Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• IstvánLászló

őstag

válasz cigam #43148 üzenetére

Köszönöm tényleg hálásan a sok segítségedet és az idődet is szántál én rám.
    Azt gondoltam írom és mondom a miért használom a ryzer GPU dokkolot és ígyekszem ezt tömören mondani is ami tekhnikailag nem könnyű ez a feladat.
    A GPU dokkolo nagyon érdekes téma a számomra,főleg azért is fóntós - mert 2 hete tisztitottam ki a 1070Ti -t őt tótálisan széjjel kellet szedjem, nagyon óvatósan mert a GPU -jára tótálisan rászáradt a paszta és teljesen pórrszáraz is volt,padokat is cserélnem kellet, jó minőségű termál grzilitkapot és pasztát a GPU és nagyonjó a hűátadása.
    A hűtőbórdának a felűletét felpólíróztam - olyanra hogy szinte csillógót és ezútán őssze is szereltem a kártyát síkerrel és ezután, 3d teszt FurMárk- UNIGINE Benchmarks;UNIGINE Superposition Benchmark -al 10-12 órán át teszteltem 2 napig és azt tapasztaltam is meg nagyjónjólett a hűtése ami maximum 60fokós értéket tudtam mérni.

A 1070 -et is kitisztitóttam csak is pórtalanitattom őt már egyszerűbb is volt szét szednem,csak a felső műanyag búrkólatát kellet levennem,mert a hűtése még 7 év útán is prima ő is maximúm 55-60 fokós,ventiket kellet levennem és fényesre síkerűlt tisztitanom és a hűtőbórdáját is szép tisztára fénylően tistárasíkerűlt és őssze is szereltem a kártyát síkerrel és mai napig nagyón jól primán műkődik.

Továnbi szépeket kivánok neked és sok jókat. :) :K :R

• IstvánLászló

őstag

válasz IstvánLászló #43145 üzenetére

A laptopon T460 a pontos neve,sajnos rosszúlírtam a nevét-azonosítóját,sajálom most néztem pontosabban meg és a kijezője alatt van odaírva,de a hardveresen csatlakoztani a dokkolot,nincsen kártya bövitöhelye,ahová a dokkolot tudnám is csatlakoztatni,ez nem probléma.
    A kérdésedre mot tudok válaszolni a monitor témájában.
    A két monitor van rádugva most állandora egy régebbi -ami a dokkoloban van 1070 -re a monitorom ami DVI-n 1280x1024 felbontású a maximuma,ezóta minden rendben és én láma erre nem gondoltam hogy fog is kellemi egy monitor,pedig erre kellet is volna gondolnom és tudnom illetvolna azt hogy a vga-ra mindig kell rákötnöm a monitort,sajnos ekkóra user error - ekkorát még sohasem tévedtem.

A ryzer GPU dokkolot a rendszer minden problémánknélkül felismeri a kernel és már van kép,éppen a fő monitorképét áthúztam jóbbóldalra az nvto-btop-systemmonitort és ezután a főmonitorom todom íditani a 3d teszteket - most Furmart fut és a másik moniroron látom a CPU-GPU terhelését 100%-osan,cpu 30-40%;gpu 1-2 78/78%-on dolgozik - ez a százalékos érték változik másik tesztekel: UNIGINE Benchmarks;UNIGINE Superposition Benchmark,nem add ténylegesen jó értékekeket,de jó tájékoztatást is az a gépünknek a stabillitásáról,példáúl gépünk nem áll le és stabiilan műkődnek a hardverek és fólyamatós a kép és lagokat akadózásokat nem tapsztalok,tesztről ezt tudom mondani.

A zárásképpen köszönöm a segítségedetet és azt is hogy időt szántál is rám.

További sok szépeket kivánok. :) :K :R

• IstvánLászló

őstag

válasz cigam #43142 üzenetére

Köszönön a pontos infomációdat.
    A belső VGA-ra 1monitorral és a külső VGA-ra 1másik monitort kötöttemrá.
    A 1070TI-1070-nek,1HDMI-3DISPLAY portjavan,én a hdmi-t tudom csak használni,mert a két-monitoromnak - csak hdmis a bemenete.
    A GPU engedélyezését megcsinálom,ahogyan mondod,késöbb tudok vísszajelezni - mik az eredmények.

A laptopon T400-al nem tudom harveresen csatlakoztani a dokkolot,nincsen kártya bövitöhelye,ahová a dokkolot tudnám is csatlakoztatni,de gondoltam aztaligépemen megéri a probát,laptopról tömören ezt tudom mondani.

• IstvánLászló

őstag

Sziasztok! A segítégeteket kérném is szépen,egy ryzer pci-exepres GPU dokkolot szeretnékcsatlakoztatni:Msi Gamaing 1070-es vga-t asztaligépemre,konkrétan bíztósan jó megoldást - nem is találok.

A dokkolot síkeresen csatlakoztattam: Nvidia 1070-el az alaplapra:Ubuntu Cinnamon - gép bootolás után a rendszer látja a 1070TI-t,de a monitoromon csa fekete a kép.

Ez máma ArchLinux Cinnamon - gép ezt bootolás után a rendszer látja a 1070TI-t,de a monitoromon csak fekete a kép.

A Device-1: 1070 Ti: Device-2: 1070,rendszer felismerte a egpu dokkoloban a 1070 -et,driver: N/A,két vga-hoz az nvidia 580.95.05 verzióval jól működnek - ha egyedülvannak a gépemben.

A rendszeremen éppen probálom: ArchLinux Cinnamonnal: inxi -G kimenetét mutatom.

Device-1: NVIDIA GP104 [GeForce GTX 1070 Ti] driver: nvidia v: 580.95.05
    Device-2: NVIDIA GP104 [GeForce GTX 1070] driver: N/A
    Display: x11 server: X.org v: 1.21.1.18 with: Xwayland v: 24.1.8 driver:
    X: loaded: nvidia gpu: nvidia,nvidia-nvswitch resolution: 1920x1080~60Hz
    API: EGL v: 1.5 drivers: nvidia,swrast
    platforms: gbm,x11,surfaceless,device
    API: OpenGL v: 4.6.0 compat-v: 4.5 vendor: nvidia mesa v: 580.95.05
    renderer: NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti/PCIe/SSE2
    API: Vulkan v: 1.4.328 drivers: nvidia surfaces: N/A
    Info: Tools: api: eglinfo, glxinfo, vulkaninfo
    gpu: nvidia-settings,nvidia-smi x11: xprop,xrandr
    A dokkoloval nincsen tapasztalatom,de azt tudom hogy Linuxsupport.

A kérdésem az hogyan lehetne - megoldani a két vga eggyüt müködjön.
    A jó írányt keresem,légyszíves segítsetek - ebben mit hogyan csináljak?

• IstvánLászló

őstag

válasz cigam #43137 üzenetére

Köszönöm nagyon szépen a pontos információidat.
    Lenovo T400 -unk i5 cpu-gpu-s 16GB rammal és Ő simán a 400 -as számózású és most néztem az oldalait és nincsen ilyen - Express card foglalata és cd/dvd olvasója,gyárilag így készítették,Sd kártyaólvasó
    javan és 3 USB portjavan és mini és normál HDMI-kimenettel - rendelkezik.
    Azt tudom mondani nekem és gyerekeimnek is nagyon tetszik ez a laptop,minden is jól kézzenálló készűlék.

Az Express card foglalata - nélkűl így nem is lehetséges a dokkolot csatlakoztatni.
    Az a szerencsém most ennek a megoldására,majd a tesztelős gépemmel fógúnk játszani.

Ezt a pontos infórmácíókat - elmondom,láttam több képeket a T400 -ról és 400 -asokat építették CD/DVD és Express card foglalatal és eltérőhardverrel,videót amit linkeltél ott vettem én is észre ezt a verzióját.

A tesztelős gépemben majd,Ununtuval probélom ki a dokkolot,legalább így láthatóm is élesben műkődni harveresen a tervezett vga-val.

• IstvánLászló

őstag

Sziasztok! A segítégeteket kérném is szépen,egy ryzer pci-exepres GPU dokkolot szeretnékcsatlakoztatni:Msi Gamaing 1070-es vga-t:Lenovo T400 -ra,konkrétan bíztósan jó megoldást - nem is találok.

Az Ubuntu Cinnamonnal szeretnénk használni,azt tudom erről a dokkoloról - támogatja a Linuxdisztrokat,gyerekemimmel a játákok a célúnk.hogy ők is láthassák lehetjátszani - tömören ezt tudom mondani.
    Lenovo T400 laptopjúkra már: Ubintu Cinnamonnal felinstalláltam,nagyon jól működik - hardveresen tökéletes a gép: i3 cpu-gpu-játval problémamentesen fut most is éppen a rendszer a cpuban-gpuval.
    A laptopokkal nincsenek tapsztalataim és ezért most kérdezek,remélem ez a téma - ideillő és tudom ez nem híba,de gondoltam itt kérem a segítségeteket.
    Azt tudom kell külön hozzá a tápegység: 550Watt PC-tápom van és róla kell a vgat és az dokkolot a 12Voltos ágát, kell használnom.
    A dokkolonak a USB-portjához jelenleg - asztaligépnek az alaplapján a PCI-E 1X To 16X lehetöségem meg is vannakrá,rátudnék - csatlakozni a gépemre,mert van is hozzá egy pci-e 1x csatlakozom: USB 3.0 -ás kimenetü csatlakozóval és a kábelévev eggyüt,engemet a laptopon a dokkolonak a pontos használata érdekel a játékoknak a témájában.
    A Lenovo t400-at szeretnénk összekötni,hogy gyerekeimmel tudjak eggyütt is játszani.
    Az Msi Gamaing 1070-es vga-t,az i3-as cpu-gput - szeretnénk csak olvasásra használni és játszani a dedikált GPU -t használnánk,ebben kellene a segítségetek - mit hogyan ajánlott tennem.

• IstvánLászló

őstag

válasz kpityu2 #43128 üzenetére

Köszönöm szépen a válaszod.

A két aksit kivettem 10 perces a gépszerelés és így nem lesz problémám.
    A tesztelös asztali gépemen és a tavaj épített Ryzenes gépemen:ArchLinux-Ubuntu cinnamonnal kíállóan jó teljesítménnyel futnak - problémákat nem tapsztalok még máma most-sem.
    Az arh rendszerét 8 éve őrőmmel tudom használni,arra ami nekem a megfelelő.

• IstvánLászló

őstag

válasz tordaitibi #43126 üzenetére

Szia tordatibi !
    Köszönöm nagyon szépen a pontos infórmácíódat.
    A Lenovo T400 -at srácaimtól kaptam ajándákba,mert tudják érdekel a laptop téma,főleg Ubuntu és Arch cinnamonnal,duálboottal remekűl fut mind a két rendszerem.
    A laptobban 8GB ról 16GB ramra bővítettem,így elrtem azt hogy már van dualchannel és a gép sokkal gyorsabb is let érezhező a kűlőmbség a progranoknak az íditásánl,erről infóként ezt tudom mára mondani. :K

A biosban milyen néven lehet a beállítása hogy csak 80%-ra töltse és ne tovább,vagy 60-70% -ra gondoltam állitani,mert lányom néha elkéri használni és elviszi magával.
    A biosa UEFI,amikor megkaptam bele is néztem a menüjiébe,sok mindent láttam és azt is hogy a két aksit a detektálta - ez a gyári beállitása,én a Secure Boot -ot kapcsoltam csak ki. :K
    Az kétaksinak nem láttam beállitás menüt,de lehet az hogy van én nem találóm.
    A két aksit kitudom venni minden probléma - nélkűl és a hűtőszekrényemben átlagosan 10-15C fok van 3-as fókózatra állitva,a két aksit máma beteszem a tójástartójába és ott jó helyen is lesz. :K
    A tójást sűrűn használjúk,így hűtőben tójástartóban tárólóm,tehát az aksikat senki nem fógja píszkálni,főleg hogy leragasztom szígetelőszalaggal és ráíróm egy parírra is ne piszkáld akksi van itt benne,
    A gépen csak ubi - arch és más disztrokat néha kiprobálok,mert sok minden érdekel.

• IstvánLászló

őstag

válasz csixy #43124 üzenetére

Ezt mondtad idézem, "Ha nem reagál próbálj beledugni egy USB-s billentyűzetet. ..", ekkor gondoktam,megnézem a bios beállitásokat és Graphics opciónál átkapcsoltam Hybrid Graphics-ra ,ezóta nem tapsztalok problámákat.

A laptopokkal nicsenek pontos tapasztalatai,de amit modasz a rádiós billentyűzetre nem reagált, sajnos ezel nicsen tapsztalatom,gépeimet - csak is idáig én USB-s billentyűzetet és egeret használom,problémákat sóhasem tapasztaltam - mindig jől műkődnek.

A laptop nem olcsó gép,ezért én direk az USB-s billentyűzetet és egeremmel használtam,LinuMint cinnamont installáltam és ismimnek a gépét így adtam máma este víssza,őrűlt hogy műkődik a laptooja - ennyit tudok most mondani.

A Lenovo T400 laptopomon,Ubuntu és Arch cinnamonnal,duálboottal remekűl fut mind a két rendszerem,ígaz hogy csak 1 gupuvan - ami az i3 prociban van,harveres GPU gyórsitásssa - remekűlműkődik,most vettem elő éppen,.

Azt kérdezmém laptopomnak a hálózati tőltő adapterével használom,már több órája és ez árthat az akkumúlátórainak - élettartalmának, úgy értem - tőnkretehetem a 2 aksiját,mert már feltőltődtek - tejesen és jelenleg is hálozatitőltővel használom.

A Laptoppal nincsen tapasztalóm és azt olvastan árt az aksiknak ha állandóan hálózatról haszálom,ha kell és múszáj megtennem, kitudnám venni a 2 aksiját.

Köszönöm előre is a választ,hogy most mit is tehetek az aksikkal.

• IstvánLászló

őstag

válasz cigam #43121 üzenetére

A biosban Graphics opciónál átkapcsoltam Hybrid Graphics-ra és most minden jól műkődik.
    Köszönöm a segítségedez hálásan köszönöm nagyon szépen és az infórmációkat is amiket modtál. :) :K :R

• IstvánLászló

őstag

válasz csixy #43120 üzenetére

Ó nem híszemel a bios beállitása volt a ludas - gazdája állitgatta miértjét nem értem.
    A lényeg a Graphics opciónál átkapcsoltam Hybrid Graphics-ra és most minden jól műkődik.
    Köszönöm a segítségedet. :K :R

• IstvánLászló

őstag

HPZbook NVIDIA GP107GLM Quadro P1000 Mobile hoz kellene a segítségetek.
    Az Ubuntu Cinnamonnal a reboot után azonnal lefagyott,mit tehetnék nincsem őtletem,mindent is kíprobáltam amit csak tudtam,gép csak köcsönben van nálam kérem segítsetek a mególdásban.

• IstvánLászló

őstag

válasz stopperos #28127 üzenetére

Most már értem már amit mondasz.
    Köszönöm a válaszodat és segítségedet.

• IstvánLászló

őstag

válasz stopperos #28121 üzenetére

Köszönöm a válaszodat.
    A lényeg ezt a parancssort egy Linux-os fórumon olvastam és kipróbáltam terminálban...
    Beírtam ezt a sort: sudo sed -i "s+UTC=yes+UTC=no+g" /etc/default/rcS
    A +/- 2 órás eltérés már a múlté, legalább is nálam: Linux Mint 17 'Qiana' Mate 64-bit redszeren pontosan is jár az órája a gépemnek még win alatt is...
    Kérdezném de beidézem amit mondasz, " systemd eszközöket kell használni", ezt hogyan is kell értenem?

• IstvánLászló

őstag

Sziasztok!
    A Linux terminálba adtam ki a következő parancsot és restart ezután.

sudo sed -i "s+UTC=yes+UTC=no+g" /etc/default/rcS

A windows indításnál 2 óra idő eltérés volt.
    A +/- 2 órás eltérés jelenségre itt a megoldás, mert nálam működik.

Kérdezném hogy csak tényleg Debian alapú rendszereken működik, mert én Ubuntu és Debian alapú distro-t használok és remélem hogy nem tévedtem....
    Linux Mint 17 'Qiana' Mate 64-bit fut stabilan régóta a gépemen és őröm a használata is.

(#28115) zoltanz
    A kolléga amit mond megerősítem én is, teljesen jó, és stabil.

• IstvánLászló

őstag

Lathronos
    Köszönöm az új remastered és tényleg jól sikerült mint a többi is.
    Most éppen róla írok.
    Lényeg nekem teszik, főleg a képernyő jobb oldalán láthatom a folyamatokat.
    További sok sikert kívánok és mennem kell.

• IstvánLászló

őstag

válasz Lathronos #25860 üzenetére

Még 50-perc és megnézem live módban...

A nem nehéz elkészíteni egy remaster-t, hát persze hogyne, ha mint te is tudod, mit hogyan is kell csinálni.
    A tapasztalatom hozzád képest szinte nulla.
    A többféle Ubuntu remaster-t készítesz, OpenBox remaster tényleg szép prímán sikerült munkáid egyike.
    A blogodban olvastam és köszönöm a biztatást és te sem add fel...
    Mondod most is a 64 bitesről írsz, én is olvasom a témát és próbálók tanulni.
    Jelenleg Linux, "Amiga", témában vagyok elmerülve és le a kalappal előtted.... :) :R

• IstvánLászló

őstag

válasz Lathronos #25849 üzenetére

Már töltöm is :)
    Köszi a munkádat én is! :R

(#25857) Lathronos

Az elkészítésével bohóckodni, ugye viccelsz?
    A remastere -id nekem tetszenek és további sok sikert kívánok.
    Üdv, István

Új hozzászólás Aktív témák