Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz hcl #41442 üzenetére

Persze, vannak olyan területek, ahol sokkal jobb a Linux, mint a Windows. Én például mostanában CI/CD cuccokkal foglalkozom, Jenkins, Terraform, Ansible, K8s, mellette Go-ban írkálok programot... erre tökéletes a Linux.
    De pl. az egyik ismerősöm azért kért a gépére tőlem Ubuntu helyett Windows, mert beiratkozott egy fotós-grafikus tanfolyamra, és ott PS megy orrba-szájba, a beadandókat meg a házit is abban kérik. Most minek erőltetném rá a Linuxot?
    A feleségem is jár egy tanfolyamra, ők AutoCAD-et használnak. Abban dolgoznak órán, abban kérik a házit, abban fognak vizsgázni... ez megint az az eset, amikor nincs értelme Linuxot használni.
    De például el nem tudnám képzelni, hogy én a webes cuccaimat Windows-on csináljam, hogy a programokat Windowson írjam, és igen, az Android fejlesztés sem olyan kényelmes Windowson. Az meg, hogy az RPi-re Windowst telepítsek... még belegondolni is rossz :D

Az AVD, Citrix és a hasonló SaaS-ok jó cuccok, szerintem sok cég jobban járna azzal, mint dolgozónként egy Windows-os gép, és rendszermenedzsment szempontjából is egyszerűbb lehet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés