Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz sh4d0w #9811 üzenetére

Elnézést, hogy nem emlékszem pontosan mikor (gondolom már több éve?), hol (talán windows-os és/vagy szoftver jogvédős témában?) és pontosan mit (úgy sejtem az idézett részt, hogy a Torval gyakorlatilag lopta a Linux kódját) mondhattam, amitől ez most ilyen ironikussá válik.

Két dologra használom:

- Live CD módban bootolok diagnosztikai célokból, ha ismeretlen probléma van a telepített Windows-al vagy a hardware-el, esetleg valamit olyan hardware-közeli módban akarok babrálni egy hardware-el, amit csak Linux-os utility tud.
    Így könnyebb lehet kiszúrni, hogy ha hardware és nem Windows-os hiba, illetve egyszerűbb pendrive-ról bootoltatni az Ubuntu-t, mert csak kb. negyed annyi adatot kell átmásolni USB-n (azt pazarlásnak érzem, hogy fixen rajta tartsam bármelyik telepítőt egy USB meghajtón, főleg a nagyobbat). Illetve a Live környezet néha több mindenre elég, mint a Windows előtelepítő környezet (bár mondjuk pl. NFTS filerendszert kalapálni meg épp nem oly nyerő, de annak automatikusan neki szokott állni a win8 akkor is, ha nem tud rendesen bootolni, ráadásul a külön recovery particióról, ami kis eséllyel megy egyszerre tönkre).

- Linux fut a routeremen, és egy Virtualbox-os Ubuntu alól szoktam magamnak fordítgatni OpenWRT-t (mint egyfajta hobbi).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés