Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
rtom
senior tag
Telepítettem Xubuntu 10.04 helyett 11.04-et, home külön partíción volt, így a telepítő csak a rendszert cserélte le (nézd már, milyen okos). Gondoltam, problémamentes lesz az új rendszer belakása, mert a beállításaim megmaradtak. Az első meglepetés azonban: bejelentkezés után villogás, majd visszadob a bejelentkező képernyőre. Terminálban belép, gond nélkül. Az Xsession-errors szerint fatális error, X már meg van nyitva?! Gondoltam, videódriver a gond, lecseréltem a nouveau-t az nvidia gyárira repóból, valamit nyekergett a VDPAU-val, ettől függetlenül rendben települt, de a bejelentkezés grafikus felületen továbbra sem ment, hiába töröltem a rejtett Xauthority stb fájlokat is. Ezután kipucoltam minden rejtett konfig fájlt a könyvtáramból (bye-bye beállítások
) és meggyógyult a rendszer. Ugyanezt persze a korábbi felhasználókkal is el kellett játszanom, mivel ha a home alatt már létező könyvtárral megegyező nevű user-t akarok létrehozni, akkor hibát dob. A Skype rejtett mappáról már nem is szólva, az is megbolondított, és csak a törlés után tudtam bejelentkezni, különben "another skype instance may exist" hibát kaptam.Szal kérdés: legközelebb telepítésnél hogyan járjak el, hogy a beállításaim megmaradjanak és ne szembesüljek fenti problémákkal?
És még egy kérdés: hogyan nézzem meg, hogy video lejátszásnál a VDPAU-t használja-e a rendszer?
Aktív témák
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Arc Raiders
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- PlayStation 5
- VGA kibeszélő offtopik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Diablo IV
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
) és meggyógyult a rendszer. Ugyanezt persze a korábbi felhasználókkal is el kellett játszanom, mivel ha a home alatt már létező könyvtárral megegyező nevű user-t akarok létrehozni, akkor hibát dob. A Skype rejtett mappáról már nem is szólva, az is megbolondított, és csak a törlés után tudtam bejelentkezni, különben "another skype instance may exist" hibát kaptam.