVidia IGP váltás dolgot.
Jelenleg a nyílt nVidia driver működik mégis, nem az Intel? No mára feladom.....
-
válasz
tvamos #39427 üzenetére
Valahol mintha azt olvastam volna, hogy M4700-ad van. Neked nincs problemad az integralt/dedikalt video valtassal?
Jaja Quadro van benne, de ezzel a K-s mobilverzióval egyébként nem szokott gond lenni, a váltás is megy a jelek szerint:
Graphics:
Device-2: NVIDIA GK107GLM [Quadro K2000M] vendor: Dell driver: nvidia
v: 460.91.03 bus ID: 01:00.0 chip ID: 10de:0ffb
Display: x11 server: X.Org 1.20.11 driver: modesetting,nvidia
unloaded: fbdev,nouveau,vesa resolution: 1920x1080~60Hz
OpenGL: renderer: Quadro K2000M/PCIe/SSE2 v: 4.6.0 NVIDIA 460.91.03
direct render: YesA Cinnamon panelén van ez a miniapp, ott kattingattam át:
A fenéket, tévedtem, ebben az appban csak kétféle nVidia beállítás közül lehet választani, szóval bocsi....nem nagyon foglalkoztam még ezzel a géppel, amúgy meg minden gépem IGP Inteles volt eddig meg AMD APU-s, akkor hirtelen fogalmam sincs, hol lehet a váltást intézni.
Érdekes amúgy, mert az app Intel-t mutat aktivnak, az inxi meg nem......
Váltottam az appban Intel-re, reboot volt, de a terminalos inxi kimenet ugyanazt mutatja, viszont a panelen kattintva az apon már az egyik opció az Intel energiatakarékos mód....
No most ki-bejelentkezés után eltűnt a panelról az app, de a inxi kimenet változatlan.
Most már tényleg nem értem, bele kéne ebbe kicsit ásni magam.....
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #39424 üzenetére
Nem boldogulok el jol a linux-szal. Az nVidia Quadros laptoppal kifejezetten sokat szivtam regebben. Nem kicsit utaltam az osszes disztrot, ami telepites utan nem bootolt, meg folyton osszeomlott, hogy hol a zart, hol a nyitott driver ment, vagy neha egyik sem, meg allandoan kifagyott minden, amikor az integraltrol a dedikalt kartyara valtott. A Raspbian miatt szoktam vissza a Linuxra.
Az az igassag, hogy nekem a szamitogep a toll, es az OS benne a tinta. Pont ennyit szeretnek torodni vele. Felinstallalom, es hasznalom. Megszokom ugy, ahogy van, nem szeretem nagyon allitgatni.
Szoval ja... kiprobalom akkor ezt a Cinnamonos Mintet, amit ajanlottal. Koszonom szepen!
-
válasz
tvamos #39023 üzenetére
Gt710-et ne vegyél szerintem.
Nekem volt, lassabb volt, mint az integrált alaplapi Intel (HD530).
Majd 10k-ért beszerztem egy használt Quadro K620-at, nekem házi használatra elég.
De a vége az lett, hogy a gyerekek játszani akartak, és Má$ operációs rendszeren a Fortnite jobban fut a GT1030-cal, így végül az lett a gépben.
De Ubuntu 20.04 Mate esetén sincs bajom a 1030-cal. Legalábbis amire én használom (r=1 user szinten, néha egy kis UrbanTerror), akka bőséggel elegendő.
Mondjuk a plot3d esetén pont a gt710 hozta a legmagasabb pontszámot. -
Frawly
veterán
válasz
tvamos #38979 üzenetére
Abban majdnem biztos vagyok, hogy az update a ludas és a Quadro kártyát hajtó zárt NV driver. Vagy a driver vagy a kernel vagy a X.org frissült, és az újabb csomag összeakad a többi régebbi verzióval. Ami inkább a millió dolláros kérdés, hogy mit downgrade-elj le. Esetleg Ctrl+Alt+F3-at nyomni, úgy kinyitni a tty3 konzolt (ennek nem kell grafikus felület), és kézzel nyomatni neki mégegyszer a sudo apt update && sudo apt upgrade, majd ha lefutott, akkor újraindítani még egyszer a gépet. Hátha segít, ha minden lefrissül.
Nem muszáj a 3-as konzolt kinyitni, lehet a 4-es, vagy 1-7-ig akárhányas. Most nem is emlékszek, hogy Ubuntu-származékokon hányad tty a grafikus felület. Azért írtam 3-ast, mert az biztosan jó.
-
tvamos
nagyúr
Az a probelemam, hogy nem tudok bejelentkezni a felhasznalommal a rendszerbe. Addig jut a gep, hogy irjam be a jelszot, de amikor beirom, nem tortenik semmi. Az egeret tudom huzogatni, de megakad a gep a bejelentkezo kepernyon. Legutoljara csinaltam update-et, telepitettem a gpartedet, majd a 2. SSD-men osszeb nyomtam a particiot, hogy letrehozzak egy ujat. (Az ujra szerettem volna swap-ot csinalni.) A rendszer, meg a home az 1. SSD-n van.Lubuntu 20.04-rol van szo, egy regi laptopon i7-tel, meg Quadroval.
-
dark2
tag
Kis segítséget kérnék. Ha felteszek egy ubuntu 18.04 mate verziót, milyen videókártyákat támogat? Pontosabban a gépbe milyet lenne szükséges tenni?
(Korábban beszéltünk róla itt, a GF7300GT-nél csak nyílt driver van, de az nem jól működik, akkor volt róla szó, haogy AMD kártyák lennének a jók. De melyik? Az öreg darabok is jók, mint hd4670, hd5750 vagy egészen újak? Amiben menne egy asus m2n-e lap 6gb DDR2-vel - nagyon új kártyák nem tudom, mennek-e benne? Esetleg nvidia kártyák működnek 18.04 alatt, úgy mint GTX6XX-GTX7XX? Quadro 2000 esetleg?)
Köszönöm a segítséget előre is!
-
törölt tag
válasz
peterattila #34678 üzenetére
Hali! Én Lubuntu 18.04-et használok, ha a restricted tárolót bejelölöm, akkor a 390-es a legfrissebb, ami megjelenik. Ezzel a Quadro 2000M kártyám fut rendesen.
-
törölt tag
No, az EliteBook-os alaplapcserés projektet eddig nem ejtettem meg, majd talán, egyszer. Vagy nem. Viszont kellett egy másik gép, mert a 11 éves Celeron M530 procis Asus 2 GB RAM-mal kínosan szenved és szenvedtet engem is. A Chromium nem éppen takarékos a memóriahasználattal, így egy „egyszerű” weboldal frissítés is csigalassúsággal ment. Eldöntöttem, „új” gépet veszek. Először 8560-at nézegettem, aztán bekúszott, hogy esetleg asztali gép lesz. Valamiért beugrott, hogy nézhetnék a Hardverapróra is. Először itt is a HP-t néztem és találtam londiner gépeire, az ajánlások között pedig ubyegon2 f.t. dicsérő kritikájára. Egy 8570p igen vonzó áron volt, kicsit jobb paraméterekkel, mint a 8560p-m, viszont rátaláltam egy ThinkPad W520-ra, sokkal jobb procival és VGA-kártyával, több memóriával, jobb kijelzővel, ráadásul két SATA III csatlakozóval, de nem brutálisan drágábban. Így ez lett. Core i7-2720QM, Quadro 2000M és 8 GB RAM, ami mellé még becsúszott a 8560-hoz vett másik 8 GB és még berakom majd az abban eredetileg volt 4 GB-t is, hadd dolgozzon ő is.
-
Nem tudom milyen tároló az az 0ubuntu1-pop1, de a Mint Tara-n innen van fenn a 396-os driver is. Egy hete a GUI-s illesztőprogramok telepítőnél csak 390-es volt fenn.
(#34159) Tutu7030
Nekem sincs sem a HP8570p-ben sem a desktopban, múlt héten volt egy 8560w nálam nvidia quadro 1000-es VGA-val.....kifejezetten örülök, hogy dedikált VGA nélküli notit akartam csak venni!
-
Perdedor
tag
Sziasztok!
Van egy problémám!
Fél éve lecseréltem a AMD Llano alapú gépemet egy Elitebook-ra. Előbbin Ubuntu 15.04-et használtam gond nélkül (a 15.10-en az AMD driver problámázott a gcc-vel <max 0.9.8-as verzóval volt hjlnadó működni.>).
A mostanin viszont grafikai problémák vannak. Vibrál a kép. Rendszerint valamilyen képi effektnél, pl. áttűnés. Főleg böngészőben. Bezárom a böngésző ablakot, és látszik a helye mintha beleégett volna a monitorba stb.
Ubuntu-nál a legdurvább (15.10, 16.04 dettó). Debian szintén, OpenSUSE alatt a legkevésbé. Gyakorlatilag minden disztribúciónál.
X.org driver-rel nem csinálja, csak miután installáltam az Nvidiát. Próbáltam 304-től (ha jól emlékszem) 341-ig. A bétát nem sikerült felerőszakolni.
A gép: Elitebook 8560W (Nvidia Quadro 2000M).
Gondolkozom hogy lecserélem a zsugát Firepro M4000-re. -
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #21633 üzenetére
Ma kisebb megszakításokkal folyamatosan használom az Ubuntu 14.04.2 LTS-t, de az egyszeri rövid böngésző befagyás óta nem jelentkezett más probléma, azóta szinte unalmasan jól működik.
Nekem nincs különösebb problémám a Unityvel, praktikus, hogy az oldalirányban szélesebb kijelző adta felesleges helyet foglalja el bal oldalon az Indító, jobban szeretem ezt a megoldást, mint az egész képernyőre kiugró, mindent beterítő új Gnome asztalt. Valószínűleg a Windows 8 "élmény" felé kacsingattak.
Az MX Linux is tetszett, tavaly birkóztunk egymással, csak valami nem volt kóser az NVidia driver telepítéssel, lehet, hogy a Quadrot nem kedvelte.
Ritkán használom a gyári Ubuntu Szoftverközpontot, Synapticot és néha Terminalt indítok a Debian alapú rendszereken, bár korábban az rpm-csomagokkal operáló disztrókat használtam Mandrake, Suse, majd Mandriva, OpenSuse, kicsit még Mageiat is, de a Mandriva Xfce nekem meggyőzőbb volt (netbookon sokáig az volt), Red Hat, Fedoratés PC LinuxOS csak rövid ideig futott), amelyek akkor még jók voltak, a mostani kiadásoktól annyira nem vagyok "elájulva", egyiktől sem. Nagy kedvencem volt az Ubuntu Kiwi Linux változata, az Ubuntuk közül a legtöbb ideig bírta a gépeken.
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
A Linux kezdőknek topikban már kérdeztem, és kaptam is feleletet, részben. De most nem elég a cserélj disztrót válasz.
Az a gondom, hogy 12.04 ment kb rendesen 2 évig. Felraktam pár napja a 14.04-es ubi-t, és első nap szép, és jó volt minden.
Másnap valamit frissitett még (nem tudom mit, mert telepítéskor is frissitett mindent) és azóta nincs boot animáció. Csak a kurzor villog, majd bejőn az NV logo, és utána betölt rendesen. kikapcsoláskór színtén.
Ezt mi okozhatja? A gép egy Dell D630 NV135 quadro-val. 1440-es felbontás lehet a gond? -
Shrike7973
senior tag
Üdvözletem,
Akinek Ubuntu 13.10-e van, és használ zárt nvidia driver-t, megerősítené nekem, hogy csak a legfrissebb aktuális változatokkal működik rendesen a Unity (grafikai hibákat produkál, de amúgy a rendszer használható)? Eléggé bosszantó, már-már felfoghatatlan dolog... Igazából semelyik desktop environment nem csinál ilyet. Sajnos 304.xx-re kényszerülök, mivel a Quadro széria esetében a 319.x + driverek esetében elrontották a fényerősség kezelését. Remélhetőleg majd kijavítják, csak addig használom a 304 ágazatot. Csak idegesítő, hogy Linux Mint, Fedora, OpenSuSe, Ubuntu, vagy de szerint legyen cinnamon, kde, xfce, lxde, openbox, gnome... minden megy tökéletesen. Csak a Unity nem. Hmm...
-
Shrike7973
senior tag
válasz
quailstorm #10057 üzenetére
Köszönöm, akkor végül is ez már elég a lelki békémhez. Egy darabig amiatt aggódtam, hogy a Quadro egzotikussága okozza a problémát (függetlenül attól, hogy elméletileg nem kellene gondot okozzon). Azzal pedig nincs gondom, hogy nem megy minden annyira flottul az open-source világban.
-
Shrike7973
senior tag
válasz
quailstorm #10053 üzenetére
Ezek szerint nálad is hasonló a helyzet? Neked Quadro nvidia kártyád van?
-
Shrike7973
senior tag
Hi,
Egy HP EliteBook-al rendelkezem, jelenleg Ubuntu 12.04-et használok rajta Unity-vel.
Ebben a notebook-ban egy Quadro 1000M van, ami teljesítményileg lényegében egy GT630M.
Aktiváltam hozzá a zárt meghajtót (version-current), mivel a nouveau meghajtóval nincs vsync, és nem tudom állítani a képernyő fényerejét.
Az új meghajtóval elviekben minden tökéletesen megy. Van 3D gyorsítás, van vsync, stb.
Viszont gondom is akadt vele: "alkalomadtán" csúnyán szaggatnak a desktop effect-ek (pl.: minimize to tray, app overview). Ekkor ha egy-két szaggatás után elkezdem tesztelni, akkor újra jó lesz. Sőt, a felhasználási idő 60-70%-ban jól, tehát folyékonyan mennek az animációk.Ezt minden nvidia tulajdonos észleli? Vagy esetleg a Quadro specialitásának köszönhető? Ahogy elnéztem, az összes nvidia kártyához ugyanaz a driver van.
Valószínűleg nem Ubuntu specifikus hibáról van szó, mivel Fedora 18-on is tapasztaltam Gnome Shell 3.6-al.
-
-
quailstorm
félisten
válasz
King Unique #8273 üzenetére
Véleményem szerint nem lesz gond, én quadro bootolok, de nem sokáig, mert veszek egy 2TB-os HDD-t az 1TB-os helyett.
Win8-ot nem ismerem, még nem volt helyem felrakni, de elvileg normális gépen UEFI-t leszámítva olyan mint a 7. Elvileg az is NT6 származék. Szóval a BOOTMGR indul a géépel, és onnan válaszot hogy 7 vagy 8,+memtest. Így van?
Mert akkor le kell vágni egy partíciót ubuntunak, pl EASEUS partition wizard-dal. Az legyen EXT4. Majd felrakni a tetszőleges Ubi 64-et. Ezek után kapsz egy olyat, hogy géppel indul a GRUB2, és ott ki lehet választani a 2 win-t, amiből az egyik fake lesz, a másik megy a BOOTMGR. Oda be tudod rakni a GRUB2 bejegyzést ha tetszik, így lehet oda vissza váltani a 2 manager közt. Ezt az EasyBCD programmal teheted meg, azon a rendszeren, amihez a BOOTMGR tartozik(gondolom nálad a win8).
Viszont ebben az esetben a GRUB2-őt a partícióra érdemes telepíteni, nem az MBR-be, mert akkor eltűnik a BOOTMGR és lehet szívni. Hiren's boot cd-n van egy live, meg a Lenovo helyreállító lemez megoldja a vistát és a 7-et is.
Gondolom nVidia optimusod van, ahhoz a Bumblebee illesztőprogram szükséges ubuntu alatt.
Adatot menti tudsz live rendszerrel ha baj van. De szerintem nem lesz. -
quailstorm
félisten
válasz
fradi81 #8249 üzenetére
Nekem meg megsérült tőle a BOOTMGR(ott volt a grubban, de ha rámentem a nagy hibaüzenetet kaptam), és lehetett újrahúzni a kernelt. Egyszer felraktam XP+7-re az ubuntut és az egészre a vistát, aztán meg a dist upgrade, majd a GRUB2 okozta a kavarokat. De az a lényeg, hogy amikor feltettem a vistát, akkor törölte az azonos HDD MBR-be telepített GRUB 1.99-et., majd azt helyreállítva nem tudtam egy windowst sem indítani. Szóval nem szabad MBR-be GRUB-ot telepíteni. Az MBR az a windowsé. Valamint volt már olyan is, hogy egy harmadik, OS-t nem tartalmazó HDD-re került a windows bootmgr. Szóval kavar van rendesen, a quadro boot meg macerás, de nekem ez a tapasztalatom.
Mostanában meg a GRUB2 van a linux partíciójára rakva, és windows bootmgr-ből indítom. Nem a GRUB2 az elsődleges, mert mindig összezavarodik a frissítéseivel. Aztán semmit nem tudok bootolni. Úgyhogy megoldás van bőven.
@ n00n: Neked azt látom megoldásnak, hogy uninstallálod a GRUB2-őt, aztán újra feltelepíted, majdnem mindegy nálad hogy MBR vagy linux partícióra, most nem számít, max később, ha még akarsz rendszer a HDD-re rakni. Aztán az új GRUB2 felismeri a win7-et. Gép indulásakor a HDD-ről boot, GRUB2 elő, win7 bootolása. Majd telepítsd fel a neosmart easyBCD-jét, és add hozzá a Grub2 bejegyzést a windows MBR-hez. Így akármi történik, lesz rendes boootmenüd, valamint ha meggondolod magad mikor a win7-re csapsz, nem kell resetelni, hogy visszamenj a linux bootloaderhez. -
oncsi
őstag
válasz
stopperos #6841 üzenetére
Meggyőztetek. 32bites marad. (meg nem is élvezet nekem más gépét újra telepíteni:-)
Viszont másik kérdésem is volna.
A saját gépemben (Szintén Dell D630) 4Gb-Ram T9300-as proci, és egy 60GB-os SSD van benne. 30GB Ext4 és 30GB NTFS
Megy szépen.
Van egy caddy amiben egy 750-es wincsi szokót előfordulni.
Ide mentésként beszoktam tenni egy 80-as wincsit, aminek az elején van egy 30-as rész amire mindig áthúzom Drive Copyval az SSD első EXT4 partíciójának teljes másolatát. (többször mentette meg a gépemet a mentés) A többi részen Win XP van (nekem is kell a melóhoz). Ha ezt a gépet indítom a Bios választó menüből, akkor bejön a Grub, és látja az XP-t is és maga is megy tökéletesen.
Namost azt vettem észre, hogy ha véletlenül bent felejtem ezt a mentő wincsit és úgy indítok (SSD-röl) akkor is a betöltés során egyszer csak (kb az Ubuntu felirat 2. pöttyénél) áttér a caddyben lévőre és arról tölt be tovább. Ezt vajon miért csinálja és hogy tudom Leszoktatni erről?
Remélem elég szakszerűtlenül írtam, hogy lássátok milyen szintű választ várnék2. A gépben egy Nvidia Quadro video van Mindkét drivert kipróbáltam és mégis csak 2D-ben indul az Unity. (win7 kn 4 pontot adott az Aero felületre, meg a játékra. Tudom öreg a gép, nem is biztos, hogy használnám 3d-ben, csak kíváncsi vagyok miért.
Asztali gépemen kb hasonló hw-van Egy alaplapi videóval és az meg 3d-felülettel is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óvodások homokozója
- PlayStation 5
- Revolut
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest