Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• quailstorm

félisten

Na emberek!
    Felraktam az Ubuntu 12.10-et dist-upgrade-del a félholt 12.04-emre, összekapta magát, minden megvan, működik. Frissítéskor kikapcsold repokat visszahoztam, shellt meg visszapofoztam a helyére.
    Jelenleg GRUB2+kernel 3.7+nvidia-313 kombóval repeszt.
    A gond az hogy a GRUB2 mint előre szóltak, elkúrt mindent. Nem tudtam egy OS-t se bootolni a 4-ből.
    Egy Lenovo Win7 helyreállító lemezzel visszapofoztam a vistát és a 7-est, ezek külön HDD-n vannak. Ekkor volt egy BootMGR-em, a két bejegyzéssel. Win7 a bootmgr gazdája. Hozzáadtam a grub2 és az NTLDR bejegyzéseket. Most van XP és GRUB2 is, GRUB2-ből meg visszaút bootmgr-be.
    Viszont 3 HDD van a gépemben. 80GB: ubuntu+vista; 1TB adat; 500GB XP, 7, adat. Namost az 500-assal kezdtem anno régesrég, és elég sok munka van rajta. Ennek a partícióstábláját a linux viszont nem tudja értelmezni, ezért nem látja... Gparted szerint partícionálatlan, de ott egy felkiáltójel, hogy ez nem biztos, csak fura a tábla. Ugye az MBR visszanövesztés az ilyen drasztikus, de ez most miért van, mit lehet csinálni. Win alól látom a HDD-t, most is onnan írok.
    CHKDSK segíthet?

Új hozzászólás Aktív témák