- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Asszociációs játék. :)
- leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
kovaax
őstag
Én így szoktam a zenei cd-imről biztonsági másolatot készíteni:
Wav-ból szünetek nélkül:
wodim -v -dao speed=8 -pad -audio *.wavCue fájl alapján:
cdrdao write --device /dev/hda a.cueSzerk.: Két rétegű dvd-t viszont egyáltalán nem sikerült még írnom linux alól, pedig az íróm tudja elméletileg.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Nincs mivel próbálkozni. Ha fenn van minden frissítés rendben, akkor már rég 10.04.1-ed van. Legfeljebb a telepítő lemezed szedd le újra, így legközelebb ha telepítesz, ez megy fel és kevesebb csomagot kell leszedned egy esetleges frissítés alkalmával.
(#30151) hackeeeee: Ez neked is szólt. Olyan ez, mint windowshoz egy SP, ha valakinek érthetőbb. Az eddigi frissítéseket is tartalmazza a telepítő, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Beállításokban ezt be lehet kapcsolni, ott van hogy riasztás elfoglalt állapotban is.
A fileküldéssel vannak gondok, de ezt mondtam is, még régebben, hogy sajna az elég lassú, érdemes skype-on, vagy valahol küldeni. Ha ledob, azt mutatja, lényegében ugyanúgy kivág mint a WLM, és ugyanúgy magától visszacsatlakozik.
Más, most nézem, hogy van ez a 10.04.1. Ez frissítésként is jött, vagy ezt lényegében rákéne húzni? Vagy lehet ezt frissítéssel is? Mert ugye frissítésből sztem nekem nem frissítette, még.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mire gondolsz? Alapként, ami fontos, sztem az működik benne, mármint az emesene-ben. Gondolok itt arra, hogy offline tudsz üzenetet írni, fogadni, bejelentkezőket, akár a kijelentkezőket is mutatja, ha fontos akkor van "most játszott" plugin, színezés...
Naplózást nem próbáltam ki vele... Mi az az alap dolog, ami szerinted hiányzik? Mellesleg, alapból a Live windows-os szolgáltatás, ez van.. Örülni kell, hogy az van, ami...
-
törölt tag
nem láttam rá sajna beállítást. elég primitív ilyen szempontból az empathy sajnos. mondjuk attól függ, hogy milyen jellegű kapcsolatvesztés, mert nálam van egy mail-notification progi, ami folyamatosan figyeli a gmail fiókjaimat, és kitesz egy kis ikont, ha van új levél. erről azonnal látom, ha nincs kapcsolat, mert pillanatokon belül elkezd villogni, hogy conection error. ha az adott protokoll szerverével van baj, az más kérdés sajnos. de nem értem nálad miért ezt cisnálja. lehet, hogy ha beállítod kézzel valamilyen állapotra, akkor nem jelzi...?
-
törölt tag
nekem az empathy automatikusan visszacsatlakozik (ellenben például a pidginnel, ami csak simán kitesz a contact list aljába egy üzenetet, hogy xy protokoll csatlakozási hiba, és a notification area ikonban semmi nem látszik).
amúgy ha van róla ikonod (például a notification area-ban, vagy az indicator appletben), akkro ott át kellene váltson szürke négyzetre, ha leszakadt/offline vagy. inkább akkor problémás, ha több aktív protokollod van. -
ntomka
nagyúr
Én sima Ubuntun is a Kmess-t használtam. KDE-s, nem támogat hang- és videó hívást (egyébként nekem még semmivel nem sikerült amúgy sem ilyesmi msn-re), viszont a többit prímán, első osztályúan tudja (még az offline üzenetek is ez alatt működnek a legjobban). Magasról veri a GTK-s megoldásokat szerintem.
-
törölt tag
nekem Linux Mint 9 van fent, ami lényegében majdnem azonos a10.04-es Ubuntuval. most a 2.30.2-1~ppa10.04+1 verzió van fent empathy-ból, ami ebből a repóból lett frissítve. illetve fent van még a telepathy-gnome csomag is, bár az nem tudom lényeges-e.
én msn alatt próbáltam fájlküldést, és ment, szóval működnie kellene.amúgy ez a smiley-s weblap szerintem valami kamu oldal, ami ilyen általad keresett címszavakra generál látszólag releváns szöveget sajnos. de majd megnézem, hátha elég kicserélni az empathy könyvtárban valahol a fájlokat...
Kendek: wow, nem semmi! én is gratulálok a szerencsés nyerteseknek! nem is gondoltam volna, hogy már enyit írtam ide... főleg, hogy az utóbbi időben nem is nagyon voltam aktív.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nekem simán megy a fileküldés az empathy-ban. bár annyi pici bug van, hogy amikor én küldök, akkor azt írja, hogy 0% ment át, de közben már "completed" státuszba kerül a küldés, és valójában tényleg át is ment a fájl, szóval csak esztétikai hiba.
amúgy szerintem ha játszol kicsit a beállításokkal, akkor egész normális külsőt lehet neki adni, a fontosabb dolgokhoz azért van beállítás, bár korántsem tud olyan sokat, mint a pidgin. de ha csak msn-re kell, akkor az emesene is nagyon jó (nekem kell gtalk meg icq is, azért empathy-zok).apropó: empathy-ban lehet változtatni az emoticonokat valahogy? ez az alapértelmezett smiley csomag nem túl szép, és olyan kicsiben mutatja őket, hogy alig lehet kivenni, hogy mit is ábrázolnak...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nekem is ezt kezdte csinálni mostanában (úgy 1-2 hete). biztosan nem a memória fogy el, mert általában legalább 70-80% szabad a ramból, a kernel is a legfrissebb használható (2.6.35-15) és a pidgin is a ppa-ból frissülgetett.
én igazából annyit tudtam csinálni, hogy lecseréltem az amúgy is beépített empathy-ra. végülis ez is tudja alapvetően azt, ami nekem kell, és van benne pár okosság. péládul úgy néz ki, hogy normálisan kezeli msn alatt az audio és videochat funkciókat. -
Sweet Lou 6
addikt
,,Elvileg 2GB rendszermemóriánál már nem nagyon van szükség swap fájlra. Pl. muter gépénél ahol csak 512MB rendszer mem van, oda csináltam, ott el is kél!"
Az lehet, hogy használat közben nem léped túl a 2 GB-ot, de tudtommal hibernáláskor a swap partícióra menti a RAM tartalmát. Vagy nem így van? Akkor pedig hibernáláskor elengedhetetlen.
-
toxin2
tag
Szerintem fizikai/swap memória, vagy kernel memóriakezelési gondod lesz.
Nálam még egyszer sem lépett ki a pidgin. Készíts swapet első körben.
Ha nincs hely swap partíciónak, akkor swapfájlt. Ha ezzel nem oldódik meg a gondod,
akkor bootmenüben futtasd le a teljes memtest86 tesztet. Ha ez is ok, akkor
kernelfrissítéssel próbálkozhatsz még. De ezek csak az én meglátásaim.
(csak tippek)[ Szerkesztve ]
-
Annyi, hogyha egyszer összeállítasz egy sorrendet, akkor azt le tudod menteni m3u-ba, pls-be vagy éppen xspf-be. Később aztán akkor már csak azt kell megnyitnod és visszatöltődnek a számok a megfelelő sorrendben. Persze nem árt, ha az elérési útvonalak nem változnak időközben, vagy minden egy helyen van.
-
Ha létrehozol egy lejátszólistát, majd belehúzol számokat, az mért nem jó? Amilyen sorrendben belehúzod őket, úgy lesznek ott is. Mondjuk én Krusaderből szoktam ilyeneket áthúzni, ott meg úgy rendezem ahogy akarom. Vagy éppen m3u lejátszólistát is lehet használni mondjuk.
-
upszilon
őstag
Sajna a VB-ben nekem nem volt overlay. Dacára annak, hogy a leírásban szerepel ez a tudás, nekem nem jött össze. Emiatt keresek más virtualizációt.
Igazándiból az érdekelne, hogy melyik virtualizációba lehet beemelni egy létező XP-t úgy ahogy van? A VB-ben az emulált driverek nem tetszettek. kíváncsi lennék rá, hogy más virtualizációk is ezt a módszert használják-e...
[ Szerkesztve ]
-
Én meg a lucid felett siklottam el
Akkor úgy van ahogy Kendek írja (vagyis sehogy), passzolom. Rakj fel 9.10et, azzal mennie kell
(#24654) PuMbA: én úgy tapasztaltam, h jobb a menüből feltenni. Valamiben más lehet az AMD-től letöltött, az nekem se ismerte fel a kijelzőt (rég próbáltam), de a felbontások rendbe voltak (annyi, h csak pár db volt választható, de benne volt a tv-é). Azt mondjuk nem vágom, h frissíti e magát, mindjárt ránézek milyen verzsőn van fent (lassan fél éve raktam fel a rendszert a 9.10 megjelenésekor)
-
Azt felesleges letöltened is, az előbb írtam, hogy nem kompatibilis a rendszerrel. Ami most a tárolóban van, az a 10.4-es Kata előzetes kiadása, a 10.3-as nem működik még.
Szerk: jah bocs, látom elolvastad.
Egyébként próbálkozhatsz régebbi kiadással is, esetleg ott kevesebb probléma lenne vele.[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
xvba: elvileg támogatott fglrxszel*. De rossz a prognózis.
Ami alternatíva a nyílt driver**, de az még nem támogatja ezt. Valszeg sose fogja. Marad a nyers cpu erő.* jek ááá pfuj...
**óóó jeh...(#24646) sheratan:
Nekem krómium sokkal fürgébb linuxszon.
(#24628) hackeeeee:
melyik hűtő és mit csináltál?
(#24621) tildy:
Milyen fájlrendszeren jójány? Rossz előérzet...
[ Szerkesztve ]
-
-
Nem tudom, h raktad fel az fglrx-et de a legegyszerűbb módja menüből a zárt meghajtók engedélyezése. Nálam 4850en, haver 4830án tökéletes (nálam hd ready-ben, nála full-ban). Itt az én xorg.conf-om:
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
DefaultDepth 24
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Default Device"
Driver "fglrx"
EndSection
Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!