Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
Aktív témák
-
mzx
senior tag
Köszi nektek a válaszokat.
Igen, már rémlik, amikor telepítettem ubuntu-t anno, akkor is magyarázták nekem többen a partíciókat, neveiket. De még nem egészen látom át. Honnan tudom pl. hogy a külső meghatjó (pl. bedugom média playerről az adatkábelt), az éppen milyen partíció nevet fog kapni?
Ugyanis XP-ben nem fix , pl. ha közben behyelyezek egy pendrive-t, akkor az kapja meg nálam a g: -t, és ha ez után dugom be a média playert, akkor az lesz a gh: , ha pedig fordított sorrendben helyezem be őket ,akkor fordítva kapnak betüjelet.
Linuxban is dinamikus a neve a particioknak? Vagy linuxban fix módon jár név?Azt se értem, pontosan hogyan helyettesítsem be az adott particiot az említett parancsba? Csak azt tudom, hogy a linux
/media/disk
útvonalat ad neki, ahányszor csak behelyeztem. De még azt se tudom, hogy az aktualisan behelyezett média kütyü sdb, vagy sda1 vagy mi a manó lesz.
Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- World of Tanks - MMO
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED monitor topic
- Kell-e a korlátlan mobilnet, vagy luxusból égetjük a pénzt?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Formát és önbizalmat épít a Garmin golfórája
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Air 5 10.9 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Igen, már rémlik, amikor telepítettem ubuntu-t anno, akkor is magyarázták nekem többen a partíciókat, neveiket. De még nem egészen látom át. Honnan tudom pl. hogy a külső meghatjó (pl. bedugom média playerről az adatkábelt), az éppen milyen partíció nevet fog kapni?