- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyulank #40327 üzenetére
Ne így csináld. Legalábbis szerintem ez a home mizéria teljesen felesleges.
4 éves Ubuntum jelenleg 22,6GB. Nincs külön home, szinte nem is használom ezt. Hanem minden, de tényleg minden át van irányítva, symlinkelve, ikonozva egy 1 terás NTFS meghajtóra. Amit így az Ubi meg a Win közösen használ adatpartíciónak évek óta, a legteljesebb egyetértésben.
Felbecsülhetetlen előny ha a rendszermeghajtó elhullik, márpedig az fog előbb mert milliószor többet van írva-olvasva, az összes, ismétlem az összes, akár 5-10 év adata ott a háttértáron.
Amiről természetesen növekményes mentés készül külső usb-s hdd-re havonta.
Amin természetesen ott a Win és az Ubuntu napi-heti mentése is.
Azaz a teljes eddigi rendszer 1 bit adatvesztés nélkül visszaállítható, akár másik lemezekre, új lemezekre, elkerülve egy esetleges újratelepítés, testreszabás, hálózatba illesztés, nyomtatók etc. hetekig tartó folyamatát.Az meg hogy a home nélkül újratelepíteni egy Linuxot, ennek se sok értelme van. Maga a rendszer a legritkább esetben hal meg, a Windowssal szemben rendkívül jól, rugalmasan javítható. Valamint az esetleges anomáliákat inkább hibás beállítás okozza. Akkor meg, mivel ezek a home alatt vannak, 15 újratelepítés után se lesz jó hisz ráerőszakolod a rossz beállítást.
És mégegy, menteni. Napi , tegnapi és heti mentés, én a Timeshiftet ajánlom. Napi mert bármit elqurhaunk, heti meg azért mert a bármi bármije esetén 1 héttel visszaállni az nem sok adatvesztés.
Pl. régebben elbaltáztam a Pulseaudiót, de úgy istenigazából. Nekálltam fórumozni, órákig nyomtam a terminált, már hülyének néztek a fórumokon annyit szenvedtem. Persze nem sikerült visszacsinálni.
Timeshift indít, tegnapra visszaáll, kész. Lefutott 20 perc alatt, addig megkávéztam, egy cigi és ott volt a jó rendszerem.Én így csinálom, nem szentírás, nem kötelező, nem akarok dogmatikus lenni. Ennél jobb, kis helyigényű és abszolút biztonságos más megoldásokat nem tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gumi és felni topik
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H410M i3 10100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman ZM-T7 400W
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest