Új hozzászólás Aktív témák

• stopperos

senior tag

válasz lionhearted #13956 üzenetére

Ha úgy nézzük minden LTS-nek megvan a maga előnye és hátránya. Nekem ezek a véleményeim:
    8.04-nagyon szerettem, és kapott a via-tól zárt unichrome drivert. Imádtam, hogy pik-pak volt a rendszer. Ez sokáig maradt meg szervernek és virtuális gépnek.
    10.04-végre támogatottabbak voltak az új kernelek, de a 2.6.32 is nagyon jól sikerült. Itt már nem használtam köztes verziókat, csak néha pár tesztre felraktam valamelyik gépre.
    12.04-itt váltottam először más felületre (xfce), de a visszaportolt HWE-k miatt sokáig maradni fog a "stabil gépeken". A unity-t meg lehet szokni, de csak akkor van értelme, ha a gpu is támogatja. Most ilyen szervereim vannak. A köztes verziókkal az volt a bajom, hogy az llvmpipe dolgot nagyon erőltették, hogy a unity azon is tud futni.
    14.04-azért kezdtem el használni, mert a 3.12-es kernelben volt csak a wifi-m támogatása. Volt pár bug, de ennek a tudatában tettem fel, illetve fel vagyok rá készülve. Eddig tetszik, ha lesz 3.14 kernel, akkor talán ez lesz a kedvencem. Illetve még az nagyon bejön, hogy virtualizált környezethez különválasztották a nem szükséges extra modulokat.

Új hozzászólás Aktív témák