Új hozzászólás Aktív témák

• atesss

addikt

válasz atesss #12540 üzenetére

Nos végül a nagyobb tudású, P5VD2-MX alaplap ment a gépbe. Elsősorban azért, mert ezt adott esetben (ha kevés lenne az XMBC-hez a proci), lehet húzni is. Bár ilyen alaplapot nem a legjobb, de talán egy kicsit lehet.

Fel is teleptettem a 12.04-et, egyelőre elműkodik az integrált S3 VGA-val is (bár az XBMC-t még nem próbáltam vele...). Végül a másik rendszer /home-jából választottam le egy 12GB particiót, és arra egyben ment ez a rendszer (nincs külön particio a home-nak - de ez úgyis csak egy próba rendszer).

Ami viszont kellene:
    - Hogyan tudok Ubuntu alatt hardverinformációkat (különösképpen CPU hőmérsékletet) megjeleniteni ?
    Ehhez kapcsolódó kérdés (kérdeztem már korábban, de akkor nem tudtatok müködő megoldást mondani):
    hogyan tudok Ubuntu(/Mint) alatt memória SPD adatokat megjeleniteni ?
    - Biost kéne frissitenem az alaplapon [link]. Windows alá létezik program, de azt gondolom esélytelen lenne megbizhatóan beüzemelni.
    Vagy van DOS-os változat. De azt valami USB-ről futó megoldással kellene, mert nem akarok 2013--ban Floppy meghajtót és floppyt előszedni. Erre van ötletetek ?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés