Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
FixY67
üzenetére
"gparted felejtős. Nagyon szép a GUI, épp csak... na, inkább ne menjünk bele."
Miért felejtős?
Akkor már menjünk bele, ha már említetted...
Nem igazán értem, miért ne lenne alkalmas particionálgatásra az általad említett progikhoz hasonlóan.Még azóta se volt időm megcsinálni, de akkor most már rászánnám magam.
A lényegi kérdés az volt, hogy nem lesz-e problémám belőle, ha letörlöm a /home-os partíciót, miután kimentem egyszerű másolással a tartalmát, majd létrehozok helyette kettőt, és esetleg az új névnek megfelelően módosítom az fstab-ot.
Vagy Norton Ghost-jellegű programmal kéne egy képfájlba menteni a /home tartalmát? Vagy elég, ha csak simán létrehozom az új partíciókat, és majd az egyikre beállítom a csatolási pontot, meg fstab-ban átszerkesztem a dolgokat, ha kell? Működni fog?Jelenleg fstab-ban ez látható a /home-ra vonatkozóan:
# /home was on /dev/sdb5 during installation
UUID=98b0cde2-0fa7-4e4a-8812-662393b7e309 /home ext3 defaults 0 2(#24235) tomtyi: na ez az átméretezősdi nekem soha nem volt szimpatikus. Az ilyen utólagos partíció-átméretezéseket, tologatásokat mindig is csupán buherálásnak éreztem. Akkor már inkább mentés után letörlöm a korábbi partíciót, majd létrehozom az újakat.

Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- AliExpress tapasztalatok
- Januártól igényelhető a kiskorúak tartalomvédelme a mobilszolgáltatóknál
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Futás, futópályák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Akkor már menjünk bele, ha már említetted...
Nem igazán értem, miért ne lenne alkalmas particionálgatásra az általad említett progikhoz hasonlóan.