Hirdetés
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Aktív témák
-
rtom
senior tag
Telepítettem Xubuntu 10.04 helyett 11.04-et, home külön partíción volt, így a telepítő csak a rendszert cserélte le (nézd már, milyen okos). Gondoltam, problémamentes lesz az új rendszer belakása, mert a beállításaim megmaradtak. Az első meglepetés azonban: bejelentkezés után villogás, majd visszadob a bejelentkező képernyőre. Terminálban belép, gond nélkül. Az Xsession-errors szerint fatális error, X már meg van nyitva?! Gondoltam, videódriver a gond, lecseréltem a nouveau-t az nvidia gyárira repóból, valamit nyekergett a VDPAU-val, ettől függetlenül rendben települt, de a bejelentkezés grafikus felületen továbbra sem ment, hiába töröltem a rejtett Xauthority stb fájlokat is. Ezután kipucoltam minden rejtett konfig fájlt a könyvtáramból (bye-bye beállítások
) és meggyógyult a rendszer. Ugyanezt persze a korábbi felhasználókkal is el kellett játszanom, mivel ha a home alatt már létező könyvtárral megegyező nevű user-t akarok létrehozni, akkor hibát dob. A Skype rejtett mappáról már nem is szólva, az is megbolondított, és csak a törlés után tudtam bejelentkezni, különben "another skype instance may exist" hibát kaptam.
Szal kérdés: legközelebb telepítésnél hogyan járjak el, hogy a beállításaim megmaradjanak és ne szembesüljek fenti problémákkal?
És még egy kérdés: hogyan nézzem meg, hogy video lejátszásnál a VDPAU-t használja-e a rendszer?
Aktív témák
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest